Hem de Nusret'te ...
Simit neyine yetmiyor. :)
Printable View
O enbesilde maliyet bilinci yok
Taksim kizilkayalar iki islak hanburger ustune gobekli herif diye sadece bi dene halka kerane tatlisi.yoksa bi tepsi yer
Kesin degme yerlerden fazla damak tadi
Hem goster boylece
Halk cocugu oldugunu
Türkiye'de iktidarın başaramadığı şey büyümeyi gerçekleştirirken bir türlü enflasyonu ve usd ı kontrol altında tutamaması olarak görüyorum. 1990 larda büyüme tehlikeli bir olgu idi.. %3 ler hedeflenirken nüfus kontrolü yapılırdı...
Lakin; şuan TR de nüfus kontrolü diye bir şey maalesef yok.. Yeraltı, yerüstü, kaldırım, yollar her yer insan dolu..
Her yıl lisans mezunu olan öğrenci sayısı 1,500,000 kişi..
Bunlar her yıl iş, elektrik, gaz, su, konut ister...
Kısaca TR de büyümek kaçınılmaz...
USD korkusu yüzünden baskılanan büyüme eninde sonunda işsizliği patlatır.. AKP de nüfus kontrolü var mI?
Her neyse...
Uzun lafın kısası ülkemiz ekonomisi ithal girdi ekonomisidir.. 14 Ocak ta BIST 88,000 lerde idi.. Bugün 25 ocak aradan 11 gün geçmiş BIST 101,000 olmuş...
İşin açıkcası TR de ne 100,000 borsaya inanmalı ne 5,3 USD a...
İthal mal cenneti olan ülkemizde herşey çok çabuk özellikle ekonomi alanında, PARİS e dönüşürken bir anda kendimizi BAĞCILAR da bulabiliyoruz...
BIST te 88 den 101 e taşıyan son hareket sadece 600 milyon USD ile olmuş...
Yarın çıksa bu para bıst 88,000 olucak USD 5,75 TL olucak....
Bir emtianın sürekli düşmesini beklemiyorum.. Lakin kısa vade de BIST in 102,000 lere gelmesini çok ciddi bir yükseliş olarak gördüğümü atılacak bir TWEET yada Suriyeden gelecek bir haber de durumların tam ters olarak sert bir biçimde yer değiştirebileceğini düşünüyorum...
Suriye denilince Moskova zirvesinde Putin in yüz ifadesi sanki görüşmeden daha fazla sıkılan tarafmış gibi bir ifade oluşturdu, bende.. Yani, Putin "Arkadaş bir o yana bir bu yana dönme, şaşkın" dercesine Reis e bakıyordu.. Reis in bakışları daha samimi "haydi gel benimle ol! Uzanalım sonsuzluğa" şarkısını söyler gibiydi...
Benim anladığım Suriye Anayasasını Rusya yazacak.. ABD çekiliyor. Biz ABD ile müttefik iken şimdi Rusy ile kolkola girmek istiyrouz amiyane tabir ile Rusya bizim kolumuza girmek istemiyor...
Durum bu...
Ama malum kanallarda bir heyecan, bir heyecan.. Ya ben anlamadım durumu, yada onlar...
Kısaca; Suriye meselesi hala çok sıcak..
FED e gelince bu sene belki 2 faiz artışı gelebilir.. Göreceğiz...
BIST te banka hisselerim vardı... Onları 91,000 de almış 84,000 e inince tutmuş ve 100,000 endekste ise, sattım...
Bu arada USD 5,2457 idi sanırım değdi...
Ben kendimi kademelendirdim ilk kademe alışımı 5,32 ile yaptım.. 5,25 altına gelirse 2.ci kademeyi alacağım..
Herkese bol kazançlar dilerim...
Abi sende boyle muhum gunde analiz kastiriyon ya
Bugün serbest piyasa ekonomisine gecmistik.
24 Ocak kararlari
Aynı zamanda julius Cesar bugün öldürülmüş. Brutus un sahneye çıktığı gün
General Mobile 4G cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
https://mutlakaoku.com/ingiltereye-v...j7So7Gw2s0QOqg
2016 YILINDA 490 TON TÜRKİYE ALTIN REZERVLERİNİN 450 TONUNUN İNGİLTERE YE İPOTEK OLARAK VERİLDİĞİ DOĞRUMU?
EKONOMİ BAKANI MEHMET ŞİMŞEK İN GEÇEN SENE İNGİLTERE ZİYARETİNDE BASINA AÇIKLAMA YAPARKEN AĞZINDAN KAÇIRMIŞ. BEN DAHA YENİ FARK ETTİM. DOLAR BU YÜZDEN Mİ YÜKSELDİ ACABA
Haberi bilmem
Bu durum dogruysa
İki defacto sonuc dogurur
Bir yedieminin guvenilirliligi ve guvenligi
İki onun kredisinin ne zaman bitecegi
2.1 (bi ustteki maddenin izahli detayi) zibilyon ton altun rehinede versen onun dahi bi kiredi limiti var asimi mumkun olmuyan
Julius Ceasar'ın ölüm tarihi 24 Ocak değil, 15 Mart;
.........MÖ. 15 Mart 44 tarihinde bir grup senatör, senatoya gücünü geri vermesini rica eden bir dilekçe taslağını okuması için Sezar’ı foruma çağırır. Ancak dilekçe bir kandırmacadır. Suikast planını bir gece önce kısmen öğrenen ve işlerin kötüleşmesinden korkan Marcus Antonius, Sezar’ın senatoya gitmesini önlemek için foruma gider. Ancak Sezar’ın yolu bir grup senatör tarafından kesilir ve başka bir odaya doğru yönlendirilir. Sezar dilekçeyi okumaya başladığı sırada Tillius Cimber, Sezar’ın togasını aşağı indirir. Sezar, Cimber’e “Ama bu bir vahşet!” (Ista quidem vis est!) diye bağırdığı sırada, Servilius Casca hançerini çeker ve diktatörün boğazını bir yandan diğer yana keser. Bazı kaynaklarda Sezar’ın bu ilk yarasını ensesinden aldığı da söylenir. Sezar, Casca’nın kolunu yakalayarak “Casca, seni hain, ne yapıyorsun?” der. Korkudan donakalmış olan Casca, Yunanca “Kardeşlerim, yardım edin” diye bağırır. Tam bu sırada aralarında Brutus’un da bulunduğu grubun geri kalanı da Sezar’ı bıçaklamaya başlar. Sezar kaçmaya çalışır ancak ayağı takılır ve yere düşer. Eutropius’a göre bu suikaste dahil olan kişi sayısı altmışdan fazlaydı. Sezar 23 kere bıçaklanmıştı...........
Alıntı Originally Posted by colkutupayısı Yazıyı Oku
https://mutlakaoku.com/ingiltereye-v...j7So7Gw2s0QOqg
2016 YILINDA 490 TON TÜRKİYE ALTIN REZERVLERİNİN 450 TONUNUN İNGİLTERE YE İPOTEK OLARAK VERİLDİĞİ DOĞRUMU?
EKONOMİ BAKANI MEHMET ŞİMŞEK İN GEÇEN SENE İNGİLTERE ZİYARETİNDE BASINA AÇIKLAMA YAPARKEN AĞZINDAN KAÇIRMIŞ. BEN DAHA YENİ FARK ETTİM. DOLAR BU YÜZDEN Mİ YÜKSELDİ ACABA
Haberi bilmem
Bu durum dogruysa
İki defacto sonuc dogurur
Bir yedieminin guvenilirliligi ve guvenligi
İki onun kredisinin ne zaman bitecegi
2.1 (bi ustteki maddenin izahli detayi) zibilyon ton altun rehinede versen onun dahi bi kiredi limiti var asimi mumkun olmuyan
Sn.Bosporos geçen yıl bu yazıyı paylaşmıştı evet Türkiye 450 altını İngiltereye ipotek olarak verdigi doğru. Zaten Mehmet Şimşekin ingiltere yolculuğundan sonra işler normale döndü artık ne vaatler yada neler verdiler Allah bilir .Bakalım verilen sözler nasıl yerine getirilecek yada getiriliyor mu ?şimdilik işler yolunda gibi ancak en ufak bir anlaşmazlıkta çizerler onun için MB. bile korkmadan dolar şortluyor yoksa adamı çizerler MB. kimki.
https://twitter.com/sputnik_TR/statu...96992690331648
Dün akşamki çiş muhabbeti üstüne iyi gider :kahkah:
Avm'leri geziyorum, neredeyse araç park edecek yer yok otoparklarında. Herkes mi gezmeye gelmiş diyorum, mağazalar gayet dolu, insanlar gayet güzel alışveriş yapıyorlar. Bir şeyler içelim diyorum, malum kahvecinin önünde kuyruk var, 15 tl'lik kahve için insanlar 15dk sıra bekliyorlar.*
Geçenlerde(yarı yıl tatili başlamadan) kayak merkezlerine şöyle bir göz attım. Uludağ, Kartalkaya, Palandöken, Erciyes, Sarıkamış. Fiyatlar uçmuş. "Uçmuş" derken neyi kastettiğimi, lütfen ets yada jolly tur'dan inceleyerek görebilirsiniz. Ama gel gelelim, çocuğumla bir kaymaya gidelim deyin, hiçbirinde yer yok! gidecek olursanız da, konaklama fiyatlarını kenara koyun, saatlik 400tl'lik kayak derslerine hazırlıklı olun, tabi boşta kayak eğitmeni bulabilirseniz.*
Yukarıda yazdıklarımı kenara koyuyorum; dolar-tl 5 aydır soluksuz düşüyor, ekonomide pembe güller açmışcasına. Her ne kadar enflasyon %20 olarak açıklansa da, Tl bazında reel alım gücü %40-50 düşmüş durumda.*
Serbest piyasada, tabiri caizse yaprak kıpırdamıyor, paraya ulaşmak belki de hiç bu kadar zor olmamıştı. Memlekette yaşayan bireylerin DTH'leri sürekli yükseliyor, tıpkı yabancının dolarını bozup hunharca borsada alım yaptığı gibi.*
Beklentim; ocak ayı ortasına kadar, bir cuma akşamı, merkez bankasının faiz indirimine gitmesiydi. Ocak ortası geçti ama ben beklentimi halen sürdürüyorum.*
Yoksa, parasını tl mevduatta değerlendiren yurdum insanı, enflasyon karşısında reel olarak değer kaybı yaşıyor.
Parasını dövize yatıran yurdum insanı, beş aydır değer kaybı yaşıyor.
Bu işten en karlı çıkan, dövizini bozup borsaya giren irlandalılar olacak. Hem yüksekten dövizlerini bozdular. Hem borsada çılgınca bir kazanç elde ediyorlar. hem de daha düşükten döviz alıp, arkalarına bakmadan çıkıp gidecekler. Biz de tüm bu şartlarda "seçimden sonra" diye kendimizi avutacağız.*
Ben bu irlandalıların yerinde olsam sloganım şu olurdu: " Nisanlar+Mayıslar sizin olsun, Ocaklar+Şubatlar bize yeter...
Dünyada Mb lerin altın rezevlerini fiziki olarak tuttuğu merkezler var; newyork Londra İsviçre gibi..
Şimdi Zarrak olayından sonra bizim ny daki altınların bir kısmı Londra ya çekildi diye biliyorum. Olay bundan ibaret yani.. kraliçe nin önünde diz çöküp altınları teminat verip para dilendiğimizi zannetmiyorum 🙂
Valla hocam avmler ya da 15 liralık kahvede izdiham yaratanlar benim için gösterge değil.
Yıl 2011,
kuvyttürk millete daha çok fiziki altın satabilmek için altın veren atm'leri hayata geçirdi.
Yıl 2017-18-19
Sadece kuveyttürk değil, tüm bankalar, ve hatta devlet, vatandaşın yüzüğünü küpesini elinden alabilmek için gece gündüz SMS gönderiyor, reklam yapıyor.
Benim için gösterge budur.
NASA, ülkede hükümetin kapalı olması nedeniyle temizlik görevlilerine cuma gününden itibaren ödeme yapılamayacağını belirterek çalışanlarının tuvalet temizliği için gönüllü olmasını istedi. Demek ki onlarda formu takip ediyorlar..[emoji23][emoji23][emoji23]
Bunada girmezse yuh yani.
Mantarlar da ishale karşı sigorta olarak kullanılıyor.[emoji106] Ek 21578
Ortalamam 3.30 2016'dan (Edit aslında 2014 de o sıralar miktar düşüktü baya. 2tl civarından usd aldığımı hatırlıyorum) beri full dövizdeyim(döviz + faiz).
Kaybım çok büyük. Evimi, arabamı herşeyimi satıp dövize basmıştım. Battım bittim sorma. Ayı nasıl bitireceğimi düşünüyorum sürekli. 7tl'den 5.50'ye inmesi tabutumdaki son çivi oldu.
Fed bilanco buyutme benzeri bir karar almis haberi donuyor twitte
Ulan fedciler islak odunla dovmek lazim bunlari :vk:
25 Ocak Cuma 16:24 BAKAN DÖNMEZ: DÜNYA BOR PAZARININ %59'UNA SAHİBİZ
25 Ocak Cuma 16:23 BAKAN DÖNMEZ: DÜNYAYA BOR İHRACATIMIZ 1 MİLYAR DOLARI AŞTI
25 Ocak Cuma 16:22 BAKAN DÖNMEZ: DÜNYA BOR REZERVLERİNİN %73'ÜNDEN FAZLASINA SAHİBİZ
59 da 73 un içinde
Geçti Bor'un pazarı sür eşeğini Niğde'ye
Euro dolardan daha çok değerlendi neden acaba
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
altın'ın rallisi başlıyor, demedi demeyin. araba kalkıyor binmeyen kalmasın, sonra arkasından bakıp ağlamayın...
Yeni bir haber mi var? Emtiya ve euro dolar pariteside eurodan yana. Yoksa birisi parasal genişleme demişti birisi onun dedikodusu mu.
Bir vicente atasozu
Fed trump duyunca dolar duser.
Saftrik bi enki vardi fed dolari arttircak masallarina inanip buraya yaziyordu
Buraya gerekli uyarilari yaptim aylardir
Dolar tl en onemli secim
Secim olmasa 5 alti kesin derdim fed buyuk darbe vuruyor dolara hep