Komşu ülkelerin veya ticaret yaptığımız ülkeler .Irak,Rus ,iran,gürcü vs ortalamayı aşağıya çekmiş olabilir mi
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Printable View
En çok ihracat yaptığı ülkelerden biri yazacaktım.ilk 4-5 içinde sanıyorum
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Ajandayla duygusallık başlar. Vade dolduğunda diger bankaları bize mi tercih ediyorsunuz diyen mt ler artık ajandayı göze sokarlar. Bi de ipek kravat yada gomlek verseler, hesabın şifresini vermek lazım:) 1puan olsun benim olsun..
SM-A520F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Irak dinarının son 1 yılda TL'ye karşı değer kazancı %38.2.
Irak dinarını sepete katarsak euronun %33'lük artış oranını da yukarı çekmesi mümkün :)
Bu da ortalamayı değil %26'ya çekmek tam tersine arttırıyor. %26'ya çekmek için Venezuellayı bir şekilde işin içine katmalıyız. :)
NOT: Suriye Lirasına da baktım son 1 senede TL'ye karşı %41 değer kazanmış. (Suriye lirasına verilen faiz hariç!!!)
babalarımız zamanında eve gelen müdür hatırlıyorum. şimdi ne arayan var ne soran:)
2017 ye girerken odeobank deri kaplı ajanda vermiş. yanında kartlık var.
elime geçti dün akşam oradan hatırladım.
bunlar illaki hediye veriyordur ama biz o kategoride değiliz anlaşılan:)
Verileri ilk yazan arkadaş bloombergden alıntı yapıp yazmış olabilir, bu kanalın sunucuları ve konukları televizyonda da kur artışını sürekli düşük telaffuz ediyorlardı. Dolar 6,50 lerdeyken "döviz yılbaşından bu yana yüzde 30 arttı" cümlelerini sık sık duymuşluğum hatta buraya da yazmışlığım vardır. Algı için herhalde...
"Yine milletin a...na koyacaz" diyen ve dedigini yapan cibiliyetsiz cengizin mi patronuydu kalyonun mu ?
MI 5 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bizimki katil esada bakip utanir mi ki?
Her millet layigiyla..
MI 5 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Sorun şu ki herhangi bir döviz sepeti kombinasyonu ile bu oranı (%26) tuturabilmek mümkün değil. Irak , Suriye gibi komşu ülkelerin paraları dahil. Ya Venezuella parasını bir şekilde sepete katmış ya da direk kafadan sallamış yazmış Bloomberght ekranına %26 diye.
Umarım ilk olasılıktır ve Venezuella parasını döviz sepetine katmıştır.
Enpara hesabı olup ta ayın enparalısı olan arkadaşlar, biraz konu dışı olacak ama, kidega kampanyası Ocak 2019 da güncellenecek ve 15 tl iade için alt limit 30 tl den 50 tl ye çıkacak. Kitap sever arkadaşlar ellerini çabuk tutsunlar.
Yazılarım yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir
Sayın rxpu,
Burgan'dasınız zannedersem.Nasıl memnunmusunuz, sorun olan bir husus varmı dijitalinde acaba?
O kadar ulke gezdim su bulgarlar kadar soguk bir milletle tanismadim. Bu arada Bansko guzel. Kayak severler icin tavsiye ederim.
SM-C5010 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Haftaya vadem doluyor. Acaba 1 ay daha mı vadeli gitsem? Altın ya da dolar mi alsam ? Ya da borsaya mi geçsem?
Karar vermek zor
benim de yarin bitiyor!
bir cok analizler dolarin yakin zamanda 5.5 gormesini gosteriyor!
bakariz! arkadaslar sizler en azi bankadan bir sorun belki onlarin haberi oldu!
birde 31 aralik acikmi bankalar?
nkolay bono web sayfasında 24, facebook sayfasındaki son paylaşımlarında 23,25 yazıyor. Tuhaf bir durum.Birinden biri yanlış ama hangisi?
Pazartesi yıl bitiyor.Senenin düşük kurla kapanması 2018 şirket bilançoları için önemliydi.Bu kur baskısı haftaya bitiyor.İkinci baskı nedeni ise seçime düşük kurla girme isteği.O da mart sonu bitiyor.Ben eminim tüm faizci arkadaşlar vade yaklaştıkça göz ucu ile kurlara bakıyorlar,bir tur daha okey dönsek mi acaba diye.Kimileri düşük kurun cazibesine dayanamayıp okey dönmeyi bırakıp elini açacak.Yoksa başkası elini açabilir çift okeyle eli de kaybetmek mümkün.Tüm bu nedenlerle bu kur düşmez.TL artık yıllar öncesine döndü dandik para lakabını gene aldı.Ha sen ne yapıyorsun derseniz her daim altın almaya devam ediyorum :)))))))))).Çarşı karışacak gram altın alın. YTD .Tüm forumdaşların yeni yılını kutlarım.
Evet ve söylenene göre doların 31inde baskılayacaklar5.20 görülebilir deniyor
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Durum bu kadar güzel anlatılamazdı. Altını bankadan mı alıyorsunuz. Altına faiz alıyor musunuz? Tşk.
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Evet garanti bankasından gram altın alıyorum.Ziraatin altına 2.75 faiz vermesi üzerine 0.8 yıllık faizle kasımda 1 yıllık bağladığım gramların vadesini bozup kavga dövüş yıllık yüzde 2 faizle gene bağladım.1 ay faiz kaybım oldu ama olacak o kadar :))))))Gelecek kasıma kadar çarşı karışacak hem bizde hem dünyada.Ben hem onsta hem dolarda çıkış beklediğimden gram altında pusudayım en az bir yıl.
Ha bu arada borsa ve gayrımenkul kesinlikle tırt bu ara asla önermem.Faize bir şey demem,hükümet dolara meydan savaşı açtı sonunda kesin kaybeder de bu süreç içinde faiz gene kazandırabilir bir süre.Benim yatırım tercihimi ise bir önceki entryde yazdım.