burgan 1000k üzerine 14.90 verdi arkadaşa , uğraşan 15 alır diye düşünüyorum
Printable View
burgan 1000k üzerine 14.90 verdi arkadaşa , uğraşan 15 alır diye düşünüyorum
Doların bu yükselişi hükümetin mevduat faizlerini düşürmesi için el altından bankalara sopa göstermesi olabilir mi? Bilpançonum son günlerinde para bulduk 14,75 in üstünü veremeyiz diyen burgan bugün 14,90 diyor muhtemel yarın 15 üstünede evet diyecek
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Domates bulamazsa pasta yesin oda.herseyi ben düşüneceğim
LG-D855 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yarın Finansbank dönüşüm var.bu aralar katar mevzusundan dolayı bu bankada kalmak akıllıcamı MT yarin icin tahmini temdit 14 civarı verebiliz dedi 220 k ya
Enpara 13.75 .14 veriyor müşteri kalmayınca şubeyle eşitlediler oranlari.
kartonda durum farkli.
bknz; http://www.hisse.net/topluluk/showth...028#post560028
O firmanın hatlarını kuranları dolaylı olarak tanıyorum. Bana göre durum farklı. Türkiye'de kağıt ve karton hammaddesi olan sellüloz üretilemiyor. (çok pahalı). O nedenle tüm selüloz ithal ediliyor. O firmanın yaptığı bu ürünü ithal edip ısıtıp belirli bir sıcaklıkta haddeleyip boyamak.
Ürün tamamen dövize bağlı. Tesisler epey para tutuyor ve hepsi döviz kredisiyle finanse ediliyor.
Yani siz o firmada üretim sırası beklemiyorsunuz. İthalat sırası bekliyorsunuz. Onun dışında şu firma o firmanın şu kadar yıllık imalatını kapattı gibi spekülatif duyumları pek dikkate almamak lazım. :yes:
sellülozu kim üretiyordu SEKA, kim yok pahasına kapattı bu kurumu. Telekom gibi satılmadı bile yokedildi ! Babalar gibi satıyorlardı ha... bir SÜMERBANK HYUNDAI, TEK EDF olacak kurumlardı. eğer kitlerimizi yoketmeseydik bugün onun bunun kapısında döviz dilenmez. bağımsız bir ülke olurduk.
Doğrusunu söylemek gerekirse seka bir fabrika, ancak selüloz hammaddesi için gerekli endüstriyel ağaçlar Türkiye'de bulunan iklim ve şartlar nedeniyle daha pahalıya yetiştirilebiliyor. Yani Seka bugün açık olsaydı da selüloz için gerekli ağacı ithal fiyatından ucuz yine de üretemeyecekti. Bu konuda sanırımki iskandinav ülkeleri çok şanslı, hem teknolojileri var hem de selülozluk endüstriyel ağaç yetiştirmek için iklim daha uygun.
Ayrıca daha önce de belirtmiştim sanırım Türk telekom satılmadı. 20 yıllığına kiralandı. 2025 yılında devlete geri verilecek. Zaten kiralayan firma bu yüzden zarar ettiği gerekçesiyle kredi taksitlerini ödemek istemiyor.
bir dünya fiyatı yaygarası çıkardılar 80'lerde. yahu seka TL olarak üretim yapıyordu,yani dövizin artışı onu dezavantajlı değil avantajlı hale sokuyordu. bırak TL olarak satmaya devam etsin kapatıp yoketme ama nerdee...teknolojisini geliştir maliyeti düşür hepsi mümkündü. ama ne oldu 2003-2013 arası ucuz döviz bezirganlığında küfür eder gibi kapadılar. şimdi çok ararlar geçti borun pazarı.
Telekom meselesine gelirsek benim bildiğim kiraladığın malın bölümlerini satamazsın ama görüyorsun babalar gibi satılıyor. kiralık malı nasıl satıyorsunuz be, bizim aklımız yokmu? safmıyız. hadi bakalım 2025 malı geri aldılar diyelim hani bu satılan taşınmazlar? nerde?
http://www.telekomculardernegi.org.t...-satiyor!.htmlAlıntı:
"Milletvekili Dr. Mehmet Şeker, “Telekom’un içi boşaltılıyor”
CHP Gaziantep Milletvekili Dr. Mehmet Şeker, Türk Telekom’un Gaziantep’te ve çeşitli illerde sahip olduğu gayrimenkulleri yoğun bir şekilde gazete ilanları ile satmaya devam ettiğini belirterek, bu satışlarının Telekom’un imtiyaz sözleşmesine aykırı yapıldığını söyledi. Şeker, “Türk Telekom’un özelleştirilmesi bir varlık satışı değil, imtiyaz sözleşmesidir. Ve Alıcı Oger Telecom, Türk Telekom’a ait altyapıyı ve varlıkları Türk devletine 2026 yılında devredecektir” dedi.
dolarları ing ye taşıdım eski bana 3 kez hazine oranı almasına rağmen %4 te kaldı. Olsun ing %4.5 verdiği içün geçtik bundan sonra kazancımızı maksimize edip tl bazında kaybedilenleri dolarla geri almak
Seka TL ile imalat yapsa dahi, misal selülozun tonunu 1200 dolara mal ediyorsa bu iş sürdürülebilir olmaz. Zira iskandinav ülkeleri ve sanırım brezilya bu ürünü 500 dolara yetiştirebiliyor. Bu biraz da petrol gibi bir ürün , Ülkemizde ekonomik olarak petrol çıkarabileceğimiz kaynaklar yokken israr edip biz petrol üreticisi olacağız demekle bence aynı şey.
Telekom mevzuuda bildiğim kadarıyla şu şekilde , 4.5 milyar dolara 20 yıllığına kiralandı. Ancak alınan döviz kredisi faizleriyle birlikte ilk önce 6.5 milyar dolara daha sonra da 9.5 milyar dolara kadar yükseldi. Kiralayan firma 20 yılda dağıtılan ve dağıtılacak karların kira fiyatını karşılayamayacağını gördü ve yan çizmeye başladı.
Aslında denklemi bozan yine her zaman bahsettiğimiz pivot tarih olan mayıs 2013 (bernanke). İlk fizibilite raporuna göre verilen fiyat döviz 2001 2013 arası trendde seyrederse dağıtılan temettülerden ödenebiliyordu. Üzerine de kar kalıyordu. Ancak FED'in 2013 hikayesinden sonra değişken faizli kredi 9.5 milyar dolara kadar tırmandı. Telekomun gelirleri TL olduğu için döviz bazında keskin düştü. Yani kiralayıcı firma ciddi zarar yazacak. O yüzden krediyi ödemek istemiyor. 4.5 milyar dolar kadar kredi borcu kalmış. Ancak karşılığındaki teminat sadece 2025 e kadar telekom'un dağıtacağı kar (%55 i). Bu rakamında 4.5 milyar dolara ulaşması çok mümkün değil. Yani ortada ciddi bir problem var. Dolar kredisini veren türk bankalarına sabır diliyorum.
NOT: Taşınmazlardan elde edilen gelir kiralama protokolü gereği hazineye devrediliyor olması lazım. Ya da ayrı bir hesapta muhasebeleştiriliyordur. Detaylara dikkat etmek lazım.
tcmb fonlama verileri 6.7.2017
06-07-2017 TL depo:10451.40000 GLP: 95320.00000 toplam:105689.40000 ortalama faiz:%11.95000
Bu dediğiniz olsun hardalla çorabımı yerim
%5'e dayanmış zaten dolar faizi %7'nin nesine şaşırıyorsunuz ki? FED bi kere daha faiz arttırsın zaten oraya geleceğiz.
Dolar faizi 7 gelmesine sasirmiyorum.tl faizi düşecek demesine şaşırıyorum.tl ile dolar faizi esitlenecek.1 Allah'ın kulu kalır mı TL de
Belki daha once sorulmustur ama
diyelimki dolaresimi getirdim ING ye %4 civarindan gomdum
devlet garantisi 100K TL ye idi
Peki hanim es dost adinada acsak ?
yani bunun yolu nedir buyuk meblag icin?
Yada yatir 500K dolari sonra BDDK sitesinden ING hakkindaki rasyolari rakamlarimi takip edelim dakka basi?
12 temmuz salı gününden itibaren faizlerde bant değişimi gerçekleşmesini kuvvetle muhtemel görüyorum. Artık öncü bankalarda 16 lar verilmeye başlayabilir. başlamalı.
Bu adam bir şey diyor ama doğru mu bilemiyorum:
https://www.youtube.com/watch?v=MdP1nUd7yHc
Faizleri 13'lerden 15'lere taşıyan yegane 2 şey KGF ve kur nedeniyle fırlayan enflasyondu. KGF bitti sayılır. Enflasyon düştü diyemeyiz ama artık daha ileri götürecek yeni gelişme yok. Ben de tam tersine artık %16'ları görmemizin ancak politik ve coğrafi risklere bağlı olduğunu, piyasanın normal akışında görülmesinin zor olacağını tahmin ediyorum. Tek tük istisnai oranlar anlamında değil de, 1 milyonu olan herkesin alabileceği oran anlamında diyorum bunu.
TL faiz düşmeden bu beton çarkı dönmez,son yıllarda çark yatak sardı yağlamak gerekiyor,bu nasıl olacak bol TL ile. inşaat için bol TL ve yüksek dolar iyidir. yanlış anlaşılmasın benim üzerimde 1 tane bile tapu yok,bu işlerle alakam yok ama bu heriflerin tüm dünyası bu inşaat işleri üzerine kurulu,2003 ten beri karınca gibi bu emlak balonunu şişirdiler. burada yaşanılan tıkanıklık bunları dümdüz eder. onlarda bunu bildiği için TL yi feda ediyorlar uzun süredir. politikaları tam bir çorba. bazen panik içinde kısa vade TL yi savunmaya çalışırlar ama çok zaman sadece beton için çabalalarlar, TL yi umursamazlar. zaten herifler dolar/eur/altın saklıyorlar ne TL si. TL onlar için sadece inşaatlarını çeviren bir ırgat konumunda.
Her dönemin kendine has zenginleri olur. Artık inşaat işi bitiyor. Şöyle ki ; 1 Ekim 2017 den itibaren İmar yönetmeliği değişikliği yürürlüğe giriyor. Bu durum müteahhitleri üzüyor ama, hükümet doğrusunu yaptı bence. Yediğiniz içtiğiniz yeter dedi. Artık bir çok haksız kazanç iptal ediliyor. Uzun mesele.... TL veya dolar fark etmez tasarruf eden kazanacak.
ben bu heriflerin içindeyim. bunların tüm dünyası inşaattır başkada bir iş zaten bilmezler. öyle kanun falan taktıkları yoktur belediye ile işi pişirirler. yemedikleri halt kalmadı,kanunlar tam fasa fiso. hele belediye malumlardaysa orası texas tan beterdir.İnşaat işi sadece bunlar iktidardan giderse biter,kaldıkları sürece TL sömürüsü ile beton çarkı dönecek.orada devasa bir saadet zinciri var,yıkılırsa türkiye ekonomisi ve bankalarıda yanında götürür.
%40 doalrdaydım, %60 tl de 3 aydır. Doları %25 e indirdim bugün ; dolardan 6000 zarardan bugün nötre geçtim. Faiz zararım cabası ODEA sağolsun 3.50 günlük faizle az biraz kazandım oradan da faizden ama zarar oldu sonuça. Ben de ugün doların bir kısını sattım ve faize bağladım. Ama tüm forumdakilere şu an %25 doları tavsiye ederim çünkü 3.7x lere gidecek gibi. Ben neden birazını sattım düşerse rahat uyumak için.
Bugün ODEA dan bağlama istdim 75K yı, 14.75 e naz yaptı MT; geçen de 15.00 oran olsa da vermemişti ben de BURGAN a geçmiştim; 14.75 ten. Bu sefer yine naz yapıca hemen Burgan 14.75 ten geçtim. Burrgan MT yemin etti 14.80 olmaz diye. Fotoğraf atayım istersen dedi. Şu an buradan yüksek oran yok gibi. Toplam 300 k var burganda buna rağmen 14.75 üzeri yok. 14.75 ten 4 ayrı mevduatım var son 1 hafta içinde yaptığım 32 -50 gün arası. Acaba kısa mı gideyim uzun mu bilemdim kısa gittim.
Hakkaten cok ilginc
Mevduat faizleri %15 ler civarinda demekki konut kredisi faizleri bundan daha fazla olsunki banka kazansin
Nasil oluyorda Turk vatandasi yillik bazda %17-18 lerde faiz vererek ev alip sevinebiliyor
Mantiken konut kredisine basvuranlarda olaganustu dusus olmasi lazim
Burada gece gündüz ülke batacak dolar alın diye diye delirenler dolar uzun süre aşağı eğimli veya yatayda kalınca ortalıktan toz olmuşlardı. Şimdi Dolar %3 arttı diye yine damlamışlar bik bik bik ötüyorlar :)
Leyleğin ömrü iki laklak :)
Ev fiyatları uçacak kaçacak artacak amanıın hemen kendime bir ev almalıyım.
Arkadas doğru demiş 14.75 üstü yok burgan 4 ünde temdit
Yatırım Tavsiyesi Değildir.