Originally Posted by
Cautionary
Birkaç sebep var.
İ-) şu anki şartlarda en az 6 ay daha altın fonundakalıtım gibi gözükse de, değişecek şartlara göre her an likit fona da geçebilirim.
İi-) emeklilik fonu gibi oldukça muhafazakar olunması gereken bir yatırımda, mümkün olduğunca az hareket etmek lazım...bazen düşünüyorum da altın fonum bankada olsa birkaç kez satıp, aşağıdan alırım diye beklerken arkasından bakmak zorunda kalabilirdim...iyi ki bes teymiş altınlar diyorum bazen ( bes te sat al üç günü bulabiliyor...üstelik anlık fiyat yok, ortalamadan alıp satabiliyorsun)
İii-) bankada vs alım satım bedava değil, çoğu zaman arada %1 lik alım satım marjı var...sert hareketlerin olduğu ve muhtemelen işlem yapmak istediğin dönemde bu fark %2 ye bile çıkabiliyor... yani bu tür emeklilik amaçlı fonlarda alım satım, işlem maliyeti vs bes teki fig den aşağıda kalmıyor bence.
İv-) ailenin okumuş, akıllı, tasarruf yapabilen, para işlerinden anlayan çocuğu olarak biliniyorsanız... param bes te, onu da bozamam, devlet katkısı gidiyor vs demek çoğu zaman koruma sağlıyor,
Adama param altında diyorsun, tamam diyor...ondan sonra almak için kıvran dur...bazen paranla ciddi sıkıntılar yaşamak zorunda kalıyorsun.
Neyse, uzatmayayım...fayda maliyet hesabı, çoğunun göremediği faydalar, maliyetler vs... bu işler sanıldığı kadar basit işler değil...işin bir de dini açıdan yorumlanması filan var ki...orası ayrı boyut.
Bu nedenle bu konularda kendi bakış açımızla başkalarının tercihlerini yargılamayalım diyorum...sana yanlış gelen seçim, başkasının koşulları düşünülünce çok mantıklı bir seçim olabiliyor.