Sayın illim, emek verip çiziyorsunuz,eyvallah teşekkür ederiz. Birde açıklama yapsanız ,grafiği okusanız, grafiklere bir değer katsanız. hem sizin fikrinizi öğreniriz hemde bir şeyler öğrenmiş oluruz. Ne dersiniz?.ytd
Printable View
Sayın illim, emek verip çiziyorsunuz,eyvallah teşekkür ederiz. Birde açıklama yapsanız ,grafiği okusanız, grafiklere bir değer katsanız. hem sizin fikrinizi öğreniriz hemde bir şeyler öğrenmiş oluruz. Ne dersiniz?.ytd
sayın illim, öncelikle sizi eleştirmediğimi söyleyerek başlamak isterim.Gerçi yapıcı eleştiri herzaman iyidir ama bazıları eleştirelere fazla tepki gösterebiliyor. Yani amacım sizi eleştirmek değil. benimki nacizane fikir beyanı
sayın İllim, akşama kadar değişik plartformlarda değişik değişik çizimler görmek mümkün, pek tabi "Her yiğidin bir yoğurt yiğişi vardır" her yiğit trent çizgilerinden değişik kurgular çizebiliyorlar. Bence hiç bir grafik geleceği göstermez. garafik geçmişe çizilir. Kurgulayıcı , yan etkenler indikatörlerden de faydalanarak, Geleceğe dair tahmin yürütür. Her an burada iki yönlü bir hareket beklenmelidir,aşağı yada yukarı. yani kesin yukarı yada aşağı diye bir teknik yoktur. sizde aşağı yada yukarı yönlü fikirlerinizi birlikte suna bilirsiniz. Bence bu yönlendirmeye girmemeli. ytd
AYNEN grafik teknik analiz geçmişten yola çıkarak gelecek için trend saptama çalışmalarıdır çoğunlukla. trend devam ederse destekler neresi dirençler neresi gibi izlenimler oluşturabilir geleceğe dair ancak. Tabiki oyuncu iki yönü de kullanma gücüne sahiptir. Fakat kişisel beklenti duygusallık barındırır. Misal ben şuan 17 maliyetle maldayım. Malda olmamın ve taşımamın tek bir nedeni var kişisel olarak yukarı ivme beklentim. Eğer grafikleri tamamen bu beklentinin esiri olarak sunarsam nakittekiler için yanıltıcı olabilir.
bir tahtayı izlerken nakitteysek %51 düşmesini bekliyoruzdur !
maldaysak ise %51 yukarı gitmesini bekleriz
sonuç olarak ben maldayım yani tamamen objektif değilim %51 yukarı beklentim...ve bu beklentimin en az %1 i duygusal yani yanıltabilir !!!
bu nedenle grafikleri yorumlamam objektif olmaz...objektif grafik destek direnç çizgisi gösteren ve yorumsuz grafiktir...malda yada nakitte olan grafiğe bakan kendi kararını verir !!! yorumlarken...
1.17 de yıkıldı rıza amca ayıp diğilmi..
muhtemelen .11.7, 1.18 , den 1.17 kapatacak. 1.16, 1.17 gelerek, 17 satıcıları karşıladı. akşam kapanış 1.17 gibi. ytd