Miktar büyükse hazineden özel oran veriyorlar..
Dün 3.8270 iken piyasa 3.8230 a dolar alırım dedi banka..
40 50 pip genelde..Geçen sene 20 30 pipe de alırım satarım dedi..Hatırlıyorum..
Daha yakın veren hangi banka var ..
Kiraz hesap mı ?
Printable View
Ben kiraz kullanıyorum.Makas 0.5 kuruş.Online her işlemimi kendim yapıyorum...Benim demek istediğim bir seferlik alım veya satımda iyi fiyat verebilir ama günlük al-sat yapmak isterseniz en iyisi kiraz hesap....Tek dezavantajı hoşgeldin faizleri 4 ay.Sonrasında dolar faizi 2,25'e iniyor ama makasın azlığından çok bir etkisi olmuyor...
Bir bankanın 90 günlüğü 45 günlükten 0.25 fazla, diğer bir bankanın da 45 günlüğü 90 günlükten fazla.Kafası mı karıştı bunların?
Bir firmanın zorlu grubu ile ilişkili olması herhangi bir sıkışıklık olduğunda tüm teminatın zorlu üzerine yıkılabileceği anlamına gelmeyebilir. Özel sektör tahvillerinde çok dikkat edilmesi gereken hukuki bir detay var; Firma sıkışıklığa girdiğinde veya iflas ettiğinde özel sektör tahvili alacaklısı öncelik olarak *sondan* ikinci ya da üçüncü konumda. Sanırım sonuncu konumda firmanın patronunun tahakkuk etmiş kendi huzur hakkı ve alacağı var.
Bankalarca Açılan Kredilere Uygulanan Ağırlıklı Ortalama Faiz Oranları
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...9e07dcb39f.jpg
Bankalarca Açılan Mevduatlara Uygulanan Ağırlıklı Ortalama Faiz Oranları
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...059af713d0.jpg
sadece aktifbank yok..
nurol yatırım TL % 16.60 mk
ytd.
Bu konuya bir bütün olarak bakmak her zaman doğru olmayabilir. Sonuçta firmanın ana gruba olan teminat bağı her zaman düşünüldüğü kadar kuvvetli olmayabilir. Bunun ötesinde şu anki türk ticaret kanununa göre özel sektör tahvilleri firmanın sorumluluğu bakımından en düşük öncelik kademelerinden birine sahiptir. Aslında bu tür tahvilleri teminatsız kredi statüsüne sokmak çoğu zaman şartlar göz önüne alındığında gayet mümkün bir durumdur.
Ücretsiz eft
Gayrımenkul sektörü bonoları alınır mı? Yurtdışına taahhütlük işleri yapanlar evet, ama içeriye iş yapanların bonoları sıkıntılı olabilir.
Müteahhitler ; Ana direk kırıldı, batıyorsunuz !
http://www.ekonomidoktorunuz.com/mut...i-batiyorsunuz
''Dadaloğlu'' takma isimli arkadaşın gönderdiği özel mesaj sonrası Akbank m.t. ile yaptığım telefon konuşması kaydını dinledim.Mevduat karşılığı 15.70 olan 60 günlük Akbank bonosunun normalde tek kalem 20M bastırıp alabilecek müşteriye satılabildiği doğruymuş fakat tek müşteri bulup satamayınca o gün farklı müşterilerden hatta yetmezse farklı şubelerdeki müşterilerden toplanan 20M ile tamamlamaya çalışıyorlarmış bu nedenle bana da teklif etmişler.Bu ayrıntıyı yoğun telefon trafiğinde fark etmemişim.
Salı günü 92 günlük banka bonosunun m.k. oran 14.93 ,173 günlük banka bonosunun m.k. oranı 15.35 imiş bu bonolar için limitten bahsedilmemiş.İlle de büyük banka da olmak isterim diyenin de iyi oran için büyük parası olması gerekiyor.İyi ki küçük bankalar var da o oranları onlar sayesinde alabiliyoruz.
Bu salı günü mu çıkıyormuş .syg
SM-G800H cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bu konuda birkaç kez daha önce de yazdım.Yaklaşık 10 gün önce korteks'in 9 ay vadeli mevduat karşılığı 18.52 sabit faizli kağıdını sattılar.Ne grubun sayfasında ne şirketin sayfasında tek bir haber yoktu.Bu tip kağıtlar sanki devlet sırrıymış gibi işlem görüyor...
Özel sektör tahvili yatırımcısının haklarını daha fazla güvence altına almak adına üzerinde çalışılan bir kanun taslağı var imiş. Umarım dişe dokunur değişiklikler yapılır ve böylelikle tahvil yatırımcısı azda olsa kendini güvence altına hisseder.
Ben de aynı şeyi düşündüm, zorlu korteks gibi bir firma yukarıda belirtilen ortalama ticari kredi faizi oranı üzerinden borçlanmak varken neden gidip 3-4 puan fazla bir orandan borçlanır. İlk başta acaba bankaların uygun bulmadığı uzun bir vade için mi bu farkı ödüyor diye düşündüm ama sanırım durum öyle de değil, Sonuçta 9 aylık bu krediyi sağlam bir firma yukarıdaki listede görüldüğü gibi en az 3-4 puan daha düşük bir faizden borçlanabilir.
Aklıma tek bir şey geliyor, *eğer firma gerçekten çok sağlamsa* acaba firmanın sahipleri kendi banka mevduatlarını yine kendi firmalarının bu tür bonolarında mı değerlendiriyorlar?. Bu savımı destekleyen bir diğer gelişme de bu tür bonoların pek etrafa duyurulmadan çok hızlı tükenmesi?. Bu kadar talep gelen bir bononun faizinin de nispi olarak 3-4 puan marj bırakması arz talep ilkesine uyuyor mu?
Benimki sadece bir beyin fırtınası, kesin bir iddiada değilim. Ama kafamda konuyla ilgili örtüşmeyen bazı şeyler var. Bu firmanın neredeyse en kazık ve yüksek oranlı kredi türü olan tüketici kredisine çok yakın bir orandan ticari kredi kullanıyor olması biraz garip değil mi?
Limitleri dolmuş olabilir mi ?
Bankanın belirlediği limit sonuçta bilançoya göre belirleniyor, limitini dolduran firmayı banka riskli görüyor ki kredi vermiyor. Bankaya göre riskli ama özel sektör tahvili için sağlam işte burada kafamdaki çelişki çözülmüyor.
Bankalar risk almak suretiyle para kazanan mekanizmalar. İşleri bu ve bu işi en iyi yapan kurumlar. Bankanın almadığı/almak istemediği risk nedir ki özel sektör tahvili yatırımcısı bu riski alıyor?.
Akla yatan tek mantıklı açıklama bu tür tahvillerin zayıf ya da hakikaten sıfır teminatlı olarak çıkarılabiliyor olması, Böyle bir durumda aslında banka için kendi riskini azaltıcı ve dağıtıcı bir fonksiyon oluşturuyor olabilir.
Hiç olmazsa on günde bir e devlet üzerinden adınıza hat açılmışmı şirket açılmış mı bu tarz bilgilerinizi mutlaka kontrol edin birde sizi telefonla arayıp sizle ilgili doğru bilgiler verip güveninizi kazanıp hesabınızı boşaltan tipler türemiş şimdi foxda izledim aman dikkat
Banka bonoları bir yana bırakırsak özel finansman bonolarının bir çoğu için bu yüksek faizler geçerli.Hatta neredeyse %25'lere kadar faiz verenler var,tabii ki onlar güvenilip para bağlanacak şirketler değil...Açıkcası benim kafamda da benzer sorular var.Çok dolaşmama ,çok araştırmama rağmen takip ettiğim kağıtlardan bir tanesini bile alamadım.Örneğin şekerbankın kağıtlarında da aynı durum söz konusu.Şeker faktoring ve finansal kiralamada birçok kağıdın faizi 17'nin üzerinde....Nasıl bankalar bir bakıma mevduat kapma yarışıyla,faizleri yukarı çekiyorsa,bu durum aynen ÖST'lerine da yansıyor...Belki de ihraç edilen kağıtları genelde o şirketlerde çalışanlar veya bunların yakınları alıyordur...Zorlu grubu hakkında dedikleriniz doğru,şu an en yüksek faizi veren kağıtların neredeyse tamamı bu gruba ait....
Borsa İstanbul
Borçlanma Araçları Piyasası Bültenleri
http://www.borsaistanbul.com/veriler.../gunluk-bulten
Bist'te işlem görmüş tüm borçlanma araçları.