Şu hafta geçsin ilk pazartesi çıkıyorum. Rezillik.
Printable View
Düşük gelecek demiştim ben :whistling:
Net 17,79 nerdeyse enflasyonla başabaş hatta gerçek enflasyondan aşağıda
Bu mk işi insanı yanıltıyor
bence artık faiz oranının yanına netide yazılırsa daha farkedilir olacak durum
mesela bugün
vk6. 20,16 mk -net 17,13 oldu bunuda yazarsak durumun vahameti daha iyi görülüyor
ERAL BEY e davetimizi bir kere daha ilettim.
evden deneyeceğini söyledi kendisi.
kafası karışık bir çok kişinin kendisi beklediğini de söyledim.
kendisine bir soru ilettim.
sizlerin bilgilerinizi almak isterim.
geçen hafta spot 5.52 den geçmekte iken aralık vadeye 5.65 den 100 bin dolar alım opsiyonu baktım.
14700 lira prim verdi.( çok volatil bir gündü hızlı bir geri çekilme olmuştu)
4 gün sonra aynı şekilde spot 5.52 iken 5.65 e yazıldım.
prim 4.600 çivarı ayını vadeye
bu durumu deltası , tetası ile açıklamadan deneyimleyen var mı?
https://twitter.com/osmanlimenkul/st...22749424001024
OSL fonundan alan var mı? Ppf'lerden daha iyi gibi duruyor.
%50'ye yakın ÖST içeriyor. Perşembe günkü düşüşten buda etkilenmiş sıfır getirisi var Perşembeden Cuma'ya. Valörsüz olması güzel. Fon bilgilendirme sayfasıda fon dağılımını gösteriyor.
http://www.osmanliportfoy.com.tr/sayfa/1/44/osl-fon
Bu arada Perşembe günü ÖST piyasasındaki işlemlerden dolayı ÖST'ler bir miktar değer kaybetmiş. Birileri birilerinin nakite ihtiyacı olacağını düşünürek bayram öncesi alış girmiş alıcıyı görenler satmış buda genele yayılmış galiba.
TZL 24,4 MU?! YANLIS HESAPLADIM MI? 5 GUN MU HESAPLAMIZ GEREKIYOR DEMI?
tzl fiyat 0.020335. bir kontrol ede bilirmisiniz?
dedigim gibi devran kamu bankalarin devrani!
Hemen yalnız neti vermek çok geçerli olmayabilir ama mk yanında netide yazmak (tabi yanlız fon için değil, tüm enstrümanlar için) aslında tam olarak ne kazandığımızı görmemizi sağlar diye düşünüyorum.
Mevduatta verdiğimiz stopaj az buz değil (%15), toplum olarak vergi bazlı vatandaşlık bilincimiz yok, bari stopaj bazlı bir vatandaşlık bilincimiz olsun :)
Şimdi. Kısa vade borç. araçları fonu, en son mb ihalesi açıldığı gün güzelce birkaç getirdi hani. Hem tzt, hem tiv. Geçen hafta.
Ayrıca ppk toplandığı günler de muhtemelen iyi kàr getirecek diyebiliriz, faiz indirdikleri sürece.
Eğer biz önümüzdeki takvimde bu günleri bilirsek, bari o günlerde bu fonlarda olalım da, oradan kazanırız diye düşünüyorum.
Peki mb nin ihale açtığı günleri biliyor muyuz acaba?? Ppk toplantılarını bi yere kaydetmistim bulunca koyucam, o kısım tamam.
Birkaç değil bir kár olacaktı pardon.
Iyi guzel de borclanma araclari fonuna ha bugun ha yarin girecektim .giremedik .bu satten sonra bir poyraz esintisi olup 2 yilliklar 20 ye gelirse hepsi yuzde 50 yuzde 100 zarar yazabilir .bayramdan sonra filden cikip ozel sektor tahvili iceren fonlara girebilirim ..prttdoyde 24 faizli vov hesap var 60 gunu kaldi ..biraz n kolay bono 24.50 lik biraz. 23.75 lik368 gunluk halkbank mevduati.geri kalanda fil.
Ben ppf olanları %80 özel, kısa ve orta olarak paylaştırdım, kalanı da %10 altın fonu, katılım fonu, %10 da değişken ve karma fonlardan aldım. Bazıları iyi getirirken bazıları düşük getiriyor, son bir hafta otalama %32 olmuş. Tabi haftaya ne olur belli değil, 3-5 gün az getirdi diye çıkıyorsun sonra bakmışsın sen çıkınca çok getiriyor, bu fon işi hiç belli olmuyor.
Bence de net önemli. Ama hesaplamalar basit faiz üzerinden.ben de excel de öyle yapıyordum ancak 36500e bölüp 1le toplayıp 365inci kuvvetini alırsanız bileşik verir.. tâbi hafta sonları ve tatil günleri sapma yaratıyor. Fonda bileşik yok tamam ama bizim günlük hesaplamalar hep bir gün öncesi alindigi için yöntem olarak bileşik hesaplamaya elverişli.
SM-A520F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
1 Ay 3 Ay 6 Ay 12 Ay OKT 2,259 6,515 12,609 26,160 TZT 2,905 7,759 12,439 25,771 GPG 2,344 7,807 15,215
11.3.2019 da aldığım OKT fonuna cuma günü satış vermiştim. Bu 3 fonu karşılaştırdım ve şimdilik kararım bayramdan sonra TZT fonu almak. Hayırlısı bakalım.
hisse ve doviz kesin uzun vadenindir sayin yorgun. bugun alacagim 50 de 45 e indi satsam benim yerim vadelidir! vadelide kesinlikle bir gun tum verdigi kari alacaktir!vadelide olan da bir zaman kesin paranin erimesin gorecek cunku kisa zamani goruyor! haa gunde 100 tl 400 tl hesaba geliyor! acaba musteri bankadan daha zeki mi?
Nacizane bir sorum olacakti (yeri burasi degilse simdiden ozur dilerim)
Eurobond bazli bir yatirim fonu almanin bir manasi var mi ? Zaten devlet %10 stopaj kesecek, fon cok kazandirsa yillik %5-6 getirisi var.
Tesekkurler,
Eurobond fonları uzun vadeli tahvil içeren fon gibi düşünebilirsiniz. Eğer eurobond faizlerini takip ediyorsanız faiz düşüşlerinde fonlar dövizin performansından daha fazla kazanç sağlayabilir. Tersi durumda da Eurobond faizleri yükselirse de dövizden daha az getiri sağlayacaktır. Bu anlamda mantıklı olabilir belki.
Benim fon getirisi yeni belli oldu. Net 17yada mk 20. Halkbank ppf. Kisa vadeli olandan aldim denemek icin o daha kotu. Çok düştü..
SM-A520F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Günlük % 0.410 oranlı getiri farkının yıllık getirisi ve bunun mevduat karşılığının nasıl hasaplayabilirim
365 ile çarparak yıllık % getirisini bulabilirsiniz.Mevduat karşılığını ise 0.9 ile carpıp 0.85'e bölerek bulabilirsinizSM-G955F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bende bir suredir kisa vadeli param icin kira serifikalari fonuna yatirim yapiyordum. Genel olarak kira serifikalari onbinbe 5-6 gunluk getiri verirken bayramdan once yapi kredinin birazda akbankin kira serifikalari fonu gunluk binde 2 ye kadar getiri sunmaya basladilar. Aralarinda bu kadar derin fark neden olabilir.