Tahta yapmakta zor her fiyata mal verecen mecbur.
Alislar bitince basarsın koçum sıkıntı yok.
Başka bir gün devam ederiz kaldığımız yerden paramız oldukça.
Printable View
Tahta yapmakta zor her fiyata mal verecen mecbur.
Alislar bitince basarsın koçum sıkıntı yok.
Başka bir gün devam ederiz kaldığımız yerden paramız oldukça.
Hadi bana müsade kafana göre takıl spek.
Biraz da biz aldık.Alalim.
Sen de devam et.
Uzun süre sıkılmadan bekleyecek gerçek yatırımcı alsın yoksa spek yemi olmayın adamın şakası yok sabır ve inat adamı.
Ben gemileri yakmışım sıkıntı yok .
Sonuna kadar ...
Sabri olmayanı yerler ona göre.
Bugun tahtayı izleyemedim. Adamlar tam manipülasyon peşinde. Ağustos basindan beri bir hisse hep düşer mi? Kagit dibinden 10 kat yapan tahtada hala bekleyen varsa onun da maliyeti bellidir. Spek kendinde olmayan maliyete mal veriyor. Ama iste gerçek alici olmayınca fiyat paldır küldür düşüyor. Harbi alici geldi mi de maçaları yetmiyormuş bugün gördük. Su uçarın elinde kalan lotlari alacak biri daha gelse iyi olacaktır. Belki sayın baddog gelir yeni bir başlangıç yaparız. Eskiden 40 lo fiyatlara alislari girdiğinde g.t gibi kalmışlardı mal basamamislardi.. dinsizin hakkından imansız gelir...
Yılan ?
Turna?
TERKİB-İ BEND VIII
(Açıklamalı)
Her şahsı harîm-i Hakk’a mahrem mi sanırsın? Her tâc giyen çulsuzu Edhem mi sanırsın?
Her dokunulmazlığı olanı Allah'a yakın mı sanıyorsun? Her taç giyen çulsuzu Edhem mi sanıyorsun? (Edhem: Tacını tahtını bırakıp evliyadan olan Belh şehri şehzadesi)
Dehri arasan binde bir âdem bulamazsın, Âdem görünen harları âdem mi sanırsın?
Dünyayı arasan binde bir insan bulamazsın, İnsan görünümündeki eşekleri insan mı sanıyorsun?
Çok mukbili gördüm ki güler, içi kan ağlar, Handân görünen herkesi hurrem mi sanırsın?
Çok mübârek insan gördüm ki güler, içi kan ağlar, Güler görünen herkesi mutlu mu sanıyorsun?
Bil illeti, kıl sonra müdâvâta tasaddî, Her merhemi her yâreye merhem mi sanırsın?
Önce hastalığın ne olduğunu bil, sonra tedaviye başla, Her merhemi her yaraya merhem olur mu sanıyorsun?
Kibre ne sebeb? Yoksa vezîrim diye gerçek, Sen kendini düstûr-ı mükerrem mi sanırsın?
Kibire ne gerek var? Yoksa vezirim diye gerçekten Sen kendini nizamın sahibi mi sanıyorsun?
Ey müftehir-i devlet-i yek-rûze-i dünyâ, Dünyâ sana mahsûs u müsellem mi sanırsın?
Ey dünyanın geçici nimet ve devletiyle iftihâr eden, Dünyanın sana ayrılmış olduğunu ve teslim edildiğini mi sanıyorsun?
Hâlî ne zaman kaldı cihân ehl-i tama’dan, Sen zâtını bu âleme elzem mi sanırsın?
Bu dünya ne zaman açgözlülerden yoksun kaldı, Sen kendini bu dünyaya çok gerekl mi sanıyorsun?
En ummadığın keşf eder esrâr-ı derûnun, Sen herkesi kör, âlemi sersem mi sanırsın?
En ummadığın senin içyüzünü keşfeder, Sen herkesi kör, halkı sersem mi sanıyorsun?
Bir gün gelecek sen de perîşân olacaksın, Ey gonca bu cem’iyyeti her-dem mi sanırsın?
Bir gün gelecek sen de perişan olacaksın, Ey gonca bu topluluk hep böyle [yanında] olacak mı sanıyorsun?
Nâ-merd olayım çarha eğer minnet edersem, Cevrinle senin ben keder etsem mi sanırsın?
Korkak olayım eğer bu çarka (döngüye) minnet edersem, Senin zulmünden kederlendiğimi mi sanıyorsun?
Allah’a tevekkül edenin yâveri Hak’dır, Nâ-şâd gönül bir gün olur şâd olacakdır.
Allah'a güvenenin yardımcısı Allah'tır, Hüzünlü olan gönül bir gün gelecek bahtiyâr (mutlu) olacaktır.
Ziya Paşa
( 1825 - 1880 )
Yeni Türk Edebiyatı Antolojisi II, S. 19-20, İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Yayınları
“Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir; tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir.” (Nasihat ile yola gelmeyenin azarlanması gerektiğini, azar ve nasihat ile yola gelmeyenin ise hakkının dayak olduğunu anlatan Ziya Paşa tarafından söylenmiş bir özdeyiştir.)
Bizim spek anlamaz böyle şeyleri kaçırdığı kotları sayikliyor
Spek sene başında kendi aldığını iddia ettiği fiyatlardan bedava mal veriyor. Ya adamın genel kurulda söyledikleri hikaye ya da o da kafayı yedi tahta boyunu aştı, namına kara leke sürüldü.
Asıl malın sahibi uçarı da öptü belki de bilemeyiz.
Horuz ve tavuk denkleminde sonuç yumurta bunu biliyorum kim tavuk kim horoz beni entrese etmiyor ben yumurtaya bakarım.
3 basamaklı 4 basamaklı sayılara alışmak lazım ne de olsa çok bilinmeyenli denklem değil altı da üstüde arsa .[emoji16]
Aramızda yunus mahallesinden yatırımcı varmi acaba.
Yada şua inşaat adına mal toplayan yada emlak işiyle uğraşıp kendine mal alan.
Hep aynı kişiler bir şeyler paylaşıyor. Biraz destek bölgeyle ilgili bilgisi olan varsa yazsın.
"Başarılı bir yatırım sabır, disiplin ve zaman gerektirir. Ne kadar yetenekli olduğunuz ya da ne kadar efor harcadığınızın bir önemi yok. Bazı şeyler sadece zaman gerektirir. 9 farklı kadını hamile bırakarak 1 ayda bebek sahibi olamazsınız.” (Warren Buffet)
Spekcigim bak seçimden sonra emlak patliyacak zamanın varken sende kazan bizde kazanalım yoksa halin harap..
Tamam. Sizi kırmayacağım, bu konuyu Düşüneceğim. [emoji41]
Sent from my iPhone using hisse.net mobile app
Teşekkürler
Bu hafta mecliste itirazlar karara bağlanacak.
GÜNDEM:
1-İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü'nün Dolu Kadro Derece Değişikliği ile ilgili teklifinin
görüşülmesi.(2022/231351)
2-Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü'nün Çalışma Yönetmeliği'nin "Teşkilat" MADDE 8'in b
bendinde "Alt Birim" başlığı altında 6) Kültür Merkezleri Hizmetleri olarak yeni bir Alt Birim açılması ile
ilgili teklifinin görüşülmesi.(2022/232309)
3- Emlak ve İstimlak Müdürlüğü'nün İstanbul İli, Kartal İlçesi, Yunus Mahallesinin Bir Kısmına
Ait Riskli Alan Sınırı içerisinde kalan yerde bulunan, mülkiyeti idaremize ait olan, 2218 ada 279-288-321-
322-323-330 parsellere yönelik, 6306 Sayılı Yasaya istinaden Şua İnşaat Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi
ile İdaremiz arasında kat karşılığı sözleşme yapılabilmesi ve ekte yer alan vekaletnamenin imzalanması için
Belediye Başkanı Sayın Gökhan YÜKSEL'e yetki verilmesi ile ilgili teklifin görüşülmesi.(2022/231545)
4- Plan ve Proje Müdürlüğü'nün Plan ve Proje Müdürlüğü'nün Kartal İlçesi kapsamında 6 etap
halinde 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planlarında Riskli Yapılara ilişkin Plan Notları ilavesine yönelik
18.01.2022 onanlı 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliği itirazları ile ilgili teklifinin
görüşülmesi.(2022/232723)
5- Plan ve Proje Müdürlüğü'nün 26.09.2022 tarih 231248 sayılı Başkanlık Oluru doğrultusunda
1/1000 Ölçekli Kartal Merkez Kentsel Sit Alanı ve Yakın Çevresi Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı
Plan Notları Değişikliği ile ilgili teklifinin görüşülmesi.(2022/232569)
6- Plan ve Proje Müdürlüğü'nün Kartal Merkez S2 Alt Bölgesi Uygulama İmar Planı İtirazları ile
ilgili teklifinin görüşülmesi(2022/232579)
7- Plan ve Proje Müdürlüğü'nün Kartal Merkez S3 Alt Bölgesi Uygulama İmar Planı İtirazları ile
ilgili teklifinin görüşülmesi.(2022/232948)
8- Plan ve Proje Müdürlüğü'nün Kartal Merkez S4 Alt Bölgesi Uygulama İmar Planı İtirazları ile
ilgili teklifinin görüşülmesi.(2022/232702)
9- Plan ve Proje Müdürlüğü'nün Kartal Merkez S5 Alt Bölgesi Uygulama İmar Planı İtirazları ile
ilgili teklifinin görüşülmesi.(2022/232997)
10- Plan ve Proje Müdürlüğü'nün Kartal Merkez S-6 Alt bölgesi Uygulama İmar Planı İtirazları ile
ilgili teklifinin görüşülmesi.(2022/232966)
11- Plan ve Proje Müdürlüğü'nün Kartal Merkez S-8 Alt Bölgesi Uygulama İmar Planı İtirazları ile
ilgili teklifinin görüşülmesi.(2022/232968)
12- Plan ve Proje Müdürlüğü'nün Kartal Merkez S-9 Alt Bölgesi Uygulama İmar Planı İtirazları ile
ilgili teklifinin görüşülmesi.(2022/232970)
13- Plan ve Proje Müdürlüğü'nün Kartal Merkez S-10 Alt Bölgesi Uygulama İmar Planı İtirazları
ile ilgili teklifinin görüşülmesi.(2022/232971)
14-Plan ve Proje Müdürlüğü'nün Kartal Merkez S-11 Alt Bölgesi Uygulama İmar Planı İtirazları ile
ilgili teklifinin görüşülmesi.(2022/232600)
15- Plan ve Proje Müdürlüğü'nün Kartal Merkez S-12 Alt Bölgesi Uygulama İmar Planı İtirazları
ile ilgili teklifinin görüşülmesi.(2022/233033)
16-Kartal Belediyesi'nin 2023 Yılı Performans Programı'nın görüşülmesi.(2021/232498)
17-Kartal Belediyesi'nin 2023 Yılı Gelir-Gider Bütçesinin görüşülmesi.(2021/23
Kartal belediye de yunus mahallesinde kalan yerlerini şua inşaata kat karşılığı verecek.
Başkan yetki istiyor meclisten
Bölgede %46 ile yerleri toparlamış şua inşaat bilginize.
Toplu hareket etmek yasal acıdan ve etik olarak sıkıntılı.
Her koyun kendi bacağından asılır.
Hisse ucuz olduğunu düşünüyorsan ve paran varsa ona göre davranırsın pahalandigini hissettiğin zaman da o yönde davranırsın.
Dikkat edersen al sat tut dememeye bile çalışıyorum özen gosteriyorum.
Demek ortada teknik olarak belli seviyeler dikkate alınarak kendi kararını verirsin.
Bizim arsayla alakalı bir durum değil ama bölge ile alakalı.
Güneyde dap yapının ist.marin projesi hemen üst bölgesi mutlu arazisi doğuda eczacıbaşı arazisi ve bu bölgenin ortasında 180 dönüm yunus mahallesi eski mahalle orasida şua kontrolünde belediyenin bu mahalle içersinde yerleri var oraları şua inşaata verecek onun için başkan meclisten geçirmeye çalışıyor.
Şua bölgeye hakim ve ilk proje gelişimi haberi onlardan gelecek zaten projeleri hazır.
Meclis yayını canlı olarak mevcut siyaset dinlemek isteyen izleyebilir. Gündem daha bize gelmedi.
Imar komisyonuna havale edildi oybirliğiyle.
Başkanın yetki istedi de hukuk komisyonuna havale edildi.
Komisyondan geldiğinde bir de tekrar meclise gelecek ve mecliste onaylanacak. Öyle anlıyorum. Bu nedir arkadaş. Bitemiyor. Nasıl bir top çevirme bu.Hiç hesapta olmayan yerler hemen işi bitiveriyor. Yılların meselesi bitemiyor. Matruşka gibi. Sürecin içinden yeni süreç çıkıyor. Bunu fırsat bilenlerde ağlarını atmış yatırımcıları canından bezdirip mal almaya çalışıypr. Bu gidişle yılbaşına biter mi acaba. Çünkü yeniden meclise gelecek. En az 1 ay. Belki 2 belki 3 ay sonra bilemiyoruz. Resmen yerim dar, oynayamıyorum diyorlar. şimdi komisyonda ne pazarlıklar dönecek gene. Meclisin komisyondan geldikten sonra onaylaması da askıya çıkacak mı acaba bilen varmı.
215 tl adamın malını aldığımdan beri şakülü kaydı. [emoji16]
Endeksle devre kesen endeksle yukarı sözde gidemiyor.
Buda başka bir çeşit manipülasyon.
Tahtada gerçekleşen fiyat hareketleri ne bist nede reel ekonomiyle uyuşmuyor.
Ağaların paşa gönlü ne zaman isterse o zaman.
30 yılımı vermişim bunun gibi abiduk gubudiklere.
Bedava pabuç bırakacak halimiz yok.
Yaprak daldan düşünce rüzgarın oyuncağı olurmuş .
Olsun.
Rüzgar uzun zamandir tersine esiyor.
Essin.
Ağacın meyvesi var mı var.
Elbet rüzgar bizim tarafimizdan da esecek
Adam meyvenin bir kısmını kaptırmış.
Aklı orda dediğin gibi
Halbuki açgözlülük onun sonu olacak.
Ağacı arada sula.230 lar
Orası öyle.
Bizim şu an tek silahımız sabır.
Takip ettiğim senetler 1 senede üzerine 3 kat birim koydu.
Piyasanın agababalari bunu otturur de mali ondan bir güzel almasını da bilir .Ne yazık ki babalar başka mecralarda.
Piyasa ucuz senet avına çıkınca tıpış tipis...
Burayı okudugunu düşünüyor musunuz?
Yıllarımız, bu beceriksiz Kartal belediyesinin, bölgenin imar dosyalarını imar komisyonuna havale edişini izlemekle geçti. İtirazları reddet bitir işi. Ne lanet bir toprakmış arkadaş.
BLA-L09 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Bence bütün sosyal medya hem radarları altında hemde kontrolleri altında.
Beni sona yaklaştığımız konusunda ikna eden bazı gelişmeler mevcut ama son ne zaman sonlanır tarihsel olarak ben de kestiremiyorum.
Şua kendi bölgesin de tahliye çalışmalarını başlatmış zaten gidip görenler bilir resmen çevrelenmiş kuşatılmış bir muhit zamanın durduğu bir yer bütün bağlantıları kesilmiş insanlar bıkmış. Yunus mahallesi için konuşuyorum mülk sahipleri derneğine kahveye bir uğrayın bir çay için tarihsel gelişmeler son dakika haberlerini anında alırsınız.
Dediğim gibi %46 şua o bölge için anlaşmış sözleşmeler hazırlanmış ve en önemlisi eczacılardsn 18 20 dönüm bir yeri de almış.
Eczacı kolay kolay yer vermez demekki başka işler olmuş karşılıklı nede olsa siyasi iktidara yakın diye biliyorum.
Bir diğer gelişme chp li kartal belediyesi bile yunus mahallesi sınırında kalan yerleri için şua ile sözleşme imzalayacak bugün konu hukuk komisyonuna sevk edildi uygun görüş geldiği zaman başkan sözleşmeyi imzalar.
Demekki kabaca yılbaşı sonrası bölgede hareketlilik artacak gibi tam zamanlama bürokrasinin hızına bağlı malesef .
Emlak işiyle uğraşan bölgeyi tanıyan kişilerden edindiğim izlenim sonrası bir de içinde olduğumuz enflasyon sarmalı neticesin de paranın pul arazinin değerli olduğu bir dönemdeyiz.
Açıkçası param oldukça almanda ki mantıkta bu bağlamda para durdukça değer kaybetmekte hisse üzerinden arsaya dönüştüğünde en azından daha korunaklı bir hale geldiğini düşünüyorum. Borsada fiyatın düşmesi beni zerre ilgilendirmiyor aksine mutlu oluyorum bu gün markete gidip bir ürün alın ne aldiginizin bir önemi yok o ürünü 10 gün sonra aynı fiyata alamıyorsunuz ama borsada bizim hisse maşallah 10 yıl önceki fiyatından bile kelepir şekilde satılıyor.
Özetle gerçeklerden uzakta tutmaya çalışmaları takdire şayan ama bunun maliyetine her nekadar şu an da bizler katlanıyor gibi gorunsekte aslında onlar bu maliyeti sirtlanmis durumdalar .
Fiyatı burada tutmanın tek bir şartı var oda ben sen o biz siz onlar tahtaya alıcı olarak her geldiğiniz de size o malı verebilmesine bağlı hadi bakalım spek sana kolay gelsin ben para buldukça kapına damlar alır giderim gerisi senin bileceğin iş.
Umarım yardımcı olabilmişimdir paydaşlarıma.