Originally Posted by
palmet
sayın hisseci, galiba ozgyo da nobet tutuyorsun yazdıgım seylere surekli matematiksel olmaya işlemlerle soyle boyle dıye yazıyorsun...yazdıklarını bir zemine oturtsan birseyler anlayacagım...
sana başka bir hesap gonderıyorum....
1-metro acıklaması..elindeki 50 mılyon hisseyi batumdakı otele satması hakkında...bu yazıda kabaca 50 mılyon hısseyı 5,92 tl den batumdakımı sırketıme sattım dıyor
acıklama
Şirketimiz Yönetim Kurulu'nun 29.05.2017 tarihli kararı ile satın alınmış olan Euphoria Oteline sahip Legend Hotel Batumi JSC Şirketinin paylarının satıcı tarafa iadesi hususunda mutabakat sağlanmış olduğunu ve işlemin değerleme raporu neticesinde gerçekleştirileceğini 24.09.2018 tarihinde kamuoyuna duyurmuştuk,
Bahse konu finansal duran varlığın alım ve iade işlemleri sürecinde alım işlemi ile iade işlemi arasında oluşabilecek kur farkından kaynaklanan değer farkının çok olması sebebiyle karşı taraf ile bu çerçevede mutabakat sağlanamamıştır.
Bu sefer şirketimiz, Legend Hotel Batumi JSC Şirketinin paylarının satın alınmasından doğan borcunu sahibi olduğu Özderici Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş.(OZGYO) paylarını beher pay 5,92 .-TL ââââââââââââ�¬Å¡¬Å¡¬Å¡¬Å¡¬Å¡¬ËÅâââââââââ��¬Å¡¬Å¡¬Å ¡¬Åâââââââ��¬Å¡¬Å¡¬Åâââââ��¬Å¡¬Åâââ��¬Åâ��den 50.000.000 (Ellimilyon) adet olmak üzere karşı tarafa satarak ödeme hususunda satıcı taraf ile anlaşmaya varmıştır.
Nihai olarak şirketimiz 09.08.2017 tarihinde açıklanan şartlarda Legend Hotel Batumi JSC şirketinin paylarının tamamının sahibi olmuştur.
Şirketimizin satıcı tarafa bugüne kadar yapılan ara ödemeler ve bu işlem neticesinde toplam 53.767.515.-USD ödeme yapılmış olup, 42.295.757..-USD borcu kalmıştır.
Kamuoyuna duyururuz.
Saygılarımızla.
2- metro acıklaması diyorkı 50 milyon lotun satısından.(batumdakı otele satısını kast edıyor) 221,000,000 milyon kar ettim...221,000,000/50 milyon lot=4,42 tl lot basına kar yazdım dıyor
bu ne demek 1 lotu 5,92 sattım(yukardakı kap haberi)...1 lotton karım 4,42tl...5,92-4,42=1.50 tl lot başına maliyet...evir oku cevir oku...matematık ve acıklamalar bunu soyluyor..benım hesabımda kabaca 1.40 tl ıdı
kap acıklaması:
Şirketimiz portföyünde bulunan 50.000.000.-Adet Özderici Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş.(OZGYO) paylarının alım ve satımından 221.763.290,35 -TL kar etmiştir.
Kamuoyuna duyurulur.
Saygılarımızla.