İspanya 7000 yeni vaka, 680 ölüm bildirdi. Toplam vaka 42058, ölüm 2991 oldu.
Galiba İspanya nüfus oranına göre rekor kıracak.
Printable View
İspanya 7000 yeni vaka, 680 ölüm bildirdi. Toplam vaka 42058, ölüm 2991 oldu.
Galiba İspanya nüfus oranına göre rekor kıracak.
Bu yeni QE ise yarar mı bence hayır. Evet bir likitide sorunu var ama cozum her seferinde varlık alım programı olamaz. Bunun da bir milatı olması lazım.
Simdi bunu söyle özetleyeyim. Ariston hocamız FED olsun. Sercanhan banka olsun. The bigshort bozkurt ve altınorta da müsteri olsun.
ARISTON - FED
SERCANHAN - BANKA
THE BIG SHORT, BOZKURT, ALTINORTA - MUSTERI
Ariston diyor ki Sercanhana bende para cok ve al bu parayı kullan. Senden faiz falan almayacagım. Ne yaparsan yap.
Sercanhan bana bir kac gün sure ver diyor. Bu süre zarfıda kosulları inceleyecek
Kredi talebi olan the bigshort bozkurt altıntorta var. Acaba onlara kredi verebil mi.
Sercanhan bakıyor gecmişlerine. Viop performansları söyle boyle - hepimizin oldugu gibi aslında -
Büyük risk diyor. Bu para geri dönmeyebilir. Bunlar batırabilir. Zaten küresel krizde var. Bir de lanet olası virüsün ne olacagı belli değil. Dünya resesyona girerken neden böyle bir sey yapayım diye düsünüyorum.
Sercanhan Türkiye ye borc vermek istiyor. Ama ortalama dolar borclanma faizi Türkiye icin yüzde 8 gibi ve bu durgunluk ortamında maliyeti kurtaramayacagını düşünen Türkiye bu krediyi geri ceviriyor. Borc zaten ayyuka cıkmıs
Ertesi gün Sercanhan Ariston ile bulusuyor ve bu parayı istemediğini söylüyor. Neden cünkü bu parayı bu kosullarda verebileceğim fazla opsiyonum yok diyor.
Ariston baska bankalara da gidiyor alın su parayı ne yaparsanız yapın diyor ama bu kriz ve resesyon ortamında bankaların cogu isteksiz davranıyor.
Bakıyorum da, imamı ciddiye alanlar hemen kendini yaktırmaya kalkmış. :he:
Düşük ısıda görünen dövme varmı, yaptırayım da imama şeyimden mesaj göndereyim!:kahkah:
Olaya iyi tarafından bakın.
Rakı şişesi demiş. Ya viski şişesi deseydi. Köşeli olanlarından. :he:
Ryanair öyle. Simdi priority falan getirdiler
Eger sırt cantanla ucacaksan ucuza ucarsın ama aile olarak falan gidersen ucuza gelmiyor. Her seyden para alıyorlar
Evet ucaklar hic rahat değil. Konfor sıfır ama ucuz iste. Ben 90 cente macaristandan brüksele bilet almıstım zamanında
Kısın 10 - 20 euroya bilet bulabiliyoruz. Hatta bazen denk gelirse baska bir ülkeye kahve icmeye bile gidebiliyoruz
Vallahi bu Reha abinin konularına girişine hayranım
Geçende sarılın diyordu :)
Tam sarılın da demiyordu engel yerim die yazmadım gerçeğini
Bana göre FED şu şekilde yapmalı, kredi ile ev araba alanların %51 ine ortak olup yarısını kendi ödemeli.
Zaten negatif faizli mortgage ler başlamış.
Çok ileri zamanlarda %95 ini öder, %100 yapmazlar millet sırf israf için bir şeyler istemeye başlar.
İtalyada bugün 743 kişi olmus
Yani peak yapmamıs.
SÖZCÜ, Almanya Başbakanı Angela Merkel ve Alman Meclisi'ne tam 8 yıl önce sunulan Robert Koch Enstitüsü ve çok sayıda bilim kurulunun hazırladığı rapora ulaştı. Raporda "Mutasyona uğramış, yeni SARS-CoronaVirüs, Güneydoğu Asyadaki bir hayvan pazarından çıkacak ve, Tüm dünyayı saracak. Ülke olarak hazırlıklı olmalıyız. Üç yıl sürecek. İki kez mutasyona uğrayacak. Aşısı üç yılda ancak bulunacak. Bir kez hastalanan, iyileşmiş olsa bile mutasyona uğramış yeni virüsten yine etkilenebilecek" ifadeleri yer aldı.
3 YIL...
https://www.sozcu.com.tr/2020/dunya/...cikti-5700592/
Woooooooooooooooooowwwwwwwwww.
Nufusa göre ölümde bir kaç ufak ülke satılmaz ise İtalya, İspanya, İran, Fransa kötü durumda şimdilik.
https://i.hizliresim.com/75XmZe.jpg
Ne oldu yahu, senatörler çiş molası derkene, s.mı gittiler?
Dow an itibariyle kırmızı oldu
Şimdi ne kadar kırmızı olursa o kadar artı yedik diyeceğiz ytd
Herkes kendi şişesini de yanında getirsin demezler inşallah. :he:
Eu da zaten soyle bir sistem vardi .. mesela kredili ev aldin aylik ornek 800 euro kredi taksidi oduyorsun . devlet ayda sana 300euro geri odeme yapiyordu taksidin 500 e geliyordu . aldigin maasa gore hesaplamasi vardi baya zaman oldu suan tam hatirlamiyorum . eu sacmaliklarin oldugu yer rakamlar ornektir 1700 euro maas aliyorsun sene sonunda devet sende extra vergi aliyor . 1400 euro maas aliyorsun sene sonunda devlet sana vergi iadesi veriyor . 1700 euroda ev kira yardimi alamiyorsun . 1400 euroda ev kirasi yardimi aliyorsun e o zaman ben neden calisayim diyordu halk :)
Altın 1636 mı yoksa 1691 mi. Anlamadım gitti
Dow sabaha kadar kırbaç -60 oldu
Vergi sistemi teoride aynı ama uygulamadı farklı türkiye ile.
Örnegin Turkiye de vergi dilimine giriyorsun ama Avrupada öyle değil.
Her sene sonunda FS3 diye bir belge olusur ve bunu incelemekle yükümlüsün alacak verecek var mı diye
Örneğin ben 2019 da ise baslamıs olayım. Maasımda 25 bin euro olsun. Devlet bende 15 ile 25k arasında yüzde 27 vergi alıyor olsun ama 10k ya kadar vergi yok
Yıl oldu 2020 ve ben 4. ay sonunda isi bıraktım. Toplam income 8k ama 2019 da ise basladıgım icin sistem benim 25k kazandıgımı görüyor ve benden düzenli olarak vergimi almaya devam ediyor
Oysaki ben 8k kazandım vergi ödememem gerekiyor. İşte bu parayı ben devletten alıyorum.