15 gün süresi varmış, 2 kasım
1 hisse almak için 2 rüçhan + 1tl gerekiyormuş diye biliyorum.
ytd.
Printable View
yumurtaya can veren rabbim ky neden akıl vermezsin ki...
Öncelilke pazartesi günü aracı kurumunuz yada bankanızla görüşmenizi öneririm.Onlar bedelliye katılmak için son günün ne olduğunu ve o tarihte hesabınızda ne kadar nakit olması gerektiğini size bildirirler.Rüçhan piyasası 2 kasım pazartesi sona ereceği için size bildirecekleri tarih o tarihten sonraki bir tarih olacaktır.2000 lotunuz var ise bildiğim kadarıyla 2000 tl nizi alırlar hesabınızdan size bildirdikleri tarihte ve o gün yada ertesi gün hesabınıza mevcut lotlarınıza ilave 1500 lot daha IHLGM hissesi yansıtılır.Ama yine de dediğim gibi aracı kurumunuzla görüşün en doğru bilgiyi onlar verecektir.
Yukarıda okunanlara göre
Artırılan oran %50,25418 ise ki öyle diyor.
1000 adet hissenize karşılık size 502,54 adet hisse verilecektir.
Her bir için nominal değer olan 1 TL üzerinden sermaye artırımı gerçekleşeceğine göre hesabınızda 1000 adet hissenize karşılık 502,54 TL olması gerekiyor.
İşlem sonunda hesabınızda 1502,54 adet hisse olacaktır.
2000 tane için hesabınızda 1005,8 TL olması gerekiyor ve toplam hisse adediniz de
3005,8 olacaktır.
Redmi Note 8 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Anladım kardeşim bilgi için çok teşekkür ederim.Diger bir sorum katılmak istemiyorsam Rüçhanlari satmam gerekiyormuş galiba bu Rüçhanlari satma olayı nasıl oluyor ve bana olumlu bir katkısı oluyor mu??Bilmediğim için soruyorum ilk defa bedelli bölünme ile karşılaştım.Tesekkur ederim şimdiden.
Sanırım arkadaşın yaptığı hesap doğru rüçhan pazarı pazartesi günü 0.24 kuruştan açılacak ve 2 kasıma kadar devam edecek rüçhan fiyatı talebe göre 1 tl ve üzerine bile çıkabilir özellikle ilk gün çünkü sınırsız marj uygulanır 2 katına bile çıksa yani 0,48 olsa rüçhanları satmak bedelliye katılmaktan daha mantıklı çünkü aynı gün ana hisse taban olsa bile ana hisselerinizi tabandan satsanız yine çok iyi kar etmiş olursunuz, rüçhanları diyelim ki 48 kuruştan sattınız 2000*0.48 960 tl eder maliyetinizden o kadar düşün ve 2000 e bölün alış maliyetiniz bu rakam olmuş olacak.Rüçhan fiyatı da ekranınızda IHLGM fiyatı gibi IHLGMR kodu ile gün içinde sürekli işlem görecek KUYAS ta ilk gün rüçhan fiyatları 5-6 katına çıktı o fiyatlardan rüçhanlarını satanlar çok yüksek karlar elde ettiler bunda durum ne olur izleyip göreceğiz...YTD...
Teşekkürler arkadaşlar
1.000 LOT+ 502.54 LOT = 1.502.54 LOT
1.502 LOT ve 54 adet LOT ALTI
doğrusu bu arkadaşlar benim aklımda bedelli artırım oranı aklımda yanlış kalmışmış.
ermayesinin tamamı nakden karşılanmak suretiyle, 334.461.113 TL (%50,254180 oranında)