-4 yemiş güvenme güzelliğine Bir sivilce yeter güvenme peruğa bir yel yeter
Printable View
%35 ortaklığı olduğu lentatek Afrika'dan 5 5 adet insansız hava aracı karşılığı 87,5 milyon dolar sipariş almış tesadüfen bir Fransız Twitter adresinden gördüm Bu nasıl bir iştir
Uçacak kaçacak diyenler kaybolmuş
Vestel Elektronik, bir kısım malvarlığı unsurları ve yükümlülüklerinin, "iştirak modeliyle kısmi bölünme yöntemi" ile %100 bağlı ortaklığı olan Vestel Mobilite'ye devrine karar verdi
Bugün haber gelmiş bu haber İyi mi kötü mü yorumlayacak var mı
Haber haber gelmiş yorumlayacak var mı
Kap gelip duruyor neler oluyor peruklu mal mı kaçırıyor Allah aşkına biri yorumlasın Biz Vestel yatırımcısını Yine mi dikiyorlar
6 liradan 103 liraya gelmiş bir hissedir Peruklununki..Hele şu ortamda..Müdebbir davranmakta yarar var..Ha diğer Hisseler çok mu farklı?Yoo değil..Ezcümle en az birkaç ay Borsayı dışarıdan izlemekte fayda var..Şimdi DÜŞÜŞ veya en iyi olasılıkla YATAYDA BEKLEME ZAMANI..Bu da benim fikrim..Saygı ve sevgiyle Değerli Arkadaşlarım..
Vestel 58 TL fiyatlardan alıp 3 ayda %50 Kâr yapabilir miyim
Peruklu ne derse o olur
2024 yılı içerisinde 107 lirayı görmüş hisse, neredeyse % 100 değer kaybına uğrayarak 54 liralarda geziyor. Herhalde borsada en çok değer kaybına uğrayan şirketlerin başında vestel geliyor. Sanırım şirketin bu durumdan rahatsızlığı yok.
Trump'ın kazanması vestel'e yarar mı
Geçmiş olsun arkadaşlar Pazartesi taban-4 milyar zarar bilanço berbat peruklu gözün aydın
Buna yatırdığım parayı kendim için gözden çıkardım, çocuklarıma yatırımlık olarak tutuyorum. İster düşsün ister çıksın. Sonuçta ülkenin devleşmiş bir şirketine ortağız. Şirketin zarar'da olduğuna da inanmıyorum. Enflasyon muhasebesi diye bir şey çıkardılar, kimin ne yaptığı belli değil.
Geçen haftadan itibaren yabancı yatırımcı yeniden borsa istanbul'a dönüş yaptı. Vestel gibi bir şirketin hisseleri artık kelepir denecek seviyede. Bu durumu da yabancı gayet iyi bir şekilde değerlendirir.
https://x.resim-yukle.com/8BNh
https://x.com/DrMeteAkyol/status/1855525100696531144
Zarar açıklayan bilançolar , kâr beklentilerini karşılamayan bilançolar vs.vs. Neye inanacağımızı artık kestiremiyoruz.
Vestel Elektronik'ın 2024 yılı 9 aylık konsolide net zararı 4.310.594.000 TL (2023/9 aylık: -1.644.108.000 TL)
Bilanço berbat şirket berbat hisse berbat patron berbat her şey berbat n yazan var
Çok merak ediyorum Vestel mobiliteyi nasıl halka arz edecekler
Anlayabilen birisi var mı bu iş nedir Yukarıdaki tweet
Levent baza Gayrimenkul A.Ş iyi Satın almış Vestel Ne demek oluyor bu
75 ten yarısını sattım RSI aşırı alımda...
80 ni bekleyemedim. :(
Buralarda dinlenebilir...
Bayrak ya da kulp formasyonu oluşabilir.
75 in 2 gün üstünde kalır ise tekrar alıcı olurum.
80 lere kadar tutarım.
Beni dinleyip işlem yapmayın ltf. :)
YTD
Kıvranacaklar Vestel mobiliteyi halka arz edene kadar kıvrılacaklar
Wester mobiliteyi ayrı şirket olarak ayırmaktan vazgeçmişler sırma saçlı ne planlıyor sizce
https://pbs.twimg.com/media/Gk5zEDyX...jpg&name=small
Zorlu Holding'teki Ramazan tebriği krizinin sebebi CEO egosu ve narsizmi
Bana bugün kimin yerinde olmak istemezdin diye sorsanız hiç şüphesiz, "Zorlu Holding'in patronu Ahmet Nazif Zorlu'nun yerinde olmak istemezdim" yanıtını verirdim. Çünkü, tesadüfe bakın ki, bir 28 Şubat akşamı CEO'lar arası Ramazan tebrik krizi tüm ülke gündeminin 1.maddesi olacaktı.
Düşünsenize, 60'ın üzerinde şirketi, 32 bini aşkın çalışanı, 2,5 milyar dolar ihracattan olmak üzere 6.1 milyar dolar cirosu olan bir grubun patronusunuz...
Ve sosyal medyaya şöyle bir haber düşüyor:
"Vestel CEO'su Ergün Güler'in paylaştığı Ramazan tebriğine şirketin bağlı olduğu Zorlu Holding CEO'su Cem Köksal, tüm şirket çalışanlarının göreceği şekilde tepki gösterdi: "Bu grubun 70 yıllık tarihinde Ramazan ayı kutlaması yok. Dinden bağımsız bir duruşumuz var"
28 ŞUBAT TESADÜFİ
Bir anda o haber kartopu gibi büyüyor.
Medya, sosyal medyadaki o bilgileri teyit edip de haberleri girmeye başladığında kriz daha da derinleşiyor.
Artık ülke gündeminin 1 numaralı maddesi haline gelmişsiniz, hatta ürünlerinize boykot çağrısı yapılıyor.
Ne acı tesadüf ki, tüm bunlar Türk siyasi tarihine "postmodern darbe" olarak geçen 28 Şubat tarihine denk geliyor.
Tüm bunların yaşandığı gün, Zorlu Holding'in patronu Ahmet Nazif Zorlu'nun yerinde olmak ister miydiniz?
Açıkçası ben hiç istemezdim.
TÜM ÇALIŞANLARIN ORTASINDA TEPKİ
Şimdi ufak bir hatırlatma yaparak olayların bu aşamaya nasıl geldiğini bilmeyen okurlarımıza anlatalım.
Zorlu Holding bünyesinde bulunan Vestel'in CEO'su Ergün Güler, Ramazan ayı dolayısıyla çalışanlara bir mesaj gönderdi. Ergün Güler, mesajında çalışanların Ramazan ayını tebrik etti.
İşte ne olduysa bundan sonra oldu.
Zorlu Holding'in CEO'su Cem Köksal, Ergün Güler'e paylaştığı bu mesaj dolayısıyla tepki gösterdi.
CEO Cem Köksal tüm çalışanların göreceği şu mesajı attı:
"Ergün, bizim kurumsal olarak kutlanacak günler listemizde Ramazan ayı yer almıyor. Dini günlerden Şeker ve Kurban bayramları yer alıyor. Bunlar dışındaki dini günleri kurumsal olarak kutlamamız doğru değil. Bu grubun 70 yıllık tarihinde de Ramazan ayı kutlaması yer almadı. Şirket olarak dinden bağımsız bir duruşumuz var. Çok uluslu bir şirket olmaya çalışırken, her dinden ve milletten de çalışanlarımız olmasını bekliyoruz. Dolayısıyla bu gibi bir kutlamayı kurumsal olarak yapmamızı hiç doğru bulmuyorum. Buna benzer konuda seni daha önce de uyarmıştım. Lütfen bunu hiçbir şekilde tekrarı olmasın. Bu uyarımı da ciddiye almanı özellikle rica ediyorum."
İşte bu mesajlaşma trafiği sosyal medyaya düştü ve nur topu gibi bir krizimiz daha oldu.
EZDİ, RENCİDE ETTİ, HINCINI ALDI
Zorlu Holding'in CEO'su Cem Köksal'ın mesajının son satırlarına baktığımızda "Buna benzer konuda seni daha önce de uyarmıştım." cümlesi dikkatimi çekti.
Demek ki, geçmişte de benzer bir kriz yaşanmış ve bu krizde Zorlu Holding CEO'su Cem Köksal, Vestel CEO'su Ergün Güler'i telefonla veya yüz yüze uyarmış.
Okuduğumdan anladığım bu...
Ve/fakat...
Bu kez, bu uyarısını tüm çalışanların bulunduğu ortak mail grubundan adeta Ergün Güler'i ezmek ve tüm çalışanların içinde rencide etmek istercesine yapmış, hıncını almış.
PATRON BENİM
O da mesajının son satırlarına çok net yansımış: "Lütfen bunu hiçbir şekilde tekrarı olmasın. Bu uyarımı da ciddiye almanı özellikle rica ediyorum"
Bu cümlenin özeti şudur: "Buralarda patron benim. Ayağını denk al"
CEO'LARIN EGO SAVAŞI PATRONA PAHALIYA PATLAYACAK
Tekrar başa dönüyorum,
Düşünsenize 60'ın üzerinde şirketi, 32 bini aşkın çalışanı, 2,5 milyar dolar ihracattan olmak üzere 6.1 milyar dolar cirosu olan bir grubun patronusunuz ve CEO'larınızın ego savaşından ötürü kendinizi bir cenderenin içinde buluyorsunuz.
Eyvah ki eyvah...
CEO EGOSU VE NARSİZMİ
Maalesef güç zehirlenmesi ve CEO egosu, narsizmi bence şirketlerin en büyük problemleri arasında geliyor.
Onun için de milyarlarca dolarlık ciroları, yatırımları olan ve global olduğunu düşünen Türk şirketler son derece amatörce yönetiliyor.
En nihayetinde de bu şekilde patlayan krizlerle büyük emekler, marka imajı yerle yeksan oluyor.
ZORLU HOLDİNG'TE KURUMSAL İLETİŞİM ZAFİYETİ
İşin bir vahim noktası ise Zorlu Holding'in aradan geçen 12 saate rağmen kurumsal olarak reaksiyon vermemiş olması, iletişim konusundaki zafiyeti.
Suskunluk da bir iletişim yöntemi midir?
Kimi şartlarda evet.
Ama bugün yaşanan kriz için: Hayır...
Reaksiyonların hızla artacağı hatta siyasi tartışmaları bile beraberinde getireceği belli olan bu ortamda "susmak" geçen 12 saat içinde reaksiyon göstermemek ve aksiyon almamak bence Zorlu Holding Kurumsal İletişimi için de kocaman bir eksidir.
CEO EGO VE NARSİZMİ KONUSUNDAKİ ARAŞTIRMALAR
Şimdi meseleyi CEO Egosu ve CEO narsizmi bakımından inceleyelim.
Karınca kararınca ülkedeki şirketlere de bu konuda belki yol gösterici oluruz.
Bana göre bu yaşananların temelinde CEO Egosu ve narsizmi yatıyor.
Dünyada bu konuyu inceleyen çok da rapor yayınlanmış durumda...
Stanford'dan David Larcker ve arkadaşlarına göre CEO'ların yüzde 18'i narsist kapsamına giriyor.
Marks Group'tan Gene Marks'ın araştırmasına göre, CEO'lar dahil üst düzey yöneticilerde "narsist" oranı yüzde 21'e ulaşıyor.
HR Magazine göre ise CEO'lardaki narsist oranı yüzde 5 seviyelerinde...
CEO HASTALIKLARI
Zaman zaman medyada da tartışılan "CEO hastalıkları" bence de şirketler açısından büyük problem.
Prestij körlüğü, güç zehirlenmesi, egosantrik kişilik, her şeyi ben bilirim vb. CEO hastalıkları holdinglerin, şirketlerin sınavı.
Zorlu Holding'te yaşananlar da bunun açık görüntüsü...
Bakalım bu kriz nasıl sonuçlanacak.
Şirketler ve iletişim dünyası bu krizden kendilerine nasıl dersler çıkartacak?
Toygun ATİLLA
patronlardunyasi.com
Evet sonuç nedir emin hocam peruklunun bırakma zamanı mı geldi
Tapatalk kullanarak iPad aracılıÄŸıyla gönderildi
Patronun da müslümanlıkla alakası olduğunu düşünmüyorum,Ceo denen şahıs da patronundan yüz bulup bu şekilde dine saldırmış olabilir.
Müslüman insan kul hakkı yemez, patronun halka açık bir şirkette yaptıklarını görünce bu kanaate varıyor insan.
Aç bak , Arçelik ile Vestel i borsada karşılaştır. Patron,müslüman gibi yaşasa bu fark oluşur muydu?
2312CRAD3C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
**tekil kişiye yazılan bir yazıyı, kamuoyuna yansıtanlara ne demeli?...
**CEO istifa etmesi normal, normal olmayan istifanın kabul edilmesi...bence
Bana göre birinin bu kutlamayı yöneticilerine danışmadan (veya mutabık olmadan diyeyim) yapması, yöneticisinin de onu herkesin önünde azarlaması kurumsal açıdan utanılacak bir durum...
https://pbs.twimg.com/media/GlGYhK-W...jpg&name=small
Zorlu Holdingteki Ramazan tebriği krizinde saat saat neler yaşandı?Zorlu Holdingdeki Ramazan tebriği krizinin perde arkasında saat saat neler yaşandı? Holding yönetimi saatler boyunca neden sessiz kaldı? Holdingin yeni CEOsu kim olacak ?
28 Şubat günü saat 20.22de sosyal medya platformu Xe düşen bir paylaşım, Zorlu Holdingteki krizin başlangıcı oldu.
Paylaşımda, Vestel CEOsu Ergün Gülerin şirket çalışanlarına gönderdiği Ramazan ayına ilişkin tebrik mesajı ve bu mesaja karşı Zorlu Holdingin CEOsu Cem Köksalın tüm şirket çalışanlarının göreceği şekilde verdiği reaksiyonun olduğu e-mail mesajı vardı.
Ergün Gülere tepki gösteren Zorlu Holding CEOsu, Bu grubun 70 yıllık tarihinde Ramazan ayı kutlaması yok. Dinden bağımsız bir duruşumuz var diyordu.
XE SIZDI, KRİZ ÇIKTI
İşte ne olduysa bu mesajın sosyal medya platformu Xe sızması ile oldu.
Belki şirket içinde basit bir şekilde çözülecek mesele, bir anda tüm ülkenin konuştuğu krize dönüştü.
HOLDİNGTE NELER YAŞANDI?
Krizin patlak verdiği saatlerde Vestel CEOsu Ergün Güler iş seyahati için Amerikada, Zorlu CEOsu Cem Köksal ise İstanbuldaydı.
Yönetim kurulu üyeleri ve kurumsal iletişim personeli krizin başlangıcı ile birlikte önce telefon trafiğine başladı.
KURMAY TAKIMININ OLAĞANÜSTÜ TOPLANTISI
Saat 22.00 sıralarında kriz derinleştiğinde ise holdingin yönetim kurulu üyelerinin de bulunduğu kurmay takımı şirkete gelerek kendi aralarında toplantı yaptı. Hareket tarzı belirlemek için Zorlu Holding patronu Ahmet Nazif Zorluya ulaşılmaya çalışıldı.
PATRONA ULAŞILAMADI, KRİZ ERTESİ GÜNE SARKTI
Öğrendiğime göre, Ahmet Nazif Zorlu uyumuştu, kendisine telefonla ulaşılamadı. Bu sebeple, krizin ertesi güne taşındı. 1 Mart sabahı Ahmet Nazif Zorlu, aile fertleri, yönetim kurulu üyeleri ve kurumsal iletişim ekipleri sabah 09:00 itibari ile şirkette buluştu.
SAATLERCE SÜREN TOPLANTIDAN ÇIKAN 3 KARAR
Saatlerce süren toplantıdan 3 karar çıktı.
Bunlardan ilki, kamuoyuna bir açıklama yaparak şirketin profesyonel duruşundan bahsetmek, olan biteni şirket içi bir mesele olarak aktarıp olayı soğutarak kamuoyundan özür dilemekti.
Ancak o hem sosyal medyada olayın büyümesi, siyasi bir konu olarak tartışmaya başlaması olayın bir açıklama ile geçiştirilemeyeceği kanaatini oluşturdu.
İkinci teklif olarak bazı yönetim kurulu üyeleri hem Vestel CEOsu Ergün Gülerin hem de Zorlu CEOsu Cem Köksalın birlikte istifasını isteme teklifinde bulundu.
Masaya yatırılan bu teklif, Vestel CEOsu Ergin Gülerİn istifası istendiğinde oluşacak tepkinin daha da yoğunlaşacağından dolayı kabul görmedi.
Geriye tek alternatif kalmıştı, o da Zorlu CEOsu Cem Köksalın istifasının istenmesi ve akabinde kamuoyundan özür dilemek.
CUMHURBAŞKANINA ANLATMAK İSTEDİ AMA ULAŞAMADI
TOGG gibi önemli bir projenin paydaşlarından olan Zorlu Holdingin patronu Ahmet Nazif Zorlu, geçen saatler boyunca Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğana ulaşarak konuyu bizzat kendisi aktarmaya çalıştı. Ancak bunda başarılı olamadı.
CEO İLK UÇAKLA İSTANBULA ÇAĞIRILDI
Krizin derinleşmesi ile birlikte ABDde bulunan Vestel CEOsu ilk uçakla İstanbula geldi. Ahmet Nazif Zorlu ile görüştü. Toplantının ardından Vesteldeki görevine devam ediyordu. 1 Mart Cumartesi günü Zorlu Holdingin kapalı kapıları ardında bunlar yaşanıyordu.
Ahmet Nazif Zorlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüştükten sonra nihai kararını vermek istiyordu. Bu beklenti ile saatler geçerken, önce olayla ilgili savcılık soruşturması başlandığı haberi ardından da Zorlu CEOsu Cem Köksalın gözaltına alındığı haberi geldi. Bunun ardından da Cem Köksal istifa etti ve Zorlu Holding'in açıklaması yayınlandı:https://pbs.twimg.com/media/Gk-5hCYW...pg&name=medium
PATRON 6 AY İŞ BAŞINDA
Zorlu Holdingteki bu krizin ardından Ahmet Nazif Zorlu tekrar sahaya indi. Muhtemelen en az 6 ay boyunca Zorlu Holdingte yeni bir CEO atanmayacak. İşlerin başına geçecek olan Ahmet Nazif Zorlu, ince eleyip sık dokuduktan sonra şirketin başına yeni bir CEO atanacak.
Onun da kim olacağını ilerleyen günlerde göreceğiz.
Toygun ATİLLA
patronlardunyasi.com
*VESTL-Vestel Elektronik 2024 yılı 12 aylık konsolide net dönem zararı -11.020.692.000 TL (Önceki 2.092.951.000 TL)
Nasıl bir zarar bu bistte böyle zarar eden başka hisse var mı nedir bu iş açıklayacak var mı Vestel iflas mı ediyor