Yanlış yoldasın sağlam büyüme ve temettü hisselerinis al geç git.. Arkana bakma..3-5 sneye zaten o maaşın çok çok fazlasını alırsın.
Printable View
Yada paranı yatır emeklilik için erisin gitsin..seçimin senin akıbetini belirler.. :)
Hocam bahsettiğiniz yolda hali hazırda ilerliyorum zaten aslında :) Ben bizim sistemi anlama tartma adına baya derinlemesine araştırdım. 1200 gün yurtdışı borçlanma yapabiliyorum. 1500 gün ortalama bir kazanç aralıgında hali hazırda günüm var. 6 7 sene daha yurtdısında calıssam 2000 günde öyle gelir.Belki hayatımı yurtdısında geçireceğim tamamen. Bunları ne şekilde değerlendirmeliyime bakıyorum. Belki hiç değerlendirmicem bile. Sizlerin verdiği bilgiler çok değerli çok teşekkür ederim.
Ama şunu anlamak istiyorum.
45 yaşında 7200 günü doldurdum diyelim. ( orta üstü prim ile ). emekliliğime kadar düşük primli çalışsam ne olur. Yüksek primli çalışsam ne olur. ? Bu kısmı anlamak istiyorum.
isteseniz de anlayamazsınız bizde anlatsak boşa olur, zira siz o yaşa gelene kadar birkaç kere değişmiş olur.
özeti aktardık kendiniz yatıracaksanız minimum yatıracaksınız şirket yatırırsa her neyse o zaten.
şu an teknik olarak ülkenin 60% ının primi asgariden yatıyor ve güncel kanuna göre bu insanlar 2030 gibi 150 dolar civarı bir emekli maaşı almaları gerekiyor.
bu maaşla yaşanmayacağı için yüksek prim yatıranlara çok az zam verilip maaşlar eşitlenmese bile çok yaklaşacak.
sgk sistemini sağlık güvencesi olarak görün, emeklilik kısmı yurtdışı görmüş biri için çok fena hayal kırıklığı olacaktır.
atıyorum yurtdışında aldığınız bir evden alacağınız kira sgk emekli maaşınızın minimum 3 katı falan olacaktır.
Selam
Sanirim tablonun yorumunda bir hataniz var. O tablo aldiginiz maasa gore isverenin yatiracagi primle alakali.
2022 yili icin maasi 37.530TL olan biri ile 98.700TL olan birinin durust isvereni tarafindan devlete yatiracagi SGK primi aynidir.
Yani emekli maasi ile alakasi yok. Devlete odenen prim ile alakasi var.
Bir gurbetci olarak ben esim icin bu heabi yapmistim. Kendiniz yatiracaksaniz tabandan yatirmalisiniz. Cunku yatirdiginiz paranin emekli maasi olarak donmesine olanak yok. Illa rahatlamak istiyorsaniz tabandan yatirmaya devam edip tavan farkini baska bir yatirim aracinda degerlendirin.