Dandik bir lisan okuluna yazilir o sekilde ogrenci vizesi aliriz.
Ogrenci vizesi ile acarlar sanirim.
Syg,
%1.5 net ABD enflasyonunu ya karşılar ya karşılamaz, reel faiz bile sayılmaz yani.
Ben mevduatçının bu kadar sıkıştırıldığı bir dönem hatırlamıyorum, kurlar da baskı altında tutuluyor, dolarlar/mevduatlar çözülsün piyasaya sürülsün ekonomi canlansın, hiç olmadı gayrimenkule yatırılsın eskisi gibi inşaat sektörü canlansın isteniyor. Benim tahminim bu şekilde.
Neyse paranız çokmuş, seçeneğiniz/imkanlarınız da küçük yatırımcılara göre daha çoktur, iyi bir alternatif bulursanız paylaşın lütfen. Dolar için uzun süre bozmayacaksanız eurobondlara bakabilirsiniz, onlar da düştü ama %6 faizi olan var, tavandan vergi ödeseniz bile mevduatın epeyce üzerinde getirisi olur.
Hsbc eurobond fonu da bir alternatif olabilir..
Vadesi 2-3 yillik eurobondlara yatirim yapacagiz ve dth faizi + 2 puan getiri hedefliyoruz demislerdi talep toplarken.
Vergi isi de kolay. Beyanname yok %10 kesinti var sadece.
Syg,
faiz düşerken dövizin artmaması ciddi bir baskı oldugunu gösteriyor. vatandaş parasını birikim yapmasın yesin bitirsin isteniyor. yemeyecekseniz de müteahhitlerimi zengin edin kıyamam müteahhitlerime, vatandaş isterse gebersin ama benim sevgili müheahhitciklerime bir şey olmasın isteniyor.
enflasyon yüzde 12 olarak açıklanırken (ki gerçekte yüzde 25 den aşağı olamaz) faizlerin yüzde 8 lere inmesi akıl mantık işi değildir..vatandaşın ilerisi için tasarruf-birikim yapmasını istemeyen parasını harcamasını isteyen bir hükümet var.
Kibristada hesap açılmıyor.bana göre yurtdisinda hesap acmak zor.
Yurt dışında hesap açmayı düşünenler için Swissquote düşünülebilir. Online görüntülü görüşmeyle pasaportla 15 gün içerisinde açılabiliyor. Bankacılık lisansı olan ve isviçre borsasında işlem gören gayet makul saklama işlemleri olan bir kurum. Hesap açma min. Limitleride yok
İsvicreye gitmeye gerek varmi?pasaport niye?
beğendim .tşkler.
tabi vergiden korumuyorlar. Maliyeye raporluyorlarmış.
https://en.swissquote.com/crs
Bu dediginiz sanki forex sirketi.herdey var cripto bile.
Swissquote u Londra’ya gidip öğrenci okulu vb şeylerle uğraşmak isteyemeyenlere alternatif olarak söyledim. Bankacılık lisansının olması İsviçre regülasyonlarına denetimine tabi olması demek. Borsaya açık olmasıda bütün finansallarının halka açık olması açısından güven verici.
Vergiden korunma artik dünya da zaten yok sayilir. Ayni zamanda vergi ödeyip rahat olmak daha konforlu.
Fiyatlarina daha evvel bakmistim, ama tekrar baktim.
Is bankasi bile daha ucuz gördügüm kadari ile.
3 ayda bir portföyün 0,025% (min. 15CHF - max. 50CHF) masrafi var.
Ayni zamandan avrupa hisselerinde 2.000 EUR'a kadar 25 EUR masraf vs.
Türkiye disinda hesap diye düsünülüyorsa alternatif olur yoksa bayagi masrafli.
11 Eylulden sonra ABD baskisi ile tum dunyada bir bilgi alisverisi basladi..
Isvicre bile bu baskiya boyun egdi ve hem ABD ile hem de Almanya ile tum bilgileri paylasti..
Bu nedenle vergiden kacis yok..
Nerede ikametgahiniz ise veya nerede vergi mukellefi iseniz orada beyan edeceksiniz.. Cifte vergilendirmeyi onleme ikili anlasmasi var ise stopaj gibi kaynaginda kesilen vergiyi de cikan vergiden mahsup edeceksiniz...
Sistemin mantigi bu..
Syg,
Olumden ve vergiden kacis yok derler coniler...:)
Syg,
Herkes sizin gibi parayi cekip kasaya koyarsa dolar 10 lirayi bulur [emoji3]
Fena fikir degilmis...begendim...[emoji857]
SM-A505F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
TL mevduat yapana istiklal madalyası vermesi devletin, bi de birikimin %51'i dövizde bankalarda diyorlar.
Finansal okuryazarlık olsa millette bu oran %95 olur. Bu faizde bile %51 ise gerçekten diyecek bir şey bulamıyorum.
Hem paranı TL de tutuyorsun, hem kitliyorsun manevra alanın olmuyor, hem de negatif faiz : )
Tek care herkesin bankalardan parasini cekmesi....
O zaman faizleri nasil yukseltiyorlar gorun..
!!!!
SM-A505F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Nkolay 10,75' e düşürdü bugün.
Burganda 11,60' a düşürmüş.
Heyecan arayanlar Arjantine gidip senelik %50 den bağlayabilir : )
https://www.tuplazofijo.com.ar/plazo...s/homebanking/
ABD dunyada Etiyopya ile iki ulkeden birisi vatandaslarini tum dunya capindaki gelirlerinden vergi sorumlusu tutan..
Diger tum ulkeler vatandaslari baska bir ulkeye yerlesseler mesela ikametgahlarini oraya alip orada vergi mukellefi olsalar serbest birakiyorlar ama bu iki ulke nereye gidersen git vergi konusunda bana karsi sorumlusun diyorlar..
Bu nedenle son yillarda ABD vatandasligindan cikmak icin muracaat edenlerde artis oldugunu okudum bir kac yerde.
Sunun gibi siteler / adamlar da bu isten para kazaniyorlar...
https://nomadcapitalist.com/
Syg,
bu arada Knorr'un çorbaları 2,75 liraydı
bugün dikaktimi çekti 3,25'e yükseltilmiş ulusal marketlerde
%18 zam
-----
a101 - şok vs gibi ucuzcuların kendi markaları 1,10'den 1,25e çıkmış
%13 zam
60 K USD , TEMDİT, 32 GÜN, VAKIFBANK, %1,5 :kahkah:
Bu konuda haklisiniz.
Ancak dediginiz ABD'de ikamet edenler ve vatandaslari icin gecerli bir durum.
ABD zaten o yüzden diger ülkelerde yasayan vatandaslarinin veya ikamet sahiplerinin diger ülkelerde olan gelirlerinden vergi alabilmek icin bu baskiyi kurdu. Aslinda hakkida kendi yasalari cercevesinde, bir sey denemez.
Ancak ABD'de ikamet etmeyen yabancilar hesap actiklarinda diger ülkelere veri vermiyor pek. Sorun burada.
O yüzden aslinda ABD su anda (gecici olabilir) dogru dürüst veri paylasimi yapmiyor, kendisi istedigi halde.
Bu nedenlerle (bazi belgesellerde, ve makalelerde anlatiliyor burada) ABD'nin su anda para saklamak icin Cayman adalari, Panama vs. den daha cok kullanildigi dile getiriliyor. Örnegin Delaware eyaleti dünyada posta kutusu firmalarinin en cok bulundugu bir yer.
Diger ülkeler vatandaslik bazinda almasalarda, baska yöntemlerle asagi yukari ayni yere gelebiliyorlar. Almanya mesela ülkede yasamasaniz dahi, eger bir akrabanizin sizde evinin anahtari oldugunu bile kanitlarsa, sizi Almanya'da vergi mükellefi olarak kabul edebiliyor.
Kisaca vergiden kacinmak icin katakulli isler yapmaya gerek yok artik bu dünyada. Bir yerde sikistiriyorlar:whistling: vatandasi. Ondan sonrada xxxiyorlar acikcasi.
Yapilabilecek tek sey kanunlar cercevesinde verilen vergiyi alt seviyede tutabilmek. Mümkün oldugu kadar cesitlendirilmis bir seklde yasadiginiz ülkede yatirim yapmak vs..
Saygilar
riske girecekseniz eurobond da dovizin cıkmasını bekleyin.volatilite yuksekken azar azar alın.en azından.şu anda erken...
Aktif gecelik usd reposunu %1 yapmış.
Yazılarım yatırım tavsiyesi değildir.SM-M307FN cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
31 gün düşmüş
32-365 2,50 halen.
https://www.aktifbank.com.tr/tr/bire.../n-kolay-doviz