Pacwest patlamış.
Kriz Büyük Bankalara Yayılıyor - Dünyanın Haberi 337 - 04.05.2023
https://www.youtube.com/watch?v=ixGcXUe4iEQ
Printable View
Pacwest patlamış.
Kriz Büyük Bankalara Yayılıyor - Dünyanın Haberi 337 - 04.05.2023
https://www.youtube.com/watch?v=ixGcXUe4iEQ
çuvalla reel sorun var... sanalla takılınıyor.
daraldım..
dikilme kısmı da tartışılır.. 200 sene geri gideriz...
millete 10 sene koyun denirse
karpuz kabuğundan 1 tık yukarısı etmiyorlar derim..
yada
hırsızı, vurguncusu, casusu, eğitimlisi almanyaya kaçıp duruyorsa buna da geçiririm..
uzar da uzar.. gezegde de ülke kıtlığı var sanki.
koreye filen kaçsınlar.. yapılan nasıl ağır bir propaganda..
neticede insanlar/hayatlar maymun gibi savurulup duruyor/harcanıyor başkada bir şey olmuyor.
accayip doldum.
DEEPFAKE TEHLİKESİ
https://www.youtube.com/watch?v=Ne8S15rcqoo
şu banka krizi denilen suni kriz tamamen savaş öncesi birleşme süreci..
salgın yazı/2020 raytheon ile united technologies birleşti.. bir sürü savunma sanayi firması köpük gibi birleşti.
şimdi bankaları birleştiriyorlar.. tekelleşme yasasını bile rafa kaldırılar..
hayvan gibi, full spektrum finansal regülasyon geliyor..
bir sürü ifade özgürlüğü/nefret söylemi 'lgbt'/dezenfarmasyon
adı altında musoliniyi mezarında döndürecek yasaları çatır çatır geçiriyorlar..
lockheed martin hissesini izleyin yeter.
yukarıda direncini kırsın/abd tahvillerine alıcı çıkmasın..(5,5 tepe olmalı)
savaş çıkartırlar..
bugün burun kıvıran devletler abd borcunu almak için birbirlerini boğazlayacaklar.
göstere göstere oluyor herşey.
Sisteme hortum bağlamış AKP liler bu günlerde sesleri çok fazla çıkıyor...Buna başkanın anketlerle algı yapıyorlar, Hüdapar birleşimi , hakaretler , küfürler tehditler bunları dikkate alın , çok farklı bir seçim sonucu var ....Neyse şunun şurasında birşey kalmadı , sandıklara sahip çıksınlar yeter...
Kayınço tadilat işleri yapıyor. Konya'da yeni bir binadan kiracı çıkarken petekleri kombi ankastre ve hepsini sökmüş eve verdiği hasar 330 bin kayınço o paraya anlaşmış adam yaptırıp satacakmiş bu iş çok kötüye varıyor böyle. Bir dengede olması lazım yoksa sırf bu yüzden cinayetler de olur artık.
Youtube'da Muhammed Yakut aciklamalari 13. bolumu bulun izleyin.
Damadi oyle bir dogmusler ki, ameliyati 8-10 saat, sadece cene ameliyati 6 saat surmus.
Bu adami Ozge ile basan meger Emine Hanim'mis, iyimi..
Bugün bizim bayram...
Bayram namazı kılıyoz burda...sesleri de koro halinde kalın sesle tekbir gibi düşünün.
Ateşin başındaki bizim Şaman. Çok büyük adam, her konuyla, mevzuyla gelişmeyle ilgili anında bi söz yımırtlayabiliyor.
Bugün fışkırtacaz sanırım...umarım..galiba....inşallah...YTD
Dayak yediğini biliyorumda k çeşme olduğunu bilmiyordum,bu bölgede epey müddet kaldım arnavut köy olarak,sonra dairemi sattım 3 sene önce,ufak teknemde vardı onuda çok önce satmıstım,oraya 3 senedir ugramıyorum,orada olsaydım mutlaka öğrenirdim ne oldugunu,bazı arkadaslarım hala arnavutköyde oturuyor,bacanağımın enistesinin yalısı bile mevcut,neyse ilginç geldi bana:notr:
2023 yılı ilk 3 ayda külçe ve sikke şeklindeki küresel altın talebi 302 ton. Bunun içinde Türkiye'nin payı 50ton ile tüm zamanların rekor seviyesinde.
Diğer bir deyişle bahsedilen formdaki dünya altın talebinin 6'da biri Türkiye'den gelmiş.
https://www.bloomberght.com/dunya-al...elerde-2330975
bilge yılmaz bugün pozitif faiz gerekmiyor dedi. beklenen enflasyonun bile altında faizi ima etti.
biri askeri ücrete yüzde 50 diğeri memura 2 asgari ücret dedi.
kkm, eksi rezerv vs.
2001 sonrasına bakarsanız imf çıpası artı reel faizin kaç olduğunu görürsünüz.
sadece güvenle işler düzeliyor mu? şaka gibiler..
Sihirli değnek masallarda olur.
KKM sonlandırma, faizleri hızla artırma, pozitif reel faiz öyle kolay işler değil.
Bunları değil de bambaşka şeyler konuşacağız gibi geliyor bana.
DÜnya da pozitif reel faiz yok...Bizde de kimse pozitif reel faiz vermez... Putinin iktidara geldiğinde yaptığını yaparlarsa Ülke rahatlar yoksa siii...sene ülke düzelmez...Döviz yok , Altınıda satıyorlar , kasa tam takır a.q...2001 krizinde bile MB net rezervi vardı...Hey gidi günler hey...
Bu son dönemde Psikiyatrik bir Domino etkisi var kaybetme korkusunu Badem dünyasında yaşayanlarda açıklamalarına bakınca No Limit gözüküyor.
Dr.Sigmund Freudun teşhisi ne olurdu acaba.
Nisan ayı Altın talebini ithalat yasağından sonra MB karşıladı.
Mayıs ayıda muhtemelen bu şekilde olacak.
Haziran ayında ise iktidar değiştiği takdirde Altın rezervi iç piyasadan karşılanmama ihtimali var.
Haziran en zor aylardan biri olacak gözüküyor.Dış ticarettte.
Pac West and Western Alliens batan ABD bankaları.
Why are banks failing?
https://www.youtube.com/watch?v=uPoWZReGChc
Ful kart borcu limiti ile giriyorum seçime olur mu olur Kılıçdaroğlu kart borcunu siler.
1.36 dan ben TNA çektim, ( K. Kartı nakit avans seçeneği)
seçeneklerden 1 ayı seçtim 45k gibi, faiz 1.36 yazıyordu :)
ev tadilat kredisi çekeyim dedim, en düşük 1.69 du
bunu demedim 450tl nakit çektiğim için hemen borç yazdı, 175 tl 3-4 adet vergi demiş, altına bunları eklemiş 625 tl gibi yazdı, 10 gün sonra 10 günlük faiz hesaplamış, onuda yazmış 460 tl gibi , şimdiden 1.000 tl ek oldu bakalım 30 gün sonra banka ne hesap çıkartacak (günlük anaparaya 1.36 bileşik faiz hesap ederse tam girer :he:)
1.36 sanki 1.55 belki 1.75 olacak görünüyor yada daha fazla,
bunun da 2 türü var, 12 ayın ilk taksidini gelecek aydan başlatan
yada ilk taksidi otomatik kesen banka var, 12k çektin borç diyelim 14k olsun 1/12 si 1.4k
sana 12k-1.4=10.6k vermiş oluyor seni 14k borçlandırmış oluyor
12 ayda önüne liste çıkıyor, ilk taksit tarihine aman dikkat!!!
45.000 e aylık %30 bürüt faizi şu an gaktırdı gibi,
tam kapattığım gün hesap edeyim, sonucu yazayım,
tarih bu ay sonu, yalnız bürüt aylık 30/34 altı çıkacağını sanmıyorum.
belki ben hata yaptım, 1 ay değil 12 ay çekmem daha doğru olabilir di
-100 u de geçeceğiz. Cari açık dan 50 versek. 50 de faiz üstüne Rusya gaz borcu üstüne 180 milyar dolar kısa vadeli dış borç 100 milyar dolar kkm. USD 30 da durmaz park eder biraz dinlenir. Süper ihracat cari fazla vermekten başka alternatif yok.
Şevki Yılmaz in dediğini yapıyorlar gibi bunlar giderken kasada altın döviz bir şey bırakmayacak gibi. Var ya ülkenin biraz daha dayanacak gücü olsa bunlar kazansa da pislik enkaz altında kalsalar ama değil beş sene bir yıl dayanamayız.
Mafi eğilmez yazmış bildiklerimize göre bile seçim sonrası çok kötü devir olacak diyor.
Kkm 110 olmuş….
Nakit avansı direk çekerseniz, yani 1 aylık işlem ücreti ödersiniz ilave olarak %1.36 ya ek. O da yaklaşık olarak çekilen tutarın %1.1ine daha denk gelir kredi kullandırma vergisiyle beraber . Taksitli avansı6-12 aya yapıştırın geçin, ben kartları gümlettim sonuna kadar, yaklaşık 400bin civarı kredim mevcut, ilaveten kardeşlerin de var
Işık, -Avusturalya dan bir sandık yetkilisi arkadaşımız yazmış. Fotoğrafını da göndermiş. 720 lik açılmamış oy pusulalarında bir partinin mührü vurulmuş pusulalar çıkmış. Sandık başındaki bir yetkili yakalamış, tutanak tutulmuş. Kabine girmeden önce pusulalarınızı mutlaka kontrol edin- diye yazdı.
https://www.cumhuriyet.com.tr/turkiy...Slider%20Haber
GOLD FUTURES
2,020.40
-35.30(-1.72%)
https://ca.finance.yahoo.com/