O DTH ların bir kısmı yastık altına giderse görürüm ben o başkanın göZünü. ZK ları harcamak neymiş görürler.
Lenovo P1a41 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Printable View
Originally Posted by murat uysal
Kurun çok fazla oynamamasının arkasında yerleşiklerin çok fazla dolarize olmuş olmasının payı var ,
Bankacılık sektörümüzün yapısal olarak bir swap ihtiyacı var. Yurt dışına bağımlı olmadan bunu ek bir imkan olarak bankacılık sektörümüze sağlıyoruz..
Vicente,sen misin?:kahkah: şaka maka bu Murat Uysal bizim forumda vicente nikiyle yazmasın?
rtükte faruk bildiricinin üyeliği düşürlmüş.Hukuka gel, en ufak ciddi muhalefet yerle bir ediyor bunların dumurunu.Hayatımda gördüğüm en ideolojik güveni zayıf iktidar bu.yoksa rtük üyesinin eleştirisini bile hayati çıkarına tehdit görmek güçle açıklanamaz.
Bülent Arınç: KHK bir faciadır, özür diliyorum
Bir Youtube kanalına konuk olan Arınç, "Çevremde o kadar çok bu felaketi yaşayan insan var ki, ben onlardan özür diliyorum. İhraç edilenleri gördükçe yerin dibine geçiyorum." dedi.
Arınç: Evime temizlik yapmaya gelen, daire başkanlığından ihraç edilmiş bir kadını gördükçe ben yerin dibine geçiyorum. Benzinliğe gittiğimde bir Danıştay üyesinin pompa tuttuğunu görünce acı duyuyorum. Tüm bunları yaşıyor Türkiye. Kimse savunamaz bunu
https://sptnkne.ws/AmZd
Keşke gerçekten yerin dibine girse...Mecazi anlamda değil gerçek anlamda...
Arınç, kozmik odanın kapısını sonuna kadar açıp, düşmanı içene sokan değil mi?
Tahvil faizi 24 iken zor tuttukları dolar şimdi tavhil faizi 13ten küçükken kuzu kuzu düşüyor.MB dizginleri iyi kavramış...
Paylaşımlarım sohbet amaçlıdır...
Bağırsakta duran pislik, kişinin kendisinden başka kimseyi rahatsız etmez.
Bunlar ülkenin içine bağırsaklarını boşalttılar.
Kendileri rahatladı, millet pisliğin içinde boğuluyor.
bir süredir emlak başlığında TL hayranı zatlara vakit geçiriyordum. görüyorum ki organize bir şekilde her yerdeler. buradada varlar. aynı kalıptan çıkma gibi TL ye geçersen zararın olacak diyorlar lan sana ne nereye geçeceğime manyak bunlar ya. artık bizim yerimize fikir yürütmeye başladılar. benim TL ye geçme gibi bir planım olmadığı için USDTRY'de umrumda değil. EURUSD benim için daha önemli.
ABD Temsilciler Meclisi, Başkan Trump'ın azil sürecini resmen başlatan tasarıyı onayladı
Senin yerine ben vereyim. [emoji3]
SM-C5010 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Eywallah Forumdaşlar..
Sayın Mb başkanına da itibar puanı verme şansımız var mıydı acaba?! 🙂
Şaka bir yana; para piyasalarına ilişkin teknik anlamda yapılacak artık pek bir yorum kalmadığı için, espriler şakalar yapmak Kalıyor geriye.. en azından kendi adıma durum bu..
MB başkanıda burayı okuyor demek ki
Bu arada halk yeni bir yöntem bulmuş .
Avm kapısında durup taksi parası istemek şeklinde .
Çöplerini kendi yanında getirip çöpten yemek topluyor gibi yapmak .
Suriyeli çocuğunu ortaya salıp bacağına sarılmasını sağlamak toplu taşıma da .
Kalem mendil vs de satmıyorlar artık iş başka boyuta gelmiş durumda artık .
Eve gidene kadar bugün 4-5 tanesi ile muhatap oluyorsun .
Adam kaçak biniyor toplu taşımaya güvenlik güçleri müdahale ederken darp ediliyor vs vs
hisse.net kullanarak iPad aracılığıyla gönderildi
Ben şu aralar metroda müzik yapanlara uyuz oluyorum. Yol kenarında müzik yaparsın canı isteyen durur dinler.
Ben metro vagonunda zorla seni dinlemek zorundamıyım. Birde bunları alkışlayan ve para veren tipler var.
Bu ülkede bunların tek çözümü var. Cezayı para isteyene değil verene keseceksin. Ondan sonra iş çıkışı sessiz sakin evine döneceksin.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Önceden Müzik yapmak yasaktı görevli müdahale ediyordu
Sonra büyükşehirden izin alarak yasallaştı artık serbest izin belgesi var ise .
İnsanın kafasını detone sesiyle ve entumanla şişiriyorlar buna haklarının olmaması gerekir bence de
Bu arada maç günleri Marmaray metro tramvay da taraftarın tepinmesine niye önlem almazlar bilmiyorum .
Newyork metrosunda da müzik yapılıyor, Paris metrosunda da
Almanyada da büyük maçlardan önce taraftar çoşuyor İngilterede de
demek istediğim "bizim bu devletlerden ne eksiğimiz var, bu da eksik olmasın" gibi bir şey değil ama sonuçta 5 milyonluk kuzey ülkesi yahut japonya çin gibi bir düzen toplumu değiliz. bu kadar genç nüfuslu bu kadar hayatı trafikte geçen bir şehirde metroda müzik de olur maçtan önce olay da.
ha biz ortadoğulu yönlerimizle olayın şeyini çıkartıyor olabiliriz tabii. ama metroda kadın tacizi olmasın, trafikte millet birbirini dövmesin de varsın çalgı çalsın...
Beşar Esad:
“Türkiye, Suriye bölgesini terketmezse savaştan başka çaresi kalmaz.”
Adam toplu taşımada müzik yapar zorla dinletir,birileri takım tutar gürültüsünü zorla dinletir,askere gidecek diye sokakları ralli alanına çevirir,ambulansa yol vermez,mahalle arasında hafta içi gece saat 24 e kadar son ses düğün yapar zorla dinlersin okula gidecek çocuğun uyuyamaz,genellikle bunların ortak noktası ise,medeni bir uyarı girişiminin,uyarana karşı bir linç girişimine dönmesidir,bunlara karşı sade vatandaşın hakkını savunacak merciler kağıt üzerinde varken,iş uygulamaya geldiğinde kimse sorumluluk almak istememektedir,sorarsan medeniyetten uçuyoruz herkes bizi kıskanıyor.
yaw kafaya taktığınız şey bakın.....toplu taşıma araçlarında osurmasınlarda ne yaparsa yapsınlar.....demek herkesin derdi farklı..
Osurmanın Zararı yok ki aksırıp tıksırmasınlar sonra elleriyle bir yerleri tutuyorlar mikroplar yayılıyor her yöne
hisse.net kullanarak iPad aracılığıyla gönderildi
Dolarcıların yeni geyikleri....Herkes bankalardaki dolarlarını çekip eve götürüp yastık altına koysunlar..... o zaman sistem çökermiş ve dolar 9-10 ları roket gibi geçermiş.....
100-200 bin nakit doları hiç eline alıp taşıdınmı ?...Evinde onca dövizi nasıl yastık altında sakliyabilirsin..birileri evde o paranın kokusunu alırlarsa canından bile olabilirsin.....evde en cok 10-15 bin doları sakliyabilirsin......
Belkide bazı tanıdıklarımın yaptığı gibi milyoncuk dolarlarınkz varsa kapalı çarşidaki dövizcilere emanet etmeyi düşünenler olur....
sonra o dovizci batar yada yanı daki emanet para ile ortalıktan kaybolur....Sonra mafya tutar o paranın peşine düşersin....:):)
Vay pinti dolarcilar vay, dolar gaymelerinizi satın tumofil alin, hem ekonomi neyim hareket eder, hemde ne hapşırık, ne de tosuruk derdiniz kalmaz!:oleyo:
Güncel bir yöntem midir bilmem ama yeni türediğini düşünüyorum.Gıda satışı yapan yerlerde ürünün tadına bakma bahanesiyle karnını doyurup gidenleri izliyorum.Henüz yeni başlayan acemileri 100 gram yiyip 200 gramlık ürün alıp çıkıp gidiyor.Öyle tektük veya çok gariban olanlardan bahsetmiyorum,kendince hırsızlık yöntemi geliştirenler türedi.
Öte taraftan işsizliği fırsata çevirenler haftalık 60 saat çalışmaya asgari ücret ödüyor,yani kanundaki çaışma saati kadar çalışanın asgari ücreti aslında 1500 TL.Bu konuda da acemiliğini atanlar da devamlı işçi değiştirerek sigorta ödememe peşinde.
Piramitin üst kısımdakiler de hayatından oldukça memnun olsa gerek.Mesela dolar 3 TL iken 200 liraya satılan spor ayakkabıyı şimdi 500 e satıyor.dolar bazında bu karı başka nerde bulabilir ki?
Sana çıkmayacak piyango biletini almaya ikna edenden, sanal inek,kaz satana kadar denenmedik yöntem kaldı mı ki? Elbette ikna etmek için o ikramiye göstermelik birkaç kişiye çıkıyordur.Ancak hangi yola gidersen git,hepsi tuzağa çıkıyor.
Velhasıl egonomi herkes için çok iyi,herkes yöntemini bulmuş,yolunu tutmuş,alan memnun satan memnunken,gidişatı kimsenin bozma niyeti olacağını sanmam.Trencilik oynamayı sevenler artık ışığı söndürmeye bile lüzum görmüyor.
Terk-i dünya etsen bile sana yerin altında arazi, indirimli kefen seti, lokma, mevlüt satışı için hazır bekleyen sektörler var.Trene dahil olmayanın kaçışı çıkışı yok.
Oda bir seymi..
Gecenlerde bizim enisteyi Almanya da bir Turk dolandiricilik cetesi Dautche bank uzerinde gelistirdikleri bir havale yontemi ile 250 bin TL dolandirdilar.
Oda adam tutmus... Almanyadaki yerlerini tespit etmis. Burunlardan getirecegim o parayi diyor. Deutche banka da dava acmis...
Bende ugrasmaya degmez unut gitsin diyorum.
Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Barış Pınarı Harekatı kapsamında terör örgütü YPG'den arındırılan Rasulayn'ın güneydoğusunda ele geçirilen 18 rejim unsurunun Rusya makamlarıyla yapılan koordine neticesinde teslim edildiğini bildirdi.
WASHINGTON —
Senato Cumhuriyetçi Çoğunluk Lideri Mitch McConnell, Türkiye’nin Suriye’deki askeri müdahalesine karşı olası yaptırım adımlarını değerlendirirken, “duygularla değil ABD’nin stratejik çıkarları rehberliğinde” hareket etmeleri gerektiğini söyledi.
McConnell, Kongre’nin her iki kanadında Türkiye’ye yaptırım tasarılarının gündemde olduğu bir dönemde Senato kürsüsünden hem bu girişimler hem de Türkiye ve Türk-Amerikan ilişkileriyle ilgili açıklamalar yaptı.
Basın özgürlüğü, laiklik, insan hakları ve yolsuzluk vurgusu
“Birçoğumuz stratejik öneme sahip NATO müttefikimiz Türkiye’nin Cumhurbaşkanı Erdoğan yönetimi altındaki yöneliminden bir süredir kaygı duyuyoruz” diyen McConnell, “Erdoğan’ın İslami demokrasi modeli olacağı yönündeki umutlara rağmen, bunun yerine demokrasiyi demokratik olmayan amaçlar için kullandığını” söyledi.
McConnell, “Basın özgürlüğü, laiklik ve insan hakları, Erdoğan’ın yönetimi altında zarar gördü, yolsuzluk ilerledi. Erdoğan’a muhalefet büyüyor ama Türkler’in muhalefetlerini dile getirebilecekleri siyasi ortam daralıyor” ifadesini kullandı.
“Duygularımızı değil stratejik çıkarlarımızı rehber almalıyız”
Türkiye’nin Suriye’nin kuzeydoğusuna askeri müdahalesiyle ilgili kaygıların varlığına hatırlatan McConnell, şöyle konuştu:
“Türkiye’nin Suriye’deki yerel Kürt ortaklarımıza verdiği zarardan dolayı kızgınız. Türkiye’nin müdahalesi ve Amerika’nın Suriye’deki güçlerini çekmesine olan muhalefetim hakkında ayrıntılı olarak konuşmuştum. Ancak, Türkiye’nin müdahalesinin yol açtığı zararı kontrol altına almaya, Ankara’yı Moskova’dan uzaklaştırmaya ve Erdoğan hükümetini hem içeride hem dışarıda daha iyi davranmaya teşvik etmeye çalışırken, duygularımızı değil stratejik çıkarlarımızı rehber almalıyız.
Bu önemli hedefleri başarmak için elimizdeki tüm seçenekleri dikkatle gözden geçireceğimizi ve geniş kapsamlı bir zorunlu yaptırım tasarısının gerçekten en uygun seçenek olup olmadığını özenle inceleyeceğimizi umuyorum. Yaptırımların nasıl bir spesifik etkiye sahip olacağı, Türkiye’nin bunlara nasıl yanıt vereceği, Rusya ve diğerlerinin Washington’la Ankara arasındaki artan gerilimden nasıl istifade edebileceği üzerinde iyi düşünmeliyiz.”
“80 milyonluk bir demokrasiye karşı yaptırımların etkisi değerlendirilmeli”
McConnell, Avrupa ekonomisine sıkı biçimde entegre olan bir ekonomiyi hedef almadan önce, geniş kapsamlı yaptırımların küresel ekonomiye, Avrupalı ortaklara, Amerikalı işçiler ve istihdam üreticilerine ne gibi ekonomik etkilerinin olacağı konularında kafalarında daha net bir resim oluşması için çalışmaları gerektiğini söyledi.
Senato Cumhuriyetçi Çoğunluk Lideri şöyle devam etti:
“Türkiye’nin davranışlarını şekillendirmek için Avrupalı müttefiklerle birlikte çalışmanın mı yoksa Avrupalı müttefikleri yaptırım tehditleri üzerinden Türkiye’yle bağlarını kesmeye zorlamanın mı bizim daha yararımıza olacağı üzerinde kafa yormalıyız. 80 milyonluk bir demokrasiye karşı, İran ve Kuzey Kore’ye kullandığımız türden politika araçlarına başvurmadan önce, yaptırımların Türk halkı üzerinde yapacağı siyasi etkileri değerlendirmeliyiz. Yaptırımlar onları bizim mi yoksa Erdoğan’ın tarafına mı çekecek? Daha hedefe odaklı yaptırımlar, bu istenmeyen sonuçların bir kısmını belki önleyebilir mi? İlgili komisyonlarımızın ve yönetimin, harekete geçmeden önce bu sorular üzerinde düşünmesini ümit ediyorum.”
6 senatörden Pompeo’ya Suriye mektubu
Öte yandan Senato Dış İlişkiler Komisyonu Yakın Doğu, Güney Asya, Orta Asya ve Terörle Mücadele Alt Komitesi’nin en kıdemli Demokrat üyesi Chris Murphy’nin girişimiyle 6 senatör, ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo’ya mektup yazarak, Suriye’nin kuzeydoğusundaki durumla ilgili acil endişelerini dile getirdi.
Senatörler mektupta, Irak sınırı üzerinden kaçan ailelere Amerikan insani yardımı ulaştırılmaya devam etmesinin kritik önem taşıdığını vurguladı. Mektupta, “Bakanlığı Amerikan kaynaklarının Irak içindeki Suriyeli sivillere yardımların devam etmesi ve personelin tahliyesi için çalışan insani yardım örgütlerine erişimini sağlamaya çağırıyoruz” ifadesi kullanıldı.
Murphy’nin yanısıra, Demokrat senatörler Tim Kaine, Jeff Merkley, Ben Cardin, Jeanne Shaheen ve Cory Booker’ın imza attığı mektupta, “Başkan Trump’ın asker çekme kararı, sadece Kürt müttefiklerimizi Türkiye tarafından katledilmeye terk etmekle kalmadı, Suriye’nin kuzeydoğusundaki tüm uluslararası insani yardım operasyonlarını da risk altına sokuyor” denildi.