Bilemiyoruz, Bende Aft, Yay, Ipj var. Risk altındayız, Ya Herro, Ya Merro. Hayat biraz da böyle bir şey.
Printable View
Benim kendi adıma portföyümde her zaman %30 döviz bazlı enstrümanlara bağlı fonları tutmamın nedeni şu.
Enflasyon verisi , gerçeği yansıtmayabilir, iyi ya da kötü niyetle sahadaki gerçek orandan farklı olabilir.
Ancak usdtry kur'u piyasada işlemi geçen, fiyatı piyasada belirlenen bir değer.
Sonuçta dolaşımda para olarak kullanılmayan ülkelerde dolar da bir meta ve her meta gibi enflasyon değerinde artıyor.
Enflasyon verisi yanlışsa bunu kişilerin belirlediği mevduat faizlerinde göremeyebiliriz ama usdtry kuru er geç gerçek enflasyonu fiyatlayacaktır/fiyatlar/fiyatlamıştır.
Kısa vadelerde bundan yoğun sapmalar yaşasa da , vade uzadıkça sahadaki enflasyona yakınsamak zorundadır.
Derdim portföyün o kısmında ''reel getiri'' elde etmekten ziyade, try varlıklarımın o kısmını olası şoklarda enflasyona karşı korumak.
Ben ekonomi teoriği açısından altın ya da dolar taşıyarak reel getiri elde edilemeyeceğini düşünüyorum. Pratikte, altın da son zamanlarda bu, böyle olmadıysa da uzun vadede buna yakınsayacaktır.
Burda Son 10 yılda Dolar karşısında değer durumunu gösteren liste
Bu arada benim döviz bazlı portföyümün detayları şöyle
%45 KUB
%45 GBC
%5 GBG
%5 TFF
Bunların toplamı ana portföyümün %30'u ediyor.
Şu serbest fonlarda limit olmasa çok da güzel yönetilenler var.
Limit azaltılmalı bence.
Veya benzer fonlar kurulmalı değişken olarak.