Hangi banka bu
Lenovo P1a41 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Printable View
Herkes şöyle kolay böyle zor demiş gümüş için onsunu 25 den 100 dolara çıkarmak için ne kadar gümüşü piyasadan almak gerek hiç birimiz hesaplayamacağımız için bence gereksiz bir tartışma.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...5c31d9b0f0.jpg
Grafik SELÇUK GÖNENÇLERE aittir. Üzerine edilecek başka bir laf yoktur. DÜŞÜNcesindeyim.
Eğer ihtiyacınız olmayan şeyler satın alırsanız, çok geçmeden ihtiyacınız olan şeyleri satmak zorunda kalırsınız.
Nisan 2020
TOTAL REGISTERED 87,198,503.987 0.000 0.000 0.000 1,556,319.108 88,754,823.095
TOTAL ELIGIBLE 229,441,389.884 614,846.900 620,007.636 -5,160.736 -1,556,319.108 227,879,910.040
COMBINED TOTAL 316,639,893.871 614,846.900 620,007.636 -5,160.736 0.000 316,634,733.135
Ocak 2021
TOTAL REGISTERED 149,509,868.257 0.000 0.000 0.000 0.000 149,509,868.257
TOTAL ELIGIBLE 249,226,696.115 2,982.290 773,461.738 -770,479.448 0.000 248,456,216.667
COMBINED TOTAL 398,736,564.372 2,982.290 773,461.738 -770,479.448 0.000 397,966,084.924
Altının veya gümüşün asla düşmeyeceği seviyeler var.
Ons 1000 dolara düşse fiziki olarak almayacak olan var mı?
O yüzden JP batırılmak isteniyorsa fiziki talep tek yol.
Gamestop hareketinin gümüşte radikal duruştan fırsat avcılığına evrildiğini düşünüyorum. güzel bir enstantane olarak kalır.
Gerçekçi olmak lazım.
Daniel LACALLE ,
GameStop olayının arkasında Gizli bir gücün olduğunun araştırılması gerekli der.
Bu hissede 198 milyon adet hissenin günlük işlem görmesi,KY için imkansızmış..
Katılıyorum..
hiç bir banka emekli maaşından aidat kesemez sözleşme yaparken aidatsız kart veriyorlar normal maaş hesaplarındaki sistem emekli maaaşlarındada geçerli geçen iş bankası kredi kartıma aynı rakamı tahakkuk ettirmiş. maaş hesabım yok ya paramı geri verin ya kartı kapatın dedim
bana önce şu kadarlık sigorta yapalım dedi hayır ya param ya kartı kapatın dedim
size bilmem ne kadarlık mil yükleyelim dediler ya param ya kart dedim
size o kadarlık maxipuan yükleyelim dediler hayır ya paramı geri verin ya kartı kapatın dedim:)
o zaman kartınızı kapatıyoruz dediler
tamam lan kapatın dedim
telefonu kapattım 5 dakika sonra müşteri hizmetleri aradı kartınızı kapatma taleinizi aldık kartınızı nedne kapatıyorsunuz dediler
bende ya paramı verin ya kartı kapatın dedim bana saçma sapan bir sürü teklif sundular reddettim dedim
puan olarak yüklesek ne fark ederki hem iptal ederseniz 225 tl nizde yanacak dediler
bende siz iptal edin ben 225 tl kaybederim ama siz benim kartı iptal ettiniz mi neler kaybedeceğinize iyice baktınız mı dedim
yatırımhesaplarım vadeli hesaplarım hepsi orada kredili hesaplarımıda kullanıyorum
ayrıca aylık ortalama kredi kartı harcamama bi baktınız mı ben sizin en yüksek harcama yapan %1 lik diliminizde olduğuma eminim ama her sene salakça bana kredi akrtı ücreti tahakkuk ettirip her sene aynı muhaeti döndürüyorsunuz. neden oraya bu müşteriden kart ücreti alınmayacaktır şerhi düşmüyorsunuz sisteme dedim.
böyle bir uygulamamız yok her sene tahakkuk ettirmek zorundayız dedi
sonuçta kart ücretini direk akrtıma iade etti.
5 milyon kart olsa iş bankasında bunun %5 ii itiraz etmese
250.000*225 yaklaşıl 56 milyon para eder %10 olsa 110 milyon eder
yap kredinin kredi kart sayısı 30 milyon diye biliyorum
%10 u itiraz etmese 200 tl alsa 600 milyon para eder
taş atıpta kollarımı yorulacak
itiraz etmeyen salaklardan s.ke s..e alacak o parayı
Uzun zamandır süper zenginlerle yoksul kesimin arasındaki uçurumun
arttığından bahsediliyordu hatta Abd de zenginlerin varlıklarının bir
kısmını dağıtması falan konuşuluyordu.Bu gamestop olayı da buna
istinaden mi bilmem.Yoksa hadi bir hedge fonu hallettiler diğerleri de
yarın bizim başımıza da gelir diye yardım etmezler mi.Yoksa basından
tutunda yönetimlere kadar herşey adamların ellerinde
bunları öyle ya da böyle alt ederlerdi diye düşünüyorum.Koskoca
fonların bu akım karşısında çaresiz kalmış gibi durmaları da ilginç
ya müsade ediyorlar düşündükleri başka şeyler var piyasaya yeni
müşteriler çekmek için ya da sular çekildiğinde karıncalar da balıkları yer mi oldu.
Siz jp morganın o kadar gümüşe sahip olduğuna mı inanıyosunuz? Yoksa gümüşte açık pozisyon taşıdığına inanan tarafta mı? İlk gruptaysanız zaten satın alacak gümüş bulamayacaklardır.. Ama jp morganın bahsedilen rakamlar kadar açık pozu varsa bu grubun geçen hafta yatırım fonlarını 70. 9 milyar dolar zarara uğrattığını hatırlatmak isterim
Başkan biz de aynı taktiği uygulamayı düşünüyoruz. Emekli maaşlarını çekmek yatırım hesaplarını kapatmak. Eş dost çıkarız bankanızdan diyeceğim. Valide hanım yaş almış tabi kolay lokma sandılar. Aslında değildir de müşteri hizmetlerinden gelen cevap resmen biledi beni. Tüm bankalar karar almış bu sene herkesten aidat keseceklermiş. 10 milyon emekli olsa kestikleti haracı tahayyül edebiliyor musunuz?
Aynı soruyu sorup duruyorum bankaların bu tutumununun ekonomi yönetiminin haberi yok mudur?
hayır kesemezler siz maaşı taşırken yaptığınız sözleşme var aksini yapamazlar
ama ben birazda sizi eleştireyim
250- 300 tl fazla promosyon veriyor diye niye maaşı taşıyorsunzu ki ziraat asla ve asla ücret almıyor 10 larca yıldır. her türlü internet sistemi var kart sistemi var eve maaş bile getiriyor hastalık ve aşırı yaşlılık halinde az bişey fazla promosyon için niye taşıyonuz ki iş 800 tl veriyorsa ziraatte 500 tl veriyordur promosyonu
Eleştirmekte haklısınız. İş kartları, hesapları, yatırım hesapları bir nevi işbankasını özelde yerli görmemiz de etkili oldu. Biraz da acil durumlar için aynı bankada olalım istedik. Promosyon furyası da döndü. Ama ne olursa olsun asla havale eft hesap kart aidatı alınmayacak dendi. Mesele 225 lira aidat meselesi değil zaten. Yoluncak kaz yerine konmak. Onlar da biliyor aman ne uğraşacağım diyen yüzde elli çıksa diye hesap etmişlerdir.
Maddi durumu hiç olmayan belki emekli maaşı giderine yetişemeyenler ne yapacak? Kış ayında doğalgaz faturası gibi... her krizde fatura hep garibana çıkıyor.
youtubeda bir videoda izlemiştim .. baktım bulamadım orda altın için ifade edilen şey şuydu..... altın çıkarma maliyetine göre çok ucuz nedeni....... merkez bankaları ve büyük bankaların altınları .. kiraya vermeleri ile gelir elde etmeleri....
kiraya alan ismi aklıma gelmedi firmalar bozdurup parayı kullanmaları..... ve merkez bankalarına ve büyük bankalara yıllık fiyat farkını verip tekrar kiralamaları ile ilgiydi...
yazıyı görünce aklıma geldi.... ortada fiziki 100 ton altın varsa piyasada 10 bin ton altın işlem görüyor....gümüş içinde aynı şey geçerli ....... fiziki talep olayı gerçekleşirse .... umulmadık fiyatlar ortaya çıkacaktır... gaza geldim hafta içi biraz gümüş alayım..
vadelide tl üzerinden gümüş alabiliyormuyuz... ?
burada paylaşılan yazıda elinde 133 milyon ons fiziki gümüş olduğu yazıyor...3 milyar dolar yapıyor sanırım kabaca...iflas falan etmez...elinde zaten pozu var fiziki...isteyene verir...
bunlar batar mı ya? buradaki pozunu başka bir yerde başka bir şekilde zaten hedge etmiştir...
Batması gereken batar...2008 lehman.....önemlı olan kımın batacagına karar vermek ......jp kımmıs.....2008 de kurtarmasalar o da batmıstı.....2021 krızı de bu olacak....sonra konusacagız
Eğer elindeki gümüş short pozu, spot gümüş miktarının çok üzerinde ise öyle bir hoplar ki, iyonosferde ararsınız JP Morgan'ı.
Lenovo P1a42 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
batmaz....siz burada küçük yatırımcı aklıyla bile bu hesapları yapıyorsanız onlar haydi haydi yapmıştır hesabını...
ABD vadelilerin pazartesi sabah +0,40 ila +0,70 arası bi yerde borsayı açacağımızı tahmin ediyorum..
bir şirketin borsada işlem gören kısmını ele geçirirseniz sag cep sol cep fiyatı sonsuza kadar yükseltebilirsiniz,o şirketi shortlayanda vade sonu o kadar hisse bulması gerekir,hissesi yoksa mevcut fiyattan farkı öder ve batabilir,FAKAT,konu gümüş ise vade sonu heryerden gümüş bulabilir,fiyatı biraz tabiki artabilir,ama 10 katı falan olmaz belki 2 katı olabilir yada fiyatı düşer bile çünki gümüş heryerden bulunabilir,o yüzden asla tek bir şirket shortlamayın çünki o şirketin hissesini bulamazsınız...
Diyelim ki ben bir fon yöneticisiyim ve diğer bir fonun X enstrümanında short poz aldığını gördüm. 3. diğer bir fonun (çapulcular [emoji56]) short pozlara karşı long açtığını gördüm ve hesaplarımı yaptım. Destek verirsem short pozların batacağını hesaplarsam, sizce ne yaparım?
hisse short/long çok tehlikeli...dün gece onu düşündüm...şimdi pay vadelide işlem yapan arkadaşlar var...valla iyi cesaret...düşünsenize GARAN shortladınız sonra gün sonu veya hafta sonu GARAN ile ilgili inanılmaz olumlu bir haber düştü gelişme oldu v.s....peş peşe 3 tavan çekse...kol gibi batık...veya tam tersi X bir hisse çok olumsuz bir haber düştü siz LONG sunuz ama sonra 3 taban çekse soluksuz yine batık...akıl işi değil pay vadeli...
endeks vadeli yeterde artar...
FROTO 2.ay vadeli aldım LONG maliyet 151.70..
kapanışta %-7 gösterdi.. zarar katladı.. Evet riskli /
[IMG]https://i.hizliresim.com/J25Vnm.png
PAzartesi 161 bekliyorum....:)
bence bu olayı küçümsememek lazım .2008 de vw de %400 yapmadılar mı bu açık sıkıştırma olayıyla? bizim ülkemizde de benzer hareketler olmadı mı daha basit şekliyle küçük hisselerde. tamam küçük hisselere bakınca hisselerin toplanmış olması lazım bi grup elinde. veya gamestop olayına bakınca normalden daha fazla açık pozisyon açılmış vsvs. ama gamestopda, sayıları çok fazla da olsa sadece belli bir grup ,belli bir platformdan yaptı ve çok büyük reklam oldu. şimdi gümüşte yapılırsa, bütün dünyadan herkes bu dalgaya katılabilir. gamestop gibi olmasa da beklenmedik sonuçlar doğurabilir.
fon yöneticeleri çok zekidir ,onlar düşünemez mi mantığına da karşıyım. belki bizim piyasalardaki traderlarımızdan bile onlardan çok daha zeki olanları vardır. ama onların eli çok güçlü ,çok büyük parayla isteği hareketi yapabiliyorlardı. bu hareket işte bu gücün kırılma noktası gibi birşey oldu insanların gözünde.
o fon, şu banka batmaz mantığına da karşıyım ; 2008 de lehman ı batırmadılar mı ? diğerlerini bir şekilde kurtardılar ama bu sefer de gözden çıkarılan, hata yapan,güçsüz kalan 1-2 kurumun , batmasına müsade edebilirler.
izlemesi, okuması güzel zevkli olaylar oluyor piyasada. çekirdeğimizi aldık izliyoruz. nereye gidecek bakalım bu olayların sonu.
Biz burada gümüş vs konuşuyoruz ama asıl tehlike gıda fiyatlarında. Ekonominin bıçak sırtı olduğu şu günlerde bir de gıda fiyatları artmaya devam eder, navlun ve petrol fiyatları da buralarda veya daha yukarılarda gezmeye devam ederse, bugünlerde sayıları oldukça artan çöpten yiyecek arayanların sayılarında tam bir patlama olur.
Ama bunlar önemli değil, biz yazlık ve kışlık saray yapmaya devam edelim [emoji35][emoji35][emoji35]
Eğer jp morganın bahsedildiği gibi 25 milyar dolar gümüş açık pozisyonu varsa dalga dalga yayılan resdit hareketine karşı koyamaz.. Gamestopta 3 milyonun alımı 82 milyar dolar civarı ise diğer kıtalara yayılacak alım dalgasını merkez bankaları(jp morganı saymıyorum bile) nasıl kesecwk çok merak ediyorum.. Muhtemelen jp i kurtarmak için gümüş alımında teminat şartı koyacaklardır
Sen fonsun hisseyi yukarı sürerken birde vadeliden kazanmak istemez misin. Ağa ne kadar bol shortçu takılırsa o kadar iyi. Tersi satış durumunda longçular içinde geçerli.
Yatırımcı pay vadelide işlem yaparken zaten gölgede işlem yapmayı tercih ediyor.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Hareket yalnız gamestop yada gümüş ile sınırlı değil.. Fonların dünyada açık taşıdıkları hisseler ve pozisyonlar reddit gibi platformlarda deşifre edildi ve musk gibi baronlar ateşe benzinle gidiyor.. Olay bir trende dönüşünce bu yatırım fonları ve bankaları kurtarmak için merkez bankaları kaç para basmak zorunda kalacak merak ediyorum.. Umut ediyorum ki bu kitlesel hareket altına da saldırır yoksa küresel bankalar ve fonlar bu açık pozisyonlarını kapatmak için 3 enstrümanı köküne kadar satacaklar :1)dünya borsaları 2)altın 3)devlet tahvilleri..
Halkları yetersiz işlevsiz görmek için hemen bilgi dezanformasyonu başlamış. GameStop aslında organize küçük yatırımcı hareketi değilmiş.... Gezi olaylarının arkasında da Amerika varmış. Fransız ihtilalini de yapan aslında bizzat kralın kendisiymiş... Çok bayılırlar hemen böyle söylemlerin üzerine atlamaya. Asıl amaç insanları işlevsiz ve değersiz olduğunu kabul ettirmek.
Başlık müdavimlerinin çoğu zaten haber BloombergHtye yansıdıktan sonra GameStop ile ilgilenmeye başladı. Umut edersin ki, Türkiye'nin vadeli piyasalar konuşulan en geniş katılımcılı platformunda dünyayı takip eden insanlar var olsun. Nerdeeee...
sorun şu ki biz fon değiliz...dolasıyı ile pay vadelideki herhangi bir hisseyi yukarı sürme gücümüz veya düşürme gücümüz yok...devasa fonlar girer hisseyi sürer zaten az çok kafasında bir hedefi vardır oraya giderken pay vadelisinden de parayı götürür olabilir...ama ky bunu yapamaz...kıyısından köşesinden tırtıklar işi bilen ama benim dediğim farklı...gece olumlu/olumsuz bir olay olur spot hisse tavan/taban çekerse peş peşe pay vadelide terste kalanın canı çıkar...
endeks vadeli bence çok daha güvenli bu anlamda...