tkf ne gösteriyor excele göre hocam ?
Printable View
Yönümü biraz yabancı tarafına kaydırmak istiyorum malum son gelişmelerden sonra.Ak portföyün AFT,AFA,AOY hakkında görüşleriniz neler?
-0.02Redmi Note 8 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Tca % +1.00
Zpf % +1.77
Zpe %-0.38
Mps % -0.61 / 2,213427
Eıb belli oldu mu
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Aft için ise şu an 0 a yakın ancak intel -11 lerde tesla -2...
1999 depreminde borsa ne olmuştu hatırlayan varmı?
ıpv 1,72
tdg 1,51
tta 1,06
tte -0,29
ıpj 1,18
tge 1,67
Fno +0,63.
Nnf -0.31 falan gibi tahmin ediyorum bakalım.
Twitterda NNF yonetimine hesap sormalar başlamiş.
SM-G610F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
GBC son birkaç gündür kötü getiriyor nedense.
Nnf -0,323%
SUA +%0.19 ay sonuna dogru genellikle performansi duzeliyor.
EIB 0,018
Eksi olmamış bari
Borsada iyi ve kötü gün denince 2 günü hatırlıyorum.
İyi gün. Ab müzakerelerinin başladığı tarih 4 ekim'in ertesi gün. Elimde borçlanma araçları fonu falan gibi bişeyler vardı dandik dandik. Bir günde %2 yazmıştı onlar bile :)
Kötü gün , genelkurmayın e-muhtıra verdiği gün. Ben sabaha açılışta pozları kapamıştım korkuyla -14% falan açtı sanırım. o zaman taban tavan yok. kapanış -5 mi ne olmuştu.
Te3:+0.19, Sua:+0.19, Eic:+0.10, Eib:+0.018, İdy:+0.15, Suc:+0.25
Gbc, yac, ytd ve afs yi görebilen var mı? Kaç oldular acaba?
Pörtföyün %50 sı donlarda.Iki yıldır fon yatırımı yapıyorum.Forumdaki isimler değişti bir çok yeni arkadaş katıldı aramıza.Forumun ilk aylarında efsane olan fonların ismini bile unuttuk artık.Fil fonu ile başlayan macera okt ile devam etti gpg ardından yfv yi keşfettik iyi kar bıraksada efsane fon tcd oldu.Şimdi tüm yatırımcılar hisse yoğun fonlarda.Bu işin sonu pek hayır gelmiyor.%100 fondayken %50 hisse %50 fona döndüm.Gpg nin son halini gördükten sonra fonlar daha çok korkutmaya başladı.Yatırımcı beğenmeyen eleştirilere bu fon size göre değil satıp gidin diyen fon yöneticisinin bulunduğu gpg nin pörtföyü 40 milyonlara düşmüş.Yatırımcılarına üzülürüm ama fon yönetimi ne asla.Her şeyi ben bilirim fonu canımın istediği gibi yönetirim tavırları takınan yöneticilerin düştükleri bu duruma verebilecek cevapları varmı.Fon geneline dönersek bizim gibi ky nın alım yapamayacağı piyasalara ulaşmakta kullanmaması gerektiğini düşünüyorum.Yabancı hisseler petrol eurobond gibi nitelikli yatırımcının ulaşabildiği yatırım araçlarına fonlar aracılığıyla ulaşmak gibi.
SM-J710FQ cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Rota ve Safir
http://www.fibaportfoy.com.tr/Duyuru...ularFile/1091/
http://www.fibaportfoy.com.tr/Duyuru...ularFile/1092/
Özet geçeyim portföy=Herşey
Ben katılmıyorum. Hiç katılmıyorum.
TEFAS' in en büyük nimeti ulaşması zor yatırım araçlarına daha dengeli ve küçük yatirmlarla ulaşılabilir bir araca çevirmesi.
Daha geçen ay dolara bile %1 BSMV gibi bir harac ödediğimiz ulkede bu imkanlar daha daha kıymetli.
Ama ky profili genelde sazan gibi oltaya atlamak olduğu için araştırmadan riskleri nedir sorgulamadan atlamak olduğu için canı yananlar oluyor. Ama bu fonların suçu değil.
Ulaşılabilir olmasının en büyük zararı bu: herkes ulaşabilir.
Selam, tabiki kazandığım ve kaybettiğim dönemler oldu,fakat bizim borsamız söylendiği gibi uzun vade al yat denilen yatırıma uygun değil,benim edindiğim tecrübe bu oldu,bana göre sırasıyle iki şey çok önemli,
1-Seçtiğin hissenin alım yeri düşük olacak,zamanlama çok önemli,kar ettiğindede satmasını bileceksin.
2-Bilinen iyi şirketlerden ,satışları ve karı iyi olanlardan başkalarına bakmayacaksın(kumar oynamak istemiyorsan)
Bizim borsa geneli al yata uygun degil, haklisiniz.
Fakat yönetimi ve bilancosu iyi(ihracat orani yuksek) olan şirket her zaman kazandirir.Her sene satislarini ve net karini artiran sirketlerde az degil.
Saygilar.