Teşekkürler sayın İndigenos.Acaba TTRAK ne zaman üretmeye başlar bunu
Printable View
Teşekkürler sayın İndigenos.Acaba TTRAK ne zaman üretmeye başlar bunu
burada daha önce ttrak yatırımcı ilişkilerine ait bir video paylaşılmıştı. o röportajda elektrikli traktör mevzusu da sorulmuştu yetkili arkadaş hatırladığım kadarıyla açıklamasında , traktörün bazı dönemlerde ekim-hasat zamanı gibi çok yoğun nerdeyse gece gündüz kullanıldığını bu süreçte çiftçinin şarj ile zaman kaybedemeyeceğini ayrıca ekim alanlarının doğal olarak kırsal kesimler olduğundan elektrik şarj ulaşımının çok zor olacağını bu sebeplerden dolayı uzun bir süre daha traktörde elektrik olayının yaygınlaşmasını beklemediğini söyledi . bana mantıklı geldi . bir ihtimal büyük çiftliklerde göstermelik bir kaç tane falan olabilir ama bence de uzun bir süre daha çiftçiler için elektrikli traktör kullanışsız gibi .
Onu söyleyen yatırımcı ilişkileri yöneticisi idi.Kadirhan Öztürktü soru soran
İşten ayrıldı (ya da çıkarıldı tam hatırlamıyorum )
Bu haber atlanmasın. Yabancı yatırımcının ilgisini artıracaktır. Hem bu fona yatırım yapanlar hem de bu fonu taklit eden fonlar hisseye ilgi gösterecektir. Çok önemli bir haber.
TürkTraktör FTSE4Good Gelişmekte Olan Piyasalar Endeksi'ne girdi
Kuruluştan yapılan basın açıklaması aşağıda bulunuyor:
Sürdürülebilirlik çalışmalarıyla sektöründe öncü olan TürkTraktör, kuruluşunun 70. yılında önemli bir başarıya imza attı. TürkTraktör, küresel endeks ve veri sağlayıcısı FTSE Russell tarafından güçlü çevresel, sosyal ve yönetişim performansı gösteren şirketlerin ölçümlendiği FTSE4Good Gelişmekte Olan Piyasalar Endeksi'ne girmeye hak kazandı.
Türkiye'nin otomotiv sektöründeki ilk üretici kuruluşu ve tarım mekanizasyonundaki lider firması olarak sürdürülebilirliği odak noktasında tuttuklarını belirten TürkTraktör Şirket Lideri Aykut Özüner, ortaya koydukları çalışmaların prestijli uluslararası kuruluşlar tarafından takdir görmesinden memnuniyet duyduklarını söyledi. Özüner, "Sürdürülebilirlik, iklim krizinin etkileriyle birlikte Türkiye ekonomisinin en önemli yapı taşlarından tarım sektörü açısından da oldukça kritik bir noktada. Dünyamızın sınırlı kaynaklarını verimli kullanmak, biyoçeşitlilik ve ekosistem dengesini korumak için hepimize sorumluluk düşüyor. Sektörün lideri ve öncüsü olma sorumluluğuyla, faaliyet gösterdiğimiz her alanda yarattığımız etkiyi sürdürülebilirlik odağında değerlendiriyor, açıkladığımız kısa, orta ve uzun vadeli hedeflerimizle süreçte aktif bir şekilde rol oynuyoruz. 'Geleceğe Etki' stratejimiz doğrultusunda tüm değer zincirinde sorumlu üretim prensibiyle hareket ediyor, geleceği şekillendirecek çalışmalarımızı yürütüyoruz. 70. yılımızda FTSE4Good Gelişmekte Olan Piyasalar Endeksi'nde yer almak da doğru yolda olduğumuzun en kıymetli göstergelerinden biri" dedi.
3 lotla aranızdayım.
Yandiniz. [emoji23]
Artık suründürür.
[emoji23]
SM-G610F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Türk traktörde 3 Lot gram altından değerli durumda dün bende tesadüf 3 lot aldım farklı hisseden para 3 lot civarında boşta kalınca alım yaptım 820,500 maliyet 3 adet.Mesela doco hissesi var 1 lot kaç kilo altın yapar bilinmez tabi ssk emeklisinin maaşının yarısına yakın durumda.
Türk traktör zirvesinden çok düşüş yaşamış yeni zirve yaşar mı bilinmez fakat sektörde en kuvvetli temel analiz Türk traktörde ytd.
Üstadım biraz nakitim vardı, 811 den yazdım. Fakat 835 e kadar gitti.
Sonra 814 e düzelttim ve geldi.
Paranin nakitte olmasini pek sevmem.
En azindan ne gelirse kâr diyerekten sağlam yere bıraktım.
Hayırlı kazanclar
SM-G610F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
ey dipnot, ne demek istemektesin ?
Emek paylaşımı önemlidir.Haberler den izlediğim önce Fransa sonra Almanya sonra İtalya en sonunda komşumuz Yunanistan ve Bulgaristan da çiftçiler traktörleriyle eylem yaptılar moralleri bozuk buda traktör satışlarını düşürebilir zincirlemesi etkisi denir bizim ülkede yüksek enflasyon devam edecek gözüküyor ayrıca merkez bankasının politika faizinin artışına devam etmesi gerekir.Süper güç Amerika 2 yıla yaklaştı faiz arttırdı bizde sadece 6 ay faiz artışı olup durursa bence yanlış olur faizin düşmesi demek dolar TL artışı ve yüksek enflasyonun artmaya devam etmesidir umarım gene aynı hatayı yapmazlar ytd.
seans sonrası mı geldi bu veriler arkadaşlar
yonentmelık değişikliği nedenıyle ocak ayında satıs yapılamadı . şirket ile görüşmemde ( meriç ile ) subat ayında kümülatif gelecek sorun yok dedı
eger bu durum olmasaydıne olur dedim :) ortalamalara yakın dedi .
Aslında bunu daha yalın bir dille dipnot ekleselerdi daha güzel olmaz mıydı ? :)
Bugün çok beğendim Türk traktörü nazar değmesin.oduna vurmak lazım :)
12 aylık zirvesi 1057 TL.Dünkü haber Foreks haber anketi 2023 yılı 4,çeyrek dönem net karının 2,764,1 milyon TL olması bekleniyor.
Piyasa beklentisi diye biliyorum.Kaynak İş cep.
Türkiyede traktör sayısı ,yaşı ,gelecek yıllar için talep durumu kafamdaki sorular
Yani traktör sık sık yenilenen bir araç değil
Bu konularda bilgisi olanlar yazarsa sevinirim
Sizden farklı düşünüyorum traktör köylüler yada tarımla uğraşanlar için ekmek aleti traktör sayesinde para kazanıyor çiftçiler fakat traktörde amortisman yılını bilmiyorum kaç yılda kendisini amorti eder ve sonraki yıllar kar bırakır çiftçiye o ayrı konu.Normal otomobil ile kıyaslamak yanlış olur traktörü zaten temelde de en iyisi olması normal durum.Tek sıkıntı ülkemizde yaşanan yüksek enflasyon beli bu durum iç pazarı etkiler fakat türk traktörün çok düşüş yaşadığı unutulmamalı bence ciddi anlamda fırsat vermiştir aracı kurumlar beğenmiyor dış kapanın dış mandalı diyor bugün çok iyi kapattı seansı yarında devamını beklemek mantıklı olacaktır ytd.
Türkiye traktör parkının yaşı 25. Oldukça yaşlı sayılabilir. Tarım destekleri artmaya devam ettikçe, çiftçinin ihtiyacı doğrultusunda traktöre ve tarım ekipmanlarına talebin önümüzdeki 5 yılda yavaşlayacağını düşünmüyorum. Yavaşlayacak olsa bile bu oldukça sınırlı olacaktır.
Analistler salt talep odaklı düşündükleri ve bu durumu ekonomik durumla bağdaştırdıkları için rekorlar kıran şirketimize burun kıvırıyor olabilirler. Raporlar değil, satışlar konuşur günün sonunda. Tarım desteklerini göz ardı ettikleri sürece analistlerin büyük bir kısmının yanılması kuvvetle muhtemel.
Ben portföyümde uzun bir süre daha ağırlığını azaltmadan tutmaya devam edeceğim. Uzun süreden kastım 5+ yıl. Raporlar gelir, gider, rekabette şirketimize negatif bir durum yaşatacak bir olay olmadığı sürece karlılığımız bu seviyelerini koruyacaktır.
Yabancı fonlar daha ülkemize tırnağını uzatmadı. Ellerini soktukları zaman bakalım hangi şirketleri tercih edecekler. Yaşayıp göreceğiz :)
Ak yatırım Türk Traktör raporu Aylık satışlar:Toplam satış hacmi %25 daraldı,Türk traktörün Ocak 2024 te yurt içi satışları %36 daralırken rapor devam ediyor önemli olan kısmı 2014-2023 döneminde Türk traktör,yıllık yurt içi traktör satışlarının %8 ini yılın ilk ayında yapmıştır.Ak yatırım hedef fiyatı,960 TL Nötr demek görüş yok demektir.Kaynak İş cep.Taze haber.
Bunun sebebini yukarıda yazmıştım. Maalesef analistler sadece rakamlar üzerinden gidiyor, keşke şirkete bir telefon açıp sebebini bizler gibi öğrenseler. Ama yapmıyorlar, neden acaba???
Size zahmet ak yatırımda bu notu paylaşan şahsa sebebini de sorar mısınız? Bakalım ne cevap verecek. Ben yarın sorduracağım vakit bulursam. Öğrenelim bakalım derdi neymiş. Sene sonu notundan 1 puan kıracağım analist arkadaşın :)
Şubat ayı rakamlarını görünce "aaa pardon" diyecekler mi, tabii ki demeyecekler :)
Teşekkürler Türk traktör 650 civarları dip dersek teknik o zaman bitmiş okeye döner durumda. aylar önce gördüğü zirvesi 1057 bugün kapanış 842 bugün beğendim kapanışı zirvesine %25 yükseliş bence iyi oran risk almaya değer tabi asıl olan aylardır geçemediği zirvesini geçerse işte o zaman çok farklı olur.Ayrıca tüm olumsuzlukların hisse fiyatında olduğunu düşünüyorum XU100 de düşüş olsa bile türk traktörde düşüşün sınırlı olacağını düşünüyorum ytd.
Yıllarca traktörde hurda teşviki konuşuldu durdu. Ama hiç yapılmadı. 25 yaş yıllardır değişmiyor, sanırım yine hurda konusu olmayacak. Zaten maksimum üretim yapılıyor, çok fazla yukarı marj yok yeni yatırım gelmedikçe. Önümüzdeki 2 yıl içinde kapasite artırımına yönelik yatırım beklentim var. Bu gerçekleşirse başka bir kanalın içine gireriz. Bu sadece benim beklentim elbette, YTD.
Mevcut kapasite ile gidecek olursak dolar bazında karlılık çok değişmez. Muazzam bir fiyat çıkışı beklemiyorum, 1000-1200 bandı normaldir bu koşullarda. Oralara gelmesi de kolay olmayacaktır. Bu marj için bu fiyatlardan alınır mı, orasını yatırımcısı bilir, ben bilmem :)
Traktör kapasite artırımı gerekirse yapar zaten Koç.Benim asıl istediğim şu anda CNH den ithal edip kendi üretmeden sattığı araçlar varsa onları üretmesi