2 ay önceki viop topiğinde putin anasını öper bunun diye yazmıştım. Ama rusya topraklarında olunca putine mi yıkmak istiyorlar dedim
Printable View
Tüpraş'da bağımsız yönetim kurulu üyesi değişmiş.
https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/1188821
Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından Şirketimize, Sayın Yunus Elitaş'ın 01.09.2023 tarihinden geçerli olmak üzere Bağımsız Yönetim Kurulu Üyeliği görevinden ayrılacağı ve yerine C grubu hisseyi temsilen Sayın Zekeriya Kaya'nın atanmasının uygun görüldüğü bildirilmiştir
VİOP30 günlük, Spot da satan HSBC ve BofA burada da short artırmış, TEB ve YapıKredi Yatırım long azaltmış, Ak ve Garanti Yatırım short azaltmış,
Günlük de olmasa da taşınan pozisyonlarda long avantajlı görünse de shortcu BofA faktörünü göz ardı etmemek lazım!
https://i.hizliresim.com/pjwyn63.PNG
Tofaş vadeli de ilginç işler yapmış..
Ara sıra alış %-8..%-9 a yazmalı..
Tofaş vadeli 287.. Bir anda 260.
Fırsatlar cenneti burası..
Paran bitmezse..!
SM-A336E cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bence TCMB kararına kadar satış sürer, açıklanacak karardan sonra da devam eder, daha doğrusu bu tip senaryoya hazırlıklı olmak lazım.
Piyasa yapıcının satışı ile dışarıdan birilerinin satışı farklı oluyor. Bence birileri karı alıp kenara çekildi biraz dinlenecek.
Burada da insanlar saat 18:00'de iyi günler deyip ayrılıyor normalde 10 dakika karanlık oda var, ya da maçın 85'inci dakikasında ayrılanlar oluyor daha 5 dakika daha var belki bir gol daha olacak.
Petkm, tuprş
Aynı hareketleri yapardı, vakti zamanında..
Bugün tupraş, - 6
Petkm +1
X30 hepsi aynı anda düşer ya da kalkardı..
Hepsi ayrı telden çalıyor., bu sene . Takibi zor, ayrı ayrı anlam vermekte güç..
Endeksi de yorumlamak zorlaştı..
Abi çok izledik o şerefli mağlubiyetleri zamanında
Şimdi çekilmiyor. SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Akşam alıp sabah satmak lazım. İlk hareketlere kanıp ters pozisyonda kalıyoruz, akşama kadar iyi haberi okuyup da gelen olur deniyor belki, düştükçe de almak ilave bir sakat iş, akşam limitler dolu olunca satış kısmı daha sert oluyor.
Öte yandan bu tip günlerde piyasayı takip etmeden düşenleri almak da risk. Bakalım yarın ne olacak.
Bugün sohbet programları yoktu, biri açmış bari onu dinleyeyim dedim. Bu tip günlerde ortada üstad olmaz dedi. Bir de şu şu hisselerde işlem yapan grup çıktı dedi ama hisseleri kaçırdım ufak hisseler değildi. Radyo dinler gibi dinliyorum ama her şeyi yakalayamıyorum.
Kasten yüksek hacim yapıyorlar, buraya günlük bir kaç milyar sokup çıkarabilirsin imajı veriliyor.
Yarın tek umut bu tip durumlara hazırlıklıyız imajı vermeleri. Yoksa fakirhane görüntüsü oluşur.
https://i.hizliresim.com/c71atmo.png
30-endeksin 15-dk chartına bakınca 8000 destek, hem cuma hem pazartesi 8000 vurunca elektirk çarpmış gibi sert tepki oluşmuş, burası tutar ilk elde gibime geliyor.. zaten kapanış 8095, oralardayız.. zayıf açılışa direkt hisse alınır- long denenir..
tabii banka hissesi almam, faiz kararı var, 2,5 puan arttrım olacağı -bunun yetersiz bulunarak negatif bi hava oluşacağı peşinen ilan edildi.. cevdet, fatih ve haticeli ilk para kurulu toplantısı, bakalım kavga çıkacak mı ?? mesela barış soydan şöyle yazabilir -tam bilimsel bi tartışma gırla giderken, hatice herkesi susturarak reisin sadece 1,5 puana izin verdiği tebliğ etmiş, buz gibi bi hava esmiş.. falan filan.. memet şimşek desen gitmiş kumpirciye kumpir yemiş -olacak iş mi allahaşkına memleket yangın yeri beyfendi kumpir peşinde
Bakan Şimşek, Kabine Toplantısı sonrası açıkladı... "O ülke, Türkiye'ye önemli yatırımlar yapacak"
Turizm sektöründe iş yapan firmalar yarın izlenebilir :ok:
1-2 sini tavan bekliyorum :wave:
Yarın klasik Ppk günü.
Yaklaşık 8050-8200 arası 5 tur atar saat 14:00 e kadar bence.
Sonrasında 8.000 tutar mı bakmak lazım?
Çok salladı aşağı yukarı, gitmek istediği yönün boş olduğunu hissettiriyor bu bana.
Eğer sabah sıkı eksi yaparsa ben de kısmi mal alırım. Ppk olmasa kesin dalardı bi tur ama bakalım.
Kritik yerlerde takılıyor.
Her daim mal taşımak zorunda değiliz nasılsa. Bakalım kısmet.
VOP... orta bolinger 825000... (orası sabah zor gibi, zamanını bilemem ama oranın test edilmesi gerekir )
spot 30... 815000 (180 liğin 55 gho sı )
viopta 818500--819700 lere denk gelir kabaca... fdax'ın sabahki duruma göre gelebilir
ama sabah 807xxx leri yakmayıda ister
Yarın PPK'dan ya süpriz karar çıkmalı ya da piyasada çok büyük dalgalanma olmalı.
Önceden biliniyor imajı kırılması gerekir.
ALTINS1 kafayı üşüttü... 1 gram alım satım arasındaki 1 tl lik dar makas avantajı için , piyasadaki en merkezi yerden uzaktaki kuyumcunun bile satış fiyatının % 10 küsür ve üzeri pahalıdan almak mantıklı gelmiyor. hadi gitti geldisi taşıması saklaması yolda harcanan zaman için % 3 -5 yüksek olsun da % 10 pahalıdan almak ne yahu
Bence borsada cahil ama paralı çok fazla insan var. Akıllıların aklını alıyorlar para bitince gidiyorlar.
Bir üstad al deyince dinleyiciler fiyatına bakmadan alıyor.
Altın'da arz sınırlı olunca fiyat artmış olabilir.
Bunun vadelisi de çıkmalı ve köpüğü oyuncular ayarlamalı.
alım satımı kolay likit , diğer borsa altın yatırım fonlarındaki gibi makasta açılma olmuyor , vergisi yok , yılanoğlu benjamin alsan binde 2 margarinleniyor, alım satım arasında makas var , onun yerine zaten altının bi ucu döviz kuruna bağlı diye buraya yüzdürüyor paraları insanlar... neticede insan davranışları çoğun son karar vermede rasyonellikten uzaktır...
Borsaya bir haftada 440 bin kişi daha girdi
Borsa İstanbul da yatırımcı sayısı son bir haftada 440 binlik astronomik artışla 6,1 milyona ulaştı. Yüksek enflasyon ve düşük faiz ortamında borsaya ilgide patlama olurken, son dönemde artan halka arzlar da girişleri artırıyor.
Sana simit ısmarlayım mı gece vakti ...real time online net yazan bi sen bi ben kaldık :)
https://www.youtube.com/watch?v=kyfTS_Z0XOk
Başlığa ait bilgiler
Bu başlığı şu anda 204 kişi okumaktadır. (12 üye ve 192 ziyaretçi)
mert45, ALPER+, ariston+, Ayasofya 2005+, Cautionary+, çıtak, emregunes, muhteberu, murat5535, Ozan Erol, TIFIL+, TOKATYILDIZI470+
Bu saatte bu nedir yauv :)
https://www.hisse.net/topluluk/showt...07#post6532307
Değerli şahsında tüm dostlarıma huzurlu geceler :)
https://www.youtube.com/watch?v=Bhs5AbiIzE4
APS Değişimi
https://i.hizliresim.com/th5sd8c.jpg
Çeşit olsun…
Türkçesi için GPT’ye teşekkür ederim.
Sağlıkla …
### İngilizce:
---
**NVIDIA Corporation (NASDAQ: NVDA) Q2 Financial Results**
- **Non-GAAP EPS:** $2.70, beating estimates by $0.61.
- **Revenue:** $13.51 billion, up by 101.6% Y/Y, beating estimates by $2.43 billion.
- **Record Data Center Revenue:** $10.32 billion, up 141% from Q1 and 171% Y/Y.
- **Dividend:** $0.04 per share, payable on September 28, 2023, for shareholders on record as of September 7, 2023.
- **Data Center Revenue in Q2:** Record $10.32 billion, up 141% from last quarter and 171% Y/Y.
- **Gaming Revenue in Q2:** $2.49 billion, up 11% from last quarter and 22% Y/Y.
- **Q3 Outlook:** Revenue expected to be $16.00 billion, ± 2%.
- **GAAP and Non-GAAP Gross Margins:** Expected to be 71.5% and 72.5% ± 50 basis points.
- **GAAP and Non-GAAP Operating Expenses:** Expected to be $2.95 billion and $2.00 billion, respectively.
- **GAAP and Non-GAAP Other Income and Expenses:** Expected to be an income of $100 million.
- **GAAP and Non-GAAP Tax Rates:** Expected to be 14.5%, ± 1%.
- **Share Price:** Up 9.09%.
---
### Türkçe:
---
**NVIDIA Corporation (NASDAQ: NVDA) 2. Çeyrek Finansal Sonuçları**
- **Non-GAAP EPS:** $2.70, tahminleri $0.61 aşarak.
- **Ciro:** $13.51 milyar, Y/Y %101.6 artışla, tahminleri $2.43 milyar aşarak.
- **Rekor Veri Merkezi Geliri:** $10.32 milyar, Q1'den %141 ve Y/Y %171 artışla.
- **Temettü:** Hisse başına $0.04, 28 Eylül 2023 tarihinde, 7 Eylül 2023 tarihi itibarıyla kayıtlı hissedarlara ödenecek.
- **2. Çeyrek Veri Merkezi Geliri:** Rekor $10.32 milyar, önceki çeyreğe göre %141 ve Y/Y %171 artışla.
- **2. Çeyrek Oyun Geliri:** $2.49 milyar, önceki çeyreğe göre %11 ve Y/Y %22 artışla.
- **3. Çeyrek Beklentisi:** Ciro, $16.00 milyar olması bekleniyor, ± %2.
- **GAAP ve Non-GAAP Brüt Marj:** %71.5 ve %72.5 olarak bekleniyor, ± 50 baz puan.
- **GAAP ve Non-GAAP İşletme Giderleri:** Sırasıyla $2.95 milyar ve $2.00 milyar olması bekleniyor.
- **GAAP ve Non-GAAP Diğer Gelir ve Giderler:** Yaklaşık $100 milyon gelir olması bekleniyor.
- **GAAP ve Non-GAAP Vergi Oranları:** %14.5 olması bekleniyor, ± %1.
- **Hisse Fiyatı:** %9.09 artış gösterdi.
---
Windows S diye bir şey çıkmış, inceleyince sadece Microsoft Store'dan indirilen programlara izin veriyormuş. Avantaj olarak sanırım malicious software arama programı çalışmıyor ve bilgisayar hızlanıyor. Son zamanlarda bilgisayarlar çok yavaşladı excel'de copy paste ederken 3-4 dakika bekliyor.
İnsanları lisanslı program ve yeni bilgisayar almaya zorluyorlar.
Avrupa Birliği Apple'a ceza kesti diye hatırlıyorum, pil ömürünü uzatma programı telefonu yavaşlatmış.
Android de yeni versiyonlar sürekli çıkarıyor, geçen bir banka programını sildim ama geri yükleyemedim artık telefonunuz uyumlu değil diyor veya Play Store'da hiç gözükmüyor. Andoid 4,2 olan bir tabletde play store bile artık çalışmıyor bundle gelen programlar da çalışmıyor internete girince hata veriyor.
Eski telefonda SMS gelmiyordu, ben de kendi evimi arıyordum sonra SMS geliyordu. Yeni telefonda sanırım wifi teknolojisi ile telefon GSM hattı by pass ediliyor.
Neticede yeni chip fabrikaları kuruyorlar, komple elektornik cihazları yenilettirecekler bence.
Bu yeni Covid nedeni ile petrol ve havacılık düştü deniyor, yurt dışına da bakmak lazım.
https://i.hizliresim.com/8sgw75s.jpg
Bir büyük komploya göre Big Short gidenler yeni virus varyantı piyasaya sürmüş olabilir.