Teşekkürler
SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Printable View
9 ocakta mahkeme biterse önünde engel kalmaz bence çok iyi gitmesi lazım bu da bilinen bir şey satın alındı vb ile açıklanmaz ,karı çok iyi gelecek altın fiyatlarida tavan yaptı 1512 ons ile ayrıca gram altında iyi yalnız bu hisselerde benim kanaatim kişiler den çok büyük işlemleri robotlar yapıyor o yüzden tehlikeli sağlam durabilmek lazım 6.10 dan almıştım 6.25 ten satmadım aynı gün 5.75 ten sattım 3 gün 5.6 larda dolaştı 1 haftada 6.8 e gitti çok güzel para kaybettirebiler de kazandırdığı kadar stoplar patlamadiysa patlatincaya kadar satar sonra deli gibi alır bu hisse kalbi olanlara yaramaz diyorum
şu 3 şirket (ipek koza kozal) karlarını en fazla artıran ve 2020 de de en fazla artırma ihtimali olan şirketler olmalarına rağmen hala bedava seviyelerde işlem görüyor. Adamlar hala kağıdı bedava fiyatla toplama derdinde.Altının onsu da bir süredir baskılamalarına rağmen dün artmış ve ben öyle umuyorum ki 2020 de 2000 dolarları geçecektir inşallah. Bana göre bu fiyatlar bedava ve ben bu fiyatlardan mal vermem.
yatırım tavsiyesi değildir.
Gel babaya gel babaya yapıyorlar bulaşmayın sakın. Geçen hafta 9.52 olduğu gün trendi bitti. Çok mal yedi orada
sizin bu hisselerle ilgili iyi bir yorumunuzu hatırlamıyorum. Sizi dinlemiş olsaydım zamanında 7 gibi kozalarımı satmış ve belki de şimdi petkimde zararda bekliyor olacaktım. Neden bu şirketlerle ilgili bu kadar olumsuzsunuz? sizin devamlı olumsuz olmanıza rağmen kağıtlar artıyorsa sizin yanılıyor olma ihtimaliniz yok mudur;? ayrıca adamlar 9.50 den malı neredeyse 2 lira düşürdüler daha kağıdı nereye kadar düşürebilirler...
Yokya mal toplamasinlar spekle ortakmisin
Bu ve KOzaa...2 tane ederi olmayan kumar pislik kağıtlardır...Bilmiyorum kaç yıldır borsadasın ama ben eskiyim. Bunun İpmat olduğunda 0,8 liradan 3,3'lara tavan tavan gittiği günleri bilirim...
Bunlar artık otomatik makinelere bağlanmış senin aldığında sattığı, sattığında ise alınan kağıtlardır...
Geçen hafta 9,52 olduğunda hacim 1,5 M TL oldu ki bu son yıllarda gördüğüm en yüksek hacimlerdendi o gün yazdım arkada duruyor. Sakın bulaşmayın..
Hatırlarmısın 2 yıl önce 8,50 olmuştu sonra hemen 5'lere düştü..Yani haftaya 10 lirada olabilir çok samimi söylüyorum ama sende bende olmayacak kimse de olmayacak..Öyle bir pisliktir bunlar.
Sabah 7,65 oldu orada belli mal düştü 7,94 oldu..Şİmdi 7,78..Bir daha sürer bugün yukarı sonra yine pompa..
Çok yorum yapacak bir kağıt değil, ne yaparsan tersi olur.
benden daha eski olduğunuzu tahmin edebiliyorum. Bana göre borsa genel olarak pislik ve kumar. KY yi dökmeden kağıdı yukarı sürmüyorlar. Hiç bulaşılmaması gereken bir yer. Sizi petkim forumunda da gördüm. Ben de burada olmasaydım şimdi muhtemelen orada olabilirdim. Petkim o kadar yüksek beklentiye rağmen milleti süründürüyor ve orada ky olarak ağırlığımızda yok. Burada en azından dolaşımdaki lot sayısı az ve ky olarak ağırlığımız daha çok. Ben genel olarak borsadan uzak durulması taraftarıyım. Ama bir kere bulaştık ve en azından enflasyon karşısında zararımı çıkarana kadar sabırla beklemeye devam ederim. Al sata girmem. Şirketin karlılığını takip ederim ve o konuda da umudum yüksek.
Kesinlikle doğru borsa artık eski borsa değil. Yabancı yatırımcı azaldı, ülkenin kötü gidişatından yeni yabancı gelmiyor, yerliler paralarını batırdı kısacası eski havası yok tamamen vurkaç yeri oldu..Mal alınıyor aylarca insanlar bezdirilip sonra hızlıca 3-5 gün içinde %50 yükseltip vere vere eski yerine getiriyorlar gibi gibi..
Petkim gibi bir dev önceki yıl 8 lira idi. Şİmdi 3'lerde..Ereğli 12 liradan 6 lira oldu daha önceki ay...Şimdi 9..%50 yaptı tab kimseyi bırakmadılar 6'lardan döve döve aldılar milletin elinden..Şimdi buradan al hızlıca 7-8 aralğına gelir..Almadığın zaman sür babam sür..Toaso 30 liraydı önceki yıl vere vere 15'e geldi şimdi yine 30'lara yaklaştı...Yüzlerce örnek veririm..
Borsada bizim tek kazanma şansımız var..Kriz zamanlarda kaliteli şirketleri Tüpraş, Ereğli, Toaso gibi alıp en az 2 yıl sabredilmek..
Bunun için yorumum değişmez, hep aynı hareketler. Aylarca, yıllarca alırlar 1 haftada %50-100 yaptırıp yerine getirirler.
Az çok belli bir süredir dünya ekonomisini takip ettiğim için altın ve dolayısıyla bu şirketlerle ilgili yukarı yönlü beklentilerim oluştu. Bazıları için altın ile ilgili gelişmeler şirketler için önemli olmasa da bana göre şirketlerin hukuki süreçleri ile ilgili gelişmeleri de hızlandıran etken oldu. Ve yine bana göre olası yukarı yönlü ons hareketleri şirketlerle ilgili gelişmeleri daha da hızlandırabilir. Bu süreçte zaman ky adına işliyor diye düşünüyorum. Yani bu beklentilerim olmasa şu anda borsada olmazdım çünkü 2020 yılı için küresel kriz öngörüleri var. Bana göre alınacak nadir kağıtlardan bu 3 kağıt( ipeke koza kozal). Ama istediğim yere gelsin gözünün yaşına bakmam satarım çünkü borsada olmaktan mutlu değilim.
Komiklik olsun diyemi yazdınız
Biz bulaşık ve yapmıştık ayrılamayız
Ayrilmamiz için tüm çabalara rağmen
84 kuruştan bulaşan ayrilmiyorsa nurdan bulaşan niye ayrılsın.
Normal şartlarda bu grup hisselerinde başka
Yatırım yapacak hisse sayisi fazla yok
Kanaatindeyim.
Aykırı yazanlara cevap vermek sanki görev gibi geliyor bana hissede olduğum için değilde abuk sabuk yazılanlar yüzünden.
Aykırı yazan argüman yazacak öyle yuvarlak laf etmeyecek
Ben bilgi yazarak savunuyorum ortak olduğum hisseye
Fiyat kazanç oranı
Defter değeri
Diğer ülke maden şirketleri çarpanları
Olası satılma hikayesi
Sahiplik sorununun sonuna gelmesi
Bedelsiz veya nakit temettü hikayesi
Yurtdışına giden 60 milyon sterlin hikayesi
Yabancı pozisyonu durumu
Borçsuz ve nakit zengini olması
Dünya konjekturinde bozulmada altın fiyatlarındaki artış potansiyeli
Aklıma gelenler
Ölümsüz yazanlarda argumanlarini yazsın
84 kurus maliyetli cinalide satmaz ama satmayı düşünmeye çalışır
Yy.tv.olmayip yazmak için yazanlara cevap ve bilgi amaçlı yazılmıştır.
Herkese sağlıklı nice yıllar
https://www.tradingview.com/x/1f7UI8AQ/
Buralar, çok karamsar.
YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR.
Koza grubu için yakın gelecekte iki kritik tarih var. 1. 9 Ocak mahkeme, 2. ise 20 Şubatta açıklanması beklenen rezerv raporu. Gelişmeler hisselerin yönünü etkileyecektir.Ayrıca takasta citi ve deutsch ve iş yatırım ipeke deki paylarını geçen haftada güzel artırmışlar, emeklilik yatırım fonları ise 1 milyon 200 bin kusur civarı satmışlar.
Bu kadar potansiyeli olan büyük şirketleri
Alacak olanın güçlü mali yapısı olması gerekir.
Satılmaya karar verilirse de bu şeffaf olacaktır o kadar kolay devredilemez sebebi halka açık olması çok ortaklı ve yabancı payının yüksek olması guvencedir.
İhaleyle olacağına göre herşey gözönünde olacaktır.
Maden işine devlet stratejik olarak baktığı için Telekom da olduğu gibi altın hisse uygulamasında olabilir.
Sıkıntı bunların ortaklık yapıları çok karmaşık
Bir durumda bunun ortadan kaldırılması veya
Bazilarinin birleştirilmesi önemlidir.
9.undan sonra çıkacak karardan sonra herşey açıklamalarla netleşir umudundayim.
Bu yıl kozalari yılı olması muhtemeldir
Şahsi fikirlerin olup bilgi amaçlıdır yatırım tavsiyesi taşımaz.
Sağlıkla nice yillara
#IPEKE #matriks http://share.matriksdata.com/share.a...01021306498253
pek bi sessizleşti değil mi.
yalnız iyi döktü.
ben bile arabanın yarısını bıraktım bu sarsıntıda.
Ben arkama yaşlandım bekliyorum dostum. Bu hamur daha cok su götürür. Senin gibi Temel analizciler böyle hisseleri pek kaçırmaz. Bravo.
Vay be 6.60 gelmiş nerde o yorumcular ya sabah satan varsa ne olacak
#IPEKE #matriks http://share.matriksdata.com/share.a...01021616085747
Hisse 9 TL oldu yine. Aracı kurum dağılımına baktığımızda yabancı abanıyor hisseye yine.
Ama yabancı iyi de trade yapıyor bu arada. Fakat her şekilde 1 aydır alım tarafında.
9 TL olmaz bir daha diyen birileri vardı buralarda :))) "Sakın bulaşmayın" diye açık açık yatırım tavsiyesi verenler vardı.
Gözünü sevdiğimin piyasası yanıtı yapıştırıveriyor tokat gibi.
Evet evet, operasyon çocukları hisseyi yükseltiyordur falan filan :). Hı hı... Haklısınız goygoycu tayfa.
Neyse, geçen işyatırım bir rapor yayınladı. O raporun içeriğinde güzel bilgiler vardı.
Ancak bana göre fiyat hesaplamasında yanılmışlardı. Çalıştığım kurum da işyatırım ve
yatırım danışmanımla da konuştuk bu konuyu. Neticede tüm portföy gırtlak ipeke devam ediyoruz.
Sahiplik davası nihayete erecek gibi duruyor 9 ocakta.
Dava sonrası söğüt madeninin tekrar kozal'a kiralanacağı beklentisi çok yüksek.
Bu üç şirkette bir sadeleştirmeye de gidilmesi olasılıklar dahilinde. Ancak bu biraz da uzun dönem hikayesi.
Şu an için aslolan son finansallara göre bu şirket çok ucuz kalmıştı kozaa ile birlikte.
Endeksin de arttığı bu dönemde bekleyenler kazançlı çıktı. Kazandık ve haklıyız :) Bol kazançlar ortaklar.
Tavana kadar 2,6 milyon hisse var. Bakalım tavana kilitleyebilecek mi?
credit 800 bin hisse aldı (citi adına alım yapıyor), ortalaması bugün için 8,76.
sağlam satış geldi :) iyi ki tavan falan dedik :)
Bu satış dalgasında yat fin ve credit alımları daha da arttı. 1,5 milyon oldu yat fin. credit ise 860 bin.
Ekstre muhabbetine girmeyin ..
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...a74262d2cf.jpg
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...66b7d07661.jpg
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
İsyatirim raporunda, kozalin elinde ruhsatı bulunan 250 yi aşkın maden sahası olduğu gozardi edilmiş. Bunlardaki olası olumlu maden çalışmaları yukarı yönlü potansiyel barindirmaktadir. Söğüt madenine ve madenlerin 2023 te sonlanacagi lfadesi etrafında dönülmüş. Dediğim gibi ruhsatlı 250 maden sahası var ne çıkacağı hiç belli olmaz.
#IPEKE #matriks http://share.matriksdata.com/share.a...01031832294296
İş yatırımda o raporu yazan uzmanın raporuna tüküreyim.
Onlar Alarko holding ye döviz fazlası var diyede yazmışlardı utanmadan bunu bir yatırımcı açığa çıkardı.
ABD.iran gerginliği altın fiyatını ve petrolu yükseltir bu kime yarar kozalarla yarar
Normal zamanda da zaten rasyolarida iyi
Olduğuna göre döviz artışı kime yarar ekktradan elbette kozalarla
Bu durumda ben satmam isteyen satar kendi parası kendi kararıdır.
Sağlıkla kalin
İPEKE bugün 8.928 tl fiyattan toplam 3.846.417 lot açığa satış işlemi gerçekleşmiştir, açığa satış fiyat ortalamasına göre kapanışı bekleyen açıkçılar para kazanmışlar gibi
#IPEKE #matriks http://share.matriksdata.com/share.a...01061236346337
#IPEKE #matriks http://share.matriksdata.com/share.a...01061652096251
İPEKE bugün 9.197 tl fiyattan toplam 1.964.009 lot açığa satış işlemi gerçekleşmiştir, açığa satış fiyat ortalamasına göre açıkçılar para kazanmışlar gibi,
Ne çok satanı var kağıdın, kafasını kaldıramıyor...
Eksi kapamasak bari ama öyle olacak gibi. Can sıkıcı oldu.MI MAX 2 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.