Bu da kağıtdan büyük oranda çıkış yaptığım zaman yaptığım yorum.
Printable View
işyatdan çıkma nedenim borsadaki çok sevdiğim diğer kağıt olan güneş sigorta bedellisine katılmaktı.Görüldüğü üzere işyatın yüksek temettü vereceğini ilk tahmin edenlerdendim.Biraz erken çıkmışım.Güneş cuma günü 1.92 kapadı ben 1.65 1.70 ortalama ile güneşi de sattım şu ara gümüş alıyorum:)))))))) Tabi olay böyle gelişmeyebilirdi.İşyatdan çok erken çıkıp başka kağıtda zarar da edebilirdim.Borsa böyle bir yer.Sn boschish in yorumunda katıldığım tek nokta var paranın içinde olmadığı bir kağıtda fazla bilgi paylaşımı yapmam en azından benim açımdan çok yararlı değil:)))))) Ama işyat o kadar çok emek verdiğim o kadar çok kafa patlattığım bir kağıt ki dayanamadım.Umarım herkes daha fazla para kazanır ..Ha gene de yaz diyen arkadaşlar olursa yazarım düşüncelerimi,uygun fiyat gelirse alırım da ,gelmezse de burada bu kadar değerli arkadaş var onlar kazanmış olurlar ben gene sevinirim.
Bir insan aldığı hisseyi sattığını neden yazar ki..
Şu sebepten soruyorum.
Benim BORSA deneyimim çok değil.
Hatta bir çok kavramı buradaki tartışmalar esnasında öğreniyorum.
Toplam deneyimim uygulamada en fazla 1-2 yıl
ama özellikle son 6 ay
Tüm hayattan öğrendiğim ise bir işten para kazandığında bekle
Biraz daha artarsa yine bekle
Daha artarsa yine bekle
Ama karlılık inanılmaza geliyorsa ve artmamasının arkasında makul gerekçeler oluyorsa, artık vedalaşma zamanı gelmiştir mantığındayım.
Son 6 ayda bu kağıttan %100 kazanmış olduğumdan çıkmayı uygun gördüm.
Belki hatalıyım.
Bir süre bekleyip tekrar düşünebilirim tabi.
60K lot aldım. 1.572 ortalama. Temettüye doğru 2 yapar şahsi görüşüm.
Bence rekor temeddü verecek bir hissenin bu fiyatlarda kalması enterasan.bence tum zamanların rekorunu verecek temeddü ile kıracak.bence % 40 'a yakın hayırlısı.
Tamamen görüşlerim olup yatırım tavsiyesi degildir
O zamanlar elimdeki işyat sayısını yazmıyayım ama şimdiye kadar benim elimdeki kadar lotum var diye yazanı görmedim,rekor bendeydi:)))))))))))
Eski forumu okuyanlar bilir en yüksek lot delikan ve ctuğrul nickli şahıslardaydı.Onlar bu kağıda beni ısındırmıştı.Ellerindeki lot sayılarını yazmışlardı .Eskiler hatırlar.Ben onlardan yüzde 20 fazla lot almıştım yazın.:))))))))))))
Neyse allah razı olsun işyata hep para kazandırdı bana ,gene de borsanın en sağlam kağıtlarındandır.Uygun yerde alınırsa asla insanı üzmez.
Yüklü satış geldi, tüm kademeyi boşalttılar.
Biri sürekli satıyor ama 100k lot 1.56dan alım geldi.
Kademeleri buraya atabilecek arkadaş varmı..
Mal boşaltma böyle olmaz...
Burdan mal bosaltirsa hiç alıcı bulamaz..
Cunku ahali heyecanlanır %30 iskonto oranına gelecek diye, hiç mal almaz..
Teknik yaparak sağlam adımlarla mali yukarı çekiyor...
Öyle kolay kolay kimse 107 bin endekste 40 krs temettü lu bı kağıdı daha temettuye 4 ay varken 157 fiyattan boşaltmaz, hele bı 200 ye gelsin tekrar bakarız duruma...
Benim gözlemlediğim mal çakıyorlar, zaten gereken prim yaptırıldı hisseye,baya da yeni alıcı geldi,eskilerin sattıkları tüm lotlar alındı1. ila 1.40 arası benim tanıdığım hemen tüm eski işyatçılar çıktı hisseden.Yenilerin maliyeti bu rakamlarda oldu.Şimdi 1.50 üstü her rakam adamlara baya kar yazar.Neyse speğin mantığını çözmek zordur ,artık bu seviyeler bana bir speğin kağıda daldığını gösteriyor,ne yapacak göreceğiz .
Bir insan kar edip sattığı bir hisseye neden gönül bağını kesemez.. Elindeki hisseyi satan hiç kimse hissenin daha yukarı gitmesini istemez.. Neden siz ce?
Arkadaşlar şaka bir yana ben şu anda işyata para koymadım ,bana atfen dolaylı dolaysız yorum yapılmazsa bu topiğe yazmayı bırakabilirim.Ben öylesine yazıyorum siz bana bakmayın.Briç seyrederken başkasının eline yorum yapmak gibi bir durum oluyor.Şu anda param albaraka ve gümüşte o yatırımlar yatay gidiyor heyecan yok ondan biraz bu sayfaya fazla yazdım.Herkes kendi aklını dinlesin benim yazdıklarımı okuyun geçin sadece
Bakıyorum tabiki.
Portföy değerini geçemez diye bı kural yok.
Bı sürü YO portföy değerlerinin çok uzerindeler ve temettü verimleride düşük..
Düşük faiz ortamında isyat dikkat çekiyor vereceği temettuyle..
2021 Mart sonuna kadar 16 ayda en kotu toplam 50 krs temettü verir..vergide yok..
157 fiyata göre %32 net verim demek..
Elinde büyük miktar mal tutan kurumsallar için çok cazip bı oran..
Portföy değerinin üzerinde seyrederse daha çok talebi olur, gideceği yerin ucu bucağı yok diye)))
Çünkü speğim,düşsün istiyorum düşünce alacağım.Hey allahım borsada insan nelerle karşılaşıyor.Ya bu topiğe benim yüzlerce entry im var ,eski sayfaları hiç mi okumazsınız arkadaşlar.Tamam dediğiniz gibi olsun 40 kuruş temettü verecek,bu zamanda en az 5 katına gitmesi lazım,bismillah dedi mi 2 de soluğu alır,5 e kadar yolu var.Bu da son yazım herkese bol kazançlar.Saygılar sevgiler.
Ben bu kağıtdan çıktım 1.07 den güneş sigorta altım 1.65 1.70 ortalama ile güneşleri de sattım,işyatda alacağımdan fazlasını aldım zaten şimdi albaraka ve gümüş alıyorum.İşyatdan artık beklentim yok düşse de bu ara almam gümüş alıyorum daha ne yazayım yahu.Neyse herkese bol kazançlar
O yazdıklarımı işyatı sattım diye pişman olup yazıyorum sanmayın diye yazdım.Ben sattıktan sonra da kağıt piyasa değeri özsermayesine eşitlenene kadar yazdığım tek entry yok.Bir noktaya dikkat çekeyim diye bir entry girdim olayın geldiği yere bak.Elimde az bişi kaldı onlar evladiyelik satmıyorum diye yazıp gene topiğe yazabilirdim,ama adetim değildir ,ne yaptıysam onu yazarım aldığım zamanda şu nedenle aldım derim sattığım zamanda şu nedenle sattım derim.Neyse bu yeni işyatçı arkadaşlar onca yıldır kafa patlattığım kağıdı benden iyi biliyorlar zaten her şey gönlünüzce olsun bol kazançlar,bana atfen yazmayın da cevap yazmak zorunda kalmıyayım.
Meydanı boş buldular, çok küçük işlem hacmiyle düşüş yaşanıyor. Paniğe gerek yok
Pasta atabilecek var mı?
https://prnt.sc/q5fipe
bi bakın olmadıysa başka program deniyecem
En ucuzdan sanko yatırım satmış. En ucuzdan da yapı kredi yatırım almış, ondan daha sonra da isyatirim almış. İsyatirimin almasi hisseyi düşürmek istemedigini gosteriyor. Bence bu olumlu. Sanko yatırım günün kerizi gibi satmış. Ytd
Şimdi 1.56 kademeyi komple satan hangi kurum?