Bugün alınan tl mevduat oranları
32-45 gün için 1m üstü
Burgan 17,75
Aktif. 18,20
Vakıf ÖB 18 ,6.95
dolar alırım için toplan 20,03 mevduat karşılığı, stopaj hariç
17 mart vadeli bağlandı
YTD
Bugün alınan tl mevduat oranları
32-45 gün için 1m üstü
Burgan 17,75
Aktif. 18,20
Vakıf ÖB 18 ,6.95
dolar alırım için toplan 20,03 mevduat karşılığı, stopaj hariç
17 mart vadeli bağlandı
YTD
Bugün Tbank çalışanı olan komşum '' 6 milyon tl. mevduatı olan müşterimize 18 oran alamadık. Kendisi kızdı ve eft yaptık '' dedi.
Demek ki neymiş , aralık 2020 de bilanço güzellemesi için verilmiş en yüksek oranlarmış eski oranlar. Bankalar mevduat faizlerini düşürürken kredi faizlerini yükseltiyorlar.
Gerile gerile '' biz ingiliz bankasıyız. Prensiplerimizden taviz veremeyiz . Bizim şartlarımıza uymayanlarla çalışamayız '' diyor.
Peki bizde TÜRK insanıyız. Ne yapacağız şimdi. Sen bu ülkenin insanına kendi şartlarını dayatamazsın. Ancaak bu ülkenin kanun ve mevzuatına uymakla yükümlüsün.
Misal ; sana parasını emanet eden ( mevduat yapan ) insana özel hayatla ilgili sorular soramazsın. Kredi vermiyorsun ki, aylık kazancınız ne kadar diye sorulan soruya 5 bin tl. diyen müşteriye '' bu beyanı gn. md.lük kabul etmez, zaten bu mevduatla aylık 15 bin tl. aylık faiz geliriniz oluyor '' diyor. Yahu senin gn. md.lüğün benim gelirimi nasıl sorgular ? Sana ne benim gelirimden. O zaman sizinle çalışamayız diyor. çalışmayalım zaten . Vereceğin 1 puanlık faiz farkı için senin esirin mi olur bu millet.
Yoldaş , sadece 3 bankadan oran almak ihtiyacı duyduğum için başka bankadan oran istemedim
Vade olarak geçen haftada yazdığım gibi mart sonu stopaj ve 1 .dönem sonu olduğu için hedefim bu
Tarih oldu , bu tarihte belki uzun bağlarım ( 3-6-9 ay gibi )
Bu bankaların dışında diğer arkadaşların yazdığı gibi hsbc bankası iyi oran veriyormuş
Misal , internet bankacılığı talep etmeyen müşteriye anne kızlık soyadı soramazsınız. Soruyorsanız artniyet vardır. Verilerin işlenmesine rıza vermiyorum seçeneğini işaretleyen müşteriye '' böyle bir seçeneği kabul etmiyoruz '' diyemezsiniz. O matbu belgeye boşuna mı koymuşlar - kabul ediyorum- kabul etmiyorum- seçeneklerini.
Kaç yıldır bu ülkenin nimetlerinden faydalanan ancak ilk defa piyasada en yüksek veren banka konumuna gelmenin arkasında acaba , giderayak olabildiğince müşteri kaydederek kişisel veri elde etmek midir ?