Brent fırtına gibi. + 3 iken şu anda -4 lerde.ani hareketlerle.Bu meretin düşmesi de pek yaramıyor borsalara.
Printable View
Brent fırtına gibi. + 3 iken şu anda -4 lerde.ani hareketlerle.Bu meretin düşmesi de pek yaramıyor borsalara.
cds ler düşmüş diiyorlar.
kimin işiydi bu
getirsin de bakalım
Aha....
Bugün niye çıktı endeksimiz...?
ABD neredeyse eksiye geçecek..
Boşa mı kürek çektık beaaaa...!
Endeksi alan niye aldigini biliyordur.
Aldilar iste , dowun bilmiyormu onlar ne olacagini.
Dow yüzde 30 tepki verdi dibinden kasla goz arasında, biz bu tepkiyi henuz veremedik. Normal bu hareketler.
Hulk yine cılız duruyor tepkide bile ciliz.
Gecen hafta 5.20 leri gördü, olan biten bir sey yok su an icin.
Kizildagin belirttiği gibi 5.20 uzerinde kalici olmasi ve düştü gu yere hizlica tirmanmasi lazim.yoksa tepki olarak kalir bu hareket.
Bugünkü yükselişe sevindim. inşallah yarında tavan yapar bankalarda, burukluğu biraz atar sevinirsiniz.
Bu seferki çıkış her daim olur inşallah. Borsa yeni zirveler görsün. Düşerken söylendiğim gibi çıkışı da tebrik etmek lazım.
666 arkadaşa tebrikler. Doğru zamanda tavsiye etti ama almadım %6 civarı + daydım.
Ne tavsiye etmisiz Burak kardes anlamadim. Devamli birseyler yazyoruz, birisi elbette tutacak bir yerde.
IMF İcra Direktörü Kristalina Georgieva, Türkiye dahil tüm üye ülkelerle yapıcı temasları olduğunu söyledi.
Georgieva, Bloomberg TV'den Tom Keene'e verdiği mülakatta, kurumun Türkiye'ye nasıl yardım edeceği sorusuna karşılık, "Türkiye dahil tüm üyelerle çok yapıcı temaslar içindeyiz" dedi.
Georgieva, "Ekonomilere bu zorlu dönemde yardımcı olabilecek politika adımları konusunda üyelerimizin tümü ile görüş alışverişinde bulunuyoruz. Gelecek hafta düzenlenecek bu sanal ilkbahar toplantısında, aralarında Türkiye'nin de olduğu üyeler ile bu yapıcı temasa devam edeceğiz. Tüm üyeler için buradayız" şeklinde görüş bildirdi.
https://www.bloomberght.com/imfgeorg...mpression=true
TH
ben uyuyacam.
imf den para gelir mi.
bankalara gelen alış bunun habercisi mi.
yoksa dolarcıları korkutmak için bir düzen mi.
Gelecek hafta İmf ile ilişkilerde somut bir gelişme varmı öğreneceğiz anlaşılan.Şimdilik bu haberleri temkinli karşılamak lazım çünkü daha buradan bir parasal destek gelip gelmeyeceği ve bunun Türkiye tarafından kabul edilip edilmeyeceği ve hangi şartlarda verilebileceği belirsiz.
Estağfurullah, herkesin bilgisi kendine. Ben de senin tavsiyene uyarak seni o eşsiz fincan kulpunla baş başa bırakayım. Benim yazdıklarımı muhalefet olarak algılamak yanlıştır, 30 yılı aşkın piyasa tecrübesidir benimkisi. Neyse, senin yorumlarınla alakalı yaptığım yorumlar seni üzdüğü için bundan sonra senin yorumlarını pas geçeceğim.
Önümüzdeki aylarda BİST endeksin coruna krizi arifesinde gördüğü zirveyi aşmasını bekliyorum. Bir kaç ay içinde küresel piyasalara 20 trilyon dolara yakın likidite enjekte edilmiş olacak (şu ana kadar 8 trilyon dolardan fazla likidite enjekte edildi bile). Bir kaç ay sonra ulaşacağımız 20 trilyon doların yarısına yakını ABD'den gelecek (2.5 trilyon dolarlık yeni bir paket daha açıklandı ABD'de, ayrıca FED her gün 50 milyar dolarlık tahvil alımı yapıyor,. Not: bunu 30 milyar dolara indirdiler bugün). Bu rakam dünya GSMH'sinin 4 te 1 ine eşdeğerdir. Doğal olarak menkul kıymetler piyasası bu gelişmeye ayak uyduracaktır. Geçmişte dünya merkez bankaları ne zaman QE'lere başvurduysa borsalar her zaman yönünü yukarı çevirmiştir. Şu an yapılan QE'ler açık ara ile gelmiş geçmiş en devasa QE'lerdir (QE: parasal genişleme).
TL'nin reel efektif kuru hala 72 civarında seyretmeye devam ediyor. Tarihi dibini 2018 Ağustosunda 62.5'e inerek görmüştü ve şu anda tarihi dibe yakın bir yerdeyiz. Öte yandan 2007 yılının sonlarında efektif kur 130'a dayanmış ve tarihi rekor kırmıştı. 2001 krizinde ise (dolar kurunun 1.8 tl ye çıktığı zaman) efektif kur en düşük 75'i görmüştü, ki bugünkü değerin üstünde bir değerdir. 1994'deki Çiller krizinde ise efektif kur en düşük 65'i görmüştü. Şu an bulunduğumuz 72 seviyesi TL reel efektif kurunun tarihi dip seviyeleri ile uyuşan bir seviyedir, 2001 krizinde gördüğümüz dibin bile altındayız şu anda. Buradan da dolar kurunun daha da yukarı gitme potansiyelinin yani 72'de olan reel efektif kurun daha da aşağı gelme olasılığının kısıtlı olduğu sonucu çıkıyor.
[B]HALKB maliyet 10.22 (15.11.2017), PGSUS maliyet 57.90 (27.2.2020)[/B
yanlış anlamayınız lütfen
imzanıza bakınca teselli buluyorum, yanlışı bir ben yapmıyor, fırsatları bir ben kaçırmıyorum diye.
kazanamamakta yalnız değilsiniz vesselam.
2007'de dolar kuru 1.20 lerdeyken nasıl efektif reel kur 130 idiyse yani TL hak ettiği seviyenin %30 gibi altında idiyse (dolar 1.75 olması gerekirken 1.20 idi), şu anda 72'lik bir reel efektif kura sahip olan TL hak ettiği seviyenin %30 gibi üstündedir (5-5.5 arası olması gereken dolar kuru 6.70) .
günaydın ortaklar.
https://twitter.com/sendegorresmi/st...079810/photo/1
CDS primi de 60 baz puan düşerek 547 baz
Jcr Türkiye.nin Kredi notunu bbb- den bb+ ya indirdi.
Pgsus da net yanılmışım .
Hisse 48 diye bağırıyordu, %10 kaybettim.
Redmi 5 Plus cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Kar cebe yakisir frt. Havacilarida pozisyon tasimiyorsan vurup gecmek iyidir. Yapacaklarini yaptilar zaten, somut veriler gerekecek artik eski fiyatlar icin. Boyle kriz ortaminda da %10 ile ugrasilmaz.
http://share.matriksdata.com/Images/...1026061289.png
http://share.matriksdata.com/Images/...1027360822.png
Varan 1.
Yuvarliyorum Pegileri yavas yavas.
http://share.matriksdata.com/Images/...1038048178.png
gönder gelsin
Citi Pegi'de 23.64'ten yaklasik 1 milyon lot mal satti.
Harbiden klas hisseymissin sen be Pegi. O kadar yirtindim burda bu hissenin 85 fiyatlari spekulasyon fiyatlar degil diye.
http://share.matriksdata.com/Images/...1050506631.png
yazıklar olsun
bi pegiyi düşüremedin
Noldu almaya mi calisiyorsun? Sahna keske tutsaydin birazini UV icin ya. Sen de cok daldan dala konmaya basladin. Isirirlar dikkat et.
Mr Johnson received "standard oxygen treatment" in intensive care and was not put on a ventilator, Downing Street said earlier.
He "continues to improve" after a "good night" and thanked the NHS for the "brilliant care" he has received, the spokesman added.
US President Donald Trump tweeted that Mr Johnson's move out of intensive care was "great news".
Skip Twitter post by @realDonaldTrump
End of Twitter post by @realDonaldTrump
And Health Secretary Matt Hancock added: "So good that the prime minister is out of intensive care and on the road to recovery. The NHS is there for us all and I know our amazing NHS staff have given him their characteristic world-class care."
Boris'e oksijen terapisi yapmislar. ICU'dan cikmis ama hala hastanede gozlemdeymis.
30 lara gelirse alırım.
ama bu günlerde iyi iş çıkardım.
Pegasus ne biçim hareket yaptı, %100'ü aştı dipten yükselişi.
İnerken kademeli aldım, para bitti üstüne birkaç taban daha yedim, çıkarken kademeli sattım bende hisse bitti daha durmadı gidiyor.
Neyse hissede oluşan marjın küçük bir miktarını kara dönüştürebildim ama kaçanın peşinden sıkılacak halim yok, çok şükür.
Halkbankta o da yok sonuçta.
Bankalarda daha çıt yok.
Endeks de düşerken abartmıştı, şimdi makul yere geldi ama bence bundan sonrası köpük olur, bu ortamda daha fazla çıkışın altı boş, daha hiçbir olumlu gelişme yok ufukta. Tamam önden fiyatlayacak ama daha var.
%60 hissedeyim, büyük bölümü banka, endeks bir on bin daha çıkacak olursa tamamına yakını nakite dönerim.
vay secbul baba
cumaya gidecem diye forumdan ceza aldı.
kaçak gitseydin bari