Senin sistem baya basit ama hemen hemen benimkiyle korole çalışıyor :)
YTD
Printable View
https://i.hizliresim.com/YZIwpZ.jpg
https://i.hizliresim.com/zDHsrJ.jpg
Boş beleş bir kesit bilgi vereyim,
havadaki uçak sayıları 14:30 itibariyle
Pgs 5
Thy 44+1 amerikada var
YTD
Almanların 8 yıllık corona virüsü raporu ortaya çıktı! https://www.sozcu.com.tr/2020/dunya/...cikti-5700592/
Raporda bugünkü bilinenlerle ilginç, hatta inanılması biraz zor, bire bir çakışan yorumlar var. Ancak virüsün çeşitli evrelerde mutasyon geçirip tekrar aktif duruma geçebilme öngörüsü korkutucu. Böyle bir tekrarlama gelişmş batı ülkelerinin teknik ve organizasyon olanakları ve sıfıra yakın para maliyetleri nedeni ile,elbette olumsuz ekonomik sonuçları alsa da, gelişmekte olan ülkelerin sınırlı kaynakları göreceli olarak çak daha ciddi sonuçlar ile karşılacağı kesindir.Kartların yeniden karılacağı, finans sisteminin ve para birimlerinin yeniden tasarlanacağı ve gelişmekte olan ülkelerin ekonomik olarak düm düz olması sebebi ile bazı sınırların bile yeniden çizilebileceği yeni bir düzen dönemine girmiş olabileceğiz. Yeni dünya savaşının 21.yüzyıl versiyonu mu acaba?
Fiyat/performans ve servls garantisi açısından bana göre en uygunu Arçelik. Ben Tefal ve Arçelik kullandım.Tefal daha kaliteli ama Arçelik te yaygin servis avantajı var.
Bu makinalar hamur işi sevenler için çok iyi karıştırıcı.Malzemeleri içine koyup saati ayarlayinca sabah kalkınca mis gibi ekmeğimiz hazır Ama doğru un karışımını kullanmalısınız,marketlerde bunların hazırlanmış çeşitli özel unları satılıyor.
Hocam sisteminizden son 2-3 aydır faydalanıyorum, portföyü belli kurallar çerçevesinde yönetmek gerçekten güzel bir duygu. VİOPta hedge işlemlerini de 1-2 kontrat ile yönetiyorum. O da ayrı bir rahatlık veriyor. İlave olarak portföyün küçük bir kısmı ile güzel tahtalarda kısa vade al -sat yaparak ek nakit yaratmaya da başladım. Kurallar belli olunca zarar edilen işlemler olsa da toplamda artıya geçilebiliyormuş.
Bu vesileyle tekrar teşekkür etmek istedim, emeğinize sağlık
Tebrikler...ama lütfen kontrat sayısını arttırmadan en fazla 1-2 kontratla işlem yap...ortalamaları kullanarak işlem yaparken de yine işi daytrade e dökmeden, ve portföyün %1 ini geçmeden işlem yap..bu dönemi öğrenme dönemi olarak düşün ve iyice sistemlere, işleyişe hakim ol.
Eğer, içinden bir ses, bu kadar tedbirli gitmeye gerek yok, biraz risk almak fena olmaz derse...o ses muhtemelen şeytanın sesidir, şeytana uyma...zaten işin en zor kısmı burası..bu aşama kumarbaz ruh mu, yatırımcı ruhu mu ağır basacak safhasıdır...zaten kumarbaz ruh üstün gelirse, muhtemelen az riskle elde ettiğin başarıyı elde edemeyecek ve bir süre sonra tövbe etmek zorunda kalacaksın...riski, yani pozisyon büyüklüğünü abartanların sonu %90 ihtimalle hüsran oluyor.
Pegasus’un 82 uçağından 7’si çalışıyor
Pegasus CEO'su Mehmet Nane, corona virüsü salgını nedeniyle 83 uçaktan sadece 7'sini kullandıklarını açıkladı. Nane, "Bu krizin inşallah haziran ayı gibi yavaşlayacağını ve temmuzdan sonra da en azından iç piyasada normale dönmesini bekliyoruz†dedi
Merhabalar,
Bu düşüş zamanında bende lazım olmayacak para ile bir portfoy oluşturdum. Aksa, kordsa, Ereğli, nuhcm ve isgyo şeklinde oluşturdum. Bu hisselerin yanına bir banka ekleyerek beklemeye gecmeyi düşünüyorum.
Başlıktaki yazıları büyük bir zevkle okuyorum. Teşekkürler.
Redmi Note 8 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
ve çok düştü diye alanlara ithaf olsun...50 de çok ucuzdu sözde...24 de bedava...unutmayın düşen mal alınmaz...düşen malda ortalama asla yapılmaz...2 gündür tavan giden kağıdı kitlerler...bu sektörde hele pgsus asla alınmaz....80 iken 150 hedef veren aracı kurum eşeklerine bir sorsun elinde malı olanlar...bu arada benim çıkış fiyatım 75,30 .....hep al diyeni değil sat tavsiyesi veren kurum bulun tabi varsa...yada benim gibi sistem oluşturun...
ABD havayolu şirketlerinin acil nakit iktiyacinin 200 milyar dolar olduğu konuşuluyor.Hadi bunun yarısının doğru olduğunu varsaysak yinede büyük bir rakam.Bizde Atlas battı.belki bunun pazar payinin bir kısmını Pegi'nin alması uzun vadede yararlı olur.Ancak bir tane daha olumsuz havayolu haberi ilgili hisseleri daha da düşürür.Tabi Pegi hisse değeri dış kredi teminatında önemli olduğu için hisse fiyatını olabildiğince destekleyeceklerdir.Ayni şey Tüpraş içinde geçerlidir.
Bu Hekts iki gundur neden tavan oluyor??
Bilgisi veya tahmini olan var midir??
Yukari cekip gecirecekler midir??
Syg,
Bu arada:
Aracı kurumların tüm strateji raporları maalesef çöp oldu.
Revize ederler büyük ihtimalRedmi Note 8 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Pegasusun 80 lirann üstündeyken çok fazla aşağı yönlü risk içerdiğini, detaylıca belirttim. Hatta bütün postlarımı inceleyen ben hiç bir zaman alım satım tavsiyesi vermem hayatımda ilk defa birine hisseleri satın dedim. Sayın cautionary bence yavaş yavaş realize etsin dedim, harbiden şelale olacağunu tahmin ediyordum.
https://www.hisse.net/topluluk/showt...39#post4060339
Şu postum 16 ocak, hisse fiyatına bakabilir dileyen.
Ben sonuçta bir nobody yim, ismim yok, cismim yok, bilikişi değilim. Salgından bağımsız olarak pegasus o fiyatlarda köpüktü, 1 serne senede 4 kat artmış TL bazında, ne değişti Pegasusta? Ali sabancı saraya damat giderse anca pegasus o ivmelenmeyi hak ederdi.
Eğer pegasus batmadan çıkarsa bu salgından, bu sefer ortalığı dağıtır ama ( iyi anlamda). Şu an bilançosuna hakim olsam ve biri bana batamayacağını ikna etse, ciddi bir pozisyon alırdım pegasusda, fiyata bakmadan. Ama bötyle salgın varken 25 lira olsun, 15 lira olsun, hatta 5 lira bile pahalıdır benim için, çünkü bilançosuna hakim değilim. Sektör hakkında bilir kişi olsam, bir havayolu firması uçakları grounded ken kaç ay dayanabilir bunları hesaplayabilsem gerçekten pegasus güzel ekmek bırakır.
''Havayolu firmaları bana göre puslu havalarda alınır, çok fazla düşünce değeri, en fazla 2-3 yıl tutulur sonra satılır. Iyi bir havada asla alınmamalı. Pegasusun burdan gideceği yol var evet, ama buna rağmen bu risk bu fiyatlarda alınmaz, 20-30 larda alınırıd. Sayın Cautionary bence yavaş yavaş realize etmeye bakmalı endeks yükseldikçe.''
Şu an 20-30 lira arasında tekrar : ))) Ama nalet olsun covid
Eğer batmazsa çok büyük bir sınavdan geçmiş olur pegasus, ve piyasa buna layık bir fiyat biçer. 2022' de 300-400 lira bandına oturabilir.
Virüs salgını öngörülemeyen faktördür, tıpkı deprem, sel, tsunami, kuraklık gibi. Yani bu felaketler ortaya çıktığında insanların nasıl ve ne şekilde hareket edeceğini bilemezsiniz. Dolayısıyle "filan bu hisseye şu hedef vermişti şimdi şu fiyat, ama ben düşeceğini biliyordum" demek çok cahilce. Bu virüs olayı bazı hisseleri olumsuz ama bazı hisseleri de olumlu etkiledi. Sn cautionary aynı zaman da devayı da önerdi. Ben sn cautionary önerdiği için herhangi bir hisse almış değilim ama kendisini uzun vadeli yatırımcılığı yaygınlaştırma düşüncesini beğendiğim için takip ediyorum.
SM-M205F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Cahilce olan senin düşüncen. Havayolu şirketi bal gibi o öngörülemeyen riskleride barındırır, buna ekonomik krizinden tut, grev,salgın, terör saldırısı ek olarak bürokratik krizler de dahildir, yaklaşık 10 sene önce bazı türk havayolları AB havasahasını kullanmaktan men edilmişti.
Zaten ben bir çok aşağı yönlü risk barındırıyor dedim, bu riskler aha yukardaki saydığım şeyler.
En basiti yarın büyük bir ekonomik kriz oldu dolar 15 lira diyelim, pilot convertible meslek, 30 bin lirayamı çalışcak o pilotlar yani 2000 dolara, tabi uluslarası olan karşılığı 5-10 bin dolar bandını isteyecekler. Peki sen biletlere yansıtabilecekmisin aynı farkı?
Burda ben cautionary den iyi analizciyimde demedim ayrıca, kendisi benden 10 gömlek üstün bu konuda, pegasus konusundaki çoğu öngörüsüne katılıyorum (özellikle THY'Nin piyasa değerini sollayacağına dair)))
Günaydın arkadaşlar,
Dün ARCLK şirketinin genel kurulu vardı Saat 1'de gelen karar aşağıdadır. Genel Kurul ile Yönetim Kurulu farklı organlar olduğunun en net göstergesi olmakla birlikte yakın organlar gibi düşünür isek bir nevi fikir değişikliği oluşmuş.
Genel Kurul tarafından Yönetim Kurulu'nun kar dağıtım teklifinin reddi ve kârın dağıtılmayarak Olağanüstü Yedeklere aktarılması teklifinin kabulü gereğince düzeltilmiştir.
https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/832233
Büyük düşüş öncesi zaten portföyümde olanlar: aksa, Arçelik, deva, Doğtaşkelebek, Petkim, Toaso, ttrak, uluun
Son düşüşte kademe kademe aldıklarım: konfurt, kordsa, tavhl, Tüpraş,
85 bin civarlarında, yani borsa dip yaptığında aldığım ve oran olarak miktarları çok az olanlar: Aselsan, çimsa, doas, klimasan, şişe, tekfen
Pegasus ayrı bir paragraf hak ediyor tabii ki...geçen yıl kurumlar 20 tl hedef verirken, ben burada ölüsü 50 eder dedim ve almaya başladım...ortalama maliyetim 30 civarıydı...sonra herkes Pegasus u keşfetti ve 100-120 arası hedefler verildi...ben de ortalama 65 civarı sattım hisselerimi...daha sonra yukarı giderken kısa stoplu trade lerim oldu...kaza sonrası da 70 civarları trade lerim oldu...trade işinden nette kar zararım yoktur.
60 tl altında da kademe kademe almaya başladım..yaklaşık her %5 düşüşte alım yaptım...en son 25 tl altında bile alımım oldu..düşüş tahminimden fazla olduğundan biraz fazla almış da oldum. Ama max hisse/portföy oranı olan %25 i geçmedim...aslında bu oran daha küçük hisseler için %20 ama, çok güvendiğim ve endeks50 hisseleri için %25 e kadar esneyebiliyorum...zaten hisse fiyatı hızlıca yarıya indiği için, oransal olarak portföydeki ağırlığı hızlıca düşmüştü.
Yaaa, çok başarılıyım, ben bu işi çok iyi yapıyorum...demek için yazmadım tabii ki bunları...bu başlıkta çok yok, ama özellikle vob topiğinde sataşmalar çok oluyor...geçen yıl Pegasus shortlamayın dediğim ve bazıları bana inat edip short yaptığı için, Pegasus çok adamı hırpaladı...bu yüzden kağıda karşı büyük bir öfke var.
Ayrıca, sene başında üst üste yaşanan kazalar, son virüs olayı sonrası bu kağıt shortlanmaz demedim...yani geçen sene endeksin açık ara en sağlam endeks 100 kağıdı olduğu İçin shortlamayın dedim...belki bazılarının da portföyünü kurtarmışımdır bu tavsiye ile...bu sene durumu malum..bu yıl dediğim ise, özellikle virüs sonrası satışlar abartılınca kademe kademe alınabilir...hele 30 tl altı batış fiyatlamasıdır...bayacağına %1 ihtimal ancak veririm...bu nedenle 30 tl altı bedavadır benim için.
Eğer, virüs konusu 1-2 ay içinde yatışırsa, hedefim yıl sonu İçin 50 üstü, 2021 sonu İçin de 100 tl üstüdür. Son üç ayda pişmiş tavuğun başına gelmedi, Pegasus un başına gelenler... yoksa Şubat sonuna doğru zaten 100 tl üstü görülür beklentim de çıkacaktı,..yoksa pahalıydı, ondan düştü demek bana doğru gelmiyor...kazalar olmasa, pahalı değil ucuz olacak, ve 100 tl leri zorlayacaktı...salgın sonrası zaten hikaye değişti.
Meyve veren ağaç taşlanıyor...ayrıca özellikle vadeli işlemler başlığında yazanların çoğu birkaç kez battığı İçin, batmayan, hatta düzenli olarak kazandığını söyleyen haset yaklaşımlara muhatap oluyor...bu durum canımı sıkmıyor değil tabii ki.
Üstelik mucize bir formülüm yok...profesyonel olmanıza da gerek yok...zaten bugüne kadar, abi dediklerini yaptım, ama başarısız oldum diyen yok...herkes ben de başardım diyor...hele portföy hedge yapmasını da uygulayabilenler, bu son krizde ihya oldu...hem portföyü erimedi, hem de short lardan gelen karla diplerden hisse sayısını arttırmış oldu...daha ne olsun.
Cauti abi klimada 8-40 kısa trade deneyeyim dedim
Dün daha sinyal vermeden geçmiş sinyaller ile karşılaştırıp ema8 e fiyat değince alış yaptım
2 günde çok iyi marj bıraktı :halay: , basit ve güzel sistem
Teşekkür ederim :)
Trade ederken satış noktanı nasıl belirliyosun acaba?
Mi A1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ben zevkle okuyup paylaşım yapabildiğim bir başlık burası. Değerini bilelim. Ben bildim demek yanılgıdır bence.
Örneğin kendim aksa,kordsa,Ereğli,nuhcm ve isgyo aldım. Maliyetlerim güzel yerde çünkü. Destekte çünkü aldım hep. Şimdi dedim mi demem yoksa destekten alarak kırılmaması sayesinde sanslimiyim...
Her zaman dikkatli olup her görüşü kendi suzgecimizden geçirmemiz lazım.
Mesela yıllardır elimde tek satmadigim bucim var. Buraya yazmaya bile utanıyorum :)
Redmi Note 8 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Trade konusunda pek iyi sayılmam...zaten sık sık değil, bazen zorunluluktan işlem yapmış oluyorum...bu nedenle bu konuda yazmayayım, o da eksik kalsın:)
Zorunluluk derken şunu kastediyorum...hisselerde portföy ağırlığı olarak %20 yi aşmamaya çalışıyorum, özellikle piyasa değeri düşük olanlarda...şu son bir kaç günde mecburen deva ve uluun satıyorum ( diğerleri düşerken bunlar artıyordu)..çünkü her gün oran koşulunu bozuyorlar:) klimasanı da öyle aldım mesela...son alımı 9,51 den yapmışım...maliyetim 10,62 oldu...ayıp olmadın diye başlıkta detay yazmıyorum:) ama en azından deli gibi tabana basarlarken, moral oldun diye tabandan aldığımı yazdım..belki 1-2 arkadaşın panikle pes edip satmasına engel olmuşumdur.
Doas ta da alıma başlıyorum diye yazdım başlığında...ek alım yapamadım, çok hızlı tepki verdi çünkü..%18 çıktı ben aldıktan sonra...işte bunların hepsi, deva ve uluun da yaptığım mecburi satışlar sayesinde oldu:) millet kredi teminatı tamamlamak İçin mecburi satış yapar, benimkisi de böyle mecburi satış...maşallah deyin, nazar değmesin:)
Maşallah 1001 kere maşallah :party: :party:
Herkesin kazancı bol olsun :)
Bende bugün tahtada dans ettim yakında çarpacaklar bana hissediyordum :dvr:
Mesaj alındı, teşekkürler abi [emoji4]
Mi A1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bu arada atın intikamı acı oluyor...tavan serisi bugün olmasa da yarın bozulur diye düşünüyorum...sonra 30-40 arası yaralarını sarar ve virüs konusunu takip eder diğer hisseler gibi.
Yani bu izlediğimize Filmin fragmanı dersek...Filmin kendisini 2-3 ay sonra, virüs korkusu yatışırsa izleriz bence.
işler iyi giderken herkes övgülerini sunar...en ufak zararda bela..borsa ekip sporu değildir... o yüzden ordan aldım burdan sattım bunlar boş laflar...hele başkalarını ister istemez yönlendirmek vebal işi... herkes kendi sistemini oluşturup risk yönetimi bilmem birşey ifade edişyor mu yapmadan başkalarının kafasıyla işlem yaprsa sonucu söyleyeyim batar....dinleyen ve anlayana...
ben tun tavandan pegas aldim bugun de tavandan aldim.
bugun 6.1 den doas da aldim.
bu soyledigim parcalar kucuk parcalar .. kucuk kucuk duruma gore yol alacagim...
dostça bir tavsiye düşen malda asla ortalama yapılmaz...sadece yükselen malda üstten ilave alımlar yapılır onun adı da piramitleme yöntemidir ve iyi yapılırsa çok para kazandırır...düşüşün nereye kadar düşeceğini kimse bilemez...2008 krizinde grafiklere bir bakın...