kimdi sercan diye bi küfürbaz vardı o muydu
Printable View
yakında bu gümüş muhabbeti ve gamestop olayı unutulur.. özellikle gümüş 50 ye 100 'e katlamasını bekleyenlerin filan olması realitelerden uzaklığı gösteriyor.. geçen yaz bir sürü küçük yatırımcı kredi furyasında para çekip gümüş almıştı mesela.. ama hayal kırıklığına uğradılar.
bu işlerin temeli hep hisse senetleri.. hayatın içinde olan bir sürü şirket var, her türlü spekülasyona açık.. barajlarda su seviyesi düştü diye haber duyarsın pınar su hisseleri artar, ingiltere ticaret anlaşması denir bir bakarsın froto tavan yapar, aktif rasyosu muhabetti gündeme gelir bankalar coşar.. her tür var.. heyecan var.. öngörü var.. pozisyonlanma var.. bilanço okuma var..temel ürün olan hisselerden türetilmiş vadeli kontratlar var.. opsiyonlar var.. hedge de var yani isteyene..
ama gümüş ?? altın ?? nedir muhabbet ? çok para basıldı mutlaka altın coşacak.. ?? bu kadar.. yani spekülasyon fırsatları çok tekdüze. ve neticede coşmuyor.. neden ?? . demek ki öyle olmuyor bu işler..
https://i.imgyukle.com/2021/01/30/HU4TQH.png
üzerinde bu kadar muhabbeti yapılan gümüş 6 aydır yerinde saymış resmen.. ben çevremde çok denk geldim kredi ile almışlar gümüş artacak diye işte yaz aylarında 5-6 ay önce.. ama hayal kırıklığına uğradılar sonra konuştuğumuzda anlatıyorlar..
Altın ve gümüş için bu kadar para basılan bir ortamda geldikleri fiyatlar bence son demleri diye düşünüyorum. Gümüş içinde altın içinde katastrofik rakamlar telafuz ediliyor ama öyle fiyatlar şuan cost effective olmayan maden sahalarının kullanımını arttıracaktır.
Redditçiler ile İlgili 5-6 makale okudum gruplarını da şöyle bir inceledim. Fikrimi beyan edecek olursam:
1) Forbes haberine göre BİG SHORT fonu olan SCİON fonu 2-4 dolar arası bu GME (Gamestop böyle kısaltayım) hisselerinden 15M USD lik almış. Söylenen göre bu hareketin hemen öncesi satmış ve fiyatların saçma bir yere gittiğini vb söylüyor ama hareketin başlaması tamamen Reddit ile ilgili değil.
2)Ardından birçok Trader da fiyatın bu trendini kullanıp giriş çıkış yapmış senede e haliyle alıcısı milyonlarca hiç traderlik geçmişi olmayan öğrenci vb olunca alıcı tarafta saçma sapan fiyatlara opsiyonlar ile alıcı bulmuş hisse.
3) Reddit de
https://www.reddit.com/r/wallstreetbets/
Şeklinde forumlarını görebilirsiniz. Sabah baktığımda 6.128.000 gibi bir takipçisi varken şuan itibariyle 6.870.000 olmuşlar yani delilik giderek büyüyor.
4) Sayfanın moderatörlerine baktım 5yıl öncesinden beri paylaşım yapıyorlar ve tamamen profesyonel Trader olmuşlar genel paylaşımları SUİTS olarak ifade edilen kurumsal paraya tuzak kurmak daha önce çeşitli senetlerdeki başarıları ile ilgili paylaşımları da mevcut.
5) Hükümete yakın SEC bu hareketliliğin tamamen karşısında bireysel iflasın kurumsal iflastan daha zararsız olduğunu düşünüyorlar. Bazı önlemler alınacak denilmiş. Finansal İngilizcem yeterli olmadığı için yanlış bilgi vermek istemem ama hükümet SUİTSlerin yanında.
6)Olayın GME ile sınırlı olmadığı ortada 17 kat gitmiş hisse ama dünyada birçok enstrüman bu civarda değerlendi ucunun Fonlara dokunduğunda önlem alınması piyasanın KY lerin kazanmasına tamamen kapalı olduğu.
7) Şu batan Fonun yöneticisi Mark Cuban isimli adam klasik jöleli purolu Wall Street profili birsürü şey yazmış bu redditçiler ile ilgili Twitter hesabından inceleyebilir isteyen.
https://twitter.com/mcuban?s=21https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...10dae73418.jpg
8)Elizabet Warren gibi demokrat senatörler de onun yanında ve SEC’e mektup yazarak duruma el atılmasını istemişler. Argüman olarakta bu fiyatların Gamestop çalışanlarına faydası yok vb gibi duygu sömürüsü yapmış.
https://twitter.com/senwarren/status...514250754?s=21
9) Benim şahsi düşüncem bu olayın bir mal kitleme operasyonuna dönmesi ve sonra hissenin çakılması şeklinde biteceği yönünde. Sonuçta hissede bir Saadet zinciri oluştu ve son alan redditçilere patlayacak. GME nin Şuanki piyasa değerinin 22B USD olduğunu düşünürsek ve Blackberry AMD vb. Gibi 6-7 hissede daha benzer hareket ettiklerini düşünürsek paraları orada kitlenecektir ve gümüşe el atacak bir kapital çıkışını sağlayamayacaklardır. Ama bu olay BİST deki Pegasusdaki seans geri alımı gibi Kurumsal paranın kaybetmemesi için gerekeni yapıldığı bireysel iflasların ise KY nin stop olmayı becerememesi, trade disiplini olmaması, bilanço okumaması gibi suni şeylere bağlanması.
P.S: telefondan yazdığım için düzenleme şansı bulamadım akıcı bir gidişat olmadı kusura bakmayın.
Eğer ihtiyacınız olmayan şeyler satın alırsanız, çok geçmeden ihtiyacınız olan şeyleri satmak zorunda kalırsınız.
Aslında gmstr yi özellikle örnek vermiştim bir hikayesi olduğu için, JP Morgan'ın küçük çaplı bir örneği olabilir diye. 23 TL ortalama ile almıştım, hatta bir ara 16 civarına düşmüştü ama daha fazla alacak para kalmamıştı. Sonra xautry ile birlikte yükselmeye başladı. Ama bir süre sonra korelasyon gmstry lehine değişmeye başladı. Finansbank'ta çalışan bir arkadaşıma sebebini sorduğumda, spot gümüş teminindeki sıkıntı nedeniyle bu durumun ortaya çıktığından bahsetti. Xautry nin zirve yaptığı dönemde korelasyon fiyatı 44-45 TL olması gerekirken, yanlış hatırlamıyorsam 63 TL ye kadar çıktı gmstr.
Bu durumu da yaşayınca, acaba diyorum, JP Morgan da aynı akıbete uğrayabilir mi?
Lenovo P1a42 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Sn dr trend analizin için tşkler.. Atladığınız tek nokta hareketi başlatan ve 40000 dolarını bugün 47 milyon yaptığı halde satmayan ve modern finans tarihinin spartacusü olmaya aday şahsın ve peşinden sürüklediği kitlenin bu işi sisteme başkaldırı olarak yapması ve para kaybedip kazanma amacı taşımamalarıdır.. menfaatçi bi toplum için oldukça ters tabi anlayabilmek altında yatan felsefeyi... Araba piyasasında, konutta hatta en ufak ticarette bile fahiş kar etmeyi ticaretin gereği olarak gören geri kalmış zihniyetler bunu tabi anlamayacaktır
Reddit'çi olmaya karar verdim yani biraz gümüş almaya karar verdim.
Boğazıma kadar altınım var zaten. Sanal mı alsam canlı mı alsam ona karar veremedim.
777 gramla başlayalım.
Bu oyun küresel oynanacaksa, jp morganı sevmeyenler vs sevenler şeklinde gidebilir. Sonuçta gümüş piyasası amerikadan ibaret değil.
Neyse böyle durumlarda kimin ne yapacağından ziyade biz bundan para kazanabilir miyiz onada bakmak gerekiyor.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Cuma günü blackrock gümüş etfine 943M$ para girişi olmuş
https://twitter.com/EricBalchunas/st...575352833?s=19
Robinhooddan bu etfden 1 tane alabiliyorsun zaten almışşan alamıyorsun önünü erkenden kesmişler.
https://robinhood.com/us/en/support/...et-volatility/
YTD
Robinhod kırmızı kartı yedi zaten başka aracı kurum mu yok
Olayın en net özeti.
SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Gümüş tek başına mı uçacak altınıda peşinden sürükler herhalde
İnsanlar game stoptan alışveriş yaparak şirkete mali destek olmaya başlamışlar
Adamlara helal olsun.. Biz burda sigara zamlarını protesto edelim 1 gün sigara içmeyelim desek 80 milyon kişilik ülkede 80 kişi bulamayız.. Adamlar koca fona 5 milyar dolar soktular şimdiden
gamestop olayında adamlara destek olanlar mı var yoksa ben mi yanlış anlıyorum?
eğer gerçekten destek olan var ise o kişilerin borsa hayali nasıl bir şey merak ediyorum ya da şöyle bir soru sormak lazım. bizim borsada açığa satış yasağı olan paylardaki durumlar belli, bu uçuk kaçık rakamlardan hisse almak isteyen var mı acaba?
başka bir soru da şöyle olabilir, diyelim ülkemizde 10 bin kişi bir araya geldi, tıpkı TKURU hissesi gibi hisseyi fizana çıkardı, sonradan bu hissesi nasıl satacaklar ya da kime satacaklar. alanların büyükler olmayacağı kesin, eee diğer zarar gören kişi yine bilgisiz ky olunca kendi yaptıklarının ne mantığı kalacak.
bunlar birileri tarafından gaza getirilmiş açıkça belli, arada gaza getirenler zengin oldukça bir kısmı da zarar görecek ama yaptığının bir kahramanlık olduğunu sanacak.
birileri tarafından gaza getirilmiş derken de kim olduğu açıkça belli, musk denilen adam zenginliğine zenginlik kattı, özellikle dogecoin'de.
Valla sn kadir helal aklımdan geçeni kaleme döktünüz.. Acaba ilk kim tkuruya bağlar dedim olayı.. Siz bağladınız tebrikler..
olay tkuru olayı değil, onun gibi dünya kadar örneği var, o tkuru sadece bir örnek, ama borsa tarihine geçecek bir örnek, orada dönen dolapların okullarda ders olarak anlatılması gerekir. çünkü çok yönlü ayağı vardı, kişilerin aralarında telegram grubu kurması, elinde lot olanların bunu ispat ederek gruba dahil edilmesi, almak isteyenlerin hesap bilgilerinin istenmesi vs. vs vs. çok yönlü yapılmış bir olaydır. asla unutulacak bir olay değildir. bu durumları nereden biliyorsunuz diye soru sorabilirsiniz, gruplarını invest sitesinde yazıyorlardı zaten, içeride olanları da sonradan mağdur olan kişi yine investte ayrıntıları ile yazdı orada okudum. ama mağdur olduktan sonra ne anlamı var.
Allah sabır versin adamlara ne diyelim.
Zaten başka bi ülkedeki milyonlarca çapulcu insan koskoca yatırım fonlarına nasıl zarar verebilir değil mi? Kesin arkalarında musk gibi birinin desteği vardır.. Bu ülke insanın başka bi bakış açısı ile bakmasını beklemem.. Şimdi hisse düşmeye başladığında bu insanlar ettikleri zarar ile kalacak deyin sıvayıp kapatın konuyu(tkuru da tamamen para kazanma amacı dışında yatırım yapan ama zarar ettirilen kylere istinaden yazılmıştır.)
unutmayın ki dünyanın sistemini ben veya şuan yaşayanlar kurmadı, sistemin bir çarkı var, bu çarka müdahale eden olursa sistem bir şekilde onu yok etmesini bilir.
mesela rusya'da ne oldu, muhalif lider bir şeyler yaptı, yaptıkları doğru ya da yanlış ayrı bir konu, ama sistem onu ne yaptı yakınları ile birlikte cezaevine sürükledi, peki dünya ona bir şey yapabiliyor mu?
hadi abd konusunda dönelim, şimdi abd de olayları başka bir yöne çekti ve bu olayla ilgili olanları terör ya da başka bir suça ortak olmakla suçları ve hepsini tek tek yakalayarak cezaevine postaladı, kim ne diyebilir, elbette hiç kimse.
fransa'da sarı yeleklilere aylardır neler yapıyor neler, kimse bir şey yapabiliyor mu?
onun için boşuna kendinizi yormayın ve tuhaf olayları normal bir şeymiş görüp kahramanlık moduna girmeyin. gün gelir yolunuzu şaşırırsınız haberiniz ola.
benimki nacizane bir dost tavsiyesi. dost da acı söyler derler unutmayın.
Elon en son bolivyada iktidar değişikliği istiyordu. Lityum için, yani adam tam serbestleşme savunucusu öyle zenginden alayım fakire vereyim diye bir tutkusu yok.
https://www.google.com.tr/amp/s/amp....yapariz-912544
sistem mistem yok ya
bam bam bam
kullanilmiyan guc
güç deyildir
yani dönen terane bu
methediyom sanılmasın
elon g. afrika da doğdu yetiştirildi ve sadecene bi yüz
soyadı gibi maske yani
face off
maske düşecek kel gorukecek
Steve jobsta benzer biriydi. Bu adamların hayalleri, hedefleri var. Amaçları buna ulaşmak, regulasyonlar vs bu kişiler için sadece birer engelden ibaret. Ama hikaye romantik olsun diye biz kendi kendimize başka hikayeler anlatmayı seviyoruz.
TEB yakın zamanda hatırlayın makası 3500e çıkarmak için 14bin poz açmıştı 15 dk içinde.
Foruma da yazdım hiç hoş şeyler olmayacak endeksle işim bitmiştir diye. Günlük 6 bin aşşağı 8 bin yukarı hareketler oldu. Maalesef düzen böyle... Zamanında robotlar ilk girdiğinde hayatımıza çok kişi battık vadeliyi bıraktık. Forumda da çokca var biliyorum.
İsterlerse spotu 1200e düşürür vadeli 1300e sabitler.
İyi oyuncu kötü oyuncu yok. Sadece hesap patlatma var. Gerçekçi olalım.
Gamespot benzeri bir şey yapmaya bizim gücümüz yetmez. Hele bizim ülkede hakkımızı savunacak bir kurum olduğunu hiç sanmıyorum.
Düzen yakışıksız. Batırmanın tek yolu düzenin dişlisi olmamak. Onu da yapamayacağımıza göre “Gamespot†örneğindeki konuşmalar sadece fantazi kalıyor.
yok ya
stiyf e ilk ameliyat dedi prof lar
o da yok olmaz ben ilaç tedaviyle halletcem dedi
halletti
sıradan adam onlar
egeli sen izmirlisin ya
stiyf malatyali
ama ghia yalan diyo
suriyeli diyo
yelaaaannnnnnn