Hasan Arslan
@arslanhasantr
·
5d
SGK verilerine göre 2002 yılında 7.5 milyon olan çiftçi sayısı, 2008 yılında 1 milyon 127 bine, 2022 de 490 bin kişiye düştü.
Ayrıca son 5 yılda bankalara rehin bırakılan tarım arazisi sayısı 1 milyon 366 bin oldu.
Printable View
Hasan Arslan
@arslanhasantr
·
5d
SGK verilerine göre 2002 yılında 7.5 milyon olan çiftçi sayısı, 2008 yılında 1 milyon 127 bine, 2022 de 490 bin kişiye düştü.
Ayrıca son 5 yılda bankalara rehin bırakılan tarım arazisi sayısı 1 milyon 366 bin oldu.
Abd içindeki lobiler, siyaseten F35 ve F16 satışlarına engel oluyorlar. Ama Pentagon içindeki güç odakları, Türkiye'nin değerini bildiklerinden bir anda 36 adet Katar ordusuna ait Rafael uçağını, 250 kişilik bakım ekibiyle birlikte Türkiye'de konuşlandırıveriyorlar.Alıntı:
Anıl Şahin
@aniIsahin
·
14d
Türkiye’ye F-16 Blok 70 satışı gerçekleşene kadar İsveç ve Finlandiya’nın NATO’ya katılımı zor. Türkiye’nin birkaç şartı var ancak en önemlisi, şuursuz ambargo tavrının — F-35 hariç — artık sonlandırılması.
Yunan'ın sesi soluğu kesiliverdi işte. Yunan'dan bir şey olmaz, Acem tehlikelidir.
Alıntı:
Sırbistan Cumhurbaşkanı, Putin'le görüştükten sonra ;
"Dünyanın 1 ya da 2 ay içerisinde, II.Dünya Savaşından beri görülmemiş büyüklükte bir çatışmaya girebileceğine inanıyorum."
Alıntı:
Vucic :
''Sanırım özel bir askeri operasyon aşamasından, büyük bir askeri çatışma aşamasına geçiyoruz. Güvende olmak ve vatandaşların güvenliğini sağlamak isteyen hepimiz için, maalesef iyi ve güzel haberler yok.''
Alıntı:
Vucic :
Başkan Putin'in ne söyleyeceğini tahmin etmek zor değil. Belki 1 ya da 2 ay içinde ikinci dünya savaşından bu yana yaşamadığımız büyüklükte bir askeri çatışmaya gireceğiz.
...............................Alıntı:
Vucic :
Batı'nın Rusya ve Çin ile ilişkilerinin kötüleşerek çatışmanın dünya düzeyine yayılmasını bekliyorum.
Alıntı:
Şevket Coşkun
@seevkeettt
·
3s
Hüsnü Bey İran iç savaşa gider mi ?
miraç 🧃Alıntı:
Hüsnü Mahalli حسني محلي
@husnumahalli
@seevkeettt
adlı kişiye yanıt olarak
Gösterilerden dokayı soruyorsanız böyle bir olasılık yok.
@Miirac0909
·
1 sa
@husnumahalli
ve
@seevkeettt
adlı kullanıcılara yanıt olarak
eyvah
Putin'in yarın seferberlik ilan edeceği iddiaları üzerine yoğun talep nedeniyle Moskova-İstanbul uçak bileti fiyatları 30 bin TL'ye çıktı.
Alıntı:
Şevket Coşkun
@seevkeettt
·
3s
Hüsnü Bey İran iç savaşa gider mi ?
KartalAlıntı:
Hüsnü Mahalli حسني محلي
@husnumahalli
@seevkeettt
adlı kişiye yanıt olarak
Gösterilerden dokayı soruyorsanız böyle bir olasılık yok
@Kartaladar091
·
7s
@ilknurbilir_
adlı kişiye yanıt olarak
Şuan ordayım müthiş bı ayaklanma var ama halk bilinçsiz ne yaptığını bilmiyor örgütleme yok bu şekilde kaç güne bastırılır..
https://www.gazeteduvar.com.tr/irand...-haber-1548548Alıntı:
İlknur Bilir
@ilknurbilir_
İran'da öldürülen Masha Amini'nin asıl ismi Jiyan. Kürtçe "hayat/yaşam" demek. İran'da uzun yıllardır rejim tarafında izin verilmediği için Kürtçe isimlerini kullanamıyorlar. Benim güzel halkımın güzel kadınları öldüğünde bile adıyla yaşasın dediğimiz ismiyle anılmıyor.
Alıntı:
Sivil toplum kuruluşları, İran Kürdistan Eyaleti'nde Kürtçe ders veren aktivist ve öğretmen Zara Mohammedi'nin 5 yıl hapse mahkum edilmesi üzerine uluslararası toplumu harekete geçmeye çağırdı.
uryan
@uryan_333
·
8s
@ilknurbilir_
adlı kişiye yanıt olarak
Böyle bir yasak yok İran da . Kürdistan resmi eyalet var Kürtçe isim nasıl yasak olsun?
Daily Islamist
@dailyislamist
·
10s
🗣 Ateist yazar Sevan Nişanyan:
“Şimdiye kadar Müslümanlardan hiç düşmanlık görmedim. Düşmanlığı, bir diktatörü kendilerine Ata belleyen Atatürkçülerden gördüm. Atatürkçülük ahlaki yozlaşmışlığın ve bağnazlığın en aşırı ucudur.”
nesrin nas
@Nesrinnas
·
41d
Bugün Ekrem İmamoğlu’nun karar duruşması var.İmamoğlu’na siyasi yasak gelmesi onu seçen tüm İstanbulluların oyunun gasp edilmesidir.Diyarbakır’da,Mardin’de,Van’da ve onlarca HDP belediyesinde nasıl seçmen oylarını ve tercihini yargı yoluyla gasp ettilerse şimdi sıra İstanbul’da..
Kısmi seferberlik...Alıntı:
Temel askeri eğitim almış, Silahlı Kuvvetlerde görev yapan, belirli askeri uzmanlıklara ve ilgili deneyime sahip olan vatandaşlar, askerlik hizmetine tabi tutulacaktır.
- Vladimir Putin
Putin:
"Batı, ülkemizi yıkmak istiyor."
Turan Oguz SSS
@TRex_SSS
·
22d
Putin bu hareketle:
1)Şu ana kadarki başarısızlığını zımnen kabul etti.
2)Ukrayna’nın çok daha büyük bir saldırısının kapıda olduğunu işaret etti.
İkisini de tersine çevirmeye çalışacak.
Yıl sonuna kadar kalıcı bir kazanç sağlayamazsa genel seferberlik de ilan edebilir.
Putin: Toprak bütünlüğümüz tehdit edilirse Rusya mevcut tüm yolları kullanacak, bu bir blöf değil.
Bilgehan BİLGE
@OpDrBilgehan
·
10s
Yakında kalp krizinden ölüm haberlerine "yayın yasağı" getirilir.
Hoş bizim medya otosansür konusunda da bir numaradır o da ayrı bir sorun.
https://t24.com.tr/haber/korkusuz-ya...er-var,1060801
Alıntı:
Korkusuz yazarı Ahmet Takan, “CHP ve İYİ Parti’deki lobiler, kamuoyunda görüntü veren bazı raketler üzerinden mücadele ediyor. Hem de ne mücadele!.. Karalamalar, dezenformasyonlar, manipülasyonlar… Ne olursa olsun bizim dediğimiz olsun mücadelesi!..” diye yazdı.
“Ne için?.. Gelecek iktidardaki aslan payını kapmak için!.. O lobilerin kafalarının içindeki ne?.. ‘Her parti kendi Cumhurbaşkanı adayını çıkarsın. Nasıl olsa ikinci turda biz kazanırız.’ Çarşıdaki hesap böyle!..” diyerek sözlerine devam eden Takan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile İyi Parti lideri Meral Akşener’e şöyle seslendi:
“Ortamı zehirleyenler var!.. Tüccar zihniyetli siyasetçilere dikkat!..”
Selim Atalay
@SelimAtalayNY
·
1d
Putin-Nükleer lafı yeni değil
“Rusya Toprak Bütünlüğü tehlikeye girerse…” şartı var. Ancak bütün bu işlerin RTBne yöneldiği de belli.
Yani durum, riskli
Her durumda iş uzayacak
Komedi de var: Macron dün 3 kere aradı. Putin telefona çıkmadı.
Alıntı:
lt col temmuz
@temmuz1919
·
7d
Türkiye
Tüm bankalar MIR ödeme sisteminden çıktı.
Rusya tarafında olmanın tam sırası. Zor zamanda kazanacak olanın yanında olmak, gelecekte çok ciddi kazanım elde etmek demektir.Alıntı:
Tüm bankalar derken kaç bankadan bahsediyorsunuz acaba? Ayrıca, bu sistemden çıkan bankaların Rusya'da alt yapıları var, biliyorsunuz, Türk bankaları olduğu için değil, Rus bankaları olduğu için MİR sisteminden çıkıyorlar.
Abdullah Çiftçi
@abdullahciftcib
·
1 sa
BM raporu: Büyük tarım ve gıda firmaları bitkisel ete geçmezse 150 milyar dolar değer kaybedecekler
Anlamı?
Putin: “Bazı Nato ülkeleri , Rusya’yı nükleer silahla tehdit etmektedir. Şunu bilmeliler, biz de aynı güce sahibiz, ayrıca daha modern donanımla.”
Odatv Kartal Anadolu Adliyesi'nden bildiriyor..
📍Polisler İmamoğlu'nun mahkemeye başka bir kapıdan gireceğini, hakimin talimatının bu şekilde olduğunu söyledi.
📍 İmamoğlu'nun Avukatı Gökhan Günaydın, buna itiraz ederek mahkemeye normal kapıdan gireceklerini belirtti.
Alıntı:
Deli Çavuş
@delicavus_nth_
Vasiyetname;
1-*Bizim gibi insanlara ölüm gelebilir. Nereden geldiği de belli olmaz. Buna hazırlıklıyım ve bunu da yadırgamam.
Mal varlığım kalmadı, kimseye bırakamam bu yüzden. Bana birşey olursa bu söylediklerimi kamuoyuna emanet ediyorum ve devrediyorum.
Alıntı:
2-*Bizim arkadaşlarımız soysuz değildir. Soysuz olanlar bellidir. Toplumun mal varlığına göz dikenler, uyuşturucu baronlarıyla iş tutanlar, suçlulara imtiyazlar sağlayanlar soysuzdur.
3-Yine söylüyorum.Sandık namustur.AK Parti iktidarının sizi seçime kadar sokağa çekme oyununa prim vermeyin. Ancak oy işlemleri tamamlanıncaya kadar da eve dönmeyin ve bir hileye izin vermeyin. Sizi korkutmalarına,korku imparatorluğu üzerinen sizi teslim almalarına izin vermeyin.
Deli Çavuş
@delicavus_nth_
4-*Başıma birşey gelmezse seçime 2 ay kala söz verdiğim gibi bilgileri toplumla buluşturacağım.”
- REİS SEDAT PEKER
Ukrayna diye bir ülke yok. Rusya,Polonya,Macaristan,Romanya,Beyaz Rusya topraklarından bir ülke yapılmış. Bu dünyada Rus toprağına çökemezsiniz. Putin atılabilecek geri adımı attı. Sadece Rus topraklarını ve Kırım'ı istiyor.Alıntı:
Biden: Başka bir ülkenin topraklarını güç kullanarak ele geçiremezsiniz.
Çözüm; Katolik- Ortodoks diye Ukrayna'nın bölünmesidir.
Artık bundan daha geri atılacak adım yok.
Ama atılacak 7000 nükleer füze var.
https://i.hizliresim.com/eh7f7gd.jpeg
Alıntı:
Yazeteci
@yazeteci
17 yaşındaki Safiye Ayla Mustafa Kemal’le 2 gece geçirdikten sonra Atatürk kendisini İsmet İnönüye gönderiyor. Bir gece de onunla birlikte geçirdikten sonra da Atatürk onu bir daha aramıyor. Başka bir kadına geçiyor.
Safiye Aylanın anıları, İstanbul
🇹🇷Yüksel Hoş (PhD)
@yukselhos
·
18 Eyl
📍130 bininci takipçime Selanik'te Aya Triada (Bahçe çiftlik) yolu üzerindeki Alatini konağının şu sol üst odasını 20/365 devremülk olarak hediye edeceğim. (Kalanı benimdir.) Şehir kurtarıldıktan sonra bu twitin çıktısını alıp geliyorsunuz. E hadi bu iyiliğimi de unutmayın.
Abdullah Çiftçi
@abdullahciftcib
·
8s
Putin: “Batı, SSCB'yi 1991'de parçaladıklarını açıkça söylüyor ve şimdi aynısını Rusya'ya yapma zamanının geldiğini söylüyorlar. Vatanı koruma zamanı geldi”.
Sputnik Türkiye
@sputnik_TR
·
2d
Rusya devletine bağlı medya
Putin: Eşsiz medeniyetimizi ve muazzam zengin kültürümüzü hiç kimse yasaklayacak veya ortadan kaldıracak kabiliyette değil
milliyet.com.tr
@milliyet
·
4d
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Hatay İl Emniyet ve Afrin Suriye Görev Gücü'nün operasyonu ile 12 kg C4 patlayıcı ile bomba yapımında kullanılan malzeme ele geçirildiğini duyurdu
𐩣𐩰𐩺𐩵 مفيد يوكسل الحيدري الشافعي Müfid Yüksel
@mufidyuksel
·
28d
iran’da protestocuların direk rejim yerine camileri/mescitleri hedef almalarını, Camileri/mescitleri/ibadethaneleri tahribe/ yakmaya kalkışmalarını neyle açıklayacağız?
Biden: "Daha kapsayıcı olmanın zamanının geldiğine inanıyorum... ABD, BM Güvenlik Konseyi'nin daimi ve daimi olmayan üyelerinin sayısının artmasını destekliyor."
Dr. Ahmet Şahidov
@shahidovcom
·
21s
Azerbaycan KKTC'yi tanıyacak! Hiçbir sebep önümüzde engel olamaz ve olmamalı!
Nükleer silahı dillendirdi diye Putin'e sövenler Soğuk Savaşı unutmuş ya da yaşamamışlar. Üstelik ABD siviller üzerinde 2 kez nükleer bomba kullanan ülkedir: Hiroşima ve Nagazaki. Ayrıca Yugoslavya'da NATO seyreltilmiş uranyumlu taktik nükleer bomba kullanmıştır.
Alıntı:
Cenk Babaeren
@CenkBabaeren
📢 | "Rusya lideri Putin'in bu sabah açıkladığı kısmi seferberlik ilanından sonra Rusya’dan İstanbul'a kaçışlar hızlandı" haberini okudum. "- Gelin abi, topunuz gelin; dünyanın tüm insanları Türkiye'ye gelin. Biz misafir etmeyi severiz. Artan fiyatları seyrede seyrede hep iyiyiz.
İlber Vasfi Sel
@vasfisel
·
6s
Şu an Moskova'da havalimanındayım. Kimsenin kaçtığı yok. Nispeten ucuz uçakların ve charter seferlerinin yoğun olarak kullanıldığı bir havalimanındayım üstelik. Kim o haberi çıkardı bilmiyorum. Ama bana doğru gelmedi.
Bu doğruysa, Katar'a ait 36 Rafael uçağı nasıl Türkiye'ye geldi? Centcom karargahı Katar'da, Abd izin vermeden bu uçaklar nasıl Türkiye'ye gelecek? Uçaklar Fransız malı ve Fransa'nın da izni gerekiyor.Alıntı:
H. Bartu Soral
@BartuSoral
·
7s
Yunanistan, Ermenistan ve Kıbrıs Rum Kesimi, Amerika, Fransa ve NATO desteğiyle Türk dünyasına diz çöktürmeye çalışıyor.
Rusya da aynı biçimde ABD ve NATO kuşatmasında; ne ülkemi ne bölgeyi bırakmam, gerekirse nükleer de kullanırım diyor.
Saflar keskinleşiyor. Olay ciddi.
Batı da kazanamaz. Rusya kendi toprakları üzerinde savaş kaybetmez. Mümkün değil.Alıntı:
🔴Rusya nükleer bir savaşı kazanamaz.
-NATO Genel Sekreteri Stoltenberg
https://www.cnnturk.com/dunya/rusyad...lik-protestosu
Alıntı:
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in kısmi seferberlik ilanının ardından birçok kentte halk sokaklara indi. Rus insan hakları medya projesi OVD-Info tarafından yapılan açıklamada, protestolarda şu ana kadar 60'dan fazla kişinin gözaltına alındığı belirtildi.
Almanya tarihi boyunca böyle bir yönetim görmemiştir.Alıntı:
Almanya, enerji sektörünü ve politikasını bu duruma getirenleri vatana ihanetle yargılamalı. Eski başbakanlar da var aralarında.
Dicle Anter
@AnterDicle
·
51d
Musa Anter davası zaman aşımına uğradı.
Pakistan Başbakanı Şerif:
" Türkiye'nin düşmanı her zaman Pakistan'ın da düşmanıdır,
Türkiye'ye Savaş Açan Kim Olursa olsun vururuz".
https://mobile.twitter.com/peymanizm...16318904492032Alıntı:
by f.
@peymanizm
görüntü iran'dan. resmen içimin yağları eridi be. milyon kere bravo size 👏