.............................
Syg,
Printable View
Temettuler kisilacak.
Syg,
Abi Sen demiştin sanırım bol bol bedelsiz sermaye artırımı
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Kısa hayat hikayesi için teşekkürler.
Benim idealimde bir meslek vs yoktu, bir amacımda yoktu malesef... oku diyorlardı okuyorduk ..
Hatta lisede neden okula gittiğimi sorguluyordum, kitapta yazıyor ya herşey diyordum, sosyalleşme arkadaş edinme dışında okulun artısı nedir hala soru işareti.
Bende iyi şirketlerde çalıştım ama hedeflediğim yer aylaklık. Aylak bir hayat sürmek..
Aylaklık diye bir pozisyon da hiçbir şirkette yok:) Ben bu yüzden burayı takip ediyorum..
bir ara bende hayat hikayesi introsu yapacağım :)
Ytd
Ben tek cümleyle anlatayım torpille giren Yeni mezun yardımcının takım yöneticisinden %50 fazla maaş alması sebebiyle çalıştığı banka veritabanının uçurulması sonucu yazılım sektörünü bırakmak backup uçurmayı atlamışım niyeyse 🤣🤣🤣
hisse.net kullanarak iPad aracılığıyla gönderildi
Başlıkta Sn Cautionary daha önce bahsetti ancak belki biraz daha derinlemesine konuşmakta fayda var. Evet uzun vadeli yatırım yapıyoruz ve "al-unut" mentalitesinden ziyade "al-takip et/izle" stratejisine sahibiz.
Fakat şu anda analiz edip biriktirmeye başladığımız bir şirketten neler olduğunda vazgeçmeliyiz?
Bu soruyu sorma amacım şu; gıda gibi bir sektörde gidişatı birebir takip etmek görece daha kolay fakat burada konuştuğumuz çok daha teknik bilgi ve takip gerektiren hisseler var. Ve belki bu hisseler için yalnız sektörel deği,l ülke ve hatta global çapta bir takip kabiliyeti gerekebilir.
Ancak öte yandan bahsettiğimiz birçok hisseyi alanında uzmanlaşmış ve şirketle iç içe olan onlarca analist de takip ediyor ve dolayısıyla biz sıkıntıyı farketsek dahi farkettiğimizde fiyat anlamında her şey için çok geç olmuş olabilir.
Dolayısıyla; uzun vadeli biriktirdiğimiz şirketlerimizde, sıradan bir piyasa oynaklığı kaynaklı ve belki bizim için de bir maliyet düşürme fırsatı yaratan düşüşlerle işlerin gerçekten sıkıntıda olması nedeniyle yaşanan düşüşleri nasıl ayırt etmeliyiz?
Bu soru bir süredir aklımda, üzerinde biraz konuşursak memnun olurum.
Teşekkürler.
Kastınız dönemsel düşüşler mi yoksa yatırımcıların pozisyon değişikliği nedeniyle yaşanılan düşüşleri mi ?
Dönemsel düşüşte hatırladığım bir ara çinde ciddi yavaşlama vardı. Oradaki rafineriler her yere mal satmaya başlamıştı bu tüpraşın marjlarını oldukça daraltmıştı buda düşüş getirmişti. Ortalık yatışınca normale dönmüştü.
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi