Originally Posted by
dekonline
Öncelikle yuh demek istiyorum kendime. Böylesi bir konuyu bugüne kadar görmediğim için.
Yaşım 37. Evli ve 2 erkek çocuk babasıyım. Biri ilkokula biri ortaokula gitmekte. 15 yıldır evliyim ve yine 15 yıldır aynı şirkette çalışmaktayım. Maaşım bu kadar zaman zarfına göre iyi sayılmaz ama benim gibi Ticaret Lisesi mezun birisi için de idare eder. Eşimin maaşı ile birlikte 6-7 bin civarı bir para evimize giriyor. Biz de tabi çoğu insan gibi bu maaş oranında harcamamızı yapıyoruz ve işin açıkçası da kenara çok fazla bir birikim koyamıyoruz. Hoş ben hanımdan gizli gizli 3-5 attım kenara yıllardır ama o da eh işte :)
Kendime ait bir evim var. Aylık 800 TL gibi olan 2-3 senelik kredi borcum kaldı. Onun dışında 70 bin TL ederi olan bir Opel Astra arabam var. Bunlar harici de kenarda boşta duran 40 bin TL ve şu an 4 bin TL zararda olan 24 bin TL gibi borsada param var. Bunun dışında da başka hiçbir şeyim yok desem yeridir.
Özellikle para konusunu detaylı anlattım ki ne durumda olduğumu tam olarak bilin diye. Ne yapmam konusunda, nasıl yatırım yapmam konusunda yıllar geçmesine rağmen hala acemi hala yanlış kararlar veren bir insanım. Düşünün ki yıllardır borsada olmama rağmen elimde zarar olan hisselerim ITTFH ve KRSTL . Bu ikisi de -özellikle KRSTL ciddi zararda.
Sizden bir fikir, bir yardım, bir tavsiye neyse artık onun adı rica ediyorum. Konuyu baştan ancak 2-3 sayfa okuyabildim ama bilgileriniz ve anlattıklarınız gerçekten çok hoşuma gitti. Vakit buldukça da kalan sayfaları okumaya çalışacağım.
Sizden ricam ilk olarak aciliyet bakımından önce elimdeki bu 2 hisseyi ne yapmalıyım ve kalan elimdeki TL yi nasıl değerlendirmeliyim ? Şimdiden teşekkürler