Siyasal İslamcı sonuçta güç kimdeyse ona kayıtsız şartsız itaatSTK-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Printable View
Siyasal İslamcı sonuçta güç kimdeyse ona kayıtsız şartsız itaatSTK-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Şu anda dolar bazında tarihi dipte olsak endeks kaç olurdu tam olarak.
kur hareketini 94 2001 le mukayese edip, 2002 para akışının/lâle devrinin başladığı yeri neden referans alıyorsunuz aklım almıyor...
buradan lale devri 2.0/yabancılar laylayımızı tekrar finanse edecek, refah! geri gelecek diye bir beklenti mi var ?
44xUSDTRY
Reel anlamda 69xUSDTRY
Ama şu an en kötü 100, belki 120 (buralar) öngörülüyor dip olarak.
Yani 20 senede hiç bir şey olmadı mı bu ülkede, hiç mi gelişmedik hesabı...ama tabi şu anki ekonomi yaklaşımı da adamı delirtir, neticede psikoloji her şey. Çok sert bir yerlere sarkmak çok da anlamlı değil, çivi dibi deniyor ona, önemli olan/kötüsü dibe inip de oraya yapışıp kalmak. Misal çok sert 100 dolarda dip yapıp, tekrar buralara geri gelme şeklinde de olabilir.
Son formasyon çok belirgin değil, ED olmalı sanki, bu da sert yukarı birkaç git gel daha yapabilir de demek. İtkiye de benziyor mübarek de, o zaman çok kötü hedefler gerektiriyor o itki. Şu an bir A-B-C zigzag üçlüsü görünüyor, dün verdim, olsa olsa bir ED nin 1 i olur, bitince de çok sert geri çeker. Sonra da 1 in hafif altında tükenir 3 ve 5, bu durumda 100 dolar olabilir dip. Bu hafta tekrar çok sert çıkarsa yukarı ED demektir ED 2 ye gideriz, 224 dolardan 126 ya toplam düşüşün %61.8 ini geri çekmek demek olur bu da..ama formasyon tamamlanmamış olur, daha sürer bu iş..bakalım..
Pt ola hayrola..
Pırasanın Cuma çöküş nedeni yazayım :he:
Pırasası olan varsa okusun :he:
geçen hafta SK yı duyan tl çekmeye başlamış :he:
Pırasa bu korkuyu satmış :he:
Korku haftaya devam ederse pırsanın .mk koyarlar :he:
Ne alınır ne satılır bilmem orada
anlamam bilmem
Dönüyorum fulara bildiğim şey bu :)
Ysrdırırlarsa 14/15 :he:
Son ŞANS diyorum :)
Yardırmazlar ise 20 hikaye direk 30
O da kesmez ise 40 burda faiz artılşı gelir
+1000 değil belki +10000 puan faizi arttırımı o vakit olur :he:
Daha önce yazdığım ilk yazanda benim bunu :)
1 milyonu olan 5.000 fular alacak yazmıştım :he:
O gün işte o gün o zaman ben satacağım .mk
Sonra bana laf sokanlara lafımı sokacağım o gün :)
Sabırlıyım sabırla bekleyeceğim o günü :he:
Nostalji.!!!!
Macaristan 1946
Günlük enflasyon oranı: %207
Fiyatların ikiye katlanış hızı: 15 saat
1946 yılının Temmuz ayında Macaristan'da enflasyon ayda yüzde 41,900,000,000,000,000 ya da kısaca söylemek gerekirse yüzde 41,9 katrilyon gibi inanılmaz bir düzeye çıktı. Bu, tarihte kayıtlara geçen en yüksek enflasyondur.
Fiyatlar 15 saatte bir ikiye katlanıyordu. İnsanların sabah cebinde olan para, akşam olduğunda yarıya inmiş oluyordu. En yüksek para birimi 100 kentilyon pengo banknotu idi.
İkinci Dünya Savaşı Macaristan'ın milli servetinin yüzde 40'ını silip süpürmüş, başkenti Budapeşte'nin yüzde 80'i harap olmuş, yolları ve demiryolları bombalanmış ve hükümet savaş sonrası büyük tazminatlar ödemeye zorlanmıştı.
Hükümetin enflasyonu durdurma çabaları devam ederken artık Macarlar söylemesi iyice zorlaşan paraları renkleriyle adlandırıyor ve tanıyorlardı.
1 Ağustos 1946'da hükümet, katı bir vergi reformu, ülke dışına çıkarılan altın cinsinden varlıkların geri getirilmesi ve altın ve değerli dövizlerle desteklenen yeni para birimi forintin benimsenmesini de içeren radikal bir istikrar programı uygulamaya başladı.
Reform programı uygulamaya konulduğu gün yeni para birimi 1 forintin eski para pengo olarak karşılığ, 400 oktilyondu.
Kendime masallar.!!
Masallar dünyası.!!
17 geçilmez. Hayal görmeyin. Milleti gaza getirmeyin yalandan ya..
1.7 idi dolar 17 oldu ne istiyorsunuz anlamıyorum
Brezilya reali 2013 de bizle aynı hemen hemen 2 idi 5.60 şuan
Böyle bir değer kaybı şekli yok. 1.7 den 17 oldu
Yeter fularlı milletin yakasından düşün naçizane.
Mehmet, önlem yok aksiyon yok, yem dedikleri sitturi oktan bir program var.
40 da olur 50 de..
Tekrar ediyorum.
17,13 seviyesindeki zirve 2022 yıl sonuna kadar bir daha görüşmeyecek diye düşünüyorum.
Pazartesi anlık olarak bu seviyelere gelsek de, önce biraz yataya sarıp, sonra kademeli olarak düşmesini bekliyorum.
Borsa da düzeltmesine devam edecektir.
Zor bir dönem .
Bu 17.13 gecilmeyecek soylemi tahminden ziyade temenni gibi.
Bu fular 2x.xx rakamlara cok kolay ulasacaktir cunku bizi yonetmeye calisan beceriksizler bunun icin var gucleriyle calismakta tum ortami hazirlamaktadir.
SM-N950F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
https://m.youtube.com/watch?v=kNo9J0...&start_radio=1
fuları olmayanlara gelsin :)
brezilya dünya lideri değil...
töbe töbe...
yahu...
boyuna göre bakım masraf...
büyük besliyorsan, büyük maliyeti olur..
dünyanın en büyüklerine bakmak kolay mı.. :he:
Belirsizliğin biraz azalması lazım, kaybolan güvenin geri gelmesi lazım öngörü yapabilmek için...
Bütün iktisat ilmine, para teorisine aykırı gidilirse, neyle neyi toplayıp neyden çıkaracaksın da hesap yapacaksın.
Gerçekleşen enflasyon kaç bilinmiyor, gelecek yılın enflasyonu kaç bilinmiyor, bu eksi kasa nasıl dolacak bilinmiyor, bu kur krizi reel sektörü nasıl ne kadar vuracak bilinmiyor, FED ne zaman ne kadar faiz arttıracak bilinmiyor, emtia fiyatları bu sene nasıl olacak bilinmiyor...
Belirsizlik varsa, nolur, millet saldırır oraya buraya işte, altına, dolara, eve, arabaya, TL'de kalmayayım da ne olursa olsun diyor. Ee bunlar iyice şişerse nolur, iner tabi de, şişmenin balonun ölçeği mi var....
Devalüasyon yaptılar, düğmesini açık unuttular. Dalgalı kur rejiminde piyasa karar verecek, üstelik faizi arttırmadan, hadi bakalım..
Apple ürünlerine %50 daha zam gelmiş...şaka gibi..
Eyyy Kılışşdaroglu yaw bi günde zamsız geçir yaw nedir bu milletin senden çektiği Kilişşdaroglu
Ha Bay Kemal , her gün zam her gün zam
Soru : Bu ortamda iktidara gelemeyen , boşver iktidarı , kendi yaptığı anketlerde birinci çıkamayan bir muhalefete sahip ülkeye ne denir ?
El cevap : Kongo demokratik Cumhuriyeti.
Aslında tarihi dibi hesaplarken en güzel parametre bu,yani 1 hamburgeri misal kaç lot tüpraşla yiyorsunuz.2001 de tarihi dipte kaç lotla hamburger alabilirdiniz şimdi kaç lotla alabilirsiniz.
Kasim 2015'deki 28.000 TL.
Bugun 386.000 TL.( hisse )+ 15.000 USD + 7.000 USD (araba )+ 30.000 TL. oldu.
Ben o tarihteki belirsizlikle bugun ku belirsizlik arasinda cok buyuk bir fark oldugunu dusunmuyorum.
Muhim olan ne yaptigini iyi bilmek.
Subat 2021 ile gecen cuma gunu arasinda TL degeri ne kadar dustu.?
Dolar bazinda %100 un uzerinde.
Simdi bu kadar ucuz bir TL. ile bugun ku fiyattan mesela KCHOL almiyorsan hatayi biraz kendinde arayacaksin.
Bundan sonra ne olur diye bir endisem yok sahsen.
Borsalarda kazanc bitmez.
2 dairem benimde vardı,biri beşiktaş,diğeri arnavut köy aynı yıldı,arnavutkydekini sattım beşiktaştaki duruyor,o zaman deprem ve kriz hepsini vurmuştu çoğu kelepir fiatındaydı,bir arkadaşım beşiktaştan 8 daire almıştı,onun para durumu benden iyiydi,o biraz cimri ben gezmeyi,yemeyi seven biriydim,zaten her zaman derim para elin kiri gibidir,yani yemesini bileceksin,sadece çok az cimri olacaksın ilerisi için tutumda şart,şimdi elimizde değerli araziler olduğu için daire karşılığı binalar yaptırdık Giresunda,20-30 falan vs,şimdi onlar beşiktaştakilerin 3-5 tanesi bile etmiyor,keşke sözünü dinleseydim onun kadar bende alsaydım:one:
https://www.hepsiemlak.com/besiktas-...caAviCEALw_wcB
Bi kere bi arkadaşın arkadaşlarıymış bunlar ben adamları tanımıyom hikayeyi duydum sadece
4kişi araçta
Feci bi kaza öncesi içlerinden arkada olan biri anlıyo çarpışmadan kurtuluş yok
Kaza öncesi cenin pozisyonu alıp ana karnındaki gibi, sadece kafayı koruyor ama tabi tüm kemikler kol bacak kırılıyor
Altı yedi ay bi sene her neyse Alçılardan kurtulup yaşıyo , diğer 3kişi Mefta tabi
Anca böyle muazzam biri gelcek ekibi kuracak iyi işler başarcak ta o hayatta kalan gibi olunulacak
Yoksa Sadece kafayı kullanmada yetmez ki cesaret şans vs Çok şey ilazım çookkk ama tabi inşallah olur Biraz çaba
Alırız niye almayalım....önemli olan girişi başarabilmek..YTD
https://www.tradingview.com/x/la0XPfqj/
1 doları olmayan ben sanırım dolara geçeceğim her kafadan 20-25 çıkmaya başladı ey devlet ey başkan hani dolar 10 olcak diyolardı olmadı derken ekranda caka satıyordun nerdesin gel ve halkınla yüzleş. halkekmeğinde bir kuyruk var sonu yok ama bakıyoruz ki seçim anketlerinde hala yüksek oran çıkıyor bizim halkımızda akıllanmaz yiyecek ekmeği yok hala kahve ağzıyla yok öyle böyle siyasal islamcı olmuş hepsi. neyse konumuza dönelim, dolar alınır mı:drunk:
Hergün bile 2 3 defa u yapan başkan ile, mb tamtakır kuru bakır(oda çok değerliya neyse) bae den $ gelecek katardan deve gelecek ama ortada ne para ne deve var. Üstelik tüm ekonomi kurallarını tersten işletmeye çalışan çorapçıyla ceketçinin olduğu bir ülkede tahmin yapmak...
Ülke bedava olmuş hala bir $ yabancı yok.
Tüm mesele güven
Yabancı bedava değil güven istiyor, önün ü görme kk istiyor.
Adama gözlerini bağlayıp al bu arabayı sür diyorsunuz.
Reis gider ve ülkeye 100m $ sıcak para gelirse $ yükselişi yataya sarar. Aksi halde, şişmesi hiç sorun olmaz. Boğazına kdr borçtasın, herkes $ saldırıyor, piyasada $ yok.
Nası lö duracak yükseliş.
Hepimiz burdayiz burdaydık gördük ,görecegiz , aşaği yönlü veya yukari yönlü fiyat verenlerin anahtarinini aldi benjo...Hiçbir argüman koymadan 1 yıl sonra şu olur şu olmaz demek ne bileyim...Hisse senedimi ki bu... Finansal okur yazarliği var dedigimiz ya da var oldugunu bildimis kisilerin yorumlarini hayretle okuyorum , geriye dogru bir okuma yapilsa dedigim net anlasilacaktir
94 e çok benziyor.. 15 den başlayıp 17 e geliyor aniden 39.. sonra düşüş daha sonra yatay..
ama o zaman yüksek faizli bono çıkardıkları için durmuştu dolara talep.. şimdi hiç birşey yapmıyorlar..
Yok sayın dalton o aniden 39 olma işi öyle olmadı.Bir kaç ay aldı.Aniden olan 2001 diye düşünülebilir.Aslında zaman skalasını 1994 e uyduracaksak en az 6 ayımız daha varAma ben bunun 1994 den daha kötü bir şey olduğundan eminim.Arjantinde tango hala devam ediyor venezuela keza öyle.Biz içinde olduğumuzdan kendimize konduramıyoruz yok artık o kadar değil diyoruz,dünya bizi çoktan arjantin venezuela sınıfına koydu,belki de daha kötü bir yerdeyiz.
Havanda su dövenler.!!
Görecekler tezgah altını.!!!!
https://mobile.twitter.com/valordolarblue?lang=de
Kendime masallar.!!
Masallar dünyası.!!!
1994 deki kriz çıkışı aslında 1993 de 8 den başladı. 40 a gitti.16 ay falan sürdü diye hatırlıyorum.Eğim de giderek dikleşmişti.