BİST Bono Tahvil Piyasası Kesin Alım Satım Pazarı'nda işlemler nominal 100.000 tl dir.
Küçük emirler piyasasında 1.000 tl dir.
Printable View
BİST Bono Tahvil Piyasası Kesin Alım Satım Pazarı'nda işlemler nominal 100.000 tl dir.
Küçük emirler piyasasında 1.000 tl dir.
Hocam şöyle bir excel oluşturabilirsiniz:
A B FORMÜL 1 Anapara 100000 2 Vade(Yenileme sayısı) 32 3 Stopaj 15 4 Yıllık Brüt Oran 18 5 Anapara+Faiz 101350 =B1*((((B4/100*(100-B3)/100)/(365))+1)^B2) 6 Faiz 1350 =B5-B1 7 Yıllık Bileşik Net Oran 15.40 =B6*36500/(32*B1) 8 Yıllık Bileşik Brüt Oran 18.12 =B7/(100-B3)*100
Odeabank bono ihracını talep yoğunluğu sebebiyle Eylül ayına ertelemiş.
bir de şunu deneyin..
((0,18*0,85/365+1)^32-1)/32*365/0,85 = 18,12 ..... 32 gün brüt vadeliye denk geliyor.
0,18*0,85/365 ... 18 brütün günlük neti.. çıkan rakam üssü 32... eklediğimiz 1 i çıkar 32 ye böl.. 32 gün bileşiğin net günlüğü.. bunu 365 le çarpıp 0,85 e bölünce yıllık brütü.
ancak hafta sonlarından dolayı (ogünler bileşik değil 3 günlük bildiğim kadarıyla) rakam bunun az altında olacaktır.
hatam varsa üstadlar düzeltsin
Talep yoğunluğu?. O nasıl oluyor?. Talep yoğunsa doldurursun satarsın , Eylül'de tekrar çıkarırsın. Dolduramadıysan Eylül'e ertelersin.Pek anlayamadım. Merkez bankasının eylüle kadar faiz arttırmayacağını mı speküle ediyorlar acaba.
Bonoyu şöyle merkez bankası toplantısından (13 eylül) bir hafta önce 5-6 eylül'de çıkartıp boşuna 10 eylüle kadar yüksek faiz ödemeyeyim mi diyor?
Siyasilerin kararı çok önemli olacak bu noktada. İlle de dış borç ile büyüme derlerse bu döngü hiç bitmeyecek maalesef. Hazır kurlar da yükselmiş bol bol pompalayın parayı piyasaya, sınırsız büyüme akabinde üretimden uzak sonradan görme zenginler üret. Hopp 1'e al, hopp 3'e sat. Umut edelim bu yaklaşım ile düşünmüyor olunsun, yoksa her 5 senede bu kriz tekrarlanır muhtemelen ve 80 milyona düşer ceremesini çekmek. Bu projeksiyonda öngörüm kanserli hücreler kesilip atılsın sistemden artık, doğru yönetilen ve gerçek anlamda istihdam sağlayan firmalar ayakta kalsın. Evet işbu gelinen noktada yurt içi yerleşikleren borçlandırma yoluna gitmeyi uygun görürse bürokratlar TL dahi o kadar ucuza gitmeyecek artık. Değerli bir forumdaşımızın dediği gibi alaçatıda pizzaya 500 lira veren güruhtan sistemin bir an önce temizlenmesi gerek, 80 milyona yıkmakla düzelmez her krizde yükü.
Saygılar...
şekerbank günlük %19 veriyor..(gece gündüz kampanya 120 gün)
Garanti Bankası Erbil: Türk lirası likiditede sorun olmaz iyi kötü merkez bankası bu likiditeyi sağlar , önemli olan döviz likiditesidir. Orası önemlidir. Bunun altını çizmem gerekiyor. :yes:
Az once yaptım bilgisayardan 19,5 a yükseldi..
D6603 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
burgan ,
yeni müşteriye
90 gün için
güldüren hesap 19.50 güncellemiş..
Arkadaşlar Teb 19.50 için mobilden yapabiliyor muyuz, benim 18.50 normal pc bulamadım, cepten oluyor mu acaba hesap kapayıp açma olayı.
Garanti Bankası Erbil: Ehhh şey pek şey yaklaşamayacağım konuya ama faizlerde artış olacağını düşünüyorum. Faizlerin düşme ihtimali hemen hemen hiç yok.
Investing kafayı yemiş heralde
2 Yıllık: 30,790
https://tr.investing.com/rates-bonds...ear-bond-yield
2 yıllık tahvil 26,70
gösterge
26.70 e geldi.
ytd.
syg,
Hayır ithalatçı olmasak, dolarla işimiz olmasa isterse 80 lira olsun dolar kime ne.. Faize de gerek yok o zaman.. Ama adamın malına ve parasına muhtaçsın..
Yatırım tavsiyesi değildir...
Evet, haklısınız. Maalesef bizim karakteristiğimiz bu\buydu ama, dünya artık çık değişti ve günbegün olanca hızıyla değişiyor. İnancım şudur ki, iktidarın gelecek seçimleri kaybetme pahasına da olsa artık acı reçeteyi uygulamaya koyacağıdır. Buna inanıyorum\inanmak istiyorum açıkçası. 80 milyon derken elbette üreten de var bu kesimin içinde ve orta vadede TL onlar için de ucuz olmayacak darılma gücenme yok.
Saygılar...
mevzu papazı vermekten geçiyor. daha adamlar yaptırım açıklamadılar, açıkladıkları sembolik bile değildi.
GİZLİ FAİZ ARTIŞI
https://img.donanimhaber.com/upfiles...ceffa10a46.PNG