Onlara tek, soda'ya çift kaşarlı.
Printable View
Artik patla be. Grafigin bile cildirma noktasina gelmis. Hem temel hem teknik uyumlu daha ne bekliyorsun.
https://i.hizliresim.com/Wfx9Gi.jpg
SM-A505F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
nasıl bir çukurun içindeyiz?
Yapısında molozluk varsa,hiç bir zaman değişmezler.ihlas bile gitti.
Soda sayfasında ******** İhlas adı inanılır gibi değil kesin taş yağacak tövbe Bismillah [emoji3]
SM-N9000Q cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
53'den BİM' leri satıp buraya gelmiştik. Bu kağıt mı cuma günü temettü verecek kağıt? Neleri kaçırdık bu kağıt yüzünden. Bekliycez artık. Yapacak bir şey yok..
Bizler aylardır burada çakılı kaldık .Siz kaçırdığınıza yanıyorsunuz.Bizler ise kaçan fırsatlara bakamaz olduk.Hergün SPK ya bildiğimiz en güzel duaları eder olduk...Neylersin sahipleri ********likte diploma almışlar. Adamlar ne kadar sıkarsak o kadar başaracağız morundalar..
Birleşme olayı konusunda gelişme olmadan bu hisseden kopma beklenmez diye düşünüyorum.
biz nerede yanlış yaptık diye düşünüyorum, herhalde kar yerine zarar etmeliydi sonucuna vardım en sonunda.
Ol benden de okadar. Thy 2 milyar kusur zarar acikladi ucuyor masallah.SM-A505F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Salgın döneminde genelde THY alıp sattım. Kötü bilanço beklentisi nedeniyle son on gündür bulaşmaya korkuyordum. Sabahleyin Blomberg' de yorumcu, beklenti üstünde zararın hisseye olumsuz yansıyacağını belirtiyordu. Sonuç ortada. Soda ise bilançosu ve diğer göstergeleri ile daha iyi bir hisse olmasına karşın hareketlerine bakın..
Bu dönem en çok zarar edebilecekleri tahmin edip alabilenler şanslı. Bu dönem de böyle geçti bakalım.
SPK'dan ses gelene kadar beklemeye devam.
Yada şöyle oluyordur,
Kar eden şirkete herkes geldiği için satış yiyiyor,
Zarar eden şirketten herkes kactığı için alış geliyor.
Yani şirket kar, zarar, yönetim, faaliyet hikaye.
Piyasaya mal nekadar yayılmış, piyasadan nekadar toplanmış türkiye borsasının temel argümanı.
Şirkete göre değil, çalıp çırpabileceğine göre fiyat oluşuyor.
SM-N950F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Açıkçası ben çözemedim, dedikleriniz derinliği az olan hisseler için doğru, ama 30 hisseleri için nasıl bir uygulama var onu çözemedim. Son gelen yüklü zarar etmiş ve muhtemelen ikinci çeyrekte devam edecek zararları ama hisselerin maşallahı var. sosyal mecralarda yazılanlara bakarsak bol bol ky de var.
Temel vs. çok fazla etken değil gibi gözüküyor. Momentumu yakalayan şanslı.
Temettü öncesi çıkışı yeterli gören veya temettüyü alanlar bugün ve yarın çıkış yapabilirler ama ben ısrarla Spk kararını bekliycem.
Bugun arkadaslarla aramizda tam olarsk bunu konustuk. Tum zarar eden sirketler ucuyor kar eden sirketler cakiliyor. Hisse toplama dagitma stratejisi olarak kullaniyorlar.SM-A505F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
SISE NET TEMETTÜ 0,121
SODA NET TEMETTÜ 0,208
SISE ANLIK FİYAT 5,03
SODA ANLIK FİYAT 5,94
BİRLEŞMEDEN SONRA 1 SODA=1,14 SISE (Mİ OLACAKTI TAM HATIRLAYAMADIM NEYSE)
TEMETTÜLER DÜŞÜNCE VE BU FİYATLARDAN KAPANIŞLAR OLURSA
SISE 5,03-0,121=4,909
SODA 5,94-0,208=5,732
1 SODA=1,14 SISE OLACAK İSE
4,909 SISE x1,14=5,59626 SODA (TEMETTÜ DÜŞÜNCE FİYAT 5,732)
ŞİMDİ ORAN 1,14 OLACAKSA SODA NIN ORANSAL OLARAK YA BİRAZ YÜKSEKLİĞİ VAR YA DA SISE NIN FİYAT DÜŞÜKLÜĞÜ
NAKİT TEMETTÜ BİTİMİNDE ASIL HAREKET BAŞLAMASI LAZIM DİYE DÜŞÜNÜYORUM ÇÜNKÜ HAK KULLANIM FİYATINA YAKLAŞTIRMALARI LAZIM. YAKLAŞTIRMAZLARSA MİLLETİ TIRMALATTIRICAKLAR:kahkah:
DÜŞÜNCELERİM BASİT MATEMATİK İŞLEMİDİR. YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR. SISE İLE SODA YI ÇARPIŞTIRDIM SADECE :kahkah:
1,14 oranına göre fiyatlardaki orantısızlık hakında tek alıma gelen soda nın fiyatında 0,14 farkı soda fiyatında yatırımcıya kitleyecekler gibi geldi. sonuçta 1 soda 1 sise olacak ve 0,14 fark soda yı alanların sırtına yüklenecek, güya 1 soda=1,14 sıse vereceklerine gerçekte 1 soda=1 sise ye mi oynuyorlar. bu kadar ince mi düşünüyorlar yoksa? gerçi kendileri de topladı hisse.
fikri olan var mı?
temettüden önce bir yukari hareket beklerdim ama tinn yok
Yarın temmettü günü....5.77 mı açılacak...
Brüt temettü 25 kuruş su sanırım. 5,98-0,25= 5,73 açar. Elindeki lot miktari ilçede misal 10.000 lotun var, net temettü tutarı 20,3 kurusu çarp, 2030 TL yarın yada pazartesi hesabına yatar.
Matematik hesaplamana değilde oranları yanlış yorumlanan yanıltıcı olabilir. Şişe soda oranı 1,159 ayrıca kapanış fiyatından net temettü miktarını değil brüt miktarı cikarman gerekir. Ödenen temettuden %15 kesinti yapılıyor. Soda için brüt 25kurus kesinti sonrası net 20 kuruş oluyor.
Saygılar.
Sağolasın. Ben oranı net hatırlayamadım aklımda öyle kalmış. Hesaplamayı da öyle yaptım. Sonuçta brüt de olsa net de olsa iki hisse arasındaki değişim oranı ile fiyat arasında bir NU (negatif uyumsuzluk:kahkah:) var gibi geldi. Cevap için teşekkürler . Benden de saygilar:hi:
Şöyle düşün 100 lira paran var 50 lirasını başkasına verdin paran 100 lira olarak kalmaz temettü de aynı şey sirket parasını ortaklarina dağıtıyor piyasa degeri azalıyor o yüzden fiyat düşüyor.
Mi 9T cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
İyi cesaret yemin ederim
Kafasını zehirlemesini istemezdim. Ne diyeyim birileri alırken birileri satıp kazanacak. Ona da ihtiyaç var.
Ancak daha temettüyü ne şekilde alacagını bilmeden bu işlere girmekte ciddi yürek ister
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Olaya bir de söyle bakalım, 10 liralık senediniz var piyasa bir şekilde manipüle edilerek senedinizi 6 lira olarak fiyatlıyor. Sonra bu hisse 50 kuruş kar verdi diye piyasa fiyatı 5.5 lira oluyor resmi olarak. Oysaki 9.5 olması gerekiyor. Çünkü benim malımın gerçek değeri 10 lira. Madem öyle temettü kaybını da piyasa fiyatlasin. Açılış yine 6 olsun piyasa 5.5 diyorsa alıcı satıcı karar versin buna. Madem resmi makamlar hisselerin gerçek fiyatlamalarina yönelik aksiyon almıyorsa o zaman temettü sonrası fiyata da müdahil olmasın. Serbest piyasa değil mi? Ytd.
SM-A505F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
temetüt ne zaman yatar ve şimdi satarsam hak kaybına uğrar mıyım burdan başka bir hisseye geçiş yapmayı düşünüyorum
Temettücüler yine mutlu. Halbuki hisseyi dün satmış olsalardı ve bugün açılış fiyatından almış olsalardı. % 15 stopaj ödemezlerdi. Amma velakin satış ve alış komisyonlarını ilave etmek lazım.
benim maliyetim 6,35 temettüt sonrası 6,15 düşüyor ben burdan satıp bankaya gireceğim ama bugün 5,73 ten satarsam temettütün yatmama riski var mı