Diğer bi patlaması da 2012 de.. Yine 3 sene..
Tekrar bu kez 6 aylık mevduat...
Temmuz ortasına kadar 50 nin altına düşmez diye düşünüyorum.
Tek korkum Bahçeçi.
Yaşanan güç çatışmalarına karşı şantaj için erken seçim derse filim kopabilir.
Partisinin grup toplantısında konuşan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Olan biten tüm kanun dışı irtibat ve ilişki ağlarının farkındayız. Birkaç emniyet müdürünün açığa alınmasıyla geçiştirilemeyecek bir komplo devrededir. Nitekim hedef MHP, AK Parti, Cumhur İttifakı ve Türkiye'dir" dedi.
Kaynak: Türkiye gazetesi
CİHAT YAYCI UYARMIŞTI: "2026'DA DARBE PLANLANIYOR"
Müstafi Amiral Cihat Yaycı, 21 Şubat'ta gazetemize yaptığı açıklamada "Hedef en geç 2026... MOSSAD'ın güdümündeki FETÖ'cü hainler ve iş birlikçileri yeni darbeye hazırlanıyor" uyarısında bulunmuştu.
O dönem FETÖ ile iltisaklı hakimlerin göreve iadesine tepki gösteren Yaycı şunları söylemişti:
"Yargı bürokrasisinde eski güçlerine kavuşmaları işten bile değil. Bu sefer çok daha farklı bir hazırlık içindeler. Askeri yöntemle değil, Türkiye'yi ekonomik, siyasi ve bölgesel dengeler üzerinden vurma planı yapıyorlar. Bunun için kaos ve kargaşa çıkaracaklar. Öncelikli amaçları, Erdoğan'ın ve hükümetin, ülkeyi yönetemediği izlenimini vermek. Ardından geniş katılımlı bir hükümet benzeri söylemle ülkeyi teknokrat kadrolara mahküm etmek istiyorlar. Bu anlattıklarımız çıkarım değil. Çok ciddi bilgi akışımız var. FETÖ, ekonomiyi ve milli bütünlüğü felç edecek her ihtimali değerlendiriyor. Her türden iç ve dış odakla ittifak halindeler. Maalesef kale kapılarını da tutuyorlar."
Satranç oyunu devam ediyor.
Herkes birbirine muhtaç.
Faiz 50 lerde iken söyledik erkenden bağlamayın diye neyse...
https://twitter.com/barissoydan/stat...WSwO8gcYQ&s=19
Güzel bir sürpriz hediye gelebilir temmuzda
Mahfi Eğilmez
@mahfiegilmez
·
12s
Arjantin nas politikasına geçmiş bulunuyor.
Enflasyon % 289 iken MB faizi % 40'a düşürüldü.
Solda MB Faizi, sağda Enflasyon.
Şarkının adı değişir: "Don't Cry For Yourself Argentina"
Ancak bu olduğunda garanti DDKKM deki faiz de yüzde 40 dan yüzde 30-35 e düşebilir.
Politika faizi de yüzde 40-45 olabilir.
Devrim Akyıl :
İstanbul’daki köprülere beş ay önce %50 zam yapılmıştı.
Dünkü %60 zamla birlikte Zam birleşik %140 civarına geldi!
Bu zamları yapanların Ekonomi Yönetimi’nin %38’lik Enflasyon Hedefi’nden haberi yok mu?
Fahiş Fiyata karşı komite kuruluyorsa çalışmaya buradan başlasın!
Şenol Babuşcu
@senolbabuscu
·
11s
SAHİBİNDEN SATILIK : GARANTİ BANKASI
BBVA, Türkiye’deki iştiraki Garanti BBVA’yı satmayı düşünüyor
Hatırlayanların olması ne güzel. Ekodiolog idi galiba programın adı. 685 tl e fikslenmişti Usd kuru ,bunlar tam devalüasyondan bir önceki akşam Program var,evde elektrikler kesik,radyodan dinliyorum. Develüasyon olası değil ,işte şu şu şu sebeplerden bu ihtimal dahilinde değil filan akıl veriyolar. Ertesi sabah serbest kur rejimine geçiliyor,1200 leri görüp 950 lerde duruluyor kur.
Ama dediğiniz gibi bu utanmaz adamlar hala Twitterda şurda burda akıl veriyor ve müridleri var. Ki daha yeni 2020 Mart da Mahfi Eğilmez hisse seenetleri konusunda bi tur daha rezil oldu
Kamuya bulaşmış adamların devlet kafası ile yorum yapıtığı dönemler.. Gerçekten tiksindirmişlerdi kendilerini insanlardan.. Bunlar ne derse tersini yapmak gerekiyordu o zamanlar.. Utanmadan ekranda kalmaya devam ediyorlardı.. Ama gel gör ki şu cahillik öyle hat safhadaki basit teorik bilgileri bile prim yapıyor..
Benim takip ettiğim kapalı çarşı siteleri,
https://www.nadirdoviz.com/
https://www.altinkaynak.com/canli-kurlar/
Nkolay da sorun yaşayan var mı?
İstanbul Bağdat Cd. şube ye ulaşılamıyor.
demek istediğim şuki....dolar şu anda sabit diye aldanmayın....imf anlaşmalarında hep önce devalüasyon olur sonra tasaruf tedbirleri herşeye zam vergi artışı olur...şimdi tasarruf vergi zam...ne eksik bilin bakalım...yeniden ithalat artışı ile sahte cennet oluyoruz....iç talep durunca iç üretimde düşer... sonra....
canlidöviz den kapalı çarşı kurunu seçip takip ediyorum ben de, altında da. Banka banka da seçilebiliyor
Büyükşef yazdıkça aklıma büyük şef datlu konuştu karikatürü gelip duruyor 🫡. Kim neye yatırım yaparsa ne fayda görürse ya da ne zarar görürse kendi şeysi... Her koyun kendi şeysinden asılır
Kimi nüfusu çok ancak gelişmemiş ülkeler gelişmişlerin pazarı ve köle kaynağı olur.
Bu ülke yöneticileri erdem yerine zaafiyet içine düştüklerinden hata yaparlar, büyük miktarlarda rüşvet alırlar. Kanunsuz çok işler yaparlar.
Ancak paralar saklanamaz. Yurt dışındaki hesaplarda görülür.
ABD gibi ülkelerde bu yöneticileri kukla gibi kullanır.
Kısmi demokrasi ile yönetilen ülkelerde koalisyonlar da olabilir.
Bu durumda koalisyon üyesi ortağının mafya hesaplaşması gibi yediği her halta sessiz kalınır.
O nedenle yargıyı ele geçirmek önemlidir.
Bu ülkelerde hep sözde dış tehdit vardır. Bu sayede içteki halkı konsolide ederler.
Halkı din ve sözde tehditlerle kontrol altına alırlar.
Tüm bunlardan dolayı bu ülkelerde ekonomi ile bilimsel gerçeklik arasında ilişki kopar.
Bazen, yerel para çok pahalı, o nedenle devalüasyon olabilir şeklinde söylemlerle halkın sermayesini bedavaya kullanırlar ve krizden geçici olarak çıkılmaya çalışılır.
Ancak uzun vadede kısır döngü yine çalışır.
Yine ağır devalüasyonlar yaşanır.
Bu ülkelerde birikim yapmanın bir anlamı da yoktur.
Zira alın terin hep çöp edilir.
Bu ülkelerde Çözüm: Yargı, Polis ve ekonomik kurumların özerkleşmesidir.
Bunu yapamayan ülkelerde politikacılar ve bir grup aşırı zenginleşirken haklı büyük çoğunluğu YOKSULLUĞUN DİBİNİ GÖRÜRLER.
2023 Mayıs seçimleri öncesi gösterge faiz %8 lerde iken bile ben rahatlıkla bankalardan %38-%39 oranla mevduat baglayabiliyordum şimdide %53-54...Öyle bir algı varki sanki sanırsın aradaki fark afaki...
2024 Mart yerel seçimleri öncesi anlamsızca dövize bir hücum oldu şimdide anlamsızca sat tarafında bu kişiler çok ilginç buluyorum telaşla hamle yapıyorlar.
''MB almasa 25 tl düşer'' demiş:)acaba düşer mi?Bence düşmez,çünkü swaplar kapatılıyor öyle aman aman spot keş bir giriş yok.
Şirketler döviz kredisi çekiyor onu TL ye çeviriyor onu faize bağlayıp gelen faiz ilede döviz kredisinin taksidini ödüyorlar şeklinde tespitler var Sosyal Medyada kuşlu sitede...Netekim brüt rezerv neredeyse degişmez iken net rezervi artıyor MBsının.
Can hıraş yapılan her hamle yapanı zorda bırakır ince düşünen her zaman zarar görür.
Örnek : japon yeni ile konut kredisi ÇEKEN mağdurlar vardı bir ara güya TL kredi faizi yüksek japon yeni ile alınan kredi düşüktü yen nicedirde hareket etmiyordu sonra yen uçtu kredileri ödeyemediler.Devletten yardım istediler,Şimdi de TL kredi faizleri yüksek diye dolarda çıpalı gibi hareket ettiğinden bu kanala yönelme oldu.Peki Mazallah ani bir kur hareketinde o Krediler ne olacak?
Döviz geliri olmayan şirket döviz kredisi çekiyor ne mantıkla?Cevap basit TL krediye ulaşamıyorum diye biraz da şark kurnazlığı ile Kısa günün karı döviz satıp faizde kar etmek için...
Döviz ile uğraşacağım ona yenilmeyeceğim diye tüm enerjimizi harcıyoruz pantolunun bir tarafını yamar iken diğer tarafda bir delik beliriyor 2018 den beri bu böyle 6 yıl geçti-geçiyor
https://bigpara.hurriyet.com.tr/habe...iyor_ID723657/
https://eksisozluk.com/japon-yeni-magdurlari--3670053
akbank aylık faiz oranları % 52