+4 ve -4 yapan 2 Bist-50 hissesi var.
Biri güle oynaya işlemlere devam.
Biri devre kesmiş.
Printable View
+4 ve -4 yapan 2 Bist-50 hissesi var.
Biri güle oynaya işlemlere devam.
Biri devre kesmiş.
Tarım ürünleri üretici fiyat endeksi (Tarım-ÜFE) yıllık %142,42 arttı, aylık %4,34 azaldı-TÜİK
hem kira ödeyip hemde ev taksidi olan 2000 tl yi nasıl ödeyebilecekler ?
MURAT KURUM : EK MESAİ YAPABİLİRLER
Soner Yalçın Vahdettin olayını kısaca belirmiş:one:
AKP’nin gizli maksadı
Üç dört gündür kafamdaki soruya yanıt bulmaya çalışıyorum:
AKP çevresi, kurtuluşun sembol tarihi 9 Eylül kutlamaları ardından Saray'a ve Vahdettin'e neden sımsıkı sarıldı?
Mesela:
Referanduma gidilip halka şu sorulsa:
-Sarayın monarşisi mi, halkın Cumhuriyeti mi?
-Vatanı bırakıp kaçmış Vahdettin mi, vatanını kurtaran Atatürk mü?
Cumhuriyet ve Atatürk bu ülkenin kolektif belleğinde güçlü biçimde yer ettiğini sanırım kabul etmeyen yoktur.
Peki:
AKP bu gerçeği bilmez mi?
Kültürel kodları ayrıştırıp- çatıştırdığı sandıktan başarılı çıkma taktiğinin, bu kez Saray ve Vahdettin övgüsüyle mümkün olamayacağını bilmez mi?
Sarayı ve Vahdettin'i savunmanın siyaset ve toplum nezdinde AKP'ye fayda/ oy getirmeyeceğini bilmez mi?
Kırmızı fesli kimi hayalci kişilerin/mikro belleğinde olanın, toplumun geniş çevrelerinin kolektif/makro bilincinde olmadığını bilmez mi?
O halde:
AKP, Vahdettin konusunda yapay tarih yazımı yapmaktan neden vazgeçemiyor?
Gerçeklikle ilgisi olmadığı halde, retoriklerle süsleyerek yücelttikleri “Vahdettin sembolizmine†niçin ihtiyaç duyuyor?
Evet, bir sebebi olmalı değil mi? Pragmatist kimlikli popülist pratikçi AKP, fayda getirmeyeceği bu tartışmaya neden girdi? Hakikati aradıklarını hiç düşünmüyorum.
İşte bu sebeple, üç-dört gündür Vahdettin övgüsünü neden yaptıklarını kavramaya çalıştım…
Sonunda şöyle bir analiz yaptım,gerisini tıklayın öğrenin.
https://www.sozcu.com.tr/2022/yazarl...ksadi-7364266/
https://pbs.twimg.com/media/FcrLetPWAAEJYh-.jpg
:whistling:
Morgan Stanley, Erdemir için tavsiyesini Equal-weight'den Underweight'e ve fiyat hedefini 34.40 TL'den 29.00 TL'ye indirdi.
çıktı gene piyasaya morgan...
EREGL dikkat bu saatten sonra..bende var ve tutacağım
En çok yükselenler listesi, kıytırık senetlerle dolmuş.
Tek tavan var.
Bist'te hayat normale dönüyor galiba.
Bankalarda iyi fake attılar.
Gene tabana yolculuk başladı.
VİOP - 2,44
gene yamulduk..TESTERE PİYASASI işte bu..
YONCACILAR
25 inerse 23,9 lara kadar gidebilir..
İlk tabanlar geldi.
Halk ve Garanti.
Garanti önce 27 üstü,şimdi 23.96 taban:evil:,yahu baorsa sert düşerken bu 31'de tavanı bozmamıştı,şimdi 23 :kahkah:
Belirttiğim gibi dötü yiyen borsaya girsin,yani bank kağıtlarına:plc:
Şu anda gerçek yabancılar dişarıdan çadır tiyatrosunu izliyor:he:
İsbank, Vakıfbank , icbct, yapı kredi , Şekerbank , takb , garanti , akbnk ve Halkbank’ta devre kesici uygulanıyor
Banka hisseleri çook ucuz diyenleri Tezgaha davet ediyorum..Buyursunlar, tabana yapışan kağıtları kaldırsınlar..!!
Thy, Pegasus ve Tav sindire sindire gitti.
Zirvelerde olmasına rağmen, sert satış gelmiyor.
Bankalar, halka yeni arz olmuş, küçük patron hisseleri gibi gitti.
Paldır küldür düşüyor.
Galiba bunlar milleti borsadan soğutmaya çalışıyorlar bu tarz hareketlerlen,hayatımda böyle moktan kağıt misali gibi bankaların oynak olduğunu görmedim,milyonlar havada uçuşuyor,önceden belirttiğim gibi bu değirmenin suyu nereden geliyor ???
Bilinçli banka hissesi alamadığımdan geçen ay fon aldım ve satış gelecek diye verdim tekrar alışı bu hafta yaparım.YTD.
%20 üzeri bir ayda aldım.
İlk yükseliş kaçtıktan sonra fona girdim.eurobonda az biraz var hiç ellemiyorum.
Yoksa hisselerde kendim canlı işlem yaparım.
Banka hisseleri galip öztürkün hisselere benzedi
Benim 3/1 kısımı borsada,dip hisselerde bekliyorum,banka vs hisselerinde anlık oynuyorum,mesela Garantide 26 cıvarı alış 27 postalama,ama 25 olunca az aldım ve tabana yapıştık,olsun maliyet 24.50,bunu öncekilere sayarım,iş almıştım dün onuda 10 üzerinden okuttum şimdi taban cıvarında oyalanıyor sert düştüğünde bulaşmadım.
En çok düşenler listesinde, HKTM ve IHAAS hariç hepsi banka.
Şu sıralar gözlemde kurtlar,çakallar nereye dalalım diye,en iyisi sportiflere girsinler,örneğin TS,hiç pirim yapmadan zortuyu çekti 4.60 can çekişiyor:plc:...ytd.
YOBAZLAR NEYİ İSTERSE VALİ VE KAYMAKAMLARA İPTAL ETTİRİYOR
https://www.cumhuriyet.com.tr/siyase...asladi-1980895
Kur korumalı mevduatın bütçeye maliyeti (TCMB Hariç) Ağustos'ta 15 milyar TL oldu, 6 aylık maliyet 75,6 milyar TL'ye çıktı- Bloomberg HT
Asıl usta hanım.. :he: Accayip takar..
Oynuyorsa kırık da değilse derzler tutuyordur.. Ara genişse alçıpan bıçağı, çok darsa no 12 bisturi ile kazı. Vantuzla..
Çok büyük parçaysa, aşağı basılan yerinde 1-3mm camcı/dental elmasla delip altını doldurcan.. Çıkan tozla deliği kamufle.
Benden bukadar.. :yes: