Şöyle duymuşsunuzdur sağda solda memlekette vs. Adamın bir kira geliri var her ay 1 daire alıyor. Hatta bir anımı anlatayım. Sevdiğim bi çerezci var gider alırım. İşleride iyi adam iyi temiz iş yapar. Serdar alsana bu dükkanı ne kira veriyon işlerinde maşallah iyi. Serdar dediki abi adamın gördüğün bu öevredeki tüm dükkanlar onun, dairesi başka dükkanlarının haddi hesabı yok. Bana sat dedim dedki gardaş dükkan+ev 200 ün üstünde. Kiraları toplaması için adam tutmuşum, burayı satsam ne satmasam ne zaten her ay oluk gibi geliyor, seni kaçıran eden yok , dükkanda kal işte.
Yani sn diproyal tüm portföyden gelen temettülerle sıfır maliyetli bir kağıt alıp( mutlaka temettüsü olmalı, temettüsü az ise büyüme potansiyeli olmalı) sıfır maliyetli kağıt alıp ona odaklanıp bir büyüklüğe getirip( vagon yapıp) 2. Vagonu eklemek bu sefer ana hisseler +1 vagon ile daha kısa sürede gerçekleşecektir. Bu nasipse 3 5 kez devam etse kült bir güç olur. Stratejim ve mantığım bu. Akgrt,işmen bu mantıkla temettüsü, info büyümesi artı olası temettü verebilme durumu, alarko büyüme artı temettü, deva büyüme kısmi temettü. % sel kısmı da bana kalsın. Tercihim x,2x, max 3x yapmak (3x çok tetcihim değildir) hisselerin maliyetini. Bir vagon gözümde 50 bindi. 50 binle başladık. 50 bin en az 100 ile 200 bin olması doğru stratejilerle çok mümkündür. Ama artık güzel temiz bir vagonu baz paket golf görüyorum. Vagon az olsun ama temiz olsun. Ama madem borsadayız 1 golf baz paket vagonu 10 tane vagon yaparbilirsek her sene bir vagon nerdeyse beleş. Çok sepet devam etmek istemezsek vagonların hacmini artırırsınız. Her vagon bir c serisi mercedes olsun diyebiliriz.