Veri konusunda suphe dusuren durumlar da oluyor zaman zaman orada da. Kodak hisselerinde en son oyle bir sey okumustum.
Ayrican mesela Intel bir gunde %10dan fazla deger kaybetti. Bu gibi durumlar da var yani.
Printable View
GBC de kendini affettirmiş %1,7057
MPS - yazmis gene. Ne degistirdiler acaba porfolyoda?
Eurobond fonlarda güzel artı yazmış. IPV 1.72 % , DBH 1.67% Dolar azıcık sakinleşse de biraz artırsak.
eurobond fonlarının ki elbette başarı değil, normali. ( gbc başka bir hikaye )
eurobond fonlarının aktif yönetileni yok, eurobond getirilerini geçemiyorlar, ama eurobond işinde benchmark geçmek çok zor iş, ihraçtan itfaya kadar taşıyorlar çoğunlukla, buna razı olacağız. para kazanmasak da kura karşı bir miktar korunacağız.
ilişkilidir farklı bir şey birebir ilişkilidir farklı bir şey. abd'den hamburgerde alsanız kur ile ilişkilidir. Ancak orta-uzun vadede gbc kurdan farklı bir yol izler. Tüm yabancı hisse fonları kur ile koreledir elbette ama birebir değil. eurobond fonları birebirdir neredeyse.
Birebir kur ile ilgili olsaydı tüm yabancı hisse fonları getirisi eşit olurdu. Yerli hisse fonların tl ile ilişkisi kadar yabancı hisse fonların usd ile ilişkisi. eksik ya da fazla değil.
yabancı hisse senedi değil yabancı hisse senedi bulunduran etf bulunduruyor bu arada.
asıl bombayı IPB yapmış gene..
%1.36 getirmiş...
usdtry 8 üstü işlem geçmeye başladı.:(
Bu gidişat devam ederse gösterge uzun vadeli tahvillerde (dibs) %20 verim tekrar görülmesi kuvvetle muhtemel görünüyor.
TCMB'ye güvenip ppk öncesi DİBS fonlarina girenler olduysa ne düşünüyordur. Acaba ky halimizle bu kadar ağzımızın tadi kaciyorsa. Profesyoneller ne düşünüyordur acaba.
Damadin son sunumundan sonra dolarin burada kalmasi imkansizdi zaten.
Ulkede kullanilan hammadenin cogunun yurtdisindan geldigini ve bunun hane halkina yansidigini danişmanlari bilmiyor mu?
SM-G610F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Fonları yavaş yavaş azaltıyorum, bu gidiş iyi değil. MAC, MPS ve TTE'yi tümüyle sattım. TKF ve NNF bir hafta daha süre vereceğim. Yurtdışı fonlara yönleniyorum, tamamen içgüdüsel.
ben çarşambadan itibaren yine yeşil olacağımızı düşünüyorum endekste. böyle bir günde hsyf satmam.
Endeks düşecek, çıkacak, hisse fonları uzun vade için taşıyoruz. 800'e düşse ne olur endeks, tekrar 1200'e geldiğinde, iyi hisse fon sahipleri, eski 1200'deki paradan %6-7 yukarılarda olacaktır. Herkesin kendi tercihi ama, bence paniğe gerek yok. Bu devran hep böyle dönecek. güneş doğacak, güneş batacak. bu işin doğası bu. bu yüzden bize getiri değil relatif getiri lazım. hatta hsyf taşıyanların ( uzun periyotlu taşıyanların) lehine böyle dalgalar. hisseler stoplanır elbette ama hsyf'ye biraz farklı bakmakta yarar var.
rbh'ye hayret ediyorum. katılımın eksi 0.33 yazdığı cuma gününe rağmen artı 1.22 yazmış. sanki hiç düşmeyen ve her gün mutlak yükseliş hedefli fon yapmışlar. hem de en az yüzde bir ve üzeri. kaç gündür katılım istediği kadar düşsün çıksın değişmeden dur durak bilmeyen bir yükseliş. hayatımda ilk kez böyle bir duruma tanık oluyorum. bu fona yatırım yapanlara helal olsun. şahsen şu saatten sonra almaya korkuyorum
VIOP %5 stopajlı MK
7.Eki 11.43 8.Eki 11.81 12.Eki 11.81 13.Eki 11.77 14.Eki 11.77 15.Eki 11.77 16.Eki 11.85 19.Eki 11.91 20.Eki 11.91 21.Eki 11.91 22.Eki 11.95 23.Eki 11.77 26.Eki 13.34
O eskidendi hocam, artık ekonomik sorunların yönetimden değil dış güçlerin bize ettiği oyunlardan, bizi kıskandıkları için, başarılarımızı çekemedikleri için olduğuna inanan bir ülkenin yarısı var. Anneme dolar yine arttı dediğimde, geberesice trump, hep dış güçlerin oyunu diyor. Kornişon salatalığın kilosunun 10 lira olduğunu gördüğünde, Almanya'nın yaptığını sanıyor. Malum medyayı izliyor sürekli. Dolar da artsa, sefalet de artsa, bu bakış ile bir yıpranma olmayacak bence hiç bir zaman. İyi de gitse, kötü de gitse her şekilde olumlu yansıyor.
sn hayrani,
ülkemiz sosyolojik olarak onlarca doktora tezi yazılabilecek bir 18 yıl geçirdi ve geçirmeye de devam ediyor. liderine ölümüne bağlı ve fikrinin değişme ihtimali olmayan bir enaz %30 var. Bu kitle olan tüm kötü gelişmelerin liderleri nedeniyle değil, dıj güçler, içerideki hainler, lobiler, israil, abd vs vs nedenlerle olduğunu düşünüyor. Tüm iyi gelişmelerin de o lider sayesinde olduğunu düşünüyor. Üniversiteleri o açtı, interneti o getirdi, o gelmeden önce sağlık sistemimiz yoktu, dinimiz yoktu vs vs. Neyse işin öte tarafında da 18 yıl muhalefette kalıp 1 puan bile oyunu arttıramayan bir muhalefet var. o daha da vahim bir durum. Bu da ayrı tez konusu.
Bir de 15 milyona ulaşan devlet yardımı alan var. Bu rakama Suriyeliler dahil bile değil. Durum böyle olunca iktidarın değişmesi bence ekonomi daha kötüye de gitse zor. Bu durumu beğenmeyen, umudunu yitirmiş gençler ise yurtdışı hayalleri kuruyorlar. Arada bizler gibi beyaz yakalı, dürüstçe vergisini ödeyen, ülkeye sürekli katkı içerisinde olan bi kitle var. İşte bizler o 15 milyon yardım alana, 13 milyon emekliye, 4-5 milyon suriyeliye bakıyoruz. Daha ne kadar bu durum sürer bilemiyorum ama bir şeyler değişecekse de iktidarın değişmesiyle olmaz sanırım. İktidarı devralmaya niyeti olan da yok gibi. Durum çünkü birçok konuda çok vahim.
"18 Ekim - 25 Ekim haftasında Borsa İstanbul 100 endeksi %1,22 değer KAYBEDERKEN, fonumuz NNF bir önceki haftaya göre %0,95 değer kazanmıştır."
https://twitter.com/NNFHedefPortfoy/...33588757393408
bence bir zaman sonra o teori de çöker. çökeceğinin enbüyük işareti de geçen seçimlerde ankara ve de İstanbul seçimleri. ayrıca başkanlık için yüzde 51 oy gerekiyor artık. daha önceki yıllarda çok güzel işler yapıldığından hallk nazarında ciddi bir kredileri vardı ama yanlışta inat ederek bir yere varılamayacağı da bir gerçek. ekonomi, bu şekilde yönetilirse çok daha vahim durumlar oluşur ve bu da sandığa yansır diye düşünüyorum. ne yappmaya çalıştıklarını bir bilebilseydik güzel olacaktı ama bende bu durumu anlayacak akıl ve fikir, maalesef kalmadı.
EİB portföyde hisse oranını artırmaya başlamış.Geçen aylarda %2'lerden şimdi %5.52'ye kadar yükseltmiş.
Geçen gün burada hisselerden para çıkıyor diye bir arkadaş analiz yapmıştı.
Piyasa kimi haklı çıkaracak acaba ?
Saygılar.
AFT'nin elinde bulundurduğu SAP %20 düştü. +dolar etkisine rağmen fon şuan -0,63%. nasdag günlerdir tatsız biden trump derken yıprandı herkes. seçim öncesi fondan çıkmak istesem de dolar/tl etkisi yüzünden bir türlü aksiyon alamadım. zaman gösterecek.
cumadan nnf hariç hsyf boşaltımı yapmıştım. biraz soluklanmak, sanki iyi gelecek. nnf'mizin gücünü kuvvetini de test etme fırsatı buluyoruz daha ne olsun. diğer yandan borsamızın dolar bazlı 1.25 dibi mart ayında 83 binlere denk geliiyordu. şu an 8'in üzerine sağlam şekilde demir attığımıza göre yüzbine gelmiş. yani ekstra yeni krizler olmazsa dibimiz 17 bin puan yükselm
iş. yıl sonu dolar kurumuz 8 buçuk falan olsa dibimiz bu sefer 106'lara yükselir falan. aslında iyiyiz canım, çok ta fazla karamsarlığa gerek yok. zaten zalimin zulmü varsa sevenin Allah'ı var. pardon, hay Allah kahretsin, bazan ne yazacağımı karıştırıyorum, Amerika'nın doları varsa bizim de Allah'ımız var diyecektim. hal böyle olunca dolar 8 olsa ne olur, 88 olsa ne olur. amerikada mı yaşıyoruz da dolar bakıyoruz. ne kadar aptalız canım ne kadar aptalız. yerli ve milli paramız var, bize ne dolardan. anlık borsa verilerini 15 dakika gecikmeli veriyoruz ya, şu dolar fiyatlarını da 15 gün gecikmeli falan vermeleri lazım aslında. hiç olmazsa bakmayız elin gâvurunun parasına.
-- Citibank tarafından düzenlenecek Yatırımcı Konferansı'nda
Hazine ve Maliye bakanı Albayrak uluslararası dev şirketlerin
temsilcileri ile görüşecek.
bu tür önemli haberleri bazan atlıyoruz. dikkatli olalım da ona göre sıtrateji belirleyelim.
Bugün yerli hisse senedi fonlarıma bir miktar ilave yaptım.
Hepsi yüzde yirmi oranında olmak üzere beş ana fon grubum var:
-Yerli hisse senedi fonları
-Yabancı hisse senedi fonları
-Altın fonları
-Döviz-eurobond fonları
-Sabit getiri, fon sepeti fonları
Sn. Hellistheothers'ın ve diğer arkadaşların katkısıyla, kendi durumuma uygun subjektif değerlendirmelerimi de katarak, biriktirme ve relatif getiri mantığını da göz önünde bulundurarak bir sistem oluşturmaya başladım.
Redmi Note 8 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.