dilim varmıyor KAMA nın yapacağı yıkımı % 1 de olsa ihtimal dahilinde değil mi *........*?
https://i.hizliresim.com/h62vy8f.png
Printable View
dilim varmıyor KAMA nın yapacağı yıkımı % 1 de olsa ihtimal dahilinde değil mi *........*?
https://i.hizliresim.com/h62vy8f.png
Realize edilen kar diye bir şey olamaz çünkü fonlar kuruluş amaçlarına göre o ürünü tutmak zorunda. Yani bir 30 fonu ben karımı Realize edeceğim diyemez. Ürünü sattığı an diğer ürünü almak zorunda. Akbank hisseyi çıkartır bunu herkese bildirir garanti alır bunu herkese bildirir.
Ben artık 30 hisse almayacağım borsa çok yükseldi. Diyemez.
Sadece ürün değiştirerek düşüşe en dayanıklı seçebilir.
Düşüş olup düşüşe en dayanıklı seçti ise performans gelir.
Düşüş olup düşüşte en önde olanı seçti ise kötü performans gelir.
Prim de buna göre hesaplanır.
cauti sen ne diyorsun bu işe
Bozkurt dayu beklediğin akşam pazarı ucuzluğu bugün olacak gibi saat 16:30'dan sonra pala kamyondan atlayabülü
Ekotürk'te biri
Borsa İstanbul,önümüzdeki 2-3 senenin fiyatlamasını yaptı..Ne yabancısı dedi??:)
10 arkadaş paramızı birleştirdik ve 70 milyon TL topladık ve bu para ile 2022 başında X fonu aldık. Yaklaşık 12 ayda %200 getiriyi görünce kar al yapma kararı aldık ve geçen hafta elimizdeki fonu satarak 210 milyon TL yi cebe attık.
Fon elindeki ürünü tutmak zorunda ise benim sattığım fona karşılık gelen 210 milyon TL yi karşılamak için bir yerden para bulmak zorunda mı (mesela bankadan kredi mi çeker?)? Yoksa fon bana paramı vermek için elindeki hisseleri mi satar?
varmı fon hikayesi ile ilgili yorum yapacak secbul karşı dediğim dedik diyor , tamamda Berra hanımda sonuçta fon yöneticisi demekki yanlış biliyor:)
Karakemal nerede bugun onunda ilgi alanına girer bu soru :)
sabah dedim 1 ay once bazı hisseleri alan su an zararda yani 1 aydır borsa limoni yeni bir heman ya da voltran gelebuler ytd :)
abi n güzel dunya borsaya once halka arzlar ile yatırımcı cekildi sonra yukselisle ... o halka arzcılar yavas yavas borsa buyusune kapıldı ve simdi hisse aldılar gerci genelde alanı SASA :)
KKM kuralını ek opsiyon vs satarak kırmak yasaklanmış.
SPOT, 2 gündür masanın kaybedeni İs Yatırım,
https://i.hizliresim.com/31lk6aa.PNG
Fona yüksek talep oldu diye fiyatı yükselmez veya tersi düşmez.
Siz fon alım talimatı verince paranız fonun elindeki ürünlerin yüzdesini göre dağılım yaparak alınır ve bunun için 2 gün beklersiniz.
Tersi durumda kar yazdınız. Satış verince size ayrılan yüzde dağılımli kağıtlar satılır ve paranız verilir. Bu durum dada beklemeniz gerekir.
Fon cebinden para çıkartıp vermez. Fon kendisi risk almaz. Riski alan sizsiniz. Yani fon yöneticileri başarılı olmak için sizin adınıza risk alır.
Riske göre başarılı veya başarısız fon olur.
Borsa tepetaklak iner mesela yüzde 80 düşer fon yüzde 70 düşer. Bu başarılı fon olur.
Bir de üstüne prim alır. Yani borsa düşüşten bile Short olmadan başarılı fon olmak mümkündür.
FON yönetim giderleri belli şeylerdir. Yazılı çizili imzalı şeylerdir. Yönetici prim alacak ise bu önceden oraya yazılmıştır.
Pala şubat vadeye lönklerini taşıyor diye düşünüyorum, herif yüzyılın rallisine imza attı 2022 yılında, nerden nereye
2bin500yüzlük endekis 6bin oldu.
Millet alıştı ralliye ve fışkırtmaya, go go tar tar
Akşam pazarı olsada biraz mal alsak keşke ama vermezler kene gibi yapışmışlar silkelenmiyor :he:
Tek bildiğim,
Hocam zamanında yatırım bankasının fonunu yönetmeye başlamışdı.
Durmadan birileri gelip "bilgisayardan çıktı" getiriyordu.
"... bey ,portföyde şu arttığı yüzdesi bu oranı geçmiş bu yükseldiği için geçmiş...
şu düştüğü için...önüne bir bilgisayar çıktısı koyardı.Hocam da işaretlerdi düşenleri çıkanları
Hocam da " kardeşim bu fonu ben mi yönetiyorum bilgisayar mı ? " madem öyle o zaman alın siz yönetin" diyordu.
Kendisi teknik analizci olduğu için direnci kıran yukarı trendini gördüğünü alacağı zaman satmak zorunda kalması...
kısa bir zaman sonra bıraktı zaten.
Birde x menkul değerin portföy yöneticinin aynı zamanda kiracısıydık menkul değerler olarak.
..beyde fonu viop ile hedgelerdi .
Fon yöneticileri sıkısıkıya kurallara bağlı olmak zorunda kalması özgür ruhlu olanların ruhunu sıkar o kesin.
Yıl 1998 vs olabilir.tam tarihi bilemiyorum ama o yatırım bankası artık yok.Ama kurumun akıbeti ne oldu bilemiyorum.
Yurt dışında ise risk sayıları ile belirlenmiş fonlar var. Yüksek riskli fon da bir kaç genç biraya gelmiş olabiliyor. Bazı anlaşmalar da ben istediğimi alırım satarım kısmı bile var. Hatta bunu çoğu filmlerde gördük.
Ülkemizde ve yurt dışında fondaki en tehlikeli durum birikimler yavaş yavaş Fona gelirken. Satış işlemlerinin ise bir kaç güne sığma durumu.
Yani kumbaraya yavaş yavaş atarken herhangi bir ters durumda herkesin kumbarayi kırma arzusu daha fazla.
Bu durumda yönetici fondaki 100 TL 80 tlsi satış da ise o 80 i bir yapacak geri kalan 20 içinde düşüşe daha dirayetli hisselere geçmesi gerekiyor.
Veya bu durumu önceden görecek ki daha önceden dirayetli hisselere geçmiş olsun.
Bence ereglideki haraket bu olabilir. Yöneticiler bu daha az düşer diye ağırlık arttırmış olabilir.
fon türüne göre değişir..eğer hisse yoğun fon ise, %80 altına inemez hisse oranı...satarsa, omun yerine başka hisse almak zorunda kalır...ama %100 hisse oranını %80 e çekse, o bile ciddi satış demek olur.
bakın eskide yabancı poz analizi yapardık ya, artık piyasadaki büyük fonların poz analizi yapılıyor..aylık açıklanıyor fon içerikleri, kim ne almış, ne satmış aydan aya görülebiliyor...öte yandan takas analizi yaparken de yatırım fonları ve emeklilik fonları olarak görülüyor bunlar...bildiğin iki gün sonraya yansıyan takasta görübüyor bunlar..bazı hisselerde bazı fonlar %5 i geçince bildirim yapıyor..yani fonlara bu para girişi devam ederse, iyice fon piyasasına döner bist.
eğer yoğun bir müşteri çıkışı gelirse, ve fonun likit kaynakları bu çıkışı karşılamaya yetmezse, fon hisse satmak zorunda kalır ve fon payları açığa çıkar...fon küçülür yani...fonlar kurulurken belli pay büyüklükleri ile kurulur, zaten limite ulaşınca fon yeni pay alımına kapatılabiliyor.
berra başka bir şey demiştir, işin içinde ve işi en iyi bilen hatundur kendisi...fonlar eğer serbest fon ise, farklı bir prim olabilir sözleşmede, belki bundan bahsediyor...ama bildiğimiz standart, tüm yatırımcının alabildiği fon ise, bu fonlarda fon işletim ücreti var, %2-3 arasında, fon giderleri buradan karşılanır ve fom büyüklüğü üzerinden alınır, primle vs ilişkisi yoktur bu ücretin.
Oğlum kızım bana bakamadı diye başlayan hikayelerin nereye gittiğini dinleyin emin olun hepiniz şöyle arkanıza bakacaksınız hayat imtihan çünkü.
alın size bedelsiz bi bka yarıyor sanki... :)
TKFEN'dekilerin bürokrasi ile bağlantısı yok, geçen tavan oldu gübre fiyatlarında indirim haberi geldi, yükseliş iptal oldu gibi.
Kozalaktakilerin kulağı delik haber çıktı malı çaktılar bence.
Günün kapanışına sasa spor ve çelik spor , koç spor karar verecek gibi.
bakın bakın ne diyecem bakın bakın ne diyecem o gün bu gün mü :oleyo::oleyo::drunk::drunk:
Amin, benim için de fazla bir şey ifade etmiyor para pul işleri...para kazanma hırsım azaldıkça daha kolay para kazanır oldum, bu yıl 24 yıllık borsa tarihimin en başarılı yılı oldu...buna rağmen tarlamda bağ bahçe işlerini özledim, mayıs gelse de köye gitsek:)
info ziraat önüne geleni öpüyor...
https://resmim.net/cdn/2022/12/28/L1RLL.jpg
İki günde içimden öyle güzel geçtiler ki şeffaf oldum[emoji16][emoji16] Eski günleri hatırlattı. Hiç güzel degilmis o günler, böyle iyiydi.
Redmi Note 9 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
1 saat önce alıyorsun.. şimdi de %2 endeksi satıyorsun..ayarsız
Taşınan Açıklar da bazılarında artış var, EREGL KRDMD VAKBN da kayda değer taşınma olmuş, başka da yok! düşüşte kimsenin aklına açık yapmak gelmez mi! yurdum insanı gene mallanıyor!
https://i.hizliresim.com/49f3l76.PNG
gecen halk 16 lirdolasırken gundi 500 hayalleri kuruyordu nereye kayboldu...
yine cakmıslar 12 lere...