Tamam bu kozu kullanırız o zaman.
Printable View
Tamam bu kozu kullanırız o zaman.
Bu 8.40 tahminin yil sonu icin mi Baskan. ?
7.30 biraz daha postalamıştık,gerisi beklemede,bayram öncesi durumu izah etmiştik 6.80 iken:wave:
Şu anki duruma baktıkça hep aklıma 80'de 70 cent davası geliyor,yurt dışına lisans için gittiğimde doları iş bankasından almıştım merkezde olmadığından bizi oraya havale etmişti,zaten 200 dolardan fazla vermiyordu,yurt dışına çıkıştada üstünde en fazla 200 dolar karşılığında mark olacaktı,fazlasına el konuluyordu,1500 markım dolarım vardı üstümde,ayakkabımın astarına gizlemiştim,o zamanlarda xray falan yoktu,Almanyaya vardığımda dövizciklerimin pestili çıkmıştı,zaten hava alanına indiğimde onları oradan çıkarmıştım,Almanyaya geldiğimde anca oh çekmiştim,bu olay 1980 haziran ayıydı,peşi malum eylülde darbe olmuştu,lufthansa uçağı ile gitmiştim,thy sakıncalıydı,işi sağlama almak için bileti gidiş dönüş almıştım,takım elbise james bont çanta,çünkü vize yoktu o zaman,ilticalar hortlamıştı,döküntü insanlarımızı Almanyada kamplara yolluyorlardı,işine geldiklerini alıp ilticalarını kabul ediyorlardı,geri kalanları Türkiyeye postalıyorlardı,giderken uçağıız rötar yapmıştı 30 dak bekletildik bir Alamancının yüzünden,üstünde 1000 mark çıkmıştı,sanırım polise 50 mark vermiş işi bağladılar sonra,üstelikte polis sarhoştu,gece saat 03 cıvarıydı,uçağımızın kalkış saati 0.2.30 idi,ne maceraydı o zamanlar,o zamanlar ülkemiz insanlrında para vardı,devletin kitleri vardı,teki bile satılmamıştı,yoksa dövizimiz yoktu,zaten hepsi Kıbrıs savaşı yüzünden olmuştu,ABD ambargo uygulamıştı,darbeyide onlar yapmıştı o zamanki hükümetlerimize söz geçiremediği için,ideolojik olaylarda ABD-Rus kapışması yüzündendi,sonra Özal geldi herşeyi satılığa çıkardı ABD uşağı oldu,şu anki ekonomik bozulma onun döneminde başladı,SSK varlıklarına Evren ile el koydu zıkkımlandılar SSK onların yüzünden battı,bakmayın siz zatın by Kemal SSK'yı batırdı dediğine,batıran Evren ve Özaldı,şimdilerde ülkeyi tamtakır bıraktılar herkesi borçlandırdılar:(
1980'de mudahale edenler, Egemenlik merkezimizi Bruksel'e tasimayiz, diye, 1951 den beri suren AB'ye muracaatimizi geri cektiler.
Yunanistan kendi arzusuyla, NATO'dan cikmisti, bu generaller, veto sansimiz varken, Yunanistan'in NATO'ya donusunu kabul ettiler.
Sadece siviller degil, asker'de bu ulkeye elinden gelen kotulugu ardina koymadi.
Ben yine de merak ederim, bu millet, bu kadar kotu ornege ragmen, neden hala sag partilere ve onlarin hirsiz yoneticilerine oy verir.
Bu millete mustehak diyecegim de, bugun ku kadar rezil bir yonetim hic gelmemisti.
Mb sı yılsonu beklenti anketine göre yılsonunda 7.34 dolar bekliyorlarmış bende 8.40 ortalama 7.90a bağlayalım olsun bitsin
https://www.dailymotion.com/video/x8vhzm
Para çokomel eğrisiiiiii:yahoo:
https://www.dailymotion.com/video/x8vhzm
https://www.bbc.com/turkce/haberler-turkiye-53779446
Economist: Türkiye demokrasisinin felce uğramasında Erdoğan kadar Fethullah Gülen de sorumlu
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
türkkkaaannn... geliyorum yılanoğlu ... bubağnun kemüğüneee ...
rekabetçi kur
başkan.. kulp kadar giderse bağlayalım dediğin yer.. çanak kadar giderse fena.
https://i.hizliresim.com/EpunA6.png
yatırım tavsiyesi değil.. fala inanma falsız kalma durumu.
Bu formasyona ilk baktığımda aklıma geleni şimdi söylemeyeyim ama daha kibar ismiyle haya formasyonu diyebiliriz.
Ortada büyük bir haya var . Çok hayalı bir formasyon , para otoritesi dikkatli olsa iyi olur, pek öyle 2018'deki gibi de durmuyor.
Daha büyük bir haya var gibi gözüküyor.
Zat bugün yine dış güçlere giydirerek hep oların yüzünden oldu bu işler diye destekçilerine şirin gözükmeye çalıştı...Ama unuttuğu bir şey var,bütün bunlar hep iç,işlerin yüzünden yani kendilerinin yüzünden,her tarafa yalvar yakar oldular,üstelik tefecilere ülkelere yüzü olmadığı için,çünkü şu an hiçbir ülke bunlara güvenmiyor,onu bildiklerinden umutsuzca biz,bize yeteriz diye halktan kendilerine destek istiyorlar,şu anda iktidar döviz için sıkışık vaziyette,ama damat bizim dövizlen işimiz olmaz diye milletlen dalgasını geçiyor,ama bu ülkede herşey dövize bağlı,bu bağlantıyıda onlar yaptı zamanında ithalatın önünü açarak,donumuza,gıdamıza kadar dışa bağımlıyız,Tarımı,hayvancılığı bitir,üreticinin enerji girdi fiatlarına bas zamı vergiyi,1.5 tlye mal olan mazotu 6 yap,ilaca,gübreye yap katlamalı zamı,ha bir ara gübre bomba diye onu bile yasaklamışlardı vs uzar,daha ne diyelim,şu anda işler çığırından çıkmış vaziyette toparlayacak güçte yok,tek çare istifa etmeleri. Bu ülkeye taze kanlar lazım dışarıya güven vermek için,bu olmazsa acı son bizi bekler.
Sayin Refaba bence yanilyorsunuz. Yapilan yanlislari yazmissiniz zaten.
O yüzden bati icin bu iktidar bir nimet. Düsmesini istemezler. Bir sekilde biraz yem atarak hayatta kalmasini saglarlar.
Bu iktidarin yerine gerceken milliyetci bir iktidar gelme riskini göz önüne almak istemezler.
Ama umarim sizin dedikleriniz olur.
sevdalık işleri nasıl gidiyor ihtiyarlar, çivi çakıyo musunuz...
Sakıp Ağa'nın cebinde taşıdığı not defterinde ilk sayfa : bugün kendin için ne yaptın ?
dünyayı sapyoseksüeller yönetsin o zaman ... belki şehre bir film gelir bir ara verilir alaska frigo...
hamza sütbıyık; enternasyonel seksüar pisuvar erkeği L.L.C. london . paris . miami . st.tropez . sütlüce
Onlardada işler iyi değil,dengesiz paylaşımcılık zaten Dünya insanını geriyor,Dünyanın kaymağını %1-10 arası yiyerek sömürüyor,ben Dünya insanının yani sömürülenler bir kıvılcımı ateşleyeceklerine inanıyorum 1789 Fransız ihtilali gibi,bunu bilenler şu anda önlerine kemik atma peşinde,eğer girebiliyorsanız biraz deepwep araştırması yapın...Panam belgeleri,wikileaks vs belgeleri,ülkelerin kaymağını yiyenleri korkuttu,peşi malum julian Assangeyi kodese yolladılar,ama olay bununlan bitmiyor,her an birileri bomba patlatabilir düşüncesindeyim,bilgilerin %90 olanı aşağıda %10 olanı yukarıda,zaten erişime ulaştığınız bilgilerinde güvenirliği tartışılır,bu samanlıkta iğne arar gibi,ulaştığınız bilgilerin parçalarını birleştimenizde önemli daha iyi detaylar elde etmeniz için,bu bilgilerin diğer unsurlarıda mistisizimde,bana göre enerjiyi kontrol etme yetisi,yani kuantum kontrolü,bu işler çok karmaşıktır buradan izahıda zordur,sadece şunu bilin zaman bir dögüden ibarettir,geçmiş gelecek onun içinde oluşur,2018 üstüne ısrarlan basmıştım bu gerçekleşti,ama olayların bütün parçası kısa zamanda,2020 için tünelin ucundaki ışıktan bahsetmiştim,hala o ışığa ulaşılmış değil bekleme modunda,o ışığın parçası virüs olabilirmi oda belirsiz parçalar birleşmedi için:wave:
Dünyanin kaynagini sömürme fikrinize katilirim. Insanoglu toplumsal yapiya gectiginden beri böyle devam ediyor ve devam edecek gibi.
Sömürülenlerin bir kivilcimi atesleyeceklerine pek inanamiyorum acikcasi. Korona ile yaratilan korku pandemisinde insanlar öyle rahat bir sekilde yönlendirilmeye baslandi ki, Goebbels bile kücük dilini yutar olanlari görse. Her ne kadar diger ülkeleri bilmesem de GER icin söyleyebilirim bunu. Akil almaz bir sekilde bireysel hak ve özgürlükler kisitlaniyor. Özellikle daha önce bu haklari savunan sol, yesiller vs. bile alkis tutuyor. Dijitallesmeyi eninde sonunda GER‘de de istedikleri kivama getirecekler. GER insani özellikle dijital ödemede cok kuskuludur ve bu yakinda korkudan kalkacak. Dijitallesmeyi bu sekilde uygulamaya gecirebilirlerse Cin/ABD‘den farki kalmayacak AB‘nin de.
Gercek (büyük) sermayeyi elinde tutanlarin sermayesi kurallar cercevesinde (legitim degildir ama legaldir) sistem icerisindedir. Wikileaks, panama papers ile özellikle büyük sermaye sahipleri ve birazda devletler (göstermelik olarak) bu sermayeye el koyacaklar/koyuyorlar.
Mistik konularina, inancsiz bir insan olarak ilgi alanim disinda oldugu icin, yorum yapmam genelde.
Ancak zaman konularinda cok ilginc teoriler yok degil tabii. Örnegin aslinda zamanin olmadigi ve her anin (gecmis, bugün, gelecek) ayni anda oldugu düsüncesi gibi.
Toplumsal patlama nerden çıkar peki, adaylarınız kimler ?
Benim reyim, Güney Amerika' ya .
Burada paylaşımlarım mevcut,ilginizi çekerse bir göz atın:one:
https://www.hisse.net/topluluk/showt...?t=988&page=10
Tesekkürler.
Gördüm paylasimlarinizi ve biraz okudum. Takip etmeye devam edecegim.
Sanirim almanca biliyorsunuz. Belki taniyorsunuz, ama yinede ekleyeyim baglantiyi, ilginizi cekebilir.
https://abenteuer-universum.de/
Patlamasi gereken yerlerde patlatirlar bir sekilde.
Güney Amarika her daim patlamada, daha da patlasa ne yazar.
Asil patlama Afrika'dan milyonlarin Avrupa'ya gecmeye basladigi zaman olacak.
Asagi yukari 25-30 yil önce (tam hatirlayamadim simdi) Spiegel dergisinde seri olarak islemisti bir yazar bu konuyu.
Adamin yazdiklari bir bir olmaya basladi.
Bence bati, din satarak,yolsuzluktan baska isi olmayan bu islamcilari tutarak Turk halkini karsisina aldiginin cok farkinda.
Avrupada buyuk bir korku halini almis olan siginmacilari durdurmanin yolu, bu zihniyeti tumuyle ortadan kaldirmaktan geciyor.
Bu nedenle zaten, bizzat Islamcilar din dusmanligi tezine sariliyor ikide bir.
Nereye gittiklerini biliyorlar.
Sonlarinin nasil olacaginida.
5.5 milyar lira zarara uçtular.
Pandeminin etkili olduğu ilk 6 ayda THY 4.2 milyar, Pegasus 1.3 milyar lira zarar ettiğini açıkladı. Sektör temsilcileri Devlet, havacılık sektörünü yurtdışındaki örneklerde olduğu gibi destekleyerek rahatlatabilir dedi.
https://www.sozcu.com.tr/2020/ekonom...tular-5988150/
Ticaret Bakanlığı tarafından hazırlanan ikinci el motorlu kara taşıtlarının ticareti hakkındaki yeni yönetmelik, Resmi Gazete'de yayınlandı. Yeni yönetmeliğe göre yetki belgesi olmayanlar bir yıl içinde en fazla 3 adet ikinci el araç satışı yapabilecek.