Valla insan umutsuzluğa kapılıyor sn achiles.Aslında yazacak çok şey var da boşverin.
Printable View
Büyük türk büyüğü berat ın dediği gibi,at izi it izi falan işte.
Yani..bir sürü mutasyonu var, ama virüsün dna sı aynı...gizli 'Kürtçü', Atlantikçi, Nur talebeleri...Üzücü olan taraf ise, bunları malumgillere alternatif olsun diye yarattılar, şu an bizdenmiş gibi görünenler...Yeşil Kuşak İslam projesi, eski derin devletin, PKK da öyle...en solun başı en sağın başı da öyle...bütün problemlerin başlangıcı ilk Kurtuluş Savaşı meclisiyle, ilk Kurucu Meclis arasındaki nüansta, sonra çok partili hayata geçişte gizli, 2 nci Dünya Savaşı sonrası Gehlen ekolü ise ne kadar dinamik varsa hepsine el attı, halka da çizilen sınırlar dahilinde demokrasicilik oynamak kaldı...kaçtım selamlar..
Sağlık bakanı : Aşı konusu, sadece bizde değil tüm dünyada sorun. Yapılan bütün hesaplar, tüm dünyada şaştı. Müthiş bir aşı savaşı var. Sözleşmelere uyulmuyor. Ama biz ısrarla takipteyiz
Sağlık bakanı : Biz peşini bırakmıyoruz. Her türlü girişimi yapıyoruz. Sinovac, her türlü olumsuz şartlara rağmen yine gelecek. Bu ay da gelmiş olacak, gelecek ay da gelmiş olacak. BioNTech’ten 4.5 milyon doz geldi, biliyorsunuz. Uğur Hoca’yla dün görüştüm, yakın takipteyim. Haziran ayı dahil olmak üzere bu sayı da artacak. BioNTech’in miktar olarak artacağı kesin.
Sağlık bakanı : Benim temel hedefim şu: Mayıs, en geç haziran sonu 40 yaş üstünün aşılanmasını tamamlamak. İkinci hedefimiz ise şu: Temmuza kadar 20 yaş üstünü aşılamak. Bütün uğraşımız bu iki temel hedefi yakalamak için. Buna çabalıyoruz. Zorluklar var, biliyorum. Ama ben sonuç alacağımıza inanıyorum. Haziran sonu itibariyle 40 yaş üstünü her şartta aşılayabileceğimize inanıyorum.
Sağlık Bakanı : Artan vaka sayısına göre hastanede entübe olan, yoğun bakıma alınan, hastanede yatan hasta sayısının aynı oranda olmadığını görüyoruz.
Sağlık Bakanı : 65 yaş üzeri kişilerin vefat oranı, yüzde 20’ye yakın düştü. Başka bir parametre söyleyeyim: 20 yaşla 64 yaş arası ölüm oranı yüzde 20’den yüzde 32’ye çıkarak yüzde 50’nin üzerinde arttı. Bu oranlar, aşının etkisini ortaya koyuyor.
Saglik Bakanı : Ocak ayında vaka sayısı 5-6 bin iken bizim günde ortalama 100’e yakın yoğun bakıma giren hastamız olurdu. Şimdi vaka sayısı 54-55 binlerde... Yoğun bakıma giren hasta sayımız 300... Entübe olanlar da 100’den 300’e çıktı. Vaka sayısı 9 kat artarken, yoğun bakım ve entübe olan hasta sayısı üçte bir artıyor.
Sağlık Bakanı : (Vaka sayılarına göre sistemde sorun var mi sorusuna ) Şu anda bir sorun yok. Ama üç dört hafta daha böyle giderse, sorun olmaya başlar. Şu andaki yük, bizim özellikle kasım aralık döneminde yaşadığımız sağlık yükünün oldukça altında.”
Sağlık Bakanı : Bu duruma yeni bir Dalga diyemeyiz Bu bir pik. Türkiye’de üçüncü, İstanbul’da dördüncü pik. Bu pikin diğerlerinden bir farkı var. Öncekilerde mutant yoktu. Şimdi mutant gelişti ve bulaşıcılık daha da arttı. Özellikle ev içi bulaş oranında büyük artış var. Bulaşıcılık yakın temasla mümkün olabiliyor. Kapalı ve kalabalık ortamlarda yakın temasla. Dolayısıyla bizim hareketi azaltıp yakın teması önlememiz lazım. Bu şimdi çok daha önemli hale geldi.”
Saglik Bakanı : Ocak ayında vaka sayısı 5-6 bin iken bizim günde ortalama 100’e yakın yoğun bakıma giren hastamız olurdu. Şimdi vaka sayısı 54-55 binlerde... Yoğun bakıma giren hasta sayımız 300... Entübe olanlar da 100’den 300’e çıktı. Vaka sayısı 9 kat artarken, yoğun bakım ve entübe olan hasta sayısı üçte bir artıyor.
Evet ben bu yukaridaki pariteyi anlamıyorum ,bir kere doğrusal değil bu vaka sayısı ve hasta sayısı , bu vakalar hasta değilse gerçek tehlikeli hastalık oranı yüzbinde 600 , yani yaklaşık 200 kişide 1 kişi dünya 2. siyiz ve vaka olarak tanımlanan sayının 200 de 1 i entube oluyor . PCR testi döngüleri ve sistemi vaka sayısını olduğundan yüksek gosteriyor tezi bu oransallikla daha manidar geliyor yani vaka 9 kat artacak hasta sayısı 3 kat artacak ya önceki oran ya sonraki oran yanlış bu sonuç nasıl bilimsel olur ???
Birkaç yıl önce bana da çkıyordu bu moonstar videoları.
Fetö yerine "gülen cemaati" diye bahsettiklerini görünce "kanalı önerme" dedim gitti.
Çok da iyi kamufle olamamışlar :)
İtalya Başbakanı Draghi, Cumhurbaşkanı Erdoğan a yönelik şu ifadeleri kullanmıştı:
Türk Cumhurbaşkanı Erdoğan ın davranışına kesinlikle katılmıyorum. Cumhurbaşkanı Erdoğan ın davranışını paylaşmıyorum. Uygunsuz bir davranış olduğunu düşünüyorum.
(Avrupa) Komisyon Başkanı Von der Leyen in maruz kaldığı aşağılanmadan dolayı çok büyük üzüntü duydum. Bu noktada yapılması gereken değerlendirme, onları kendi adlarıyla çağıralım, bu diktatörlere iş birliği yapmak için ihtiyaç var.
https://www.mynet.com/son-dakika-ita...i-110106780673
İtalya Başbakanının açıklaması beni de rahatsız etti. Sanki biryerlere yaranma çabası içinde. Gerçekten hadsiz bir açıklama.
İtalyada sürekli başbakanlar değişiyor. Birkaç ay sonra bunun da adını hatırlayan kalmaz.
Bankalararası döviz piyasası cari yıl sonu dolar kuru beklentisi 8,5749 tl - tcmb beklenti anketi
9.04.2021 10:01:31 tcmb 1 hafta vadeli repo ihale faiz oranı cari ay sonu beklentisi % 19,00 - tcmb beklenti anketi
9.04.2021 10:01:24 haziran sonu tüfe beklentisi 0.67% - tcmb beklenti anketi
9.04.2021 10:01:15 bankalararası döviz piyasası cari yıl sonu dolar kuru beklentisi 8,5749 tl - tcmb beklenti anketi
9.04.2021 10:01:14 mayıs ayı tüfe beklentisi 1.05% - tcmb beklenti anketi
9.04.2021 10:01:13 bist repo ve ters-repo pazarında oluşan gecelik faiz oranı beklentisi % 19,03 - tcmb beklenti anketi
9.04.2021 10:00:58 tcmb ağırlıklı ortalama fonlama maliyeti 3 ay sonrası beklentisi % 18,37 - tcmb beklenti anketi
9.04.2021 10:00:53 bankalararası döviz piyasası cari ay sonu dolar kuru beklentisi 8,2008 tl - tcmb beklenti anketi
9.04.2021 10:00:53 nisan sonu tüfe beklentisi 1.51% - tcmb beklenti anketi
9.04.2021 10:00:41 tcmb ağırlıklı ortalama fonlama maliyeti cari ay beklentisi % 19.00 - tcmb beklenti anketi
Bu adamlar piril piril adamlar.
Bu millete en az 30 sene hizmet etmis, birbirini cok iyi taniyan adamlar.
Feto itinin oyunlari ile yillarca icerde yatanlari var.
Bu adamlardan curuk cikmaz.
rodeo sen ne şeker şeysin öyle.....
(kupon 7,62 , verim 13,83)
Günaydın ,
Soma faciası yaşanmazdan evvel madenlerin işçiler için iş güvenliği önlemleri alınması yönünde Özgür ÖZEL girişimde bulunmuş , oylamada tabii ki akpliler tarafından red edilmiş. Facia olunca Özgür Bey biz demiştik demeninde bir anlamı yok diye akp ye yüklenince bu akpliler ne dedi biliyormusunuz? niye ısrar etmedin. Bu zihniyete bildiri işlemez gerçekten çok çok kötüler bunlar ve bunlara destek verenler. Ne desen-demesen ne yapsan-yapmasan suçlusun.
Boyle bir bildiri suc unsuru tasimiyor, Savci'nin, ben bu bildiri hakkinda bir iddianame yazamiyorum demesi gerekirken, Amirallerin aile bireylerini fisliyor adamlar, hangisi CHP'ye uye diye. Olayin arkasinda CHP var diyecek ya.
Hani zaman zaman gelip buraya yazanlar var, hepimiz ayni gemideyiz diyen.
Onlar bir daha dusunsunler, biz ayni gemidemiyiz ?
Daha önce altını çizdiğim gibi virüs bizim bünyeye yaşamak için giriyor, ölümcül olunca kendide o bünye ile beraber yok olacağını öğrendiği andan itibaren mutasyon geçirerek insan bünyesinde yaşayacak ve ölümcül olmayacak şekle dönüşmesi gerektiğini bir doktor (adını hatırlamadı ) söylemişti...Şu an daki süreç onu doğrular nitelikte...Daha az ölümcül yapıya bürünmüş bir virus var diyebiliriz...
Gece gece araştırmadan kripto adamın görüşleri hakkında olumlu yazmışım...Adam doğru söylüyor fakat bu ip....ler malumun ortağı iken fakirliğin ne kadar güzel birşey olduğunu ,fakirlerin Allahın en sevgili kulu olduğunu söylüyorlardı...Yani siz bize bakmayın biz krallar gibi yaşıyoruz ama siz allah katında bizden daha kıymetlisinizden ; bu noktaya gelmişler....
Hulk işi netleşene kadar şey buralarda gezinecek gibi...Ayrıca carry trade de bu saatten sonra gelmesi için çok ciddi pozitif gelişme olması lazım diye düşünüyorum....
Hocam ben youtubeda genelde muhalif yayınları izlediğim için açılış sayfasında bu da dahil birçok kişinin videoları çıkıyor. Dediğiniz doğru olabilir arada onlardan kişiler de olabilir. Ben 10-15 dakikayı geçmeyen hepsine ne söylemişler diye pek ayırt etmeden bakıyorum. Yalnız adamın belagat yeteneği de çok kuvvetliymiş, dikkatimi çekti...
Aynen hocam, yüzsüzlüğün biri bin para. Vakti zamanında merhum Kamer Genç mecliste bunlara fetöyü kötülerken bunların milletvekilleri adamın üzerine yürüyordu. Sonra darbe girişimi sonrası chpli bir kadın vekil bunu(Kamer Genç'in fetöyü eleştirirken akepelilerin üzerine yürüdüğünü) mecliste dile getirirken, bu sefer akepeli vekiller bu kadın vekilin üzerine yürümeye, "yalan, iftira" diiye hakaret etmeye başladılar. Kadın vekil bunun üzerine aynı anda tabletinden o zamanki görüntülerin videosunu çıkardı ve Genç'in konuşmasını ve akepelilerin Genç'e saldırılarını gösterdi, yine de utanmadan "yalan, iftira" diye bağırmaya devam ediyorlardı. Hiç unutmuyorum...
Merdan yanardağ'a göre bur kişi sızdırmış.
https://mobile.twitter.com/merdanyan...585479170?s=08
UFO gören masum Galli Gareth Bale: ‘Gözlerimle gördüm’
İngiltere Premier Lig takımlarından Tottenham'ın yıldızı Gareth Bale, ufo gördüğünü ve uzaylıların varlığına inandığını söyledi.
https://www.sozcu.com.tr/spor/futbol...ordum-6362719/
Şunu da paylaşmadan olmaz:)
https://mobile.twitter.com/Marukonok...85884378005506
Avrupa birliğinin kendi içinde sorunlar var. Mesela aşı işinde çuvallayan ekibin başında mağdur olan kadın var diye biliyorum.
Kendi içlerinde çekişmeler mevcut.
Diğer yandan avrupa birliği liderlerinde ciddi bir kibir var. Dünyanın merkezi atlantikten pasifike kayarken bu kibri anlamakta güçlük çekiyorum.
İtalyan başbakanın macaristan ve polonyanın hükümetleri hakkında ne düşündüğünü merak ediyorum.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Bu nedir peki?
Politikaloji
Flag of Turkey
@politikaloji
Fetöcü “Fuat Avni” hesabının yöneticisi Aydoğan Vatandaş'ın yakın arkadaşı olduğu belirtilen Serdar Karagöz, Anadolu Ajansı'nın yeni genel müdürü oldu.
https://twitter.com/politikaloji/sta...28490828861442
Şimdi sıra ev içi bulaş teranesinde evde herkes ayrı odalarda yiyecek tuvaleti herseferinde camasirsuyu ile dezenfekte edecek falan filan her kes evde birbirine HES kodumunun soracak iyice uyuz oldum , profesör olmuşlar bı boktan haberleri yok ne kendi aşıları ,ne kendi deneyleri var ne ogrenirlerse onu saçmalıyorlar geçen yil pazardan eve getirdiniz besinleri yıkayıp 3 gün bekletin diyorlardi , en az 20 saniye suyun altında parmak aralarını ovun iyice sabunlayin tırnakların uçlarına sabun girsin deyorlardi , spastik iğneler her akşam televizyonda ahkam saçıyor labuklar
Millet maskeyi ağzından çıkarıyor yemek yiyor cebine koyuyor sonra tekrar takıyor tekrar çıkarıyor , aynı hareketler herif fırında ekmek veriyor zottirik bı eldiven orada tezgahın üstünde parayı yanına koyup üstünü veriyor sonra eldiveni takip ekmeği veriyor adam eve gelince hapur hupur yiyor cumartesi pazar virüs bokuna evde oturuyor , kimi otupuste memelerini milletin kafasına carpip milleti duman ediyor ,buranın cahilide bok profesörü de
m ...im virüsünü de ....
KaradenizChe
@karadenizChe
MHP istedi mafya başı Çakıcı hapisten çıkarıldı ve milyar dolarlık kirli paranın döndüğü yer altı dünyasına kayyum olarak atandı. Şimdi Çakıcı için mıntıka temizliği yapılıyor
AKP'nin mafyası Sedat Peker OUT
MHP'nin mafyası Çakıcı İN
https://twitter.com/karadenizChe/sta...05048153362432
medya blok
@medyablok
Replying to
@medyablok
Bildiriye imza koymayan emekli amiral Semih Çetin: Belgenin üzerinde 6 Nisan yazıyordu; 4 Nisan'da basına sızdırıldı.
https://mobile.twitter.com/medyablok...80671164334081