https://www.tradingview.com/x/mPnngnwI/
Printable View
https://www.tradingview.com/x/I80Gf9oY/
.
.
Bence aynı bu FET deki gibi davranacak.
Haklı isem çok sert
1- 5300 e düşüyoruz
2- oradan %50 geri alım yukarı ...
3 -xb ile 1000 doların altına..
4- Sonra 5-7x verecek yukarı hareket 4 bitirir
5- son hareket ile sıfıra yakın
.
.
Çekirdek stoklarını güncelleyin.:drunk:
.
.
https://imgbbb.com/images/2019/06/27...092a5df4f8.gif
Sayın Secbul 1 yıldan fazladır bu forumda okuyorum sizi güzel paylaşımlarınız oluyor. Fakat neden algı yapmaya ve korku salmaya çalışıyorsunuz, neden insanları korkularınızla elindeki fırsattan ediyorsunuz anlamıyorum. Daha önceleri çok pozitif iken şimdi BTC sıfırlanacak (bu bir rüyadan ibaret) gibi şeylerle insanların algılarını bozuyorsunuz. Bunu sizde gayet iyi biliyorsunuz bu yeni bir dönemin ve bir sürecin başlangıcı burada duran herkes sabrı ve sermayesi miktarınca çok kazanacak. Lütfen insanların algısını bozmayın ve ellerindeki mallarıda sattıracak şeyler paylaşmayın. Teşekkürler. Hayırlı kazançlar...
Ben tam olarak size katılmıyorum. Secbul un Temmuz 2018 grafiğine bakarsanız 3000 diplerden 10binlere çıkış ve sonra büyük dip grafini görebilirsiniz. Nitekim bu son çıkışta kaç defa kararlarınızı etkilememek için paylaşımımı azalttım dedi. Bence o grafik ana hatları ile efsane olmuştur. Grafikleri fibo ve Elliot üzerine sadece. Ve en önemlisi hedefe daha gelmeden alım yerlerini belirtmesi buranın altcoin pump yeri olmadığının göstergesi. [emoji137]MI 5s cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Sonuna kadar BTC.
BTC'nin piyasa değeri altının 8 trilyon piyasa değerini geçeceğini düşünüyorum.
Yani en az 350 bin dolar. Her yerden alıcıyım. Düzeltmeler işin esprisi kısmı.
Yatırım tavsiyesi değildir.
hepimiz dönem dönem o durumda görünebiliriz
siz de bu yazınızda bile benzer birşey yapıyorsunuz denebilir
burası güzel bir başlık ve öyle olma nedenlerinden önemli biri bizzat secbul
bir yöne olasılık olarak bile işaret ettiğimizde bu oluyor yolu yok (ki hiç kimsenin dediğinin net garantisi olmadığı iyi anlaşılmalıdır)
bence fikrini katan herkes (hele de secbul gibi bir uzman) büyük zenginliktir
isteyen istediği görüşü not eder, ciddiye alır ya da almaz
bugün "algı bozulması" dediğiniz şey gün olur hayatınızı kurtarır vs ama
zaten diğer görüşleri okuyan her yatırımcı kendi mikro olgunluğunu, filtrasyonunu geliştirmelidir; yoksa buralara pek birşey yazamayız
slmlar
Hocam, "yeni bir dönem ve başlangıç" kısmını açar mısınız? Yeni bir döneme giriyor olmak atıyorum BTC'nin 500 USD olmasına engel değil, aynı şekilde 100.000 olmasına da engel değil.
Dünya çapında bir sürü teknoloji şirketi var, bunlar kendi kripto/blockchain altyapısını bulutta hazırlayıp kurumsal firmalara sunsa ne yapacağız?(ki zaten yapıyorlar bunu) Yeni bir oluşum gazına çok çok temkinli bakmak lazım.
Dev teknoloji firmalarının arge bölümlerinden çıkan milyarlarca dolarlık ürün ve teknolojiler varken özünde büyük kısmı birbirinin kopyası olan kripto kodlarının adı bile geçmez aslında.
Ancak yeni bir fikir yaratması açısından güzel. Ancak dediğim gibi piyasanın dibin dibi dediğimiz noktalara gelmesine engel değil bu durum.
Secbul hoca biz ısrar etmesek ilgisini kaybetmiş durumdaydı. Kendisi de belirtti özellikle zaten. Herşey bir tarafa 6500 den 3000 USD analizi bir sürü insanı kurtarmaya yeter. Algı her yöne olur, bence olayı tüm yönleriyle irdeleyip her an tetikte kalmak lazım.
Bu arada 20000 USD'den aldığı BTC 3000 USD'ye düşen adama "yeni bir oluşum" derseniz küfür yersiniz orası ayrı tabii ki:)
O nedenle dibin dibi çok önemli, giriş noktası-çıkış noktası çok önemli. Her yöne gidebilir. Birşeyler oluşacaksa oluşur zaten ama %100 eminlikle oluşacak değip umarsıza bu piyasaya dalmak, stop-loss yapmamak(sürekli trade edenler için) büyük hata.
Diplerden yakalayanlar çok rahatlar. Oluşum olsun olmasın umurunda olmaz adamın. Kısacası sırf "yeni bir oluşum" algısıyla da bu piyasaya girmek tek başına yeterli bir kriter değil bana göre.
[QUOTE=mustaine;3560331]Bu arada 20000 USD'den aldığı BTC 3000 USD'ye düşen adama "yeni bir oluşum" derseniz küfür yersiniz orası ayrı tabii ki:)
O nedenle dibin dibi çok önemli, giriş noktası-çıkış noktası çok önemli. Her yöne gidebilir. Birşeyler oluşacaksa oluşur zaten ama %100 eminlikle oluşacak değip umarsıza bu piyasaya dalmak, stop-loss yapmamak(sürekli trade edenler için) büyük hata.
Diplerden yakalayanlar çok rahatlar. Oluşum olsun olmasın umurunda olmaz adamın. Kısacası sırf "yeni bir oluşum" algısıyla da bu piyasaya girmez tek başına yeterli bir kriter değil bana göre.[/QUOTE
Sayın Mustaine, tabiki 500 usd düşebilir bir dediğim yok yalnız grafikler herzaman doğruyu söylemez, geçen sene farklı şeyleri savunup şuan -0- olabilir düşüncesi biraz algıyı bozuyor. Ayrıca 20000'den BTC alan adama zaten birşey söylenemez o onun seçimi. Fakat ucuzdan almış ve belki hayatının fırsatını yakalamış bir adam için sıfıra inecek korkusu vermek çok kötü bir durum. Ben bunu 2009 ve sonrası için bizim borsamızda yaşadım belki zengin olacak iken şuan sıfır hiçbirşey yok, nedenmi? bizlere bazı kişilerce ve bazı zamanlarda verilen korkudan kaynaklı ama buda bizim suçumuz tabiki.. Benim demek istediğim arkadaşlar ucuzdan almış iseniz kimseyi dinlemeyin grafik falan okumayın ekranı kapatın ve 5 yıl sonra şimdiden büyük bir zenginliğin hayalini kurun... Buradaki herkes biliyorki blockchain yeni bir teknoloji ve ne olursa olsun buradan sonra bunun kaybolma ve geriye gitme ihtimali yok, grafiklerle sadece kendimizi kandırmış oluruz ama tabiki trade beceren arkadaşlara diyecek lafım saygıyla eğilirim. Sevgiler, Saygılar. (niyetim kimseyi acımasızca eleştirmek ve yaptıklarını değersizleştirmek değil...)
Sn delitrader,
Eleştirilerinizde haklısınız. Umutsuzluk içindeyim BTC ile ilgili.
.
.
Ama siz benim BTC ile görüşlerimi 5-6 sene önce okumadınız. O zaman tabi delitrader bendim. yaklaşık 70 kat aldım BTC den tek trade ile.o zamanlar XJO da idim ama olsun aynı yere vardı. O da eliott analizi ve biraz da telnelojik fikir olarak gördüm.
18.000 dolar gibi uyarılarımı yaptım dibi önce 3500 olarak sonra tek dalgadan sonra 2400 olarak öngürdüm. İlki doğru çıktı diğerini bekler iken tren kaçtı. Çok az faydalandım.
.
.
Esasen olayları daha başında yakalamak lazım yani bize 3500 dolardan 13000 lere giden olsa kaç yazar daha geçenlerde FETCH AI yaptı benzerimi onu da burada da konuşuyorduk.
.
.
BTC de olumsuz olma sebebim oldukça ilerlemiş trend ve teknolojik eksiklikleridir. Bu da hali ile yansıyor yazılarıma. Yani ya bu şekilde grafik atacağım ya da atmayacağım.
Diğer yandan gerçekten sıfır olabilir. Bir kaç ay önce bimex grafiği atmıştım.
Yıllar önce 2000 doalr aldığımız telefona şimdi 25 tl kimse vermez.
Veya 500 dolar verdiğimiz windows 3.1 programı artık licence free.
Yani teknolojik ürünler hızlı büyümeye ve hızlı batmaya daha yakınlar.
.
.
Kripto dünyası elbet ilerler BTC bu konuda anca ilk taş olabilir.
.
.
Madem BTC çıkılı bir sürü sene oldu peki BTC kullanılıyormu yoksa sadece spekülatif ürünmü.
Hemen bakalım
http://bitcointicker.co/networkstats/
Yine MEMPOOL bomboş.
Yani pazar bunu kullanmıyor. Bir sürü sebebi var konuşmaya gerek yok.
.
.
Kripto dünyasında 3 x ler çok rahat oluyor. BTC yi fazla büyütmeyin gözünüzde.
XRP daha 2018 eylül gibi 3x yaptı çoğumuzda dipten vardı azıcık daha almalı derken gidemedi.
Azıcık olumsuz olsaydık keşke.:Sad:
Sayın secbul, beni yanlış anlamayın sizi paylaştıklarınız ve çalışmalarınız ile destekliyor ve tebrik ediyoru. Ben dediklerinizi teknolojinin ne kadar kaygan olduğunu anlıyorum ama inanın insan beyni çok farklı çalışıyor. Olumsuz herhangi birşeyi o kadar genelliyor ve korku ile herşeyi sıfırlıyor, sadece kendini o bölgeden kurtarmaya çalışıyor. Bu aslında bazı zamanlarda korku çok güzel birşey fakat her zaman olduğunda güzel olanı faydalı olanı göremiyor insan. Ama dediğinizde haklısınız BTC eski bir teknoloji olmaya başladı fakat kripto dünyası ilerleyeceğine ben inanıyorum. Teşekkürler. Saygılar, sevgiler...
Teşekkürler..
Bu çok zor bir denklem.
Olumsuz olmak para kazanmayı engeller.
Olumlu olmak para kaybetmeye yol açabilir.
.
.
Dipte iken yazdığımı (Malda olanlar için) benzerini yazayım.
Tepede altın oran 61.8 oluştu burasını bana göre çok kritiktir. Eğer HENÜZ satmadı iseniz bugünlerde yaptığı dip kırılmadıkça (11.200 dolar) tutabilirsiniz kırılır ise benim görüşe doğru kayabilir.
10.850 den kapat deniştim. Sağlam terste birakti. -500 puana kurtardim. EurGbp iyimiş 😊
Danceee danceeee , kasalar dolmuş
3.3 dediğimiz yerlerde 533/düzeltme dalgası olabilir düşüncesi ile düzeltmenin/düüşüşün en az gerçekleşeceği yerde kapadim, hatta biraz daha düşüşü de vcepte idi de 2019 un tüm forekste 2. zararli işlemi oldu. Zararli işlemleri bir süre unutmak isterim. İnşaallah unuturum zarari.
EURGBP tam ben gibi çalişan insanlarin paritesini tutmuşum ucundan 22 mayistan beri portta, her yeni TEPE de ilave short her düzeltmesinde alttaki mallari az çok karli kapatinca sürekli yeni tepe ama srekli karda işlemler. PAritelerimle mutluyum.
Sizlere hayirli ve bol kazançlar.
Düzeltme geldi ve az önce bitti sanırım. Haklı isem son bir short için şans verdi veriyor.
Her an tekrar aşağı hzlıca yardırabilir.:wave:
Longörler şanslı ise 9400 civarı durdurabilirler beni yoksa 7100 lere dek ayılaşma itimalim var.
BTC deki işlemler paritelerdeki işlemlerin belki 10 -100 katı daha hızlı dönüyor. 100 ayda olabilecek parite grafik 1 ayda bitebiliyor.
işten dolayı Yol dahil 13-14 saat ekrandan uzak kalınca da zor oluyor BTC...
Değil 2 aylik karimi yiyecek idi nerede ise,
2017 aralikta port pattattiğim için minik minik takilmiştim BTC de
Bir de asilsamdi port gene patlamişti.
Şükür 2019 da 6 ay üstüste kazandım forekste.
Tarihi başari.
13 ay üstüste olduğunda hayatımda değişiklikler yapacağim.
Doğru onun için en son güncel olanlara bakmak lazım...Yorumların şu şekilde gelişiyor.
Önce ana kalıp..Buna benzeyen bir çok formasyon aklımda. Buna göre kaba hedef.
Sora ana kalıpta kırılmalar oluyor. Yine ana kalıp + kırılmalara benzeyen kalıplar aklımda buna göre hedefim değişiyor.
.
.
Örneğin şu an ana düşüşten çok düzeltmeye çevirdi kalıbı bence. Dipten tepeye 38.2 den sorna çift tepe yapma ihtimali oldu.
FET in ana düşüşü gibi olmadı.
Düşüncelerim aşırı paranoyak olabilir. Çünkü para kaybetme risk /algım > cesaret ve hırs.
13850-10200 düşüşü net düzeltme kalibinda.
İşlem geçeceğim tek olasilik ise 10.000 lere bir aşaği sonrasi
Veya doğrudan 16000 lere çikiş.
Ki ardından 2950 lerde kalan GAP ve aşağisina kadar düşüş için SHORT.
10.000 lere inmeden 13.000 short 14.000 SL denerim.
Oluşabilecek global bir krizin hafif öz izleri var iken, kripto paralar hareketlendi...yatırımını korumak isteyen bir kısım yatırımcılar adres olarak kripto parayı seçmiş gibi görünüyor.
Aklımdaki iki soru şu;
Nereye kadar sürüklerler?
Yoksa bir tuzak mı?
YTD
etrafımda milyoner olma hayali ile almaya başlayanlar var
ben size para kazandırmazlar diyorum bunlara tokatlıyacaklar ama çok inanmışlar
alan sanıldığının aksine fazla
kazanacaklar mı merakla bekliyorum
Benim izlenimlerim milyoner olma hayali ile alanlar daha çok altcoin alanlar.
Zira sosyal medyaya da baktığımızda çoğu kişi Btc yükselişi seyretmiş ve altcoinlerde takılı kalmış.
İddia ediyorum bu piyasa hala çok yeni ve milyoner yapabilir.
Fakat bu piyasada artık kaldıraçlı işlemler yapılabiliyor bu da yine çok kişinin para kaybedeceğini gösteriyor.
Btc bir gün 100 bin dolarları filan görürse emin olun bu sebeplerden dolayı çok az kişi bundan sebeplenecek.
Benim stratejim Btc belki biraz Eth dışında coinlere bulaşmayıp al-sat yapmadan elimde tutmayı düşünüyorum.
Herkesin artık sıfırlanacak dediği Btc 3500'den 14 bin dolarları gördü. Tek başına bu bile muazzam bir kazanç.
Bence Btc ağır aksakta olsa yükseliş trendini yapacaktır. Ytd.
Bu analizi çok anlamlı ve mantıklı buluyorum.
------------------
Grayscale Investment CEO’su Barry Silbert, “Baby boomers” kuşağı varlıklarının Y kuşağına geçmesiyle görülen varlık değişiminin etkisiyle Bitcoin’in gelecekte tasarruf aracı olarak altının yerini alabileceğini söyledi.ABD merkezli dijital varlık yönetimi şirketi Grayscale Investment CEO’su Barry Silbert, “Baby boomers” kuşağı varlıklarının Y kuşağına geçmesiyle görülen varlık değişiminin etkisiyle Bitcoin’in gelecekte tasarruf aracı olarak altının yerini alabileceğini söyledi.Silbert, Bloomberg’e yaptığı açıklamada Bitcoin fiyatında görülen son artışı değerlendirdi. Silbert, şu değerlendirmeyi yaptı:“Ben altın standart sonrasında doğdum, fakat genç nesil, savaşın olduğu ve paranın altın gibi değerli bir varlıkla korunması gereken bir dönemde büyümedi. Genç nesil için para dijital bir hal aldı ve bu varlık sınıfına herkes erişebiliyor. Gelecek 25 yıl içinde ‘baby boomers’ kuşağından yeni nesle aktarılacak ortalama 68 trilyon dolar varlık bulunuyor. Bu varlığın tamamı altında yatırılamaz. Tabi ki söz konusu varlığın tamamı Bitcoin’e de gitmeyecek fakat kesinlikle çeşitlenecek.”Silbert, 2011’den bu yana piyasada yer alması sebebiyle piyasadaki volatiliteye aşina olduğunu söyledi ve ekledi:“Gerçek bir hız trenindeydik. Bitcoin fiyatı dört kez yüzde 80 düşüşler gördü fakat geçen son dört seferde de söz konusu düşüş sonrası fiyat rekor düzeylere yükseldi. Bitcoin’in fiyatına şu an bakarsanız kripto para kışından çıktığımızı ve kripto para baharına girdiğimizi görebilirsiniz.”Silbert, piyasada görülen söz konusu artışın neden diğerlerinden farklı olduğu konusunda da kripto para birimleri emanet altyapısı, uyumluluk ve ticaret yazılımları alanlarındaki gelişmelere değindi. Silbert ayrıca, piyasanın eskiye göre söz konusu varlık sınıfına “uyum sağlamaya” başladığını da ekledi.
Kaynak Yeniçağ: "Bitcoin gelecekte altının yerini alabilir"
Dip-Tepe çikişin 38.2 si ve
22/23 haziran haftasonunun forex gap i
Dokandi 98xy lere
13850 3 idi ise
Ve bu 9900 4 idi ise
16000-16500 araliğinda 5 biter mi?
Dalga 5 şeri uzatmayi seviyor 0...3 dalgasını 3150-13850=10700 lük çikişi 5 ile yaparsa ki seviyor 20000+ mini yeni tepe demek.
EurGbp de mutluyum hergün az çok hareket, ohh miss...
Kaşinti dedikleri bu olsa gerek 😡
10100 en miniğinden Long.
9800 alti günlük kapaniş SL
Günlük kapaniş TR saatine göre 03.00
Hiç bir ilave poz olmayacak.
Tether, 10 günlük sessizliğini bozdu: 100 milyon dolar daha
Sabit fiyatlı kripto para USDT'nin ihraççısı Tether, bugün tek seferde 100 milyon dolarlık USDT bastı.
-----------
Bunlarda Fed'i de geçti. Bu tether basmalarının sakıncalı bir tarafı var mı çözmeye çalışıyorum.