temettü olarak dağıtılır mı bilmiyorum ama hisse başı bu kar gerçekleşecek gibi gözüküyor.
Belki 40 olmaz ama 39 kesin.
Printable View
2020 de güzel temettü verecegi kesin benim beklentim mart sonu 17 kuruş temmuz-agustos gibi 18 kuruş beklentim var ayrıca temettüyü 2 hatta 3 e bölmesi hisse için daha iyi olacak bence...
ISYAT 1,44 dü şimdi 1,43
ISGYO 0,95 di şimdi 1,08 +%14
PETKIM 3,52 ydi şimdi 3,78 +%7,4
Borsa100 100,525 di şimdi 107,678 +%7,1
Şirketlerin piyasa değeri= Hisse Adedi x Hisse Fiyatı
Fiyat / Kazanç oranı (FK) = Borsa fiyatı / Hisse başı kar
2019 yılında şirketler çok yüksek faiz oranlarına maruz kaldığından finansal yükleri karlılıklarını aşağı çekti.
Bu sebeple hem karlılıkları düştü hem de düşen karlarına rağmen FK'ları da aşağı geldi.
Oysa 2020 yılnda hem borçlanma maliyetleri aşağı gelecek hem de FK'lar yukarı çıkacak.
Mesela cirosu 100 TL olan ve 10 TL finansal maliyeti olan bir şirketin diyelim ki karı 5 TL olsun. FK'sının da 4'e düştüğünü varsayalım. Bu durumda piyasa değeri 4 x 5 = 20 TL olur.
2020'de ise diğer her şey aynı kalsın ama finansal maliyet 5 TL'ye insin.
Bu durumda "kar" 10 TL ye çıkar. Normalde faizlerin düşüşü ile otomatik olarak piyasanın canlanması ve FK'ların yukarı çıkması da muhtemeldir. Ama bunları da sabit bırakalım. Bu şirketin 2020 sonunda ulaşması beklenen piyasa değeri 10 TL kar x 4 (FK) ile = 40 TL olur.
Yani şirketin değerinin 2 katına çıkması mümkün.
Piyasa eğer bu enflasyonun kalıcılığına inanırsa gidilecek yol burası.
Bu ayın içindeki düzeltme aslında bu hareketin öncüsü.
Borsadaki %7'lik artış daha hiçbir şey.
Bu durumda ISYAT ne yapar?
Daha önceki sayfalarda da belirttim. ISYAT tahvil + risk primi kadar para kazanır ve kazandırır.
Tabi ilave risk alıp bünyesine riskli varlıklar alırsa durum değişebilir.
Sessiz ve derinden ince ince gidiyor.. Böylesi en güzeli..
05/08 tarihinde 134 kapanisla zirve yapmış..inmiş çıkmış vs. 05/11 de tam 3 ay sonra bı zirve daha yapmış 145..
Ayda ortala %3 kazandırmış..
Temettuye kadar daha 4 ay var ..
Artık gönlünüzden ne koparsa ona göre hesaplayın fiyatını...
Benim gönlüm 175....
İş grubu çok temkinli bir grup olduğunu varsayarsak iskontoyu geçeceğini sanmam ama şimdikinden daha da iyi yerlere geleceği sinyalini veriyor. Umutluyuz.
Yatırım tavsiyesi değildir.
İskonto olayını takmayan bı sürü yüksek fiyatlı YO var...ne doğru dürüst temettuleri var ne de karları ..
İsyat bu karliligi ve yüksek temettü oranıyla her türlü fiyatı hak ediyor da bizler muhafazakar davraniyoruz ,bakmayın...
İs grubunun hastalığı, illa kağıtlarını düşük fiyatlıyacak..
Ama her hastayı iyileştirecek bı doktor bulunur diyelim herkese bol şanslar dileyelim...
Arkadaşlar bu hissenin portfoyu gırtlak eurbond tahvil repo, faizler düşeceğı kadar düsmedi mi _?
Açıkçası faizler artarsa yeni bir turbalansta bu gunluk deger cıddı zarar yazabılır.
Bence kagıt her zamanki iskontosunda iken pek para baglanacak bir durumu yok ayrica vergisi durumu var bu kagıdın.
Gidin tuprs petkim alın bence ...
Bence sizin gidip petkim tupras topiklerine yazmanız daha mantıklı.
Petkim kesinlikle iyi şirket ancak 7 den alan için değil, keza Tupras da 140 dan alan için aynı şekilde.
İşyatta şu ana kadar ise durum farklı çünkü işyat bir fon, önemli olan yatırım süresi. Bence başarılı çünkü herzaman portföy değerini ykseltmiş yani piyasa ve ekonomiyi iyi okumuş.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Merhaba ortaklar oyle boyle derken geldik 2019 sonuna. atlattiklarimiza bakarsak ne yilmis ama.. benim bu piyasadan anladigim her meydana gelen ekonomik kriz bi takim sabitlerde buyuk krilimlara sebep oluyor. Yani eski normaller gidiyor yeni normaller ip uçlari ile geliyor gorebilen okuyabilen sezebilen yatirimciyada dogru pozisyon alip beklemekten baska bisey kalmiyor. Anlaşilan zurnanin zirt dedigi yerdeyiz.. eski normalleremi donecegiz yoksa yeni normale dogrumu ilerleyecegiz. tahminim o ki kriz donemini kucumsenmeyecek bi basari ile atlatan portfoy yeni normalini bulup o iskonto orani ile yola devam edecek. Belkide iskontosu bile olmayacak. Geçmisine bakarak bunu beklemek hayal olabilir ama olasi twmwttu beklenti hareketi ve hissenin durusu birseylerin degistiginin ip uclari olabilir.. gorelim bakalim neler olacak. Gelecekte bir gunMaliyetiniZ kadar temettu almaniz dileğiyle bol kazançlar.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Gelin bir beyin fırtınası yapalım;
Ortalaması benim gibi düşük yatırımcılar sizce şubat sonu açıklanacak olan temettü miktarından sonra eğer tatmin olmayıp satışa geçerse hissede yıkım olur mu ?
Şu yüzden soruyorum eskilerin kârı temettü miktarından fazla. Yani beklemeyip kâr cebe yapan yatırımcı ne kadar olur ve bu durum fiyatı ne kadar oynatır ? Böyle bir durumda değer kaybı olur mu ?
Fikirlerini paylaşacak olan arkadaşlara şimdiden teşekkür ediyorum. Lütfen detaylı ve nedenlere bağlı sebepler gösterelim.
İyi forumlar
Bence olmaz çünkü maliyeti düşük olan yatırımcı bu vereceği temettü ile sıfıra yaklaştığını görmek isteyecektir bir yatırımcı için en güzel olan bu değil mi?
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Ve haliyle daha sonraki senelrde ogunun fiyati ile dusuk oranda temettu alsa bile kendi maliyetine gore hatiri sayilir seviyelerde kalacak temettusu.
Hem satsada isyat tan daha stabil ve güvenilir hisse bulamaz
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Aslinda kafalari karistiran tmettu hissesi karakterinden birazda buyume hissesine donmus gibi davraniyor. Yani bi nevi temettu +buyume hissesi gibi oldu bu sene tabiki bu seviyelerini koruyabilirse ilginç bi temettü donemine yaklaşiyoruz. Denklemde bilinmeyen cok bkalaim gorelim neler olacak.
Bu arada gecen sene sanki mart ayimiydi neydi bi gunde portfoy degeri 10 milyon kadar artmisti ve komisyon geliri olarak mi ne aciklanmisti. Olaya hakim olan varsa aydinlatabilir mi bizi acaba bu senede boyle bi surpriz olurmu acaba
1,50 test etti, 1,50 ve üzeri kapanış yaparsa siz o zaman görün..
Bölünüp bölünmeyeceği şubatta mı açıklanır sizce?
Sırada 1.52 ve 54 dirençler mevcut..
Elimizde 4x hisse var diyelim. 3x i 1 yıldan fazladır elimizde iken x kadarı 1 yıldan az süredir elimizde. Satış işlemi bu durumda yapılırsa şayet kesilecek olan %10 vergi sadece x miktarın kârından mı kesiliyor ? Yoksa diğer 3x lik miktar 1 yıldan uzun olduğu için hiç mi vergi kesilmiyor ? Net bilgisi olan bir arkadaş ışık tutabilir mi ?
Patron çıldırdı :)
:halay: tüm ortaklara hayırlı olsun. 2020 yılında kaymaklı dividend verir.
https://i.hizliresim.com/jqGnOr.jpg
İşyat'la tanışmama vesile olan investing forumundan Ali Atabak abi... Orayı terk ettin ama buraları okuyorsun eminim :) çok hayır duası alıyorsun çok :)
İyi akşamlar ortaklar tutar olarak 20 krs temettunun bir sene basinda yuzde kac olduguna bakalim birde simdi.. iste bu fiyat artislari ile gelecekteki kucuk oranli temettulerin bile tutar olarak tatmin edici olma ihtimali bu hisseyi diri tutacak anlaşilan. Bi marti gorelim bakalim.. Hayirlisi olsun tum ortaklara.
YO larda teknik, mantık ve de geçmişe dayalı değerlendirmeler pek işlemiyor..
Ne zaman ne yapacakları belli değil amma isyat bu çok yükselmiş borsada 40 krs temettusu ve hala çok uygun fiyatıyla temettuye kadar yükselmeye devam edecek gibi..
175 200 arası bı yere oturur temettuye kadar..