Oy verecek kimse mi var der gene sandıkta verirler
Printable View
kemal abi bildiğin gibi bizi çekemeyen dış güçler bazen finansal ataklar yapıyorlar.
bizi gene çekemeyip saldırırlarsa bebek fener yolu mahallelerine ev ziyareti yapıp boz şeyi kampanyasıyla mi mudahele edeceğiz ?
hayır yani boyle yapacaksak adamlara simdi bu kitleye ne versek yiyorsun falan demeyelim
Seçim geyiği iyice harlanmış.2 cümlede ben yazayım.
Mansur Yavaş ilk turda kazanır.
Ama ilginç olan
2.tura sen kalabilirsen sen bile kazanırsın.
Çünkü bazen seçim kazanmak için hiçbir şey yapmak gerekmez.
Rakibin kaybedecekse
Ve kaybedecek.
Ve siyasetten ve siyasetçilerden bağımsız olarak erken seçim kararını siyasetçiler ve meclis değil
Faizi 2,50 üzerine çıkacak Amerikan 10 yıllıkları aldırır.
Ve yine bence 10 yıllıklar 2,50 üzerine 2022 ilk çeyreğinde çıkar.
YORUMLARIM TEMENNİ DEĞİL TAHMİNDİR.
Temennilerim daha farklıdır. Son 15 yıldır forumda okuduğunu anlamayanlar çoğaldı.
EDİT: euro /usd orta vade ne olur. illa bist teknik analizi mi soralım.
Erken seçim 2021 de zor gibi. Zaten yılın yarısına geldik.
Bana kalırsa 2022 nin ilk çeyreğinde olur.
Yarin viop acilis tahmini var mi dir acep:)
Dolar 2023 u bulmadan 15 tl senaryosu gerçekleşirse yazar kasa benzeri olaylarla seçime gitmek zorunda kalabilirler senaryo o zamana kadar yani 2023 e kadar işleri yoluna koymak ama ya daha kötüsü olursa inşallah olmaz ama pandeminin etkilerini daha görmedik...
:ok:.Zaten 2023 sesi cılız çıkıyor bu aralar 2053-2071 hedef:evil:.Biz o yılları göremeyiz mefta oluruz,galiba birileri ölümsüzlük iksiri içtiyse olabilir.Neyse,kişi kendisini değil çevresini,çoluk çocuğunu düşünüyor çökme olmasın diye,pandemi etkisinden önce iç-dış borç yekünü çok sorunlu ve ülkeye döviz girişi çok zayıf,yani tam girdaptayız,yani ya herru,ya merru deyip gitme hesaplarındalar mecbur,zaten son günlerde tehditler havada uçuşuyor,temennim ülkenin kazasız,belasız seçime gitmesi,ülkeye güven gelmesi için bu mecburi !!!
Bu pudra işi ile ilgili az ama öz bi iki özel satır yazayım....
2015 yılında çözülüş sürecinin bitmesinden sonra devletin 15 yıl boyunca göz yumduğu PKK nin en önemli finans kaynaklarında pudra işinin üzerine gitmeye başladı...Amaç pudra pazarını yok etmek değildi......çünkü bu pazar hiç bir zaman zaten yok edilemez ve var olmaya hatta büyümeye devam edecektir....Amaç devlet düşmanı Apocuların kontrolunden alıp devlet yanlisi milliyetçi mafya ve çetelerin kontrolüne vermekti...Bu plan epey başarılı oldu..
Ama Apocular kaybettikleri Türkiye hattı yerine bu defa suriye üzerinden uluslararası bir geçiş hattı açmaya başladı....Apocularda bu hamle ile kayıplarını önemli ölçüde telafi etmeyi başardılar.......Apocuların Suriye hattını zayıflatmak amacıyla bu defa devlet doğu sınırlarından pudra taşımacılığına yönelik sıkı denetim ve takipleri gevşetmeye başladı...adeta görmediğim sürece yakalatmam ..Tek şartım PKK ya yardım etmemek, iç tüketime sokmamak...edenide delerim dercesine bir konjoktur oluştu....Hatta devlete önemli istihbarat ve ihbarlar vermek şartı ile bazı Apocular bile bu işe girdiler...Bu zamanda para insana sattırmayacağı bir dava veya değer bırakmaz...
Peker Ağar kavgası pudra işinden ziyade diğer işlerle iligili olan rant, pasta, babalık ve efelik kavgasıdır...Pekerin babalık karizmasını fena çizdiler....Oda bu intikam acısı ile hamle yapmaya çalışıyor..... ama peker işi daha fazla devlete karşı uluslarası bir boyuta dönüştürmeye devam ederse kavganın sonunda fena kaybedecek olan taraf olacağını düşünüyorum..
Süslü Süleyman lafı da iyi oturdu..[emoji846]
SM-A315F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Tebrikler Anadolu Efes..
Belediye secimleri öncüdür. Ne demişti sayın Erdoğan; İstanbul'u kaybeden Türkiye'yi kaybeder.
İstanbul'da sayın İmamoğlu milletin oyları ile iki kere seçildi.
Yine Ankara'da teröristleri belediye kadrolarına alacak denilen Mansur Yavaş seçildi. Adam bir de gidip 12 Eylül de idam ile yargılanmis eski ülkü ocakları genel başkanını kendine baş danisman yaptı.
Az biraz eli ayağı düzgün alternatif görünce millet tercihlerini değiştirmeye başladı.
Yaşasa idi mesela simdi ne İmamoğlu'ndan ne de Mansur Yavaş'tan bahseder Piriştina aday olsun derdik.
Ya da yaşasa idi sağ bu halde iken Yazıcıoğlu akp ve mhp den kaçan tüm oyları toplamaya başlardi belki iyip ortaya çıkmazdı.
Doğru düzgün medyası arkasında doğru düzgün sermaye desteği olmayan iyip kısa sürede yüzde 10 u buldu şimdilerde yüzde 15 lerde geziyor.
"politikada hiçbir şey kazayla olmaz. olmuşsa, öyle planlanmıştır."
90'larda sonrasında da hiç bir zaman bu iş salt PKK'nın elinde değildi....Böyle büyük bir pastayı kimseye tek başına yedirmezler..
Hatta bu dönem adı geçenlerin bir çoğu o dönemde de ön plandaydı...
Bu terör örgütünün bitirilmemesinin en önemli nedenlerinden biride budur bence..Ara ara kaç askerin bile bu işe bulaştığına dair haberler hatta bazı dönemler yargılamalar bile oldu...
Bu bölgenin genel kaderidir, burası avrupa pazarı için önemli bir koridor ve köprü görevi görüyor..
ABD'nin bile Afganistan'da neler yaptığı az çok biliniyor...Hatta öyle ki Hollywood bile onlarca filmle bu kirli işleri canlandırdı..CIA eliyle yapılan onlarca kirli ticaretler vs...
Belkide Afganistan'a girmelerinin asıl nedeni bile buydu, pazarı kontrol edebilmek ve pay alabilmek içindir kimbilir..
Sonuç olarak kim eliyle yapılırsa yapılsın büyük bir suçtur...!
Bu arada Anodolu Efes'i tebrik ediyorum bende, açıkcası beklemiyordum böyle bir başarıyı, final oynamak bile oldukça önemliydi...
Günaydin arkadaşlar
BOFA,hiç değişmez.Sabah +40 ml. alıcı iken şimdi eksiye geçti.. -8 ml.
Bu gün hisse vadelilerde vade sonu.Genelde son gün hareketsiz olur.
Bugun Pay vadelerde vade sonu oldugu icin yonu tahmin etmek biraz zor.
Ama haftalik kapanis beklentim ++
Dovizde haftalik kapanis beklentim — —
selamın aleykümselam dostlar kazancınız iyi olması temennimdir
ben işlem yapmadığım ve iş yerinde nete ulaşma problemimden dolayı topiğe sık uğramıyorum yalnız sadece ben değil çoğunluk soğumuş sanki tel tel dökülmüş millet uğramaz olmuş her halde
Endeks ağırlığına göre sıralaması 31.05.2021 Bist 30 verileri.
https://i.resmim.net/wUczmf.png
bakıldığında bu gün vade sonu nereye gideceğine karar vermemiş san ki
https://i.resmim.net/wUgIxJ.png
benim GRAMALTIN'da şu an için sıkıntısız hedefine ilerlemekte ....
https://i.resmim.net/wUgjOL.png
strateji her türlü analiz için gerekli ve disiplinle uyulması gereken bir sistemdir
her yatırımcının stratejisi,
düşük fiyattan alıp,
yüksekten satarak kar elde etmek olmalı
oluyor mu? bazen alışkanlıkları unutamıyoruz.
https://i.hizliresim.com/6hos5ct.png
Borsada Karar Zamanı
En düşük ; 1.520
En yüksek ; 1.538
Bugün nasıl kapar pek belli olmaz
yarın için bence ölçü de olmaz
vade bitsin
bakalım ne yöne başlayacak
ona göre poz almak lazım
İlk gün herife haracı verdim.PTESİ sopa yiyerek başladım.PTESİ yenilen sopa zihin açar .Zihin açıldığından diğer 4 gün farklı geçebilir.Ümit fakirin ekmeği !
Dolar ve viop tuzaktan başka bişey değil. Para varsa hissede var. Spot candır
RNE-L01 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Taşınan Açıklar (tabloda açık çok azalmış yukarı sürecek neden burası kaynaklı kalmamış!)
https://i.hizliresim.com/84ysuiw.PNG
Prensiplerime aykırı olmasa bugün usd/try shortlardım ama önceki yıllarda yaşanan forumdaşlarımızın acı tecrübeleri bana ders olduğu için kural kuraldır...
Yatırım tavsiyesi değildir.
emeklılık fonları ayın ılk beş gunu sur yapabılır bu gelenektır yapmazsa ayılar cıkar 144 1445 00 ustu long
https://i.hizliresim.com/9j27moi.png
DOLARDA benim 7.75 beklentim vardı,
4 hafta boyunca bu olacaktı bu zaman analizi nihayetinde geçen cuma günü sonlandı,
bu süre zarfında diğer emerginler USD ye karşı 4 hafta boyunca değer kazansalar da burası tersine Arjantinleşerek ''fatma gülün suçu'' ne formatında hareket etti, iç/dış konjonktür hepimizin malumu,..
4 haftayı yakın takip etmek amaçlı bu yelpazeleri çizmiştim, çizdiğimden bu yana USD trend yönünde ilerliyor, bunları zaman zaman grafiklerle besledim burada,
bu gün bir realize gelse de henüz bir bozma olmamış gözüküyor bu manada, sizin dediğiniz gibi temkinli olmakta fayda var, düşüşe katılma, baktın düştü koncoktüre bakarak yükselişe katıl,..örneğin 7.75 olsa idi orada ben değil bir çok kişi longlardı, ..ama düşmedi, zaten shortlamadık, düşüşe katılmak yerine yükseliş kataılmak daha mantıklı,
kayıp zarar yok