Batırım fonları
Uzun vade yatırım tek eşlidir. Trader ise her Çiçek'ten bal alan arı gibidir
Rekabet Kurumu 20'den fazla banka hakkında ön araştırma başlattı. Mevduat, kredi, döviz ve aracılık hizmetlerinde yasayı ihlal edip etmedikleri araştırılıyor.
dünkü faiz düşüşü sonrası bugün cuma olmasına rağmen dolar ve altın önemli bir yükseliş yaşadı. artık insanlar mevduattan umudunu kesti..sen kredi faizlerini düşürüyorsun ama milletin parası dolarda altında borsada..krediyi neyle verecen bakalım.
Cok basit,hazineden al ve kredi ver
SM-A405FN cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
BES fonlarının büyüklüğü yaklaşık 132 milyar. Yatırım fonlarının portföy büyüklüğü ise 96.7 milyar çokta kısıtlı değil yani. BES fonlarına aylık katkı payı ödemeleriyle giriş olduğunu, yatırım fonlarına ise serbest giriş olduğunu düşünürsek yakın zamanda BES fonlarınıda geçmesi mümkün olacaktır diye düşünüyorum.
Aslinda para bulunur hep.onemli olan fikir.orjinal fikir.hayalgucu.
Proje ve sonuclandirmak.egitimli insan.nerde ?yok!
Nehir nerde inek icti.inek nerde kurt yedi.kurt nerde daga kacti.dag nerde yandi bitti kul oldu!
Onemli olan felsefedir.dusunmektir.
Paranin hic onemi yoktur!
Kafkaf ustadim hakli.SM-J730F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Est. Fikir jimnastiği yapıyoruz.
Emeklilik fonlarına siyasiler 1 milyar dolarlık hisse senedi al diye komut verip hisse aldırabilirler yada 2 milyar dolarlık tahvil al diyebilirler istedikleri zaman. Ancak yatırım fonlarına giren para sizin benim gibi yatırımcının parası olduğu için istediğimiz zaman alır istediğimiz zaman satabiliriz. Dolayısı ile yatırım fonlarının düzenli ve yüklü bir şekilde hisse senedi aldığını söylemek iddialı olur. Ancak Kasım ve Aralık aylarında emeklilik fonlarının düzenli olarak hisse senedi aldığını gazeteler dahi yazmıştı.
https://www.borsagundem.com/haber/er...itecek/1464195
"Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gayrettepe-İstanbul Havalimanı metro projesinin ilk ray kaynak töreninde konuştu. Önemli açıklamalar yapan Erdoğan Galataport, Kanal İstanbul projelerine değinerek, faizlerin de inmeye devam edeceğini söyledi."
18 Ocak 2020
Burası atışma yeri değil , mevduat faizi başlığı ..
https://twitter.com/Merkez_Bankasi/s...224767488?s=19
Anladığım kadarı ile faiz indirimi sonrası TL yatırımcısı döviz alınca TCMB piyasadan 5 milyar TL likidite çekmeye karar vermiş. Dövize kayabilecek TL yi piyasadan çekmek istiyor şeklinde yorumladım.
Albayrak: Stopaj muafiyeti tl yatırım kararı için önemli parametre değil
Ykb. 900k usd için 1.85 verdi, ben de parayı çekip kasaya koymaya karar verdim. İşin tadı kaçtı artık komisyon artışı negatif faiz derken. Abuk sabuk adamları finanse edip bankaları besliyoruz. %1.5 net için bu kadar kasmaya gerek yok. Ben kazanamayıp cebinde para olmayanı finanse edeceksem bankaya gerek yok. Alır paramı önüme koyarim. Bu paraları calışa çalışa ter akıtarak kazandık. 3 kurus verecekler diye 5 milyon parayı cebinde 5 lira olmayan adamın emrine vermem.
Bu is para ile degil sira ile..
2018 Agustosdan sonra 1 sene mevduatci kraldi biz bistciler surunurken...
Hep dedik ki ne ucuz kaldi onu arastirin..
Kacanin pesinden kosmayin..
Hem mevduati hem de bisti yedirmezler..
Uzun baglayan geri donuste bir yariya dusmus mevduat faizlerine bakacak bir de biste bakacak, yasli gozlerle bu da gitmis diyecek...
Syg,
Sevgili forumdaşlar benim anlamadığım BORSA, DÖVİZ, ALTIN, PETROL hepsi birden yükseliyor sizce bu normal mi
Piyasalardaki son sarki[emoji39]
Ondan daha fazla bistte yatırımım var canınızı sıkmayın siz. Ayrıca yatırım karari verirken sizler misiniz ki otorite de sizin "DEDIK" kelimeniz insanlara onem arz edecek? Para veya sıra meselesi şeklinde ifade zaten hiç hoş olmamış, basit bir ifade. "Bistçi" diye bir kavram belirteci seyyar satıcı gibi olmuş, bugün al yarın sat hesabı olursa sürünülmesi doğaldır. Borsa uzun vadeli bir yatırım aracıdır.
Ayrıca herkes borsa yatırımcısi olmak veya ne ucuz kalmış diye araştırmak veya bunlardan anlamak zorunda değil. Parası olan zaten bir seyin ardindan bakmaz. Bedeli elinde az birikimi olan emekli veya sabit gelirli öder.
İnsanların temel isteği ve amacı parasının satın alma gücünü korumaktır. Merkez bankalarının temel görevlerinden biri olan fiyat istikrarı sağlama görevi de bunun için vardir. Basitçe, riske atmak istemedigi birikiminin satın alma gucunu korumak isteyen insana "bistçiler süründü" veya "ne ucuz araştır" demek saçmalıktır. Banka mevduat başlığında bist konusu anlamsız zaten. Burayı okuyan normal vatandaşın amacı sadece mevduat ile ilgili konular.
Biraz ekonomi bilgisi olan bir insan dahi faiz politikaları ile ekonomik sonuçları arasındaki ilişkiyi bilir.
Akademik olarak keynesyen likidite tercihi teorisi, denge faiz noktasi, insanlar neden ellerinde para tutmayı tercih ederler vs gibi calismalar bu durumu cok guzel açıklar.
benim gibi :cüzdanda duracağına hesapta dursun isteyenler için...
rakamlar hiç iç açıcı değil maalesef. mevduat cephesi için kara günler...
20.01.2020
Günlük TL hesaplar -kampanyasız/koşulsuz- (boşta para zorunluluğu olmayanlar)
Aktifbank %11,38 net %9,67
ICBC %9,20 net %7,82
Enpara %8 net %6,80
ING %5,5 net %4,67