bizim basın 25 temmuz ppk öncesi kasıtlı yapmadıysa o çeviriyi bende başka bişe bilmiyorum.
Printable View
bizim basın 25 temmuz ppk öncesi kasıtlı yapmadıysa o çeviriyi bende başka bişe bilmiyorum.
Trump'tan S-400 tepkisi:
"ABD, Rusya'dan füze sistemi satın aldığı için NATO müttefiki Türkiye'ye F-35 savaş uçaklarını satmayacak"
Noldu birden herkes güvercin oldu.Trump G-20 den daha sert konuşmuş.
bugün 21:00 da powell konuşacaktı ne oldu o konuşma arkadaşlar 10 boeing almaya gerek yoktu sanırsam onun konuşmaması için :)
Trump ülke ekonomisine yön veriyor.G20 de pembe tablo çizdi şimdi karışık falan diyor.Bu işin sonu kötü.Demedi demeyin.Yarın borsa ralli yapacakmış dolar 5 tl olacakmış.Peki cds neden yükseliyor.??
Yarın ne BIST uçar ne dolar kaçar merak etmeyin.
Sadece bir kaos teoremi ortaya atayım.
ABD bir şey yapmak istiyor ise,
25 Temmuz faiz kararını bekler.
Bir şey yapmayacak gibi gösterir kendini.
Faizlerde bir düşüş olduktan sonra çat diye arkadan vurur mu vurur.
Bunlardan her halt beklenir.
Bu coğrafyaya hiçbir zaman iyi davranmadılar.
Bu sarı kafa babasının hayrına saf tutmuyor.
Adamlar yasa çıkarttı,
daha önce S-400 alanlara uyguladı,
taviz veremez, yoksa başka ülkelerede lafını geçiremez.
Sadece aklımda tek soru şu;
Abd bu kadar şahin tavır takınırken ,
trump neden bu kadar güvercin. Rte neyi taahhüt etti de , trump sakin bu kadar, daha düne kadar trump değil miydi “ekonominizi mahvederiz” diyen. şimdi ne oldu da Trump bize patriot konusunda haksızlık yapıldığını düşünür oldu.
Pompeo bile sert tavır takınırken merakla bekliyorum bu işin altından ne b..luk çıkacağını
Sarışın bomba, sürekli Obama yönetimi patriotları satmadı vurgusu yapıyor.
Amacı da başkanlık seçimlerde bunu iç politika malzemesi yapmak. Obama satmadı Türkiye’de haklı olarak gitti Rusya’dan S-400 aldı diyor.
ABD yasaları gereği yaptırımı uygulamak zorunda kaldık. Bu zihniyet yüzünden önemli bir müttefikimiz Rusya’ya yanaştı.
Beni seçin bu müttefiki geri kazanalım diyecek sarışın bomba seçim kampanyasında.
Kazan kazan ilkesi.
Trump seçimi kazanır, Reis de ABD’ye diz çöktürdük der ve kazanır.
Nasıl senaryo. Beğendiniz mi?
Alıntı:
ABD Dışişleri Bakanlığı: Bakan ve Başkan CAATSA kapsamındaki bütün seçenekleri değerlendiriyor. Buradan Türkiye’nin S-400 alımının olası sonuçlarını daha önce defalarca buradan dile getirmiştik-Sputnik
ABD Dışışleri Bakanlığı: Hangi yaptırımların olacağına ilişkin önceden bilgi vermiyoruz. Bakan Başkan ile birlikte bunun üzerinde çalışıyor. Süreç devam ediyor. Yeni bir durum olduğunda sizi bilgilendiririz-Sputnik
Yapınca haberiniz olur.
Cds: 387,23
Powell says many at Fed seeing stronger case for U.S. rate cut
https://www.reuters.com/article/us-u...source=twitter
Bizimkiler pijligine yanlış çeviri yapıyor Ma ABD dış işleri caatsa diyor ulan yeter yalama yandaş medya dan bıktık ve kardesim
Bankalardaki kredi faizleri ve mevduat faizlerinde düşüş bugünde devam etmekte.
Döviz için asıl belirleyici olan ppk kararı olacak gibi kısada.
General Mobile 4G cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
İran ABD için çok daha öncelikli, şimdilik stratejik açıdan İran'ın yanı sıra TR ile de papaz olmak istemiyor. İran ile ilgili planlarını uygularken TR'yi açıkça hedef almak istemiyor. İlaveten, Kuzey Suriye konusunda TR'yi dizginleyebilmişken tekrar kışkırtmak da istemiyor.
lastiği yaksa ne olacak ki torku var beygir gücü yok bistin , eski mini mini jepön arabaları gibi , kalkışta aniden öne hızla zıplıyo devamı yok , daihatsu muydu başkası mıydı neydi onun bi modeli vardı , ilk kalkışta lamboları ferroları topuklar geçerdi ... bildiğin zıplıyo araba ahahahah
Malum şişman kadın sahneye çıkmadan opera bitmez...:)
Trump'ın iki kelamını, millet ayet gibi tefsir etmeye çalışıyor.
Herkes kendi pozisyonuna uygun bir şeyler bulmaya çalışıyor bir paragraf oluşturacak kelimelerin içinde...
Mühim olan piyasaların nasıl algıladığı.
Pek etkilenmediği açık.
5 ini secicek caatsadan onlarda kisi ve kurumlara olucak ekonomik yaptirim olursa rusya turkiye iran bir olur boyle bi voltran bolgeyi kokunden degistirir cok bisey beklemiyorum artik f35 alamicaz ufak bi yaptirim ve 25 temmuz ppk beklenir artik gerisi yalan
Trump ertelerse böyle bir şeyi hayrına ertelemez. Seçim dönemine girmesine şurada bir şey kalmadı.
Papaz olayında böyle şeylerin ne kadar etki ettiğini Kongre seçiminde gördük.
İnsanlar, Trump'ta isteksiz zaten etkisi en az olan 4-5 tane seçer diyor. ABD'nin genlerinde, karşısındakini zayıf yakaladığında elindeki kozu sonuna kadar kullanmak vardır.
Gerçeklikten iyice koptuk. Hele haber ajansları ve kanallarına hiç bir şey demiyorum.
ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Morgan Ortagus, Başkan Donald Trump ve Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'nun, Türkiye'ye Rusya'dan S-400 füze savunma sistemi alımı nedeniyle verilecek yanıta ilişkin seçenekleri değerlendirdiğini söyledi.
Ortagus bakanlıktaki basın brifinginde yaptığı açıklamada, "Bakan (Pompeo) ve Başkan (Trump), Amerika'nın Hasımlarına Yaptırımlar Yoluyla Karşı Koyması (CAATSA) kapsamındaki bütün seçenekleri inceliyor. Buradan bugüne kadar yaptığımız açıklamalarda (Türkiye'nin S-400 alımının) ne gibi sonuçları olabileceğini açık bir şekilde ifade ettik. Bu sonuçları da bugün Başkan'ın Türkiye'nin F-35 alamayacağından söz ettiği açıklamasında gördük. Hangi yaptırım seçeneklerinin seçileceğine gelince, biz yaptırımlarla ilgili önceden bilgi vermiyoruz. Bakan Başkanla birlikte bunun üzerinde çalışıyor" ifadelerini kullandı.
https://www.amerikaninsesi.com/amp/t...mpression=true
Biri a diyor diğeri b. Şopar akrabalar gibi a-be more more olduk
MI MAX cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
nöbetçi traderler uyudumu 00:00 öncesi artıya geçti gidiyor.
yaptırım tüm seçenekler masadaymış görelim..
ben artık sallamıyorum başkan en kötü 5.50ler gelse 20 bin zarar yazdırırlar bi 10 binide ben yakarım gece kuluplerinde psikolojim bozuldu çünkü haber takip ede ede akışına bıraktım stop bile koymuyorum artık :) dolar deli trump deli çelişkili bi abd var çelişkili bi piyasa var önce sağlık gerisi hikaye onu anladım zarar edince insan daha rahat oluyor.
TRT de 100 tane f35 vereceklermi vermeyeceklermi yi tartışıyorlar.
Ulan para varmı yokmu soran yok , bütçe açığı gelmiş 75 milyar TL ye bunlar uçak peşinde amk
Trumpin f35 le ilgili dedigini burda esimle (abdlidir) cozmeye calisiyoruz ama tam biz de anlamadik
Patriotların s 400 ler yanında nekadar hantal olduklarını zaten kendileride biliyor.ABD yakın zamanda zaten envanterinden çıkarma kararı aldı.
F35 'ri ABD donanmasının genarelleri bile beyenmedi.Almanya almaktan vazgeçti,Belçika yaptığı testlerde binlerce hata buldu oda vazgeçti.Hertarafı dökülen bir uçak..
Suriye geçen aylarda F35 İsral uçağını s400 le değil s300 le düşürdü..teknik arza falan dediler...
Ruslar zaten F35 in tüm bilgilerini biliyorlar,Çin dahil...
ABD nin bütün amacı beş para etmeyen patriotlarla ucube görünümlü F35leri bizim gibi ülkelere satmak...
Biz almıyoruz desek bile illaki verecekler...keşke vermeseler...
var evt faizide hesapladım sorun değil kar zarar kardeştir vadelide uzun durup 6.10 lardan dolara yapışmanın sonucu böyle oldu ara ara panik alımda yaptım şuan düşününce gülüyorum o eski mantığıma sadece belli yerlerde stop olmasak zarar daha çoktu ucuz yırttım yine tfx target sağolsun yoksa 35 40 binlerdeydi iş faizle beraber.
ben şunu anladım kara geçtin mi patlamalarda 10 kuruş zıpladı satıcaksın ben yukarı sürücekler diye satıp alttan almadım belki 10 sefer 7-8 kuruş karları teptim onu yapabilmiş olsam zaten kardaydım şuan bu saatten sonra acımam 25 temmuz patladı mı yukarı satıcam alta gelmessede sorun değil risk almadıktan sonra dolar zarar ettiriyor dinamik şekilde kullanmak lazım fikrim bu yönde artık sayın xmountain 31 temmuz fed önceside satarım abd yaptırım durumları araya girmesse.
Böyle kazara mı olur ya..Alıntı:
A recently published then quickly deleted document from the NATO Parliamentary Assembly appeared to reveal the location of roughly 150 U.S. nuclear weapons being stored across Europe. The revelation could confirm what has long been an open secret: The U.S. stores nuclear weapons in Belgium, Germany, Italy, the Netherlands, and Turkey. A copy of the original document was published by the Belgian newspaper De Morgen. The section in question read: These bombs are stored at six U.S. and European bases Kleine Brogel in Belgium, Büchel in Germany, Aviano and Ghedi-Torre in Italy, Volkel in The Netherlands, and Incirlik in Turkey, but did not attribute the information to any source.
https://www.thedailybeast.com/us-nuc...in-nato-report
Dolarin yukari gitmeme sebeplerinden biri de o sanki. Millet dolardan oyle bir bikti ki bi yukari gitse satip kurtulacak. Yani hazirda bekleyen 180 milyar dolar var (bunun 20 milyari bikmistir diye dusunuyorum). Simdi yukari surseler millet 6.5 dan verecek dolari ellerine.
Allah belasini versin o f35 in. Ucan murat 131. Zorla kakalayacaklar.