400bin liraya istanbulda site içerisinde ev yok yemin ediyorum. Çoğu ahır yada para karşılığı bedenini kiralayan insanlarla dolu siteler. 400bin tl bukadarmı değersizleşti artık anlam veremiyorum.
Printable View
400bin liraya istanbulda site içerisinde ev yok yemin ediyorum. Çoğu ahır yada para karşılığı bedenini kiralayan insanlarla dolu siteler. 400bin tl bukadarmı değersizleşti artık anlam veremiyorum.
Şu an site içi düzgün bir ev en düşük 1 milyon ve bence çok ucuz.
Passatın 500 , golf un 350 , egeanın 200 olduğu bir ortamda ev fiyatlarının çok kısa zamanda ciddi artacağını düşünüyorum , özellikle istanbulda. Boş arsa yok, yeni inşaat yok. Olanlar hep kentsel dönüşüm. İnşaat şirketleri alt ve orta segmenti hedefleyen tek proje yapmıyor. Hep üst. Bu da özellikli nitelikli orta sınıfa hitap eden konutların fiyatlarının artması demek
Hocam onlarda fiyatmi. Yenmez içilmez altinin graminin 460 lira oldugu yerde başini sokacak 1+1 ev bile en az 1milyon olmasi lazim.
1 aylik üfürükten alınterinin bile 5 gram altin ettigi yerde beton demir yıgini bu kadar ucuz olmamali.
SM-N770F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
42 de alana yazık dedik yıllarca 30 larda süründü. Ben ederi 28 demiştim 32 düştüğünde ihtiyaci olan alsin dedim. Arkadaş hesap kitap bilmedigi için takılmıyorum.SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
gömeçte yaklaşık 1,5 ay önce bahçeli bitribleks bakmıştık sahibi 500 diyordu. 450 ye kadar indiydi. 430 verdik olmaz dedi. Geçen hafta baktık satılmamış emlakçıya 400 dedik ev sahibi ile konuştu. 410 a veririm dedi
İstanbul’da iş değişikliği sebebi ile 3 sene önce kiraya verdiğim dairemi yazın artan fiyatlarla sattım. Kendim zaten kirada oturuyorum - nakiti yatırımlarla artırmak üzere cebe koydum ve şu an fırsat kolluyorum. Bu sebeple ev fiyatlarındaki gelişmeleri büyük bir merakla takip ediyorum. Zaman baskım olmadığı için en uygun fırsatı beklemeyi düşünüyorum - doğru bir karar mıydı ilerleyen vakit gösterecek.
Bu arada enteresan bir gelişme oldu ve aslında çok sonraları için düşündüğüm bir yatırımı da önden gerçekleştirdim - Şile’den bir arsa aldık birkaç arkadaşla, seneye inşaata girişiyoruz :)
Özellikle devam eden virüs olayları sebebiyle gerektiğinde biraz daha izole olunabilecek bahçeli ev planı gerçekleştireceğim. Evden çalışma da zaten hayatımızın parçası olmaya başladı.
İstanbul’a yakın hala arsa bulunabilen nadir yerlerden Şile, ve burada da arsa vs hızlı tükeniyor.
Arkadaşlardan bir tanesi inşaat işlerinde tecrübeli olduğu için evden ziyade arsaya yatırım yapmış oldum - ve arada müteahhit olmayacağı için olabilecek en uygun maliyete bir ev almış olacağım.
Gayrimenkul konusu göreceli konu... Birinin 1 milyonu vardır o kişi en fazla 500 lük daire almalıdır... Birinin 5 milyonu vardır o 500 lük 5 tane alıp geri kalan sermaye ile hisse döviz altın sepeti yapabilir... Gayrimenkul bizim ülkemizde vazgeçilmezdir... Bunu önümüzdeki beş yılın sonunda daha iyi idrak edeceğiz... Farkındasınız veya değilsiniz ülkemiz genç ve geleceği olan bir ülke... Yabancılar 20 yıldır yavaş yavaş her tür mülk topluyor... Yerli insanımız kiracılığı övüyor... Bir de şu yahudilerin kirada oturup parasını sermaye yaptığını zanneden tipler var... Her şey algıdır algılarınıza mukayet olun.
evlenen yandım diyo , evlenemeyen yanıyom ...
evlenirken ; gözlerini gözlerimden ayrıma hiç ne olur
ellerini ellerimden alma sakın alma sakın ne olur
evlendikten sonra ismail yk ...
nasıl üreyecek bu millet ?
Evlenme rituellerini degistirmeli toplum.
Nikahtan evlenmeli ciftler....
Cok rituel cok masraf...
Kiz arkadasim kabuk etse nikahtan evlenirim harcayacagim paranin 5 te 1 iyle de avrupa seyahati mis gibi...
Kalani da yatirima eklenir...
Millet salak salak ziplicak diye dunya kadar masraf;)
Sonra bir de bosanmalar oluyor vs vs masraf ya her sey masraf...
Evlenmeyince de.toplum basarisiz algiliyor kisiyi....
Ulan evlenmeyen uzun yasiyor iste ne geliyonuz ustumuze;)
Evli ciftlerde genelde kadinlar daha uzun yasiyor;);)nedense;)
"Bir ülkenin bağımsızlığı yabancıların lütuf ve merhametine bırakılamaz."M.Kemal ATATÜRK
[QUOTE=uzunvade87;4754858]Evlenme rituellerini degistirmeli toplum.
Nikahtan evlenmeli ciftler....
Cok rituel cok masraf...
Kiz arkadasim kabuk etse nikahtan evlenirim harcayacagim paranin 5 te 1 iyle de avrupa seyahati mis gibi...
Kalani da yatirima eklenir...
Millet salak salak ziplicak diye dunya kadar masraf;)
Sonra bir de bosanmalar oluyor vs vs masraf ya her sey masraf...
Evlenmeyince de.toplum basarisiz algiliyor kisiyi....
Ulan evlenmeyen uzun yasiyor iste ne geliyonuz ustumuze;)
Evli ciftlerde genelde kadinlar daha uzun yasiyor;);)nedense;)
Hindistan dan, Hintli kız bulup evlenin.:-)):oleyo:
Bişey olmaz hocam.
Erken seçim öncesi biraz gövde gösterisi olur, milli duygular kabartılır, seçimden sonra "biz zaten karadenizde bissürü gaz bulduk, akdenizden çıkıyoz" deriz.
Karadenizde bunca gaz (var diyelim) durup dururken neden çıktı yoksa?
Tam da akdenizde pasta bölüşülürken ne tesadüf.
Yahudiler kadar kimse para uzmanı olunmaz
Ticareti çoğu zaman konsinye yaparlar .
Para koymadan para kazanır malı verenede vade koyar 6 ay 1 sene birde üstüne ödeme birikti diye kesik atarlar
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Başlığın değiştirilmesini öneriyorum; "Şu anda evlenmek ne kadar doğru bir yatırım?" :cool::whistling:
İlanlarda gördüğüm kadarıyla ev fiyatlarında düşüş var sanki.
Yazan veya okuyan arkadaşlardan İnşaat mühendisi veya mimar gibi işten anlayanlara bir sorum olacak ; Bugünkü mevzuatla yapılan konutların inşaat ömrü ne kadar dır ? ( Hile yapılmadığını varsayıyoruz )
Ben de her gün son 24 saat ilanları inceliyorum ve dediğiniz gibi bu hafta düşüş görünüyor. Lakin Aybaşında da 2 gün düşük gösterdiler ve aniden artırdılar. Acaba diyorum Emlak Komisyoncuları Odası ile tuik iyi mi anlaşıyorlar. Ya da Emlakçıların tek merkezden sms ile yaptıkları bir manipülasyon mu ?
Sayın Başkan.!!!
Emlak fiyatları çökecek.!!
Hiper enflasyon tüm hızıyla autobahn da.!!
Döviz karaborsaya düşecek.!!
İşsizlik hızla artmaya devam edecek.!!
Batık krediler rekor üstüne rekor kıracak.!!
Bankalar şirketler zombi olacak.!!!
Real Gelirler azalırken..!!
Giderler katlanarak artacak.!!
TC tarihinde ilk defa böyle yıkıcı krize girdi.!!
Crash Tüm HIZIYLA yolda.!!!
Burada bazen yazdığım gibi ( çoğu bilir ) genelde emlakçıların çoğunu ( dürüst olmayanları , çelişki yakaladıklarımı ) rahatsız ederim. 2 hafta önce öylesine adeta ders vermek anlamında bir emlakçıya uzun sorular olan sms atmıştım. Cevap alamamıştım. Bugün yürüyüş yaparken telefonum çaldı, Arayan emlakçıymış. Ben konuyu unutmuştum, kadın başladı tek tek sorduğum sorular hakkında bilgi veriyor. Konuşmasını keserek '' Hanımefendi , demir tavında dövülür. Siz bu kadar gecikmeli çalışırsanız zaten altın satsanız almam '' dedim.
halen bana dairenin fiyatında 25 bin tl. indirime gidildiğini , kelepir olduğunu söylüyordu kapattım telefonu. yani işleri çok düştü. Bazı - kapora alındı- - İlginize teşekkürler satıldı -- başlıklarını not alarak bu daireleri takibe alırım. Emlakçılar bu tip daireleri 1 aylık ilan süresinde satamadığında hatta ilk 10 günde ilan geriye düşünce, başka bir emlakçıya ilan verdiyorlar. Birbirlerinin elindeki daireleri küçük farklılık yaparak sürekli ilanda tutuyorlar.
Normalde İktisat kuramına göre söylediklerinize karşı çıkmam gerekiyor... Amaaa, normal zamanlardan geçmediğimiz için maalesef haklı çıkacaksınız. Döviz artarsa ,girdi maliyetleri de artacaktır. Dövizden yüksek kazanç yapan satarak mal almaya yönelecektir - yönelmesi beklenmeli. Ancak bu kez öyle olmuyor.
Batan ekonomide kimse yatırım yapmaz.!!
Anlı Şanlı tedarikçilerin çogu zaten batacak.!!
Arz talep meselesi.!!
Mevcut emlaklar zararına alıcı bulamayacak.!!
Emlakcılar sinek avlıyacak.!!
Bankalar emlak ofisi gibi çalışacak.!!
İcrada haciz dosyaları dağ gibi artacak.!!
Kiracılar artan işsizlik ve real gelir erimesinden dolayı kiraları ödeyemez hale gelecekler.!!
Anlı şanlı kira çarpanları yerle bir olacak.!!
Şimdiye kadar buradaki yazılıp cizilen tüm ezberleri unutun.!!
Artık hiç bir şey eskisi gibi olmayacak.!!!
Tarihe not düşelim.!!
Zaman insanın aynısıdır.!!
Saygılar.!!
Temel ekonomik veriler ..!!
Üretimde ve tüketimde dışa bagımlılık..!!!
Kredi genişlemesi.!!
Cari açık.!!
Bütçe açığı.!!
Giderek artanİşsizlik verileri..!!
Teknik iflasın 2023 yulına dek ertelenmesi.!!
Turizm gelirleri..!!
Sürekli karşılıksız para basma.!!
Hızla yükselen enflasyon
Sürekli vatandaşın azalan real alım gücü.!!
Sürekli artan Vatandaşın temel giderleri.!!
CDS oranınız..!! 500-600 baz puan civarında
Sürekli düşen ülke notu.!!
Vadesi gelen ve gelecek milyarlarca dolar dış borç
Yabancıların finans sisteminden kaçmaları
Kimse artık ekonomi yönetimine güvenmiyor.!!
Kimse önünü göremiyor.!!
Pandemi salgını.!!
Kısacası tulumbada su kalmadı.!!
İspanya örneği.!!
Emlak balonu.!!
https://m.youtube.com/watch?v=gKJaULg56Kw
Yahudi ve ermeni ve rumlar emlak aliyorsa aldiklari ayni yerden siz de alin kazanirsiniz.
Ama emlak diye her yerden almaya kalkarsaniz ayni getirileri ve mutlulugu kazanamazsiniz...
Mucevher isi yapan bir tanidik gayrimuslim kordonda sahip oldugu daireleri 2013 ve 2014 te satmisti sonra napti bilmiyorum ama urla da oturdugu villaya siz ona saray yavrusu deyin kira ödüyor...;)
Ytd
"Bir ülkenin bağımsızlığı yabancıların lütuf ve merhametine bırakılamaz."M.Kemal ATATÜRK
Sn bosforos;
Siz ve çoğu kişi öyle düşünüyor da, Dışarıda hayat hiçte öyle değil...
Az önce işten gelirken dikkatimi çekti..
İstanbul da;topkapi -mescidiselam traway yolu üzerinde künefeci açmış, başkası da bitişiğin de döner burgerci açmış, kaldırımda masalar full dolu..Millet oturacak yer bulamıyor...
Bunun haricinde İstanbul da her taraf, lüks nargile kafe restoran..Hepsi de iş yapıyor..Araba galerileri, daire parasına araba satıyor...
.Eeee .Bu millet o harcamaları için öpücük vermiyor herhalde.!..
Sonuçta;Bu Ülke de, Elden ele dolaşan para var..Amma eski ,kirli para,amma taze, sıcak para...
Bugün altına, dövize akan para.. Yarın yön değiştirir, farklı sektörlere akar...
Son cümle de; Türk Milleti uyanıktir.. İşini bilir..:-)
Türkiye'nin kendine has dinamikleri var. Bir süre yatay seyertse de, iyi yapılmış bir g.menkul yatırımı hiçbir zaman yatırımcısını enflasyona ezdirmemiştir. Tersine, satan kolay kolay yerine koyamaz. Hisse senedi yatırımındaki gibi trader olmak, trendleri doğru yakalamak gerekir ki çoğumuzun buna vakti ve eforu yok. Ha bir de çok net bir gerçek var. Arz yok ... Pandemi istediği kadar devam etsin(fazla abartmasın tabi) Yeni konut olmadıktan sonra neye göre ev fiyatları inecek? Ekonomik kriz varsa, krizde parası aksine değerlenen (ama altında ama dövizde) onbinlerce insan var...Bu insanlar da, mevduat faizleri yükselişe geçse dahi, enflasyona ezileceğini bildiği için yine yeniden konut veya arsa yatırımına yönelecektir. Kendime ve çervreme tavsiyem uygun fiyata ,hele de beğendiği bir yatırım seçeneği varsa hiç dip avcılığı yapmadan kendi şartlarına uygun bir yatırım yapmaları yönünde.
Kazın ayagı öyle değil...
Gecen alt gelir grubundaki elemanlarla oturuyoruz alt gelir dediysem yeni mezun bilgisayar muhendisleri fln var.Tabi evlilik fln dusundukleri icin kısıyolar her seyden.
Bir arkadasim da audi araba alcam 200 bin hazirladim bakiniyorum dedi soz ekonomiden acildi dedi ki kafeler dolu herkes araba aliyor luks fln kendisi emlak danismani bizim evler milyon euroluk gidiyor satiliyor dedi kafeler de herkes tiklim tiklim kriz yok dedi.
Ona dedim ki ulan sen iyi ortamda takiliyon babanin serveti var luks yerde kirada oturup komisyon usulu calistigin icin maas yan gelirlerin yuksek....burdakilerin yarisi issiz diger yarisi da maasini enfladyona karsi koruyamayip kit kanaat para biriktiriyor.
Yani demem o ki kriz cok feci var 3 4 yildir ve agir agir daha da derinlesiyor.
Öyle muhitler var ki kriz firtina gibi esiyor onlari....
Sehrin gobeginde muhitlerde cocuklarini birakip evde en buyuk cocuguna yakindaki tarim alanlarina yevmiyelik giden kadinlar var.
Emekli ve isciler ve memurlar bir kere markete girdiklerinde en az 300 fln birakiyorlar.
Enflasyon ve issizligin oldugu yerde millet bilir isini para var ya herkeste laflari bos seylerdir.
Ya takildiginiz muhiti degistirip halka inin ya da iktisadin temel gostergelerine inanin....
bence sen matematik bilmiyorsun! yeterli eğitim almamış olabilirsin. sorun değil.
alaha sana gerçek bir hikaye; sallama değil!
2014 te evi satıp parası ile 400bin$ lık fiziki külçe altın almıştım. şimdi bu hafta gittim baktım aynı evin fiyatı 180bin$ a düşmüş. benim para ise şimdi oldu 700bin$. :-)
Olayın özeti budur!!! Bana o zaman çok martaval okuyan olmuştu. Ben kimseyi dinlemedim evimi sattım fiziki külçe altınımı aldım bankadaki kasama koydum.
2022 sonunda aynı para ile sattığım daireyi değil komple o apartmanı satın alacacağım! Muhtelemen evin fiyatı dolardaki bu artışla 100bin$ değerinin altına iner, Altında onsu 3000$ üstüne atarsa benim para en az 1.2milyon$ eder.
Gider tiko peşin para verip 12 tane daireyi 2022 Aralık ayında satın alırım kısmetse! :-)
Maalesef ülkece zor günlere gireceğiz... Ama enseyi karartmak yok çünkü bu döngü olmak zorunda... Yatırıma gelince bende 2012 de aldığım hektaşları 2018 de çıktım ama 2017 den beri altın topluyorum.. Kesinlikle kirada olan mülklerimi satmam.. Olaya ecek acak tarzı bakarsak hepimiz toprağın altın girelim gömsünler kurtulalım..Yatırımda sepet gerçeği en az zararla bu işten dimdik çıkmanızı sağlar.. Biliyorum piyasa berbat olacak ama ben sepet hisse senetlerinide koymaya başladım.. İlave mülk nasıl alırım altın pozisyonu 2700 ons u geçerde son golü atacağım derse bende golü atarım.. Sepet yapın gücünüze göre evinizde olsun.. Yarın hiperenflasyon geldiğinde 2000 olan kiranız 6000 olursa mal sahibinize ödemeyeceğim mi diyeceksiniz!!! oldu suyundanda koy! Sade vatandaş için güçlü olmanın kuralı ev sahibi olmaktır.. Bizim gibi esnaf isen ev ve dükkan sahibi olacaksın.. Yoksa gelen vurur giden vurur .. Svg ler.
Değer yatirimi....
Turkiye de bu olmaz deger yatirimi ne demek haksiz da degil ama deger olusmayacaksa emlak ve ev yatirimlari da oyle eskisi gibi olmaz...
Emlakta arsa favorim...
Ev yatirimi tatmin etmiyor arsa kadar...
Ek 25810