Tabana yazılsak mal gelmeyenbilür, denüşük bi sitirateji ile devre kesici seviye hesaplanıp bi miktar oraya bi miktar da tabana yazılırsa garantili mal gelir die düşünüyorum
Printable View
Herifi donuna kadar soymamız lazım, elinde tek lotu kalmamalı
Bademspor da pes etti. Herhangi bir seçimden hemen sonra böyle bir düşüş yaşandı mı bilmiyorum. Diyeceksiniz ki belirsizlik var. Bence yok. Burdan dönmez. Bu iş bitti.
28 mayısa-seçime sistem ne derse o yönde poz. ile girerim..Bakalım HERİF o zamana kadar sistemleri ne hale sokacak?
Sinan Oğan 1-2 gün içinde destekleyeceğimiz adayı açıklayacağız demiş.
O zaman sert bir hareket daha olur tahtalarda.. Önden bilen gene para basacak.. Yerli milli borsamızda...
bu sonucu RTE bile beklemiyordu bana göre bütün bakanları millet vekili yaptı nedenini herkes biliyor ,18 anket ortalamasında %45-46 geçemiyordu.HDP den muhafazakar kürt oyları , ince tarafından kayan oyla , %49.50 buldu.Meralin oylarıda SO kaydı %2
KK kazana bilmesi için 1 milyon RTE den 2.5 milyonda SO nın oyunu alması gerekiyor bunun olması zor , ikna edilirse KK şuanda konuşulan referandum olayına dönülmesi için çalışmalar olduğu.
Yani yine başa döndük tamam mı devam mı
Akşam seansındaki rakamla makas kabaca 100 puan. %2 yapar fark yapar spot ile
Ereğli Haziran vade spot farkı %6
Thyao Haziran vade spot farkı %6,6
Tüpraş Haziran vade spot farkı %6,7
Vadeli kontrat kabaca %4 bir eksi açılışı fiyatlıyor şuan pay vadeliler ile kıyaslarsak. Bugün taban olan ekip direk taban olursa -%3 civarı yapıyor piyasa diğer kağıtlar nötr alırsak.
Hep atayiz gençlerden oldu.
Sokaktaki telefoncu dayılar ile sandıkta hesaplaşamadı.
Varlık savaşına girdi.
Gençlik işte
SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bademspor'un seçim için borsayı tuttuğu aşikar ama daha ikinci tur var. Belki 5000 üzeri bir atak deneyebilir. Sinan Oğan Rte'ye destek verirse borsadaki belirsizlik kalkar diye de alabilirler. Oğan eğer Kılıçdaroğlu derse bugün taban olanlar toparlar ama belirsizlik devam eder. Bekleyip göreceğiz.
başarısızlık halinde bolu belediye baskanı Tanju Özcan bence partinin basına gecmeli uzun yıllar domine edebilir siyaseti ...
Bugün çok fena dayak yemiş gibiyim :(
VİOP30 günlük de YapıKredi Yatırımı bugün de ütmüşler görünürde, ama bunun acısını çıkarabilir,
https://i.hizliresim.com/cy9hcxw.PNG
Ben hdp'lilerin Rte'ye destek vereceğini sanmam. Ama Oğan Kılıçdaroğlu'nu desteklerse kendi oyunun yanı sıra Mhp'den de milliyetçi oylar gelebilir. Sonuç değişir mi? Başta da belirttiğim gibi çok zor.
ATA İttifakı Cumhurbaşkanı Yardımcısı Adayı Sevda Özbek: Kılıçdaroğlu, ikinci turdaki sorumluluğunu Oğan'a devretmesi hayırlı olacaktır.
Büyük ihtimal Sinan Oğan AKP ile anlaşacak gibi.. Çünkü CHP nin onaylamayacağı bir şey bu...
BBHT'de anons geçtiler
>>>>
Yüksek limitli kredi kartında nakit avans, kuyum harcaması menkul kıymet kapsamına alındı.
Taksitli nakit avans limiti de düşürüldü..
SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bugün bir kaç geri alım haberi vardı
>>>>>>>>
EREGL
15 Mayıs 2023 tarihinde 29,44 TL - 31,50 TL fiyat aralığından (ortalama 30,49 TL) 3.280.000 adet pay geri alınmıştır. İşlemin toplam tutarı 100.012.355 TL'dir.
Bu işlemlerle birlikte, 15.05.2023 tarihi itibarıyla geri alınan payların toplam nominal değeri 10.780.000 TL olup, bu payların sermayeye oranı %0,308'e ulaşmıştır.
>>>>>>>>
THYAO
Hisse geri alım programı kapsamında, Ortaklığımız tarafından 15.05.2023 tarihinde Borsa İstanbul'da pay başına 126,40 TL – 133,70 TL (ağırlıklı ortalama 130,27 TL) fiyat aralığından toplam 495.000 TL nominal değerli THYAO payları geri alınmıştır.
Gerçekleştirilen işlem sonucunda geri alınan payların nominal değeri 3.881.800 TL'ye ulaşmış olup, Ortaklık sermayesine oranı %0,281290'dır.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur."
>>>>>>
VAKBN
Bu kapsamda 8.49 TL – 8.9 TL fiyat aralığında 2.500.000 adet Bankamız D Grubu paylarının geri alım işlemine ilişkin bugün yapılan işlemler tabloda yer almaktadır.
Tüpraş sağlam durabilir, dedim ama
Hcbs. 2 milyarlık kağıt satmış..
Asels, eregl, KRDMD, THYAO, tupraş, PTKM, toaso
Endeksi kaldırabilir gibi
SM-A336E cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ölmemiş
>>>>>>>>>>>
https://www.patronlardunyasi.com/hab...indaydi/279597
15 Mayıs 2023 Pazartesi - 13:36
Fake news seçim gecesi iş başındaydı
Fake news yani yalan haber, en kritik zamanlarda ortaya çıkan ve hızla yayılan, çağımızın virüsü… O virüs dün gece seçimler sırasında yine devredeydi. Bu kez sosyal medya, tartışmalı iş insanı George Soros’u öldürdü. Ve Patronlar Dünyası dahil pek çok kişi o yalan haberin oltasına takıldı.
...
Ancak peki gerçekten öyle miydi? Çünkü Soros daha önce defalarca sosyal medya kullanıcıları tarafından ‘öldürülmüştü’. Hatta öyle ki 2013’te İngiliz haber ajansı Reuters Soros’un öldüğü haberini tüm dünyaya servis etti ve sonra haberini geri çekmek zorunda kaldı.
Yarın bizim hoşumuza gitmeyen ama palanın hoşuna gidebilme ihtimali olan senetlere tabana yazılmalı, mal kaptırdıkça kudursun :drunk:
Tüpraş,şişe tabana yazalım bakalım. Vermez gerçi ama ya nasip..
Nakit avanslar menkul kıymet kapsamına alınmış. Kredili mevduat hesapları da alınırsa tam süper olur.
Bence siyaseti fazla borsaya bulaştırmamak lazım yani demokrasi var halk seçiyor liderini kim seçilirse gelirse gelsin halkın iradesidir.Kim kazanırsa kazansın gelenlerin bu ülkeye mutlaka katkısı faydası olacaktır.Millet çoğunluğunu almış bir lider A B C kim olursa olsun bi şeyler yapmaya çalışacaktır borsayı alet etmemek lazım sonuçta herkes şirketlere para yatırıyor.Şirket demek devlet içinde devlet demektir.Para bağladığın şirket iyi çalışıyorsa her yıl büyüyor yüksek karlar açıklıyorsa kim tutar seni !!!!!!!
So şartlarıni açıkladı net ve dik duruyor bu duruşu puanini arttırır ileriye dönük bir hamle ne AKP ne de CHP kabul etmez şartlı sinani o zaman çıkar ekrana ben elimden geleni yaptım cizgimi bozmadım lakin şartlar beni 2.tura götürmüyor siz bana oy verenler tercihinizde özgursunuz milliyetçi kimliğiniz ile ve vicdanınız ile karar vereceğinize inanıyorum der .üstü kapalı HDP li CHP yi de işaret etmiş olur hem kendi ilerisi için büyük puan toplar hem akpnin sempatisini alır malum iktidar 😂 hemde bu işten yırtar.
Senaryom bu şekilde.
Hisse borsası gerçekte uzun vadeli yatırım yeri. Beğendiğin şirketi toplu veya belirli periyotlar ile alıp temettüsünden yararlanma ve büyük bir ihtiyacın olduğunda satmak istersin. Öte yandan satmak istediğinde başka uzun vadeli yatırımcı o gün bulunmayabilir. Normalde traderlar alıcı ile satıcı arasında aracı oluyor.
Günümüzde ise olay bundan tamamen kopmuş durumda, hatta Türkiye borsası için trade borsası deniyor, kısa vadeli olarak belli olay, haber vs için alıp sonra satma şeklinde bir yer olarak işaretlenmiş. Durum dışarıdaki çoğu borsada da aynıdır. Artık bunun da ötesine geçildi oyun yeri oldu, borsanın yükselmemesinin nedeni açığa işlem olmaması, paralı açıkçı olmaması rahatlıkla söylenebiliyor.
Yakın dönemde ise normalde yatırımcı olması gereken büyük fonlar, yabancılar da nerede ise gün içi oynamaya başladı, ortada gerçek yatırımcı olmadığı için şirketler geri alım ile piyasayı dengelemeye çalışıyor.
Bu dönem geçip riskler azaldığında borsaya yeniden uzun vadeli yatırımcı gelmesini umuyorum. Uzun vadeli yatırımcı da keriz olmadığı için önünü görmek ister, not kuruluşlarından iyi not ister. Değişik bir trade çeşidi olarak frontçular onların kokusunu alınca gelirlermiş.
Hakan Bayrakçı bir kaç anket şirketinin yanlış yaptığını söyledi. Geçen Perşembe sanırım BBHT'de bir konuk yükselişi bir kaç değişik şirketin seçim anketlerine bağlamıştı.