Birader, sen beni ağzına alma ve yazdıklarıma yorum yapma.
E5803 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Printable View
Birader, sen beni ağzına alma ve yazdıklarıma yorum yapma.
E5803 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ya arkadaşlar varsa borsa bilginiz paylaşın! Yoksa gölge etmeyin!
Günaydın arkadaşlar
109 milyon vergiler düştükten sonraki kar
İlk üç aylığın zararını da götürdükten sonra
Hayırlı uğurlu olsun
hayırlı uğurlu olsun çok güzel kar gelmiş...ilk çeyrekte 15 milyon geldiğini hatırlıyorum...ikinci çeyrekte aşağı yukarı net 95 milyon kar getirmiş...karı gerçekten de çok güzel...ki bir çoğumuz güzel bir kar bekliyordu...artık bundan sonrası beklenti gerçekleşti diye satış mı yer yoksa kar sonraki çeyreklerde daha da artar beklentisi ile çıkışına devam mı eder ??
buna tahta yapıcı karar verecek...ta 10,00 lardan buraya çıkaranın vereceği son karar önemlidir..
tahtacı beklenti gerçekleşti ayağına satışa geçmiş görünüyor...banvit bu gün ekside..ayrıca bir şeye de dikkat çekmek istiyorum..normalde tavukların en iyi ciro ve karları ikinci ve üçüncü çeyreklerde oluyordu..ikinci çeyrek gerçekten de iyi geldi ama bu aralar marketlerde tavuk fiyatlarının düştüğünü gözlemliyorum..bu durum olumlu değildir..normal şartlarda ta son bahara kadar fiyatların diri olması lazımdı...biraz erken gevşedi diye düşünüyorum..
neyse dostlar ben hepinize hayırlı kazançlar diliyorum..umarım en doğru kararı verirsiniz...
Bugün Gedik silmiş süpürmüş 340bin net alışta. Pastayı yorumlayabilecek var mı
kontrollü olmakta fayda var..bu gün ısrarla 16 nın üzerinde tutmaya çalıştılar...öyle çok büyük realizasyonlar olmadı..bir ara 15,25 e kadar gevşediyse de tekrardan toparladı...ben doğru karar vermenizi diliyorum..
ben ne al derim , ne sat derim nede tut derim...al ve tutu geçmişte söylemiştim..sat kararı ise sizindir...buna bir şey diyemem..gerisi de artık kısmettir..kimisi az nasiplenir kimisi çok..
Sanki bir kipirti var gibi altlardan sert yukari sekip gidermiyiz acaba?
Madem oyle iste boyle.. 124 milyon sadece 3 aylik rekor kâr begenilmediyse bizde 3. Ceyregi fiyatlamaya baslariz. Bir 125 milyonda bu ceyrekte aciklarsa eder sana yaklasik 235 milyon toplam 3 ceyreklik kâr. Yilsonu en kotu 300 milyonu geceriz yani. Bereket versin deriz boyle sanayinin ve buyumenin dusuk gelecegi bir yil icin.
Kottan çıkış için yeterli lot ellerinde yok mu zaten?
Kottan çıkış çalışması sizin tahmininiz mi? Çünkü bu yönlendirici bir yorum oluyor ve iki sene önce de bu muhabbetler yapılıyordu. 2 sene boyunca toplamadı hisse o kadar dipteyken çıkmadı da neden şimdi yükseltip çıksın? Mantıklı bir açıklama fena olmaz...
Dışarda yaklaşık %8 var gibi duruyor. Bildiğim kadarıyla bu oran yetmiyor.
Ana ortak tarafında bu 2 yıl içinde büyük hadiseler yaşandı. O yüzden her an her türlü yeni kararlar alınması normaldir. Banvit 2 liralardan beri listemde olan bir hissedir. Satış sürecinden sonra kottan çıkmayla ilgili hiç yorum yapmamıştım. Ancak 16 lira civarına sabitlenmesi, volatilitenin düşmesi, hakim ortağın %91 oranında olan hissesini daha da artırması gibi gelişmeler bana bu yönde çıkarım yaptırıyor.
Ana hissedar TBQ adına 1 lot dahi alınmış olsa, bildirim yapılmak zorunda. Ayrıca TBQ'nun payı %91,48. Kottan çıkma tebliğine göre en az %98'e ulaşacak ki SPK'ya çağrı için başvurabilsin. Yani 8.500.000 adet dolaşımda olan hissede 200.000 lotun virman olması -ki TBQ hesabı olmadığını anlıyoruz- kottan çıkmaya hazırlık diye algılamak bence biraz zorlama yorum olur. Bir de TBQ'nun hisseleri TEB Yatırımda. TEB Banka'da değil.
Yataydan toplanacak hisse ile koddan çıkış miktarına ulaşmak zor.Elinde yüklü malı olan By buna fırsat vermez.Su an 3.ceyrek fiyatlamasini baskiliyor..
Yatırım Önerisi Değildir...
Ana ortak Brf F/k gecen 5 yil en iyi 15, endustrinin ortalama F/k 20, bizim 10.80.
Fiyat/ satislar Brf 0.90, endustri ortalamasi 1.83, bizim 0.50. Pd/dd Brf 4, endustri ortalamasi 3, bizim 1,8.
Iyi haftasonlari.
Ne saçma kap açıklaması bu son açıklama ifrit oldum... Şehven hatalar saçma açıklamalar bu ne biçim bir sorumsuzluk...
Gerçekten büyük sorumsuzluk, beceriksizlik, ciddiyetsizlik örneği artık. Saçma sapan acemice hatalar, bitmeyen düzeltmeler... Devirden sonra neredeyse her kap bildirisinin, konusunun ya bir düzeltmesi var veya iptali var. Ne kadar ciddiyetsiz bir şirket yönetimi var.
Bir birleşmeyi beceremediler. SPK izinlerini alamadılar, aldılar, evraklar sorun oldu. 2018 finansallarıyla birleşeceğiz dediler sonra iptal ettiler. Sonra 2019 finansallarıyla birleşeceğiz dediler, şimdi yine iptal ettiler.
Mali tablo düzeltmelerini saymıyorum bile.
Şirket sanki başı kesik tavuk gibi...
13 lere yolculuk başladı, beklenen oluyor.. 13.5 ta başlatım toplamaya..
LYA-L29 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ah keske gelse de mallansak. Yabanci orani 82.22 gram dusus yok. hacim dusuk bu dususler bu temellerle ancak teknik duzeltme otesine gecmez.
16.42 üstünde kapanışlar yapsaydı hedef 20 20.500 aralığına giderdi..şimdi 13 küsürlere gelip enerjisini toplayıp tarihi zirve denemesi yapabilir yıl sonuna kadar. Bu benim tahminim tabiki...
Kfc 30. Yil kampanyalari bu 3 aylikda da bir yuksek supriz getirse bize.tavuk uretimi Temmuzda bir gecen aya gore %20 , gecen yil ayni donemine gore %2 artis. Hersey olumlu spekcim. kalkis icin izin ver artik gidelim.buralardan.
Kucuk hesaplari birak gel de buyuk hesabi gorelim. Bu fiyatlardan mali ancak islem olsun diye satarlar. Birak top cevirmeyi ac kumesi artik
Patron mali topladigi icin tahtani hakimi o.kolay kolay disradan bir spek girip tahtaya yon veremez artik.patron isterse yillarca burda tutar.isterse 10 lirada tutar.bilemeyiz...
Bence bu kagıdın asıl patronu İş Yatırım. Ne zaman kafayı kaldırsa ensesine ensesine vuruyor kağıdın
RNE-L01 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Sektorle ilgili guzel faydali paylasimlar yapan arkadaslar vardi. Keskinoglunun 1 yillik konkordatosu Kasim da doluyor. acaba ne durumda firma toparladi mi bilen arkadas varmi?
Bovespa %0.75 asagi patroncugum Brf %3 un ustunde yukari 40 i buldu. 52 hafta en yukseginde. Guzel Samba yapti. Sira bizde hop tek..
Bu temel finansallarla eger bizi bekleyen kotu bir haber yoksa ki insallah yoktur, teknigi haric tutarsak geri donusu gerektirecek elle tutulur hicbir sebep bulamiyorum.
770 bin tl hacimle % 1.5 asagi mal kalmadi tahtada 3-5 ucuz mal almak icin yapilan sacma hareketler. Teknik acidan kulp formasyonu nu yorumlarsa bilen bir arkadas sorun varmi acaba?
Bugünkü aşağı yönlü hareket son bulur ve artık yukarıyı hedefleriz umarım.
15.80 lerde bir arkadaş sormuştu söylemiştim. 16.20 üstü kapanış yapmadıkça almam diye.. Yada 13 lerde toplamaya başlarım ki ordaki hedef 20 ler olur.. Benim şahsi görüşüm ki tamamen beni bağlar. Saçmalamazsak global ve ülke olarak yıl sonunda 17 üstleri olası...
Brf nin grafigine bakinca 32 den 26 ya duzeltmeyle dusen Brf nin grafigini isletir umarim patron bizde de. Yarin 14 altina birdaha dusmemek kaydiyla yukari kafa kaldirmamiz şart bence.