Teşekürler kolaylıklar
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Printable View
Teşekürler kolaylıklar
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Meydan savaşı açtı derken?? şu an dolares alan vatandaş milli olmadı mı? dolar tahviline verilen faiz ile birlikte acaba 1 yıl sonra dolar artışının zayıf olacağı öngörülüyor olabilir mi?
Yoksa neden TL yerine dolar tavisyesi yapılsın ben pek anlam veremedim. Tabi üstatlar daha iyi yorumlayacaklardır, ama bu konuya forumda pek eğilinmedi sanki.:wu:
Saygılarımla,
YTD.
Altın demişken bu arada aşağıdaki haber gözüme çarptı yeni rekorlar beklemiyorlarmış. :oleyo:
"İntegral Yatırım Araştırma Direktörü Tuncay Turşucu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, gram altının 2018'da büyük ölçüde TL'deki değer kaybına göre hareket ettiğini söyledi.
Turşucu, normal şartlarda bu yıl gram altın fiyatının 150-160 TL'yi geçmesini beklemediklerini ifade ederek, "Dolar kurundaki aşırı yükselişler sonucunda gram altında 280 TL’ye varan yükselişler gördük. Bu seviyeden geri çekilmeler, dolar kurundaki geri çekilmenin sınırlı kalması nedeniyle yine sınırlı oldu." dedi.
2019 yılına, güçlenen bir ons altın fiyatı ile girildiğini dile getiren Turşucu, "Dolar kurunun ekonomideki yavaşlamadan ötürü mevcut zayıf seyrini sürdürmesini ve önemli yükselişler göstermemesini bekliyoruz. Bunun sonucu olarak gram altında 200 TL altında bir fiyat görme ihtimali şimdilik düşük görünüyor. 2019'da ons altının 1.350 dolara kadar yükselmesi durumunda gram altın da 230 lirayı görebilir." diye konuştu."
https://www.haberturk.com/gram-altin...276647-ekonomi
saygılarımla,
YTD.
Devlet bankalarına yeni yük biner mi?
http://m.hurriyet.com.tr/kuluplere-b...-sans-40043531
İyi de bu haber ocak 2016 tarihli.
SM-G930F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ben de bilmiyorum. Vade sonu bankacıma soracağım. Buradaki linkte istediğin vadeye istediğin faiz var:
https://www.takasbank.com.tr/tr/ista...-gunluk-bulten
Günlük bültene bakın. Bilen bir arkadaş aydınlatırsa memnun olurum. %24 faiz veriyordu 1 aya. Hem de devlet gibi bir şey oluyor garantisi.
Konkordato başvuruları ekonomi yönetimi tarafından zorlaştırılarak yeni başvurular azaltılmaya çalışılıyor. Başvuru için bağımsız denetim raporu isteniyor artık. Baktılar ki sayı hızlı artacak bu şekilde bir önlem aldılar. Artık konkordato süreci yerine daha çok iflas görebiliriz. İflas sürecinde olmayıp avantajlı buldukları için konkordatoya başvurmak isteyenler de bence artık kolay kolay başvuramayacaklar.
Benim NoorCM'deki VİOP hesabımdaki bakiyeye gecelik %23 civarı faiz işliyor Takasbank üzerinden. Bakiyeyi aracı kurum üzerinden görebildiğim gibi E-Devlet aracılığıyla Takasbank'a girerek Takasbank üzerinden de görebiliyorum. VİOP'ta yaptığım alım satım işlemleri dışında yerine göre bankada boşta kalan bakiyeyi de aracı kuruma gönderiyorum gecelik faiz alsın diye. İstediğim miktarda yatırma ve çekme yapabiliyorum. Alt limit yok. EFT ücreti yok. Alt limit olmadan %23 gecelik faiz gayet iyi bence. Bankalarda çoğu gecelik hesapta belli bir miktarın altına faiz işlemiyor. Vakıfbank Arı vardı alt limit olmayan boşta para bırakmayan, sonra o da düşük miktarlara çok düşük faiz vermeye başladı. Aylık bağladığım vadelilerin dışında kenarda dursun lazım olur vade bozmak gerekmesin diye beklettiğim boşta kalan tutarları artık aracı kurumda tutuyorum ben. Bildiğim kadarıyla aracı kurum batsa veya faaliyetini sonlandırsa bile aracı kurumdaki bakiye Takasbank güvencesinde oluyor ve TMSF'deki gibi 100.000 TL sınırı da yok.
merhaba
arkadaslar bu asgari ucret yukselisi sizce universitede arastirma yapan ogrencileri de etkileye bilirmi? yani onlarin da artarmi ucretleri?
arkadaslardan halkbank ve ya sekerbankta hesabi olan varmi bir sey soracaktim ozel mesajda
tesekkurler onceden
arkadaşlar vioptaki paraların gelir vergisi işi nasıl oluyor ?
https://www.youtube.com/watch?v=K7z3590-Mt0
Mevduatcinin hali, bana gore...
Syg,
Dudu chuky bile buralara ugramadıgına göre bi cacık olmaz...
mevduatcı arkadaşların yeni yılını kutlar bol faizli bir yıl dilerim.:party:
NoorCM'deki müşteri temsilcim bana sınır olmadığını ve tüm bakiyenin devlet güvencesinde olduğunu söylemişti. Benim 100.000 TL bakiyem var şu anda aracı kurumda. Zaten kaldıraç olduğu için 100.000 TL ile yaklaşık 1.000.000 TL pozisyon alınabiliyor. Yine de tekrar sorayım doğrusunu öğrenmeye çalışayım.
Google'dan biraz aradım, aşağıdaki linki buldum, sizin söylediğiniz bu sanırım. Yatırımcı Tazmin Merkezi 2018'de tazmin tutarının 143.604 TL olduğunu belirtiyor.
http://www.ytm.gov.tr/s-sorulan-soru...n-sorular.aspx
Kapsamı şu şekilde ifade edilmiş: Tazminin kapsamını, yatırımcılara ait olan ve yatırım hizmeti ve faaliyeti veya yan hizmetler ile bağlantılı olarak yatırım kuruluşu tarafından yatırımcı adına saklanan veya yönetilen nakit ödeme veya sermaye piyasası araçlarının teslim yükümlülüklerinin yerine getirilmemesinden kaynaklanan talepler oluşturur.
Takasbank'ta saklanan tutar bu kapsama mı giriyor, yoksa burada belirtilen farklı bir konu mu emin olamadım.
doğru
Sadece nakit güvencesi için geçerli
Banka mevduatları (TL,Döviz, Kıymetli Maden dahil) TMSF güvencesinde. Limit 100.000 TL
Aracı kurumdaki nakit para YTM güvencesinde.2018 yılı için limit 143.604 TL
Hisse ve Fonlar(Bes dahil), Takasbank ve MKK güvencesinde. Limit yok.
https://www.paradurumu.com/yatirim/c...mi-haberi-3640
Kar eden bireylerden %10 stopaj kesiliyor, kurumlardan vergi kesilmiyor. Kurumlar yurtdışı piyasalardakine benzer şekilde kendisi beyan edip vergi ödemekle yükümlü mü onu bilmiyorum.
Kar zarar hesabı her 3 ayda bir yapılıyor ve sadece kapanan pozisyonlar hesaba dahil oluyor. Örneğin 1 Ekim - 31 Aralık arasında açıp kapadığımız pozisyonlarda 10.000 TL kar ettik 9.000 TL zarar ettik, 1.000 TL'nin %10'u 100 TL stopaj ödeniyor. Stopajı direk aracı kurum kesiyor. Ayrıca bir vergi beyanı yok. Diyelim ki 2018 4. çeyrekte 1.000 TL kar ettik ve 100 TL stopaj ödedik. 2019 1. çeyrekte 10.000 TL zarar ettik. Buradan 1.000 TL mahsup etme gibi bir durum olmuyor geriye dönük olarak. Her çeyrek kendi içinde değerlendiriliyor. Bana verilen bilgi bu şekilde. Yanlışım varsa düzeltir arkadaşlar.
Ben şu anda 17.000 lira kardayım aracı kurumda hesap açmamdan sonra geçen 1 aylık süreçte. Bunun 3.000 lirası kapattığım pozisyonlardan geliyormuş, buradan 300 lira stopaj kesilecek bu ay sonunda. Ancak 17.000 liranın 14.000 lirası hala açık olan realize edilmemiş pozisyonlardan geliyor, onlar henüz vergi hesabına dahil değil. Pozisyonu ne zaman kapatırsam, kapattığım sırada kar mı edeceğim zarar mı edeceğim, o çeyrek içinde vergi hesabına dahil edilmiş olacak.
Bankada döviz aldık kar ettik diyelim vergi vermiyoruz. VİOP'ta %10 vergi çıkıyor. Bu bir dezavantaj. Tabi bankada da makaslar geniş, dolayısıyla komisyon fazla, bu nedenle sık alım satım pozisyon değiştirme yapılamıyor. Toplamdaki yarar zarar dengesine bakarak hareket etmek gerek.
Bankada 100.000 TL karşılığı döviz alıp sattığımızda, minimum makasla işlem yapan HSBC Odeabank gibi bankalarda bile 500 TL civarı komisyon (makas farkı) bırakmış oluyoruz bankaya. Makası daha geniş olan bankalarda bu rakam 1000-1500 liraları bile bulabiliyor. VİOP'ta ise, benim çalıştığım aracı kurumda komisyon %0.015 (Onbinde 1.5), 100.000 TL karşılığı döviz alım satımında 15 lira komisyon almış oluyor. Son 1 ayda 4.5 milyon lira işlem hacmi yapmışım, 700 lira civarı komisyon çıkmış. Sık sık al sat bankadan yapılabilecek bir iş değil zaten sırf bu nedenle. Ancak uzun vadeli yatırım yapılıyorsa, bir kez alacağım tutacağım uzun süre sonra iyice kara geçince satacağım gibi düşünülüyorsa, o zaman vergi çıkmaması için banka daha avantajlı olabilir.
Ben 1 aydır aracı kurumla çalışıyorum. Yeni yeni öğreniyorum. Eksik bilgi verdiğim bir yer varsa arkadaşlar yine düzeltsinler yanlış bilgilendirme yapmış olmayayım.
Teminat olmadan TPP'da borçlanamazsınız!
Teminatların değeri düşer ise , ek teminat istenir.
MADDE 26-Teminat olarak kabul edilebilecek varlıklar
(1) TPP'de kullanılabilecek teminat türleri aşağıda belirtilmiştir:
a) Nakit (TL, ABD doları ve Euro)
b) Devlet İç Borçlanma Senedi
c) Takasbank tarafından belirlenen ve Borsa'da işlem gören paylar
ç) Teminat Mektubu
d) Yatırım Fonu Katılma Belgesi
e) T.C. Hazine Müsteşarlığı tarafından ihraç edilen Euro Tahvil
f) Banka tahvil ve bonoları
g) T.C. Hazine Müsteşarlığı Varlık Kiralama A.Ş. tarafından ihraç edilen kira
sertifikaları
ğ) Borsalarda işlem gören standartta altın
https://www.takasbank.com.tr/documen...ur05102018.pdf
MADDE 28-Teminat değerleme katsayıları
MADDE 29-Teminat değerlemesi
MADDE 30-Teminat oranları
MADDE 31-Teminat tamamlama çağrısı
Risk sıfıra yakın .
Benim müşteri temsilcimin kastettiği açık pozisyonlar olabilir mi o zaman? E-Devlet'ten Takasbank'a girince açık pozisyonlar görüntülenebiliyor. Bunların tamamı %100 güvence altında olup da, sadece boşta kalan bakiye için 143.604 TL sigortalanıyor olabilir mi? Ancak Takasbank'ta görünen tek bir bakiye var, o da hem açık pozisyonları hem de boştaki tutarı kapsayacak şekilde toplam bakiye. Fakat VİOP Teminat Bakiyesi Raporu altında da aşağıdaki açıklama var. Açık pozisyonların gerektirdiği teminat tutarını aracı kurum çekemez diyor. Yani açık pozisyonlar her halükarda %100 güvence altında olabilir. Ben yarın yine arar sorarım.
Raporda yer alan veriler bir önceki iş günü günsonuna aittir. Hesabınızın bulunduğu kurum aracılığıyla Borsa İstanbul A.Ş. Vadeli İşlemler ve Opsiyon Piyasası'nda (VİOP) gerçekleştirdiğiniz işlemlerle ilgili olarak yatırılan teminatlar, aracı kuruluşunuzun teminat hesabının altında, her bir müşteri için açılan alt hesaplarda, teminata konu varlık türüne göre TAKASBANK ya da MKK veya ilgili saklama kuruluşu nezdinde izlenmektedir. Bu hesaplar üzerindeki tasarruf yetkisi aracı kuruluşunuza ait olup TAKASBANK, tarafından sadece pozisyonunuzun gerektirdiği teminat ile sınırlı olarak yetki sahibidir. Bulundurulması gereken teminat tutarını aşan meblağlar aracı kuruluşunuz tarafından çekilebilmektedir.
VİOP'ta gerçekleşen işlemlere ilişkin olarak TAKASBANK tarafından sunulan ''merkezi karşı taraf hizmeti'' TAKASBANK üyesi aracı kuruluşlara yönelik olup, aracı kuruluşların müşterileri ile hukuken ilişkilendirilmemektedir. Diğer bir ifadeyle, VİOP'da gerçekleştirilen işlemlerde TAKASBANK'ın hukuki muhatabı üye aracı kuruluşlar olup aracı kuruluşların müşterilerine karşı olan yükümlülüklerinden TAKASBANK sorumlu değildir.
VİOP teminat bilgilendirme sistemi çerçevesinde üretilen bu rapor, TAKASBANK ile aracı kuruluş müşterileri arasında hukuki bir ilişki doğurmamaktadır. Yatırımcıların bilgilendirilmesine yönelik olarak hazırlanan rapor, yatırımcı alt hesaplarında izlenen varlıklara ilişkin hata ve suiistimallerin yatırımcılar tarafından fark edilerek olası risklerin azaltılmasını amaçlamaktadır. Raporda yer alan bilgilerde eksiklik ya da tutarsızlık tespit etmeniz halinde, durumu derhal hesabınızın bulunduğu kuruluşa bildirmeniz önerilmektedir.
VİOP teminatlarınızı içeren bu rapor, sistemden talep edildiği andaki Bankamız kayıtlarındaki yer alan bilgiler esas alınarak üretilmiştir. Bu rapor üzerindeki bilgiler ile Bankamız kayıtlarının uyuşmaması halinde Bankamız kayıtları esas alınacaktır.
Tartışılan nedir ?
a-Aracı kurum riski ?
b-Viop'taki risk ?
c-Takasbank Para Piyasasında satılan paranın geri ödememe riski ?
Mevduatçı kısa vade kazanır uzun vade kaybeden olur .Bu forumda uzun vadeli mevduatcı olduğunu duymasam inanmazdım.Yıllardır TL de nasıl beklenir ..Hadi dolar altın vs almadınız bari bir arsa ev alsaydınız o bile katbekat getirisi olurdu .
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
MADDE 28-Teminat değerleme katsayıları
(1) Teminat değerleme katsayıları, ilgili teminatın Takasbank tarafından değerlendirilen kredi
riski, vadesi, olağanüstü piyasa koşullarındaki volatilitesi, likiditesi ve varsa kur riski dikkate
alınarak belirlenir.
(2) Teminat değerlenmesinde kullanılacak katsayılar aşağıda belirtilmiştir:
Teminat Türleri...................... Değerleme Katsayıları
* Nakit
- TL .......................................1,00
- USD................. ...................0,92
- EURO ...................................0,93
* Hazine Bonosu/Devlet Tahvili... 0,91
* Pay ......................................0,76
* Yatırım Fonu Katılma Belgesi.... 0,82
* Teminat Mektubu ...................1,00
* Euro Tahvil ............................0,83
* Kira Sertifikaları .....................0,88
* Altın.................................... 0,83
* Banka Bonosu / Tahvili ...........0,83
TPP'de alıcı olunması halinde alış emri tutarının %110'u kadar değerlenmiş teminat olmalıdır.
100.000.TL fon ihtiyacı olan ''ABC Menkul Değ.'' Takasbank'a ,
110.000 TL teminat yatırmak mecburiyetindedir,
Teminat olarak USD yatırdığını varsayalım...
110.000TL / 0,92 = 119.565 TL karşılığı USD yatırmak zorunda !
Viopdan ,fx den yani kaldıraçlı piyasalarda deneyiminiz yok ise asla bulaşmayın .Burda yazılanları okuyup 100 bin tl yatırayım 100 bin dolarlık işlem açim karlar cebe gelsin diye düşünen arkadaşlar için uyarıyorum .
Teminat tamamlama zorunluluğu var viopda .Tersde kalan pozisyon için ertesi gün teminatı tamamlamanız gerekir .Fx de yoktur ama fx de para kazanmak çok daha zordur .
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi