Açılış seansı ilk eşleşmede 17,69 dan 10.387 adet alan babayiğitleri de sopaladı. . Hisseyi , 17,10 TL. lere kadar aşağılara bastı......... Vicdansız , acımasız bir speği var.
Printable View
Açılış seansı ilk eşleşmede 17,69 dan 10.387 adet alan babayiğitleri de sopaladı. . Hisseyi , 17,10 TL. lere kadar aşağılara bastı......... Vicdansız , acımasız bir speği var.
Anlık 17,15
Ama , hisseyi alacak param kalmadı
Atacak kurşunum yok , maalesef
17,07 gördü
Borsa da çok düştü
Sadece bilici hissemiz değil , birçok hisse göçtü, maalesef
17,36 dan günü kapattı. Borsadaki yükselişe ayak uydurdu.
Zararların telafisi için daha bir fırın ekmek yemeli
Beklemek gerekir. Elbette yükselecek
Bilançoların gönderilme süresinin 20 Mayıs tarihine kadar uzatılması speklerin ekmeğine yağ sürdü.
İstedikleri gibi at koşturma imkanı elde ettiler.
Spek , hala hisseyi düşük fiyatlarda gezdiriyor. Alım fırsatları veriyor. Belki de böylesi daha iyi....
Sabreden , kazanır diye düşünüyorum.
arkadaşlar şirket değerlendirme raporları 2022 başında 2 yılı geçmiş ne zamanda bir yapılıyor değerlendirmeler bilgisi olan var mı
Haftayı 16,58 den kapadı.
Bedava ötesi fiyat buna denir.
Spek hisseyi 21 lere getirmeden kimse malını vermez.
Buralardan iyi yatırımcı yakalar hisseyi bilirsin.
21 de dökülen çok olur.
Bende dahil.
Maliyetim 19.50
Hissenin ederi 50 den aşağı değil bunu spek de işi bilen yatırımcı da biliyor.
Zaten 3 tesiste de ges var elektrik maliyeti 0...
Otel var arsa var nakit var kkm de para mevduat da tuttuğun para en az 450 milyon tl.
Sür götür beklettikçe herkes blcyt alır bu kelepir fiyattan.
Kesinlikle ytd
Burada bence ciddi bir mal kaptırdı patron, onun için kasıyor.
Bilanço gelince ne olacak.
Borç yok
Kasa para dolu kkm dönüşü faizler %70 ler konuşuluyor.
Bu sene suyun içinde sadece faiz geliri bile 400 milyon operasyonu da köy 700 milyon kar en kötüsü.
Piyasa ederi 5 fk bile olsa 3,5 milyar oda 35 TL ölüsü kas bakalım , seçim sonu altınları satıp komple gircem sana bekle
CPH1951 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Seçimden sonra , dolar ve altının yükseleceğini düşünenler parayı hisseye değil , dolara , altına park ediyor.
Ben , paramı biliciye park ettim.
Doları yüksekten bozdurup , biliciye gelen soek , kusura bakmasın , bilici de en az dolar kadar artıp , daha da yukarı gitmeden tek bir lot satmam. Faizler ve zaman kaybı , ayrıca risk almam nedeniyle , bilici de , şu an için maliyetimi 20 TL. olarak düşünüyorum.
Dolar % 20 artsa bunu da maliyetime eklerim. Maliyetim 24 TL. olur.
Faize , dolara girmeyip risk alma maliyeti ve yüksek kar etme beklentisi de eklendiğinde , olası dolar yükselişinde 30 TL. den aşağı bilici hissemi satmayı düşünmüyorum.
Şimdilik , ölü taklidi yap bakalım.
Bilanço açıklama tarihi yaklaşıyor.
Seni , uykudan uyandırma zamanına az kaldı.
Arkadaşlar mal kaptırdığını zannetmem.
Investing de burada bir kaç kişiyiz.
Halen kasıyor ve bunun sebebi hedef çok büyük.
Şirket yatırım holding profili olan ve her an değişik yatırım alanlarına özellikle de yenilenebilir enerji vs gibi alanlara adım atarsa o zaman kimse tutamaz hisseyi...
Primsiz bir kaç hisseden biri...
Sırayla giriyorlar.
Yükselen çelik de bunun gibi idi 1 haftada nerelere geldi halen de gidiyor.
Buna da gelecekler.
Şu an iki aracı kurum ciddi bir itina göstererek ufak ufak topluyor.
Bunun bir kokusu mutlaka çıkar ve kopuş da olur hissede yukarı yönlü.
Ytd
Cuma günü hissemizin ana dublörü yapı kredi yatırım önünü kesip gitmesin diye çok uğraştı ama bir şekilde artık ky ve/veya orta büyük ölçekte yatırımcılar Imkb 100 den çıkıp bu güzel primsiz beklentisi olan hisseleri radarlarina alıyor ve Cuma bunu gördük.
Daha önceki haftalar dada bu şekilde prim yapmamış f/k ve pd/dd leri çok uygun hisseler tavan tavan gitti.
Bilici de bu ölçekte rasyolari çok uygun ve ciddi kelepir bir hisse...
Sıfır borç yaklaşık 550 milyon tl Kur korumalı da ve mevduat da ve deprem bölgesinde ki iplik tekstil sektöründe ki firmaların açığını kapatıp çok ciddi satış yaptığı biliniyor.
Her sene bedelsiz ve temettü veriyor bu sene sürpriz ciddi yüksek oranda bedelsiz vereceği beklenmektedir.
Ges kurup elektrik maliyeti 3 fabrikasında da da sıfırlandı.
Yurtdışı satış kanallarına farklı ürün ve ciddi kar marjı olan farklı ürün ihracatı için makine yatırımları devrede 2022 den itibaren.
Bu kadar iyi sağlam bir firma...
20 leri devirip 2 gün 20 üstü kapanış yaparsa hızlıca 30-35 bandına atar kendini bunu engellemeleri imkansız gibi...
Piyasa take over yapıp talep ile bunu sürecektir.
Ytd.
Kendi kişisel görüşümdür
Borsa dünyası isminde 160 bin takipçisi olan bir ciddi grup paylaştı blcyt i....
Miatk gesan kontr sasa vs bütün uçan hisselerin grubu.
Bunu takibe almaları bu hisseyi önermeleri çok çok önemli bu saatten sonra tahtacının işi çok zor...
Ytd
Dediğimiz çıktı.
İki kap attı az önce.
Yenilenebilir enerji ve lojistik işine giriyor.
Yenilenebilir enerji de Çinli Solar enerji şirketi...
Haberler güzel
Maşallah
Ytd
Bu gelen kap çok çok önemli...
Bilici yatırım şirketi adi üstünde.
Tekstil in üzerine bir de yenilenebilir enerji ve lojistik sektörüne adım atıyor.
Alfa solar enerji kontrolmatik girişim elektrik smart enerji Sayas vs vs hepsi nerden nereye geldi...
Lojistik sektörü kim var Reysaş ve Liman işleten Trabzon Liman vs vs bu lojistik sektörü de altın çağını yaşıyor ihtiyaç fazla önü açık.
Ama asıl önemli bomba haber yenilenebilir enerji....
Ve Çinli solar enerji firmasına depolarını 5 yıllığına kiraya vermiş ve sonrasında muhtemeldir ki bu Çinli solar enerji yani ges şirketi ile ****t venture yani stratejik ortaklık kuracak ve üretim satış distribütörü olacak...
Görünen köy kılavuz istemez....
Kap haberinde zaten bunu açıkça belli etmiş.
Artik önü açık...
Kesinlikle kendi kişisel görüşümdür.
Yatırım tavsiyesi değildir
Yenilenebilir enerji ve Lojistik.
Bilici yatırım in yeni ilgi alanı.
Tekstil,turizm,Yenilenebilir enerji ve lojistik bu 4 iş kolu...
700 milyon tl nakit (Kkm ve mevduat da)
Adana Divan Otel
Ciddi bedelsiz ve temettü beklentisi.
Bunlar güzel haberler.
Buralarda durmaması lazım.
Bilanço ve defter değeri en az 50 yi gösteriyor.
Bir de enflasyon ve primsiz olması sebebiyle 100 ve üstü rakamlar normal bu hisse için.
Kesinlikle kendi kişisel görüşümdür
Ytd
Yenilenebilir enerji kendi ihtiyaçları için sanırım.
Lojistik ve tekstil ile bir tane otel ne kadar gelir getirir pek de 100 TL gibi fiyatlar olası görünmüyor gibi geldi bana.
Tabi başka bir hedef iş kolu yoksa.
MI 5 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Kendi fabrikaları için zaten 3 yıldır yaptırdı ve faaliyette gesler...
Kap i iyi okumamışsınız.
Kendim dışında Tüm Türkiye de anahtar teslim Ges kurulumu işine girecegini net şekilde kap ta belirtmiş.
Lutfen yanlış bilgi ve yönlendirme yapmayalım.
Kap i detaylı ve yavaş yavaş okursanız net şekilde anlaşılıyor.
Ytd
Kap ta şunu diyor :
Yeni iş alanlarında büyüme genişleme ve yeni fırsatları değerlendirme....
Mevcut Ges lerin büyütülmesi ve Arazi uzeri Ges yapım işine girilmesi ve lojistik iş koluna girilmesi olarak net şekilde belirtmiş.
Ve büyük arazilerine Ges kurup Elektrik satacak ve aynı zamanda Arazi üzeri Ges kurulumu işine gireceğim diyor net şekilde
Ytd
Şirketin sadece kendi arazisi 10.000 dönüm yani 10 milyon m2...
Adana gibi güneşi bol bir il....
Sadece kendi arazilerine sizin anladığınız şekilde ges kursa borsadaki bildiğiniz bir çok yenilenebilir enerji şirketinden (Karye,Huner,Aksue,Zedur,Derhl vs vs)daha fazla enerji kapasitesi sağlar.
Zaten çok yakin bir zamanda alt bir şirket olarak yenilenebilir enerji şirketi kurup ticaret sicil e kaydedecektir.
Ytd
Teşekkür ederim bilgi için, kısmet artık, bakalım nasıl ilerleyecek?
MI 5 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Başka bir hususta var hissemiz ile alakalı..
Tekstil iplik ve kumaş satışında da Avrupa ve Amerika ya en çok ihracat yapan firma durumunda.
Bunun en önemli sebebi karbon ayak izini sıfırlamış bir firma çünkü tüm Fabrikalarında üretim yaparken ges den yani yenilenebilir enerji den yararlanıyor.
Avrupa ve Amerika li alıcılar ithalat yaparken bu duruma özellikle dikkat ediyorlar.
Bu sebeple en çok dış satım bu firmada.
Mango Louis Vitton vs gibi Avrupa Amerika nin ünlü giyim ve moda firmaları üretimde kullandığı enerjinin yüzde 100 nü Ges den karşılayan karbon ayak izini sıfırlamış blcyt i tercih etmektedir.
Gizli hazinemiz...
Primsiz kelepir bir hisse.
Bedelsiz ve temettü de bu sene verecektir diye düşünüyorum.
Özellikle yüksek oranda bedelsiz vermek zorunda eğer vermez ise enflasyon muhasebesi sebebiyle 2024 de zarar yazar.
O geçmiş yıl karı olan yaklaşık 1 katrilyon u bedelsiz olarak dagitacaktir.
Blcyt patronları ky dostudur bu güzelliği yaparlar.
Ytd.
Kendi kişisel görüşümdür
2024 yılında enflasyon muhasebesine göre bilanço gönderecek bu sebeple geçmiş yıl kar olarak bekleyen yaklaşık 900 milyon tl yi bedelsiz hisse olarak vermek durumunda.
Çünkü ödenmiş sermaye 100 milyon.
Geçmiş yıl karları toplsmda 900 milyon tl.
Bunu bedelsiz vermek zorunda.
Yoksa her çeyrek bekleyen geçmiş yıl karından zarar yazar.
Patronlar iyi insanlar.
Bunu dağıtacaklardir.
Dua alırlar küçük yatırımcıdan...
Yaklaşık yüzde 800 gibi bir bedelsiz potansiyeli var.
Cante de enflasyon muhasebesi sebebiyle zarar yazdı ve hemen 2024 olumsuz etkilenmesin diye yüzde 700 bedelsiz karari aldı ve spk ya başvurdu.
Biz de zarar olmaz 2024 bilançosun da...
Ancak 2024 de bedelsiz vererek bekleyen geçmiş yıl karları dağıtmaz ise bilanço ilk çeyrek zarar gelecektir
Zaten ödenmiş sermaye çok düşük kaldığı için artırmak zorunda...
Bu az ödenmiş sermaye ile yenilenebilir enerji ve lojistik gibi yeni sektörlere adım atamaz bunun farkında firma...
Ödenmiş sermaye yüzde 800 bedelsiz ile 900 ya da 1 katrilyona çıkınca yenilenebilir enerji ve lojistik sektörü yatırımı projelerini de daha rahat yapacaktır.
Bunu bizden daha iyi bilir Patron ve finans ekibi.
Zaten yenilenebilir enerji işine girince ödenmiş sermaye daha da artacaktır.
Lojistik işinde de Ceyhan limanına çok yakin olması ve Ortadoğu daki sıkıntılar bu limanı çok önemli bir hale getirdi o sebeple lojistik sektörü radarlarina girdi.
Çok çok akıllı bir firma...
Ytd
Kendi kişisel görüşümdür
Şayet ani bir ralli olmadıkça, orta uzun vade için çok az bir miktar da olsa tekrar döndüm bakalım.
Her zaman takip ettiğim bir firma deprem işlerini ciddi düzeyde azalttı. Bilançoda satışlar miktar olarak çok az yeni bilançoda eğer düzeldiyse miktar artırırım. 20 li fiyatlardan aldım. Bence bedava
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız Kutlu Olsun.
Şuan şirketi fiyatı tarlaların fiyatından işlem görmüyor. 11.5 bin dönüm cıkurovada 4 bin ceyhanda narenciye bahçesi var. Bunların ederi 3 milyar. Ama bilançoya rtkisi yok gibi bir şey buradan gelen parayı pek gösterilmiyor gibime geliyor. Sahinbinden sitesindeki en düşük fiyatlara göre bile 2 milyardan az etmiyor. Otel var en az 500 milyon ederi var yarısı bunların 250 milyonda buradan gelir. Kasada 440 milyon var. Bu şirketin ederi 5 milyardan az değil. Bakalım nasıl bir kar gelecek. YTD.
Birinin malını bekliyor gibiler.
Ama kimse satmaz bu fiyattan.
Bunu düşünüyor olmaları lazım.
Kimse 25 den aşağı vermez...
Ben zaten 3 lü rakamlara kadar bekleyeceğim.
Bilanço bu hafta gelir muhtemelen.
Son kap da değerleme artışı fabrika binası artı 320 milyon tl.
600 milyon kkm ve mevduat dönüşü yüzde 80 e yakın Faiz ile son çeyrek de 150-200 milyon tl artı gelir.
Tekstil iplik kumaş satışı ve bu satış ta ges lerden dolayı enerji maliyeti yok...
Ayrıca otel in karı ve otelin yeniden değerlemesi...
Vs vs.
Tabi bir de iki ayrı kap en yakın zamanlı gelenler...
Yenilenebilir enerji ve lojistik işine gireceğim demesi...
Bunlar bomba haber.
Yenilenebilir enerji şirketlerinin nerelere geldiği malum(ALFAS,YEOTK,GESAN,CWENE,KONTR vs...)
Adana ve çevresi güneşi bol olan yerler...
Sanayi fabrika çok.
Ges ihtiyacı fazla potansiyel iş çok.
Bilici ailesi değerli bir aile ve akıllı aile...
Lojistik işi de var.
Bir de fabrikayı yıllık 1 milyon dolar artı stopaj (42 milyon tl)ye Dünyanın en büyük solar enerji ges paneli üreten Çinli firmaya kiraya verdi..
Yorumu size bırakıyorum.
Ges ve solar enerji işinde ortağı yani ****t venture kim olacak belli gibi...
(DESA -SAMSONITE ORTAKLIĞI GİBİ.)
YTD.
Kendi kişisel görüşümdür
Tabi bir de iki ayrı kap en yakın zamanlı
Ges ve solar enerji işinde ortağı da muhtemelen bu Çinli firma olur diye düşünüyorum.
Yenilenebilir enerji çok önemli bir iş kolu.
Bilici ailesi iyi köklü temiz bir aile.
Hissenin değeri onların şerefi.
Geri alım programı açıklarlar diye düşünüyorum.
Yine 7.777.777 adet alsalar ne iyi olur.
Yakışır şeref ve isimlerine...
Ytd.
Kişisel görüşümdür.
Ama muhakkak bu enerji işi ile bir haber gelecek ve o zaman kimse tutamaz.
Zaten 3 yıldır yatıyor
CPH1951 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi